Ugrás a fő tartalomra

Miért Paint Pot?

A Mac-nek jó dolgai vannak, bizony-bizony be kell látni..
Mac Paint Pot Groundwork

Természetesen mindig léteznek lázadók, hogy nem jött be ez vagy az, de azt már megfigyeltem, hogy ezt két esetben hallom: ha nem a számára megfelelő terméket vásárol valaki vagy irreális elvárásokkal bír a termék ára-sikere miatt.

Na jó azt sem vitatom, hogy biztos van olyan cucc ami nem a legerősebb mű, ami legördült a futószalagról, így új termék megjelenésekor érdemes várni a vásárlással és figyelni a véleményeket.



Üveg tégely, műanyag tető
Ezen a pro longwear paint pot kérdésen én is ücsörögtem jó pár évet....na nem azért mintha ennyi pénzt nem költöttem volna el feleslegesen minősíthetetlen drogériás termékekre, azzal a mottóval, hogy "csak ennnnnyiii?...hátha...a hülyének is megéri, mert mi van ha beválik...?" . Aztán persze rájön az ember, hogy nincsenek csodák..ha vannak is, csak elvétve, egy kézen meg tudom számolni őket..

Szóval döntöttem, innentől csak a tutira megyek...így is biztos becsúszik majd olyan ami számomra nem lesz megfelelő.

Aki régóta követ-olvas-figyel, az már anno ITT láthatta, hogy magán célra is annyi a sminkem, hogy még 80 évet is kihúzok vele gond nélkül, és ehhez még a szakmai sminkcuccom nincs hozzá számolva amit sminkesként az óriási kofferembe cipelgetek..

Szóval az a project van, hogy szutyi és közepes termékeket elhasználni, kizárólag top és best of cuccokat tartani-újravenni és új szerzemények csak 90%-ban jól értékelt, ismert, megbízható forrás által kipróbált termékek lehetnek.

Paint pot-hoz is volt már szerencsém, sminkesként használtam de nálam úgy működik a sminktáskám, hogy amit munkához használok az munkára van, ami az enyém azt viszont nem használom munkára, szóval ebbe totál autista vagyok.

Ezzel a magán jellegű kitérővel csak azt akartam jelezni, hogy a paint pot-ot jól ismertem, a kérdés csak az volt, hogy NEKEM személy szerint van-e erre szükségem..

Fátyol és közepes mennyiség
Félő volt, hogy megindul a lavina, és mi lesz ha kitalálom, hogy nem bírok eme csoda nélkül létezni, és akkor minimum 5 szín lesz az az indítás amivel még mindig sz*rul érzem magam, hogy nekem csak ennyire futotta, és otthagytam harmincvalahányezret...hmm nagy dilemma volt.

Aztán beidegesedtem, és nagyon lefojtva önmagam, próbáltam férfi aggyal választani 1 azaz egy darab színt amit úgy gondoltam, hogy a leginkább kihasználható "magán" célra.

Tudni kell rólam, hogy magamon nem szeretem az ordító sminket, mert 35 fölött szerintem vicc és gáz, jelenleg nem is divat napközben báli megjelenésben pompázni, illetve inkább a természetességre törekszem úgy hogy 2 tonna festék van rajtam, ellenben mindenki azt hiszi hogy csak egy lehelet..na ezt érzem a művészetnek, az én hegeimmel, foltjaimmal..szóval ebbe nem fér bele hupizöld szemfesték műszempillával és pont.

Másik szögből-a pot nem csillámos!
Nem kell nyugdíjba vonulni persze 30 fölött, de szerintem a páva színek csak megfelelő alkalomra, vagy tizen-huszonéves feszes és üde lányokon mutatnak úgy, hogy stílusos maradjon a megjelenés, és ne közönséges-olcsó-oda nem illő.

Persze másokon imádom ezt csinálni, képeken-bemutatón szuperül mutatnak a színek, és van olyan karakter aki 100 éves is lehet és a stílusához jól passzol az erős metálkék makeup -szóval nem akarok senkit megbántani - de én meghalnék benne..szerintem öregít és elnehezít (engem).

Na nem tudom hogy kerültünk ide a paint pot-ról, azaz szerettem volna érzékeltetni és szemléltetni a gondolataimat, így akkor most "gyorsan" a lényegre is térnék.

A Groundwork mellett döntöttem a fenn említett okok miatt, ami egy közepes mélységű semleges taupe ( barnás szürke).  A csillámok sajnos a bőrömön voltak a fotózáskor ( amatőr...), a pot nem csillámos!!
Fénylőt nem akartam ( indianwood),túl világosat sem ( painterly, soft ochre), túl barnát (quite natural) illetve sötétet sem(constructivist), csak pont olyat ami a bőröm árnyalatához passzol és 2-3 árnyalattal sötétebb csak attól.

A camel coat még elgondolkoztatott ami egy tompa bézs, a groundwork-nál kicsit világosabb és talán szürkésebb.

Erős dörzsölés után ennyit kopik
Szemhéjalapozóra nincs szükségem, tehát nem erre a célra vettem... genetikailag száraz vagyok mint a sivatag, így még az izzadás is nehezen megy a szaunába... a szemhéjamra amit rárakok az ott marad, csíkmentesen, fixen.

Nyáron vagy sportoláskor illetve vizes/párás környezetben ha ki vagyok festve ezek a szemhéjpúderek ( Mac-et használok, a kedvenceim ITT ) természetesen hamarabb kopnak (szerencsére rajtam nem csíkosodnak vagy maszatolódnak), így a paint pot mellett számomra az az érv szólt, hogy azt jól tudtam róla, hogy nagyon tartós, így rajtam tuti nem fog elmozdulni.

Színben is azért kerestem ilyen semleges de árnyékoló színt, hogy egy természetes árnyalatot tudjak feltűnés nélkül adni a szemkörnyéknek, így "no makeup" hatás is kivitelezhető vele, ha épp ez a vágyam.

Előnyei: 
- tartós
- több célra is megfelelő ( szemhéj alapozás, bázis vagy önmagában ill. szemöldökre is)
- könnyen használható ( legjobb az ujjakkal eldolgozni de van hozzá való ecset is a boltban)
- rengeteg ideig elég ( akár évekig is)
Vizes dörzsölés (szappan nélkül)
- széles a tégely , így kényelmes belenyúlni
- nem ragad-tapad a szemhéjon
- jó a csomagolás és termék minősége így ésszerű tárolás és használat mellett sem szárad be könnyen


Hátrányai:
- hirtelen drágának tűnik, főleg ha több színnel szemezünk
- lehetne kisebb kiszerelésben is kapni
- érdemes úgy használni és tárolni, hogy elkerüljük a beszáradást, bár a cég mindent megtett ennek érdekében
- függőséget okoz

Összefoglalva: - nagyon megszerettem magamon is alkalmazni, bár bázisnak rajtam fölösleges, de meghosszabbítja a szemhéjpúderek tartósságát, a színek mélységét, illetve szépen bele is tapadnak a porok.

- biztos nem bírom ki, és nyárra több árnyalatot be fogok szerezni ( camel coat, painterly, stormy pink, taylor grey )

- szemhéjfesték gyanánt használom önmagában, az ujjaimmal oszlatom el a festéket, de ha ehhez nincs kedvem, akkor én kerek fejű szintetikus puha ecsettel szeretem kezelni.

- tartós, dörzsölés nélkül csepp-vízálló, de zsírosabb vagy izzadékony szemhéjbőrről láttam már szépen kopni 4-5 óra után ( de akkor is szupi, mert más ilyen rajtuk csak 2 órát bírt max). Ezen némileg segíthetünk, ha a paint pot-ot fixáljuk ( szerintem egy könnyű és áttetsző finom HD púder a legjobb vagy a szemhéjpúderünk)

- nem minden árnyalat egyforma pigmentáltságú, nem minden színről hallottam viselkedés terén ugyan azt a véleményt, így érdemes a keresett színnek utána olvasni a neten.



Megjegyzések

  1. Nekem volt egy paint pot-om, gyönyörű, irizáló fehér Let's skate elnevezésű. Szerintem limitált volt. Egyáltalán nem vált be, a nap végére tiszta csillám lett az arcom, (szemhéjpúder alapnak használtam, és ujjal vittem föl).

    Igaz, hozzá kell tenni, hogy zsíros, ráadásul rejtett szemhéjam van. A Painterly-t pedig sokan dicsérték, hogy milyen univerzális, még a karikákra is rá lehet tenni. Kipróbáltam, de sajnos nekem sötét. (Nc15-.Nw 20 körül vagyok.) Pedig annak sokkal bizalomgerjesztőbb állaga volt.

    Nagyon szeretem a MAC-et egyébként, (főleg a pirosítókat és a szemhéjpúdereket), de azóta csak Too Faced Shadow Insurance-ot használok. Külföldről kell rendelni, viszont nagyon sokáig elég.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is jobban tetszett a matt-félmatt paint-ek állaga, a csillámosak számomra sem hozták az a feelinget..

      Igen, sajnos zsíros és rejtett szemhéj...hmm nem egyszerű:-(

      A too faced bevált akkor ezek szerint?

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

La Roche-Posay - Cicaplast..akkor ez most jó?

A La roche posay termékeit régen is használtam és szerettem is, de erre a Cicaplast krémre csak most buktam rá. Cicaplast szerzeményem Már a nevét is imádom, olyan édes :-) A krém amúgy hámképződést segítő, de sok sminkes primerként is használja, gondoltam teszek egy próbát.