Ugrás a fő tartalomra

És a győztes...

Ohhh nem..nem indítottam titokban játékot..bocsi
Aquafresh
Egyszerűen csak a szájhigiéniában abszolut győztes termékekről szeretnék írni nektek.

Hónapok óta tesztelek rengeteg fogkefét, fogkrémet, szájvizet, fogselymet...mert ugye a szépség nem csak a felületes szépítkezésből áll...

Nagyon nem merülnék bele, hogy miért fontos eme fenn említett tárgyak használata, inkább a számomra leginkább bevált termékekről beszélnék érdemben.
Mivel férjemet is belevontam a tesztelésbe, akivel merőben eltérő fogazattal rendelkezünk, ezért több oldalról is tudtam vizsgálni a szájhigiéniai eszközöket. Amíg nekem inkább pici rések találhatóak a fogaim között, addig neki kevés a hely a fogai számára a szájában, tehát ígérem nem leszek egyoldalú.

Fogkefe: egyrészt rengeteg fajta van ami megnehezíti a vásárlást, másrészt azt hisszük mind egyforma..no hát nem..
Aquafresh-Interdental
Természetesen nekem is van elektromos fogkefém, de bevallom én felváltva szeretek elektromos és sima fogkefét használni, így mindig odafigyelek a helyes használatra és nem lesz elkapkodott vagy rutin szerű a fogmosásom.
Az elektromos vonalra most nem térek ki, egyébként fogorvosok szerint az Oral-B a legjobb, de lehet csak megfizette a cég az ajánlást, ki tudja..
A sima fogkefék közül tehát a top az Aquafresh márka, szerintem ők rendelkeznek a legjobb típusokkal, és pontosabban az Interdental a nagy kedvenc. A kis résekbe is könnyen behatol, tekintet nélkül a fogak sűrűségére, és minden olyan kis hajlatba beér amit más fogkefe nem kezel.
A szár és a vékony fej, a gumírozott műanyag, a rugalmasság kényelmessé és kellemessé teszi a használatot.


Fogkrém: csalódás leszek...sajnos nem jutottunk dűlőre..ami nekem nem tetszett a férjemnek teljesen rendben volt...amit én szerettem az a férjemnek erős volt..amitől nekem ragadt a szám a párom nem panaszkodott..
Persze voltak egyetértések, de inkább a "nem jó" kategóriában, amiket most nem sorolnék, teljesen fölösleges, hisz a tutit keressük.
Tehát a fogkrémben mindenkinek meg kell találnia az ízlésének vagy problémájára megfelelőt.
Mi váltogatjuk, hogy mindenki örüljön.
Listerin cool citrus
Persze aki nem sajnálja a pénzt annak mindenképpen a sensodyne fogkrémeket javaslom, arról idáig még nem tudok rosszat mondani. Az elmexet is sokáig használtuk megértésben, de elhiszem ha nem mindenki akar a fogkrémre ennyit költeni..gondolom ha tudnánk, hogy jobb mint az olcsóbbak és nem csak gondolnánk, akkor biztos több vásárlója lenne a drágább fogkrémeknek is.


Szájvíz: természetesen csak olyan szájvizeket tesztelgettem amik nem kifejezetten problémákra vagy betegségekre vannak, hanem csak egy "sima" kis öblögetésre.
Az ilyen "átlagos" szájvizek -ne legyenek illúzióink- tele vannak alkohollal, tehát csípnek, marnak, száríthatnak és a fogakat is érzékenyebbé tehetik.
Listerin leírás
Aki aggódik az vegyen alkohol mentes verziókat, vagy kifejezetten érzékeny fogakra valót. A professzionális vagy orvosi szájvizekkel általában nincs ez a probléma, de tömény szeszes ital öblögetéssel is tudunk rongálni a fogainkon, szóval aki a hétvégén felesekkel öblöget az gondolja át :-) (nem véletlenül isszák meg egy húzásra).

Megkülönböztetnék két esetet..az alkalmi és a mindennapi szájvíz használókat. Mivel én alkalmi használó vagyok nekünk a listerin citrus verziója bevált. Ez a leggyengébb ízű, de akinek erős, vízzel lehet hígítani -nem leszünk kevesebbek tőle.
Azért ezt szeretem a legjobban, mert ez után marad a szám legtovább friss és üde, a többi egyszerű szájvíznél nem volt ez az átható érzés.


Fogselyem: használjon mindenki fogselymet..mert fontos, ha van rés, ha nincs rés!
Bőséges, változatos, rostos étkezés utáni, leginkább körültekintő fogmosásod után (!!) vegyél elő fogselymet és szépen haladj végig...ha eszel húst, magvakat vagy gyümölcsöt csodás leletekre bukkanhatsz..no hát ezért fontos..
Vannak olyan ételek amik akár az íny alá is fúródhatnak a fogak között, így ha ezek nincsenek kihalászva rossz esetben gyulladást is okozhatnak.
De melyik a jó fogselyem? Rengeteg a gagyi ebből is..ki gondolná..
Nagyobb résekkel rendelkezőknek a vékony vagy éles fogselymek az ínybe vághatnak, miközben hatásuk a nullával egyenlő számukra, tehát ezeket csakis résmentes vagy torlódott fogazathoz használjuk.
Akiknek egy kicsit nagyobb a hely - mert igen, akkor is beszorulhat ez-az - azoknak kifejezetten olyan fogselymet kell keresniük ami vastagabb, puhább, szivacsos kialakítású, így szépen kisimítják mindenfajta baleset nélkül a fogak között bújó maradékokat.
Létezik viaszolt és nem viaszolt verzió, a viaszolt könnyebben csúszik, így azt szűkebb résekbe könnyebben juttathatjuk be. A nyállal duzzadó fogselymeket pedig a nagyobb résekkel rendelkezők használhatják sikeresen.
Fogselymezni pedig személy szerint az első lépésként, fogmosás előtt szoktam.


És ha baj van...: persze néha előfordul, hogy begyullad az íny, felsértjük azt, vagy valamiért kellemetlen a leheletünk...természetesen az első a fogorvos, de ha nem talál semmit mit tegyünk?
Gingisol Plusz ecsetelő

Fogpótlással rendelkező ismerőseimtől hallottam a Gingisol Plusz-ról, és bár szerencsére idáig még a saját fogaimat viselem, úgy gondoltam nekem is jól jöhet.
Legutóbb akkor vizsgázott jelesre, amikor hátul ételmaradék fúródott az ínyem alá, amit napokig csak tovább gyullasztottam a nem megfelelő bánásmóddal -egyszerűen nem jött ki (végül fogorvos selymezte ki). Az ecsetelő szépen és szuper gyorsan lenyugtatta, meggyógyította a fájó lüktető vörös ínyemet, és a kellemetlen szagok kialakulását is meggátolta.

Koronával rendelkezőknél sajnos sokszor általános a kellemetlen lehelet, így nekik is javaslom az adott fogíny ecsetelését, mert valószínű ételmaradék szorulhat az íny alá, vagy gyulladásban van a terület, esetleg nem zár jól a korona..ismerőseim szerint ez az ecsetelő pár hét rendszeres használat után megszünteti a panaszokat.
Szájvízként is használható megfelelő arányúra hígítva, leírás a dobozában.


Összefoglalva: Ezen nincs mit rágódni, fogselyem, fogmosás, szájvíz és ecsetelő igény szerint, így teljes a napi fogápolás. Keressük meg a fogazatunk számára a legelőnyösebb ápolási termékeket, hisz a sminkek és krémek között órákat válogatunk, pedig ez sokkal fontosabb.

Megjegyzések

  1. Ismét le a kalappal a körültekintő és informatív posztért.

    VálaszTörlés
  2. Én az elektromos fogkefére esküszök :) mióta meg van, rendes fogkefével nem is tudok fogat mosni :D vagy is tudok, csak olyan mintha nem is mosnék fogat :S . Az elektromossal a fogaim is sokkal fehérebbek lettek <3 imádom a kis drágát ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen nekem is ez a flash volt az elektromossal amikor kipróbáltam, használtam :-)..aztán egy idő után hajlamos vagyok rutinból mosni, hogy haladjunk, tehát elmúlt ez az "életérzés"..ezért nekem jót tesz a váltás, mert így nem lankad a fogmosásra fordított figyelmem:-)

      Törlés
  3. Nekem nagyon érzékeny a szám, és egyszerűen képtelen vagyok a (zöld) elmexen és a sensodyne-n kívül bármi mást használni, pedig én is szívesebben költenék 300 Ft-ot fogkrémre 1000 helyett :) De sajnos már egy használat után is tele lesz aftákkal a szám, feltehetően az SLS miatt, ami sem az elmexben, sem pedig a sensodyne-ben nincs. Tehát én a zöld elmexet használom, hozzá a zöld elmex szájvizet és az elmex gélt, de erősen gondolkozom a lila elmexen, ami elvileg a fogzománcot erősíti. Az SLS-től lesz amúgy habos a termék, és sok embert hallottam, aki azért nem szereti, mert nem habzik fel, és ettől úgy érzi, hogy nem tisztít rendesen, de engem ez személy szerint egyáltalán nem zavar.
    Mindenesetre nekem megéri ezt a plusz jó pár száz forintot, hogy nincs tele aftákkal a szám és a fogaim is kevésbé érzékenyek. Valami olyat tudnak ezek, amik az olcsóbb fogkrémek nem..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, én is szerettem az elmexet, engem sem zavart, hogy nem habzik szerte szét, ezáltal nem folyik ki a számból,így legalább tudtam fogmosás alatt a lakásban közlekedni, és csinálni közben a szabad kezemmel ezt-azt ha késésben voltam.

      Hát még szerencse, hogy rájöttetek mi okozza a problémát, és viszonylag " egyszerű " orvosolni, de brutális lehetett ezzel szembesülni, és egy életen át figyelni ezeket az összetevőket, ami ezek után gondolom senkinek nem tesz jót, max nem reagál rá a szervezete :-(

      Igazából sok ember tényleg az ár alapján dönt, és tényleg óriási a különbség a fogkrémek között...de tényleg nem tudna az elmex vagy a sensodyne kicsit elfogadhatóbb árban gondolkozni? :-(

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz