Ugrás a fő tartalomra

A krémpirosítókról mindent

Lehet sokatok inkább nyáron használ krémpirosítót, de szerintem egész évre jó választás. Miért?
Így hirtelen ennyit találtam itthon

Mint már mindenki tudja a bőröm inkább száraz mint nem, így a hagyományos por pirosítók általában még inkább poros hatásúnak mutatják az arcomat.

A krémpirosítókról elmodható, hogy általában a szárazabb vagy normál bőrűeknél alkalmazható a legnagyobb sikerrel, csak tudni kell velük bánni.
És ha ehhez még hibátlan, vagy közel tökéletes bőr is társul amire alapozó nélkül is felvihető akkor az az igazi királyság.


Clarins krémpirosító
A száraz bőröm miatt én is egyre inkább áttértem a krémpírek használatára, hisz ezzel az alapozás és púderezés fölé is olyan hatást tudok elérni ami jóval természetesebbnek mutatja a sminkem, így ez egy egyszerű trükk, ami segít megszabadulni a "poros, száraz" kinézettől.

Rengeteg ilyen "más" állagú pirosítót tartok itthon - persze lehetne többet is - de olyan lassan fogynak, hogy az már felháborító.
Az egyszerű kezelés miatt is népszerűek, hisz (szerintem) a legszebben és legkönnyebben az ujjainkkal tudjuk felvinni ezeket a pirosítókat, így nem kell a fél sminkes bőröndöt, és 42 ecsetet elcipelni ha például elutazunk.

Essence, clarins, elf krémpirosítók
- Az essence ready for boarding krémpirosítókat még nyáron vásároltam, teljes áron is megfizethető fekvésben voltak, és aki azt mondja, hogy nem elég pigmentáltak, és nem profi sminkes, az írasson fel szemüveget...az más esetleg, hogy nem annyira tartós ( hisz egy pár száz forintos termékről beszélünk), de azért nem is huppan le pár óra alatt.

Dús, krémes, jól eldolgozható ez a pirosító, és szerintem a színek is tetszetősek ( ebben a két árnyalatban volt). Nem comedó képző, a kész smink fölé is tökéletes. Krémmánia oldalát ITT találjátok.
Szerintem egyébként ideális választás azoknak akik ki szeretnék próbálni a krémpirosító életérzést..
Szépen eldolgozva nem foltosak

- A Clarins egy másik árkategória, a multi blush a krémmánián ITT lelhető fel, bár vélemény nincs róla, valószínű az árfekvésnek köszönhetően.
Kevésbé zsíros, és pigmentáltabb krémpirosító mint az essence, ezáltal érezhetőbb a luxus (milyen meglepő). Jó vele dolgozni, tartósnak mondható.
Letörlés után ennyi maradt
- Az E.L.F stiftes krémpirosítóról már ITT írtam tesztet, azóta is nagyon elégedett vagyok vele, jó vele dolgozni, mert ujjakkal és a stift használatával is jól kezelhető.
Szerintem ennél a terméknél igen fontos a megfelelő színválasztás (pink lemonade), mert világosabb színek esetén elég cifrákat hallottam róla és sokan nem szeretik.
Nem olyan "vaskos" mint a másik három, és enyhébben pigmentált, de ez egyáltalán nem lehet gond például a kezdőknek, és mellékesen jól lehet rétegezni, így a haladóknak sem ( a képek magukért beszélnek).
Ujjbeggyel a legjobb itt is dolgozni... jó alaposan bekenni vele az ujjainkat, eldörzsölni 3-3 ujjon, aztán a testhőtől jól felmelegszik, így szépen kenhető az arcra is.
Rúzsként egyáltalán nem használnám! Sokkal kevésbé "zsíros", és keményebb is mint az elődök.
Természetes fényes pigmentjei miatt valóban natúr és bőrtökélesítő hatással bír, nagyon szép.
Minőségileg is jól bírja, semmi változás nem történt vele, ami a filléres árához nagyon tuti!
(Ettől függetlenül az elf termékeinél elég nagy minőség ingadozásról számolnak be mások)
Krémmánián ITT olvashatsz véleményeket.


A négy színt a végén jó alaposan nedves törlő tesztnek vetettem alá, azaz jól megsikáltam őket vele.
Talán az E.L.F. mozdult a leghamarabb, de a többi három szín jól tartotta magát, nem volt nagy különbség köztük, használat közben a Clarins mégis tovább marad az arcon látványos. Az Essence az élénkebb színei miatt maradt jobban látható a bőrön, de ez valahogy tompul az arcon bizonyos óraszám után.

Jöjjön a következő kör, ahol a különlegesebb termékeket vizsgálom.
"más" állagú pirosítók

- Az E.L.F. studio cream blush habos arcpirosítóról már ITT írtam tesztet, jól tartja magát, nem szárad ez a fura formula a tégelyben.
Nagyon messze áll a természetes hatástól, tehát ez egy jó nagy kakukktojás itt..ezzel max csöpögően zsíros bőrön lehet természetes hatást elérni, mert ez igenis "poros"...

A hab termékekhez hasonlóan ez is por állagúra változik az ember arcán, így külön életet él a száraz bőrön, így szerintem inkább a zsírosabb bőrre ideális, mert jobban összeolvad vele. A krémmánián ITT olvashatjátok a véleményeket róla.
Egy valamire nagyon jó...úgy fed mint egy alapozó, így ha pont a pirosító helyén van patim, akkor ezt használom.
Az átlagos porpirosítóknál tartósabb ( de a professzionális por pirosítóktól nem ). ITT találtok egy nagy porpirosító összehasonlító tesztet, ott azért vannak erős pirosítók.

Halványabbak, de szépek

- A Dior cucc nem egy mai darab, de azt kell mondjam a minősége töretlen, sajnos a színválasztásom ment egy kicsit félre anno, azaz túl világos lett.
Az állaga keményebb, porosabb, de jól feltapad az ujjakra, gyanítom ha sötétebb lenne akkor nem kéne többször átmennem a felületen, így viszont vastagabban kell hordani.
Eléggé tartós, de ilyen színnél csakis avatott szemek látják ezt. Szemre is tökéletes a színe miatt, a szájra semmiképpen nem jó. Ha már ilyen világos színt lőttem, úgy próbálom hasznosítani, hogy highlighternek üzemel, illetve a pirosítóm felső széle fölé szoktam egy kicsit tenni ebből ezáltal plasztikussá válhat a pirosítás, és szépen kiemeli az arccsontot.
Törlő kendő: a 3ból semmi sem maradt

- Guerlain: A bronzosító teszteknél ITT már jó sok guerlain terméket bemutattam...szeretem a márkát, de sajna ez sem volt két forint, és az állagától annyira nem vagyok oda, mert egy kinyomás túl nagy adagot tartalmaz, túl vizes, túl krémes, így a kezelése bizonyos sminkelési rutint szükségessé tesz.
Amúgy nem szárad hamar, szépen eldolgozható és szép a színe is...de még nem szerettem meg annyira.
Talán ha gyönyörű bőröm lenne amit alapozó nélkül is büszkén vállalok, és a reggeli hidratálóm mellett e fürdőben ebből egy nyomás..és már indulok is...hmm na erre nagyon jó lenne.
A guerlain már többször kiadott hasonló idény terméket -ez is az volt- a krémmánián is csak EZEKET  a hasonló termékeket találtam, de sajnos a borsos ár miatt vélemény még nem érkezett róla.


Essence és elf krémszinezők
A második csoport három színéből semmi sem maradt, a nedves törlővel szinte azonnal és teljesen eltávolítható az összes termék az áraiktól függetlenül.

Az utolsó kettő következik - ha az elf habos pír kakukktojás volt- akkor ez nem tudom mi..
Krémszínezők? Na jó..az essence elvileg arc tinta...

- Essence pirosító zselé: ami rettenetesen masszív, mint az ITT bemutatott kistestvér ajak tinta.
Ez a termék nagyon gyorsan szárad, így hajlamos a foltosodásra, nehéz eldolgozni úgy, hogy ne legyen kontúr, illetve ez jó kis fiatal zsírosabb bőrön működik a leginkább tökéletesen (mint akiknek szánták is).
Elkenve...
A krémmánián ITT találtok véleményeket róla. Idény termék volt, de biztos előrukkol még hasonlókkal az essence.
Ennél a terméknél sok múlik a "ha" és a "de" dolgokon, azaz odafigyelést igényel, de a megfelelő bőrre egy rutinos használó bizonyára természetes és könnyed pírt tud varázsolni vele, de könnyen lehet vicces is az eredmény..gyors és alapos eldolgozást igényel.

- Elf highlighter: ami szintén nem igazi krémpirosító, hanem egy fénypír, ha a megfelelően sötét színt választjuk. Korábbi tesztet már ITT írtam róla, azóta is nagyon szeretem, bár a termék azóta kicsapódott, azaz az "ezüstös víz" és a színanyag külön vált.
A krémmánián ITT találjátok, gyanítom ott is kicsapódott pár embernek a termék, mert megvásárláskor nekem sem volt ilyen víz szerű mint most.
Úgy használom, hogy a tenyerembe kinyomok egy adagot és duo fibre ecsetel teszem föl a megfelelő helyre.
..és eldolgozva..
Ez a fenti kettő azért került külön kategóriába, mert mindkettő egy kicsit több figyelmet és szép, alapos eldolgozást kíván.

Tartósságát tekintve az essence zselé pírt semmi nem tudja verni, bár tényleg csak olyanoknak ajánlom akik alaposan utána olvastak és így is bevállalják a használatát.

Az utolsó két kencéből az essence az ami nem mozdult, az elf könnyen lejött az alapos nedves törlős sikálásnál, viszont alapozó és púder fölött nagyon tartós, tényleg profi anyag, de a minőség sajnos idővel változik, viszont az ára több mint baráti.

Összefoglalva: ezek a pirosítók nem a megszokott por alapúak, ezért érdemes kikísérletezni, hogy mennyire áll közel hozzánk. Mindenképpen más kezelést kíván, és ugyan úgy fel lehet hordani ezeket is alapozó vagy púder fölé, mint a szokásos verziókat.
-Ha nem vagyunk biztosak magunkban, akkor próbálkozzunk hagyományos sűrű rúzsokkal..arra pont jó, hogy kitaláld kell -e neked ilyen. Azért ne vidd túlzásba, mert némely rúzs az összetevői miatt comedó képző is lehet ( ezek a krémpírok viszont nem okoztak ilyet).
-Szerintem ezeket az állagokat a legszebben ujjakkal lehet felhordani, de kinek mi áll kézre.
-Mindenképpen ajánlom szárazabb bőrűeknek, vagy akik szeretnék a vakolatukat kicsit természetesebb fényűvé tenni, hisz a túl matt hatás már bizonyos kor fölött nem áll jól.
-A fenti termékek közül sok kedvencem van, nem tudom kiemelni, mert hosszú lenne a lista, minden típus már helyzetre, más sminkhez, más kedvemhez idomul jól.

Megjegyzések

  1. jaj nagyon örülök ennek a posztnak! már olyan régóta gondolkodom egy krémpír beszerzésén, de bevallom nem nagyon tudom, hogy kell őket használni, ez tartott eddig vissza mindig a vásárlástól. mármint addig értem, hogy ujjal felviszem, de nem teszem tönkre vele az alapozást? ha púder fölé viszem, nem áll majd össze a porral, és nem lesz "darabos"? az ujjammal csak paskolgassam a bőrre vagy rendesen kenjem, mint egy krémet? (de akkor megint csak: nem szedem fel vele az alapozót/korrektort?) Hát szóval ilyen kételyeim vannak nekem :D
    Egyébként jó, hogy megint írtál az Elf krémpirosítójáról, mert ha végül rászántam volna magam a vásárlásra, őt vettem volna, de így már látom, hogy nem ez kell nekem :) Elnézést a sok kérdésért! :$

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alapozó és púder fölé a krémpirosítós ujjacskákat ( én 2-3 ujjamra kenem) enyhén ütögetve- és finoman simítva ( állagtól függően) szépen el tudod dolgozni.
      Természetesen ne masszírozd mint egy krémet, hanem finom mozdulatokkal dolgozz.

      Törlés
  2. Nekem,szerencsétlennek,minden krémpirositót egy idö után ,,beissza,,az arcom(normál bőr,kicsit zsíros T vonal)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, általában ezek az igazán száraz bőrön tartósak :-(..viszont gondolom neked a por nem olyan "poros" mint az én száraz bőrömön :-)

      Törlés
  3. nekem az első pirosítóm egy avonos, szemcsepp jellegű mini flakonban lévő "krémes" változat volt, 18 évesen. imádtam! zseniális volt az állaga (folyékonyabb) és könnyen fel lehetett vinni az üvegcséből. tökéletes korallos pink. mikor kivonták a forgalomból (pár hónap után) a barátnőm nővére (aki a szépségtanácsadó volt:)) szerzett még nekem egyet, de az már asszem a felénél megbuggyant.

    aztán sok év pirosítótlanság következett, majd 3 éve, mikor újra elkezdtem sminkelgetni lázasan kerestem a gyorsan megtalált kedvenc sima poros mellé valami hasonló krémeset. azóta se leltem ugyanolyat, igaz egy friss kedvenc most is van.

    először egy nyx krémpirosítót szereztem calo(z)-tól, de nagyon nem lettünk jóba. zsíros. én az ázsiai bbkencék megjelenéséig sosem alapozóztam magam, most is pár hete kenem csak magam heti3-4x bbvel (mert nem bírtam magammal és az annyira nem tuti skin 79 diamondja mellé rendeltem egy lioele waterdropot és ez kifejezetten tetszik és élvezem, h reggel a hidratáló krém után még némi ilyet is pöttyözök magamra:)), szóval csupasz arcra tettem fel, de olyan volt, mintha valami jó masszív állagú régi rúzzsal bekentem volna az orcám. az érintős telefonom is imádta, egy hívás és máris rácuppant a fele. aztán okosodtam (szintén calo(z)tól), h púderozzam le. megtörtént, de akkor ugye vesztett intenzitásából és hát úgy sem lett az igazi, már poros külleme is volt picit, de még ott viaszosodott rajtam.

    ekkor elkezdtem nagyon keresgélni. az összes drogériában fellelhető krémpiri tesztert kipróbáltam és vártam. most ősszel volt a catrice-nek a spectaculARt kollekciója, nah abban volt egy mousse állagú piri csoda, ez tökéletes! (majdnem annyira, mint a régi avonos orrcseppes:)) a színe is jó nekem (szintén korallos pirosnak definiálnám), tényleg habos jellege van, jól lehet rétegezni (kell is) és nagyon szép finishe van. picit poros (tán pont annyira, mint amire a normál-kevert bőrömnek szüksége van), de nem cuppan rá a telefonra és púderezni se kell utána.
    körbe fogok menni 1-2 rossmannban, hátha valahol még kapható, akkor még feltankolok belőle egy tarcsi példányt.

    a clarins-es iránt felkeltetted az érdeklődésemet, a (kedvenc) por pirosítóm tőlük van (coral színben), de egyre ritkábban nyúlok hozzá, mert már a felénél látszik az alja és szomorú vagyok, h lassan elfogy. jó, 3 éve vettem és bő 1 évig csak azt használtam, szóval szavam sem lehet, jó nagy mennyiség van benne és nagyon szép a színe és persze jól pigmentált.
    szóval krémeset még nem szemléltem tőlük soha, de meg fogom lesni! :)

    és az elf stiftese is elgondolkodtatott ám, sosem volt még semmi elfem, nem feledem, h meg kell lesni a honlapjukat. :)

    az arckezelős bejegyzéseidnél nem kommenteltem, de ha már lányregényt írok, megjegyzem itt, h változatlanul baromira bírom a lelkesedésed és szómenésed (vagyis az alapos megszámolóid:)).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) köszi!

      No a zsíros pírokkal az van, hogy ha alapozó és porpúder (!) fölé kenegeted akkor szerintem jobb mint rápúderezni, mert az szerintem is tompítja és "porozza", vastagítja..de persze vannak olyan termékek amik egyszerűen nem "nekem-a vevőnek" készültek, ezt el kell fogadni :-(

      Nem ismerem a nyx-es krémpírt, aztán lehet tényleg olyan, hogy hintőporba akarnék feküdni a használata után, úgy ragad, de általában a zsírosabb cuccokat alulról is meg lehet támogatni egy kis porpúderrel, így nem ront a felületén, viszont szív az anyagból..

      Arra az avonos valamire én is emlékszem, most beugrott :-D

      A Catrice-t is láttam, de amikor kipróbáltam nagyon gyengén muzsikált ( a boltban) így nem cuppantam rá, ott maradt. A színe csodálatos, emlékszem!
      Az elf habos pír emlékeztet amúgy rá, de nem olyan "hideg zselé hab" mint a catrice, hanem töményebb..már ha jól emlékszek, és arról beszélek amiről te..

      Az elf stiftes valóban szárazabb mint a többi krémpír, de vigyázz a színekkel, mert van olyan árnyalat amit szidnak..olvasd el a krémmánián is a véleményeket.

      Törlés
  4. Az Essence zselés pirositoja nekem is megvan (na jó, igazából ez az egyetlen pirositóm). Teljesen elégedett vagyok vele, bár eleinte kicsit gyakorolni kellett vele :) Az ára rettenetesen baráti volt, leárazva vettem 250ft-ért :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen nagyon sokáig volt leárazva itt-ott..én is betáraztam a fiókba vagy ötöt akkor :-)

      Törlés
  5. Ja, azt még kihagytam az előbb, hogy nagyon tetszik ez a bejegyzés, mert gondolkodok 1-2 más pirositó beszerzésén még :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :-)...biztos több márka is kiad a tavasz-nyári szériába krémpirosítókat, és hátha jobbak is lesznek mint ezek!

      Törlés
  6. Én is szeretem a krém vagy hab, vagy nem is tudom pontosan milyen jellegű pirosítókat :) ezek közül megvan nekem az essence ready for boarding és a vampire's love pirosító zselé, plusz még az essence fruity blush sorbet-je is, most pont az van rajtam, annak nemcsak az állagát, de az illatát is imádom, nyami :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arról pont lemaradtam, pedig nagyon kergettem, de nem kaptam végül sehol:-(
      Remélhetőleg a tavasz-nyári kiadásokban lesz újra hasonló.

      Törlés
  7. Juj felüdülés volt ez a jó kis cikk egy kamillás inhalálás és a neocitrán adag között, most már jobban alszok:)
    Az essence ready for boardingot még lehet le tudom vadászni, egyik rossmannban még láttam.
    Apropó hatalmas szerelemben élek az YSL rúzsaimmal: rouge pur shine 26, és 24eske. (nem chanel lett)Isteniek (Kim Kardashian száj effekt, http://www.makeupneversleeps.com/2010/11/ysl-rouge-pure-shine-lipstick-26.html#), legnagyobb szélben is puha maradt a szám, mintha meggyógyították volna, ha kicsit is száraz volt. Bezzeg a náthától nem védtek meg, na de mindegy, boldog vagyok azért:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jobbulást! Gondolj arra, hogy mindjárt itt a tavasz...gondolom ez most sokat segített :-D, de más nem jutott az eszembe, ez jelenleg mindenhol beválik..

      Ohhh imádom én is az YSL rúzsokat, lehet nekem is megvan pont ez a szín..egy a bibi velük, valahogy olyan korán "rúzs" szaguk lesz..lehet csak pár szín esetében, de ezt figyeltem meg..

      Törlés
  8. én már alig várom hogy megérkezzen a rendelt Real Techniques ecsetem és kipróbálhassam krémpirosítóval is *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na kíváncsi vagyok mit tapasztalsz, majd írd meg jobb-e neked vele a munka!
      köszi:-)

      Törlés
  9. Nekem picit egyenletlen a bőröm pont azon a területen ahva pirosító kéne, ezért eddig nem próbálkoztam krémpirosítóval. Neked már nagyobb tapasztalatod van vele, szerinted megér egy próbát vagy csak még jobban kiemelné a kis hepe-hupákat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen nekem is van hogy nem olyan szép ott a bőr, akkor használom az elf habos pírt, mert az matt és jól fed.

      Az a helyzet, hogy a pigmentektől és a textúrától függ, hogy kiemel vagy sem. A clarins például nem emeli ki, a stiftes elf viszont kiemeli ha nem tökéletes a felület. A Clarins matt és nem fénylik, pedig kicsit zsíros szerű, az elf természetes fényű és egyáltalán nem zsíros..hmmm...szóval nagyon komplex a dolog és igazából használat során derül ki a tuti.

      Ami még engem is meglepett, hogy például az elf nagyon fényes tubusos highlighter-el csodálatosan lehet a kevésbé szép bőrön is dolgozni, mert annyira fényes, hogy az már nem kiemel, hanem simít (fél méterről) :-) ezt máshogyan nem tudom neked elmagyarázni, és természetesen nem borsónyi dudorokról beszélek.

      A lényeg az, hogy problémás bőrre minden esetben egyszerűbb a por pirosító használata, bár ebből is van sok sz*r ami kiemeli a hupákat, mert foltosan beleül.
      Az ilyen bőrre szerintem a hab a legjobb állag, mert ezt egyenletesen lehet felvinni, fed és matt.
      Krémpirosítót is találhatsz olyat ami szép lehet ( inkább a sűrűbb és nem zsíros-fényes, pigmentáltabb árnyalatok), de az igaz, hogy több vesződséggel jár megtalálni az igazit.

      Általános szabály, hogy az egyenetlen bőrt a matt termékek tüntetik fel szebbnek, de ez nem feltétlenül állja meg a helyét az életben, ahol nem műtermi fények vannak. A túlzott mattosítás és poros felület sokszor pont csak kiemeli a problémákat, így a mindennapokban és napfényben szerintem a természetes bőrfényű dolgokat kell erőltetni azoknak akiknek apró kis göröngyök vannak.

      Másik érdekesség még, hogy a metálos fények is "takarnak", míg a vizes vagy zsíros csillogású termékek sokszor kiemelik a bajt.
      Szóval a természetes fényű termékek(bőrfényű) bármikor tökéletesek ha nem minden 100-as.

      (kösz..könnyű mondani)..tehát sajnos ezt ki kell kísérletezni, mert hiába mondok 10-20 terméket ami jó lehet, lehet a te bőröddel nem működik jól..szóval meg kell találni a hozzád illőt - mint egy jó párkapcsolatot - az csak irányvonal, hogy bőrfényű termékeket keress, és a túl matt - zsírosan fényes dolgoktól távol tartsd magad.

      Törlés
    2. Köszi, porosból már tudom mi felé nyúljak, és nem is mindig rossz ám a helyzet, de azokon a napokon, előtte utána néha elhúzódik ez az állapot.
      Megnézem ezt a habos Elf cuccot, köszönöm a kimerítő válaszod! :)

      Törlés
    3. Ohh igen, elég sokat írtam, bocs :-D

      Törlés
  10. nem tudom miért, nekem annyira unszimpatikusak a krémpirosítók (és a krémes szemhéjfestékek is). lehet azért, mert nem szeretek semmibe se kézzel belenyúlkálni. viszont a por alapú pirosítóim eltűnnek a nap végére elég csúnyán :( szóval fogalmam sincs, mit csináljak :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes a krémes szemfestékeket én is utálom :-(
      Sokáig nem szimpatizáltam én sem ezekkel, egész máshogy képzeltem az érzést magamon, de aztán megszerettem!

      Törlés
  11. Hűűű, Nyx krémpirosítót még nem használtál? Nagyon csábítanak:) Én csak nem rég kaptam rá a nem por állagú pirosítókra, az elf Studio Cream Blushból nekem 3 árnyalatban is van, bár nekem kombinált bőröm van, szóval engem nem zavar, hogy "porrá változik":) A Facial whipből most érkezett 2 árnyalatban, de még nem próbáltam őket, nekem mondjuk inkább highlight színek ezek:) Viszont ami kicsit hasonlít az Essence zselés arcpírjéhez csomagolásban és használatban, az az elf Studio HD pirosító, ebből is most érkezett a rendelésem 2 árnyalatban, és nagyon jól bírják, szintén duo fibre ecsettel viszem fel:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ismerem a NYX-ét, pont írta is feljebb valaki.

      Én meg Benefit-re hajtok nagyon, idén biztos veszek végre..évek óta csak elsétáltam mellette :-D

      Törlés
  12. Annyira szívesen használnék krémpirosítót,de zsíros a bőröm :( úgyhogy maradnak a porok
    A Clarins és Elf pirosítók nagyon szépek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a zsírosra jobb egy jó tartós por pirosító, az fix

      Törlés
  13. Nálunk az egyik belvárosi rossmannban 699.- ezen kiadás mindegyik darabja :) A krémpirosítóból is van még néhány darab:)

    Ennek a kiadásnak(Spectaculart) milyen a highlightere? Érdemes beruházni rá esetleg?

    Mia(ismét lusta voltam bejelentkezni,bocsi)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem próbáltam a highlightert, a Catrice-re gondolsz ugye?

      Törlés
    2. Érdemes a Catrice highliterre beruházni szerintem, nekem még az első limited editionös (amit hozzánk behoztak: Wonderland vagy vmi ilyesmi) van, napi szinten használom, nem is érdekelnek a highliterek (még van egy krémesem az más márka) annyira szeretem ezt.
      Szerintem nagyon szép természetes a hatása, ha nem tapizod az arcod tartós. Nekem alig fogy és kb 3 éves. Még nem lyukadtam ki az aljára:)) Láttam én is kiárusítva, de nálunk 1500 volt pff, szerintem rosszul árazták be. Na még azért nézegetem. Amúgy ami az állandó repertoárban van highliter aza szín van nekem, az volt a Wonderland limitedben is pontosan.
      Krémpír téma: hatásodra vettem egy akciós max factor-t soft pink. Hu nagyon szeretem, teljesen szerelmes lettem belé:) Eddig alverde limited editiönös port használtam(mademoiselle kollekció rosé árnyalat), de most szegény háttérben van, pedig az is jó szárazabb pofin is, nekem legalábbis nem szárította a bőröm sose, sőt nagyon természetes, ásványi jellegű.

      Törlés
    3. Köszi az infókat!
      A Max factor-ost is dicsérték mások nekem is, de nálunk meg az volt egy kicsit magas áron, még leértékelve is, így nem buktam rá.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz