2013. 02. 06.

Frakcionált CO2 lézer napló - 3.nap

Az ázsiai mélyhámlasztás ( green peel) a harmadik napon már hámlani kezdett...
Fraxel 3.nap..barnul..
A micro laser peel-em pedig a harmadik napon extra ödémával és jelentős bőr lenyugodással telt, itt a frakcionált kezelés harmadik napja szinte semmiben nem tért el a második azaz a tegnapi naptól.

Az ödéma a tegnapinál azért szerintem picit nagyobb lett, de ez maradt a bal szememen, a jobb szem alatt semmi sincs.

Reggel a tükörbe nézve úgy tűnt, hogy kissé barnább a bőr, azaz kezd jobban bekeményedni, pörkösödni. Ezt aztán a képek meg is erősítették bennem.Mégnagyobb ödéma..hurrá..
Természetesen tegnap este jött egy pati, azaz berobbant egy mitesszer ami nyomta alulról a kemény bőrt, így ezt egy steril tűvel óvatosan nyitottam,vérzés nélkül, köröm nélkül, kendővel enyhén rásegítettem, és szépen ki is tisztult. Volt anyag rendesen, így örülök, hogy ezt nem hagytam annyiban...
Az ilyen esetekre kaptam olyan ecsetelőt-gyógyszert (dalacin) ami megakadályozza a fertőzést és a gyulladást, így ezzel kezeltem.

Frakcionált lézer 3.nap
Muszáj volt kiszednem, mert fájt és nyomott, és féltem tőle, hogy ha ez ott marad akkor az nem lesz jó. Tényleg csak nagyon óvatosan a bőr felszínét nyitottam meg neki, így igazából csak a "halott" bőrt érte a támadásom, de ez nagy odafigyelést igényel, nem bíztatok senkit ilyenre. Úgy lapultam én is a fürdőben mint az állat, hogy nehogy lebukjak mit művelek, mert a férjem eléggé kivan az ilyen akcióimtól..mármint ő a kontroll csoport, hogy ne nyomizzam magam .. persze lebuktam, mert 1 perc néma csend a fürdőben már felkelti a gyanúját...jól ismer..

Szerencsére ma már nyoma sincs annak, hogy nem bírok magammal, így ez jól sült el, és örülök, hogy minden bolygó állása kedvezett a kis magán akciómnak.

Most ahogy nézegettem a fejem, kicsit megbántam, hogy nem kértem jobban a szemem környékére is a lézert ( mert meg tudják szépen csinálni ott is ), de legközelebb ezt semmiképpen nem hagyom ki a szórásból.
Pörkös pöttyök - fraxel lézer

Kicsit unalmasnak érzem magam, hogy semmi extráról nem tudok nektek beszámolni, és a humorom sincs a top-on az ingerszegény környezet miatt, de se fájdalom, se extrém feszülés, sem hámlás vagy nedvedzés nem történik velem.

Igazából annyi mintha egy vékony rétegben rámszáradt pakolással tölteném a napjaimat.

Úgy érzem, hogy ez még holnap a 4.napon is így fog maradni, bár a mikro lézer peel és a green peel esetén is a 4.nap már a hámlásról szólt..úgyhogy titkon már reménykedek abban, hogy ez a fraxelnél is megvalósul.
Hoppá..estére valami elindult..vagy nem?

Estére már az államnál mintha történt volna valami, de nem tudom ez a vérsavó vagy a bőröm?

Próbálok jó sok képet mutatni a dologról, hogy aki ilyet tervez annak letisztuljon mégis miről van szó, és megnyugtassam, eme felemelő látvány teljesen természetes.

A képeim vegyesen vakuval és vaku nélkül is készülnek, mert az igazság valahol a kettő között létezik.
Alakul..kezd száradni a bőr..

Igazából a fraxelt azért találom jó dolognak, mert a kezelés közben fellépő fájdalmat az azt követő napokban semmi azaz semmilyen fájdalom nem követi. Azért a mikro laser peel-nél ez nem így volt, ott még aludni sem bírtam a kezelés után. A green peel ( ázsiai hámlasztás) is elég kellemetlen még aznap, így ez számomra kellemes csalódást okozott.

Persze az is lehet, hogy a következő, esetleg mélyebbre vagy intenzívebb kezelésem már nem lesz ilyen, de majd kiderül, meg fogom írni ha az másként alakult.

Összefoglalva: a nap eseménytelenül zajlott, de estére már észrevehetően jobban húzódott és keményebb - száradtabb volt a bőröm, azaz a nem ráncos homlokomat is be tudtam ráncolni, mert vékony kemény "hártya" lett a felszíne. Ma már többet krémeztem, és az államnál mintha megindult volna a hámlás. Nem fáj, nem ég, nem feszül kínzóan, teljesen jó, minden szupi.

4 megjegyzés:

 1. Figyelemmel kísértem a bejegyzéseid a témával kapcsolatban. Nagyon érdekes látni ahogy a bőröd változik napról- napra. Én undorodok mindentől ami tű vagy csíp, fáj. Kíváncsi vagyok a bejegyzések végén mit gondolok majd; én bele mernék- e menni egy ilyen kezelésbe. Tudom, hogy azt írod hogy nem fáj kínzóan, de... az én fájdalomküszöböm esetében talán ez a kezelés már megbukik. :-) Legalábbis a képeket nézve biztos. Nagyon hasznos kis dokumentáció ez hisz mostmár tudjuk/ tudom mivel is jár ez... :-) Addig is kitartás kívánok neked! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm:-)

   Hát az van, hogy annyira-annyira akarom a javulást, hogy ezért "bármit" megtennék, és a fájdalomküszöböm is az egekben van..
   Szóval ez így együtt elég jó kombináció :-)

   Maga a kezelés (kb 20 perc) nem mondható kellemesnek, van aki ezt fájdalomnak hívja, de a követő napok valóban nem fájdalmasak.

   Ha nem jön zsigerből, hogy "akarod", akkor még egy kozmetikai kezelés is tud fájdalmas lenni, nemhogy ez :-)..úgyhogy ebből kell kiindulni.

   Törlés
 2. Szia! Tulajdonképpen mire jó ez a módszer? Nagyon durva beavatkozásnak tűnik. Még sosem hallottam róla, de érdekelne, hogy milyen bőrprobléma miatt teszi ezt magával valaki. :) Köszi: Lola

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. http://sminkesmas.blogspot.hu/2013/02/lezer-naplo-ujra-tamad.html

   Törlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...