2012. 08. 13.

Termál vizes arcpermetek..melyiket és mire?

Egy ligh téma a hétvégi "hard talk" után...értelmetlen divatcikknek gondolják, pedig szó sincs róla, mi az?
Termál spray-k

Bevallom azt is hősiesen, hogy évekig fogalmam sem volt van-e értelme fújogatni az arcomat ezekkel a termál permetekkel, de most beindítottam a radarokat, és külön figyelmet szenteltem nekik.

Az első felismerés akkor érkezett, amikor a hydroabráziós gépemet elkezdtem ezzel használni és nem csapvizes vattával nedvesítettem a bőröm, hanem ezt fújtam alá. Képzeljétek látványosan eltüntette az itt-ott fennálló bőrpírokat és nagyon szépen lenyugtatta a bőrt. Sima csapvíznél vagy egyéb tonikoknál ilyet sosem tapasztaltam...olyan egységes volt a bőröm, mint még soha..

Ha nem a saját szememmel látom nem hiszem el.


Persze más, hisz ez a gép kicsit jobban a bőrbe nyomja a vizet mint alapból ha ráfújjuk, de azóta elhiszem, hogy nem csapvíz van benne:-)
Avéne

A sminkek tartósítására is ajánlják, de én inkább azt mondanám, hogy az alapozónk szebben simul a bőrre, ha a kész sminkünket lefújjuk vele. Kicsit jobban beépül a bőrünkbe és ezáltal lesz szebb és tartósabb.

Jó szolgálatot tesz még napozáskor vagy ha hűsíteni szeretnénk magunkat. Enyhe leégés vagy bőrpír esetén óránként többször permetezzük át az arcunkat vele, és garantáltan lehúzza a gyulladást. Én hagyom megszáradni, sosem törlöm le.

Sok márka kínálja már ezt a termékét, sokáig csak a Vichy volt elérhető, nekem az valahogy nem volt az igazi. Az Avéne és a La Roche-Posay termálvíz spay-ket sokkal inkább hasznosnak érzem. Ha választanom kéne akkor pedig az Avéne vizét tapasztaltam hatásosabbnak, legalábbis a pírt az valóban hamarabb és jobban lehúzta.
La Roche-Posay

Sok helyen olvasom az "okosságot", hogy minek megvenni, töltsünk fel egy flakont ásványvízzel és kész...elvileg ez TERMÁL és nem ásványvíz, tehát míg a termálvizeknek gyógyító hatásuk van, ülhetsz te egy kád ásványvízben biztos nem fog enyhülni a reumád (vagy bármid).

Ha pedig valaki olyan szerencsés, hogy olyan környezetben lakik, hogy mellette bugyog egy bőrpanaszokra is javasolt termál forrás ( pl Egerszalók), ne habozzon, merítse be a kulacsát minden nap és ne törődjön semmivel..
Arra persze figyeljen, hogy ezek az otthon készített termál spray-k hűtést igényelnek, illetve megbuggyanhatnak vagy a hatásuk az ülepedés/kicsapódás következtében csökkenhet a hosszabb tárolás során, tehát nem érdemes nagy tételben gondolkodni.

Hiába nem dobják hozzánk fillérekért ezeket a termál sprayket, "pedig csak víz", olyat nyújtanak a csomagolással ami otthon nem kivitelezhető, azaz hogy nem buggyannak meg és a hatásuk is megmarad.
Sajnos a termál belépő is drága, úgyhogy marad ez, bár én is boldogabb lennék, ha a csapból is ilyen folyna.

Összefoglalva:  Az Avéne vizét valóban hatásosnak vélem a bőrpír és gyulladás csökkentésében.
A termál víz nem keverendő az ásványvízzel..nagy a különbség.
A víz egy "élő" dolog, így melegben és kezelés nélkül megbuggyan, tehát ezért hasznos ez a csomagolás.
Nagyon finom permetre porlaszt, imádom ezt az érzést.
Napozáshoz, krémezéshez, frissítéshez, kozmetikai kezelésekhez is ajánlom.


5 megjegyzés:

 1. Nekem is Avéné-m van, a krémmánián szúrtam ki és a kedvenc patikus nőmmel konzultálva bezsebeltem (ő a többi terméküket is ajánlotta, mert szerinte nagyon jó márka, kaptam is mintákat, majd szépen kipróbálok mindent:)). Nagyon kedvelem, 40 fokban is jó, picit hűsít és jól beszívja a bőröm (én se törlöm le soha), nemis értem, h miért, de utána kevésbé verejtékezik a pofim. Rendszeres használata mellett pedig nem is kell krémezni magam, ez is hatalmas piros pont neki. Ha elfogy, biztosan újra veszem, jó találmány.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem is elég jó a márka is és ez a kis permet is elég praktikus.
   Örülök, hogy ismered és egy véleményen vagyunk:-)

   Törlés
 2. Nekem nagyon bejönnek ezek a sprayk, de még nem próbáltam őket, viszont most itt az idő! Megmondanád, mennyibe kerülnek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem emlékeztem a pontos árra, így rákerestem a neten.
   Ezt a lenti linket találtam, de sokszor van akció, vagy esetleg adják más termék mellé ajándékba (kis kiszerelést).

   http://www.gyogynovenyuzlet.hu/katalogus/kozmetikum-avene/termalviz

   Törlés
  2. A nagy avéné jobban megéri, az enyém 2100-2200 volt, a minije pedig 1200. ;)

   Törlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...