Ugrás a fő tartalomra

Frakcionált CO2 lézer napló - 5.nap

Hurrá, hurrá, hurrá!
Fraxel 5.nap reggelén
Tegnap este már elindult a hámlás, kis foltokban persze, és morzsa szerűen...én komolyan mondom a vastagabb pörkösödés valahogy sokkal gyorsabban és határozottabban indul meg mint ez a kis nyavalyás..
A szemem nem ödémás már tegnap óta, ez igazán jó hír, mert ez a legvacakabb része az egésznek.
Fájdalom, húzódás vagy kellemetlenség nem jelentkezett ( kivéve a hátamba a sok itthon fetrengéstől már..), de persze a arcom húzódását azért elég hatékonyan ki tudom váltani a gyakori és vaskos krémezéssel.



szexi én...5.nap
Ilyenkor nem lehet bármit az arcra kenni, így 3 dolgot használok ami ilyenkor ideális. A cicaplast kenőcsöt ( ezt javasolják a fraxeles hámlasztás után), gyógyszertári mosakodó krémet ( hydrophil. nonion amit a régebbi mikro laser peel-nél javasoltak), és arden 8hour cream (ami meg önmagában szupi ilyen hámlasztások után).

A termálvizes spray-t is használom, az én kedvencem az Avéne termál spray, amit amúgy ITT más bemutattam nektek, mindig tartok itthon, sok esetben tesz jó szolgálatot ( smink előtt, smink után, télen, nyáron, arckrémekhez, kezelésekhez stb....mint a bazi nagy görög lagziban az öregnek az üvegtisztító..aki nem látta, annak kötelező).

Kérdezhetitek, hogy mit variálok, és miért nem csak a javasolt cicaplast-ot kenegetem magamra.
Elaludtam a tűpárnán..
Nos bármennyire is hatékony ez a készítmény, sajnos nekem pár nap után apró comedók megjelenéséhez vezetett anno amikor kipróbáltam, így az első 3 nap után itt is próbáltam csökkenteni a használatát (nehogy kiverjen a ragya), és olyan készítményekre váltani amik hasonlóan jók az ilyen esetekre és nálam nem okoztak problémát.

Tegnap este titokban reménykedtem, hogy reggelre egy csomót vedleni fogok ( és hamupipőkének ébredek), de természetesen a csoda nem történt meg, és még ma sem vagyok utca képes.

Persze sokkal kevésbé csúnya mint a mikro laser peel-es 5. napon, de a pörkök mellett, ha az nem lenne elég gusztustalan, azért foltokban rózsaszín a bőr ( ahol már lehámlott) így nem valami szép látvány.

Pöttyös pörk..
A pörkök amúgy sokkal vékonyabbak és ezáltal puhábbak, morzsolhatóbbak mint a feljebb említett teljes lézeres hámlasztásomnál.
Azért próbáltam nektek megmenteni egy nagyobb darabot, ami olyan helyről jött ahol intenzívebb kezelést kaptam, és picit vastagabb volt a pörk ( két oldalt, fül előtt, a problémás részeimen).
Elnézést azoktól akik épp kajálnak ( vagy tervben volt ilyen ).. hmmm vagyis meg is köszönhetik, hogy segítek nekik a fogyókúrában..azaz kép oldalt..amúgy meg tök ari pöttyös hám..


5. nap este, bekrémezve
Általánosságban egyáltalán nem nagy darabokban történik a hámlás, mint amiről sikerült képet mutatnom, és nem is olyan rojtos a fejem, hanem csak olyan mintha zsemlemorzsába hemperegtem volna -persze miután megmártottak egy fazék zsírban- és ez peregne rólam.

Az itt ott előtört új bőr egyébként nem olyan szembetűnően szép mint a mikro laser peelnél, ami egy teljes bőr hámlasztás ( a fraxel pedig ugye pontokban éget csak), és a lehámlott részeken jelenleg még apró piros pontokat is látni lehet.
Ezek engem nem zavarnak, hisz a regeneráció nem 1 hét, hanem 1 hónap ( a teljes pedig fél év ), és a teljes kúra számomra most 3 kezelésből fog állni (úr Isten hogy bírom majd ki ezeket a hetes itthon üléseket...wáááá), így a végeredmény májusra lesz tökéletes..elvileg, és magamhoz képest.


Frakcionált lézer 5.nap este
Természetesen most tényleg megpróbálom ezt folyamatosan dokumentálni, elég kemény menet lesz ahhoz, hogy ne felejtsem el, és végre az "előtte" fotók sem maradtak le (mint a mikro lasernél), szóval lesz mihez viszonyítani.

Az hogy mikor matt a képen a bőröm, és mikor fényes, csak attól függ, hogy mikor jut eszembe lefotózni. Krémezés nélkül matt és amikor frissen bekenem, akkor láthatjátok fényesnek a fotókat.

Már nagyon be vagyok zsongva, kezd közeledni a vége, így már nagyon remélem, hogy holnap ledobom ezt a maradékot is a fejemről.

Összefoglalva: Ödéma nulla, hámlás lassan de biztosan, folyamatos krémezés mellett nincs panasz, így csak az időt elütni nehéz..
Az új bőr kibukkant, rózsaszín a barnával, nem valami jó páros..na majd holnap...

Megjegyzések

  1. huh szerintem látszik, hogy az új bőr mennyivel szebb! hát még ha 3 ilyenen leszel túl:)

    VálaszTörlés
  2. Tök jó, hogy már itt tartasz, kitartás :)
    A pöttyös hám meg vicces és aranyos :D

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy jobban vagy és látni a folyamatos javulást:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz