Ugrás a fő tartalomra

Blistex VS Carmex .. kinek a pap, kinek a papné..

Imádom ezeket! Persze csak ésszel és módjával!
Blistex VS Carmex

Annyit tehát első körbe leszögeznék, hogy semmilyen ajakápolót nem kell mértéktelenül kenegetni, mert hosszú távon száríthatja az ajkakat és pont az ellenkezőjét fogjuk elérni vele mint amit szeretnénk.

Ez nem vicc! Tudom, hogy vannak "függők", de ez nem arra lett kitalálva, hogy naponta vagy óránként kenegessük a szánkat, mert az egészséges bőrt ki fogja szárítani és le fog hámlani, ki fog repedezni.


Carmex: Több mint egy évtizede ismerem és használom. Sminkesként a cserepes ajkakat ezzel rakjuk rendbe, illetve minden rúzsozás alá kiváló, mert ajak primerként is üzemelt anno mikor külön még nem lehetett ilyeneket kapni (max vazelint).
Carmex
Vanília alapú kámforos és mentolos illatát én személy szerint imádom, de sokak akik ezt nem szokták meg furcsának találják. A tégelyes verziót szeretem a legjobban - ecsettel használom -, kiadós és vékonyan fel lehet vinni, én jobban tudom így adagolni.

Önmagában használva minimálisan duzzaszt és kitölti az apró ráncokat, szép puha fényes és csúszós ajkakat varázsol.


Állaga viaszos ami hőre olvad, ezért tényleg csak annyi tapad az ecsetre amennyi kell.
Nem szívódik fel, sokáig marad olajos érzés az ajkakon.

Illata: vaníliás mentolos
Íze: gyenge mentol
Állaga: olajos, zsíros
Ajkakon: bizsereg és duzzaszt
Érzete: olajos
Felkenve: fényes


Blistex
Blistex: A Carmex mellett a másik sminkes kedvenc a Blistex ajaknyugtató krém. Tubusos és nem tégelyes, illetve ez a verzió hófehér és sűrű krémes, ezért sokan nem kedvelik. Természetesen kellően elkenve nem marad fehér az ajkakon.
Sminkesként a Blistexnek ezt a verzióját használjuk. A cserepesedést illetve a ráncokat nagyon jól kitölti, így smink alá ideális, én jobban szeretem mint más ajak primert használni.
Nem csúszik annyira mint a carmex, így azok a rúzsok amik a carmexen csúsznak, ezen nem fognak.
Ez is tartalmaz kámfort, így egyeseknek ez is érdekes lehet. Nincs benne az a vaníliás beütés.
Rengeteg bőrpuhító anyagot, szilikont és gyógynövény összetevőket is tartalmaz.
Ezt is ecsettel használom a higiénia miatt, de természetesen a tubusból azonnal a szájra kenhető. Ezt nem írom előnynek, hisz a Carmexből is választhatunk tubusos kiszerelést.
Ez nem marad olajosan fényes, hanem mint egy krémet úgy beszívja az ajak bőre.

Illata: fogkrém mentolos
Íze: mentolos rágó
Állaga: szilikonos krém
Ajkakon: hűsít és nyugtat
Érzete: krémes
Felkenve: szaténos vagy matt


Összefoglalva: Mindig tartok mindkettőből, hisz az ajkak állapota alapján döntök, hogy melyiket szeretném használni. Befolyásoló tényező még az is, hogy mit fogok fölé kenni, mert a Blistex fölött jobban tapadnak a kencék, a Carmexről van hogy lecsúsznak a termékek.
Nem tudok választani közülük, és saját magamnál sem vettem észre, hogy melyik lenne az amihez sűrűbben nyúlok. Mindenkinek azt javaslom, hogy próbálja ki mindkettőt, és amelyiket megszereti azt kell használni a jövőben.
Iránymutatónak csak annyit, hogy aki nem szereti a csillogó olajos ajkakat az válassza inkább a Blistex ezen verzióját, mert úgy hidratál, hogy az alapos bemasszírozás után nem maradnak fényesek az ajkak, és a hajunk sem fog beletapadni.

Megjegyzések

  1. Nekem tubusos Carmexem van és életem legjobb ajakápolója. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még a tubusost nem próbáltam ki, de úgy tudom ugyan az van benne.Nem?

      Törlés
  2. A Blistex nálam nagy favorit, a Carmexet most, nyáron szeretem, jó, ahogy kicsit hűsít.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is Blistex párti vagyok (télen), és most ( nyáron) azt vettem észre, hogy szívesebben kenem a Carmexet, mert valóban hűsít.

      Törlés
  3. Én is Carmex-et használok, és nagyon szeretem! Egyébként nagyon jó a blogod, fel is iratkozom! Ha gondolod nézz be hozzám is, vannak közös témáink! :-)

    VálaszTörlés
  4. Én nagy blistex fan vagyok, ha ez még érdekel valakit fél év távlatából :D. Nekem a carmex íze hallásra sem szimpi már, meg nem is tudom, anno magamtól döntöttem a blistex mellett nem az olvasottak alapján, és sokkal inkább bejött. Én a stifteset használom, ami málnás-limonádés (nagyon fincsiiiii) bár tudom, hogy aki sminkel is fölé stb, annak inkább előny, ha nem ízes meg míves az ajakápoló :D.Viszont már én is sminkeltem rá, illetve rúzsoztam, és tényleg nem csúszkálnak rajta a dolgok, ha szép vékonyan viszem fel. Azt mondják a limonádés Blistex hatása kicsit elmarad a hagyományostól, de mivel nem vagyok alapjáraton nagyon száraz szájú, ezért én ezt nem vettem észre :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szoktam valahogy rámoccanni az ízes-illatos szájbigyókra, nem is tudom miért..én szeretem a carmex illatát, valahogy sosem unom meg.
      Nekem se száraz a szám,nem is értem, mert mindenem tök hamar kiszárad ( haj, bőr, köröm), úgyhogy én is bírnám :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz