Ugrás a fő tartalomra

Dr.Pál Fokhagyma zselé pattanásokra....a legjobb "érlelő" cím nyertese

Hol vagy - hol vagy aknesol ? Most kereshetem helyetted az "igazit"..
Dr.Pál - Fokhagyma zselé

Ezt a Dr. Pál féle fokhagyma zselét már régóta nézegettem, de mivel idáig az aknesol megoldotta ezeket az S.O.S pati ügyeimet, végül nem vettem meg soha.

Hát köszönhetően az aknesol hiányának, most kezdhetem előröl tesztelni, hogy mi az ami nekem beválik a pattanások kezelésében.


Ezt a krémet a  Herbaházba vásároltam, bővebben ITT olvashattok róla.
Aki nem akar "kattintani" annak gyorsan összefoglalva annyit, hogy ez egy olyan zselé ami a pattanások nyomainak elhalványítására, a pattanás elmulasztására és a faggyútermelés csökkentésére találtak ki.

Az ára 1800ft és 50 ml, szóval megfizethető kategória, egy próbát megér.

A szagtalan fokhagyma zselé egy áttetsző hajzseléhez hasonlító kence, ami nem szárítja a bőrt, tehát nem a kiszáradás mechanizmusán keresztül hat a pattanásokra, ami nekem már plusz pont a száraz bőrömre.

Első alkalommal úgy próbáltam, hogy a teljes arcomra pakolásként használtam, mert tele voltam pattanással. A zselé felkenve is a hajzseléhez hasonlóan viselkedik, olyan 10 perc alatt szárad a bőrre, ami aztán sajnos húzódni kezd, ami nekem nem volt kellemes.

Szagtalan fokhagyma zselé
Az arcomon így csak 40 percig hagytam, mert nagyon kényelmetlen volt, rászáradt mint egy lehúzható maszk, de nem lehetett ledörzsölni vagy lehúzni.

Vízzel könnyen lemosható volt, így ezzel nem volt probléma.
Pattanásaimon amúgy ez a 40 perc szinte semmit sem változtatott, tehát megdobtam, hogy ez így nem lesz jó, másképpen kell alkalmaznom.

Következő nekifutásként éjszakára pöttyöztem rá a pattanásokra. Így már nem volt húzódós érzés, és nem volt kellemetlen. 10 perc alatt teljesen szárazra szárad, így nem ragad, kényelmesen lehet benne pihenni. A zselét az esti teljes arcom krémezése után kentem a problémákra, ezen felül már semmit nem használtam...kíváncsian vártam a reggelt.

Hát azt kell mondjam, hogy azt vártam, hogy reggel egy új bőrrel ébredek göröngyök nélkül, de nem ez történt.. a még csak fejlődésben lévő meg nem piszkált ragyáimat is egy éjszaka alatt megérlelte amitől egy kicsit ideges lettem..
Reggelre tele voltam sárga tetejű gumókkal, ami azért gáz, mert reggel nem szoktam megnyomkodni magam, mert aztán nehéz sminkelni, de ezekkel ugye az utcára se tudtam volna menni, így muszáj volt kipattintani őket..és inkább otthon maradtam..:-/

Dr. Pál-Szagtalan foghagyma zselé
Nyomkodás után ismét fölkentem, kíváncsian vártam mit hoz az este..

Nos a valóban kiürült pattanások gyógyulását elindította, a pirosságot csökkentette, és szépen megnyugtatta...viszont ami nem volt tisztességesen kitisztítva az ismét lüktető megtelt sárga gumó lett, és eshettem neki újra..és ez így ment pár napig...

Ahogy lezajlott ez a nehéz időszak, és alkalmaztam a zselét, azt vettem észre, hogy valóban csökkennek a pattanások száma, és a rendesen kinyomkodott pattanások szépen gyógyulnak, az újakat pedig 3-szor gyorsabban megérleli mint normál esetben történne.

Tehát jó ez a krém, csak tudni kell, hogy mikor és mire kenem. A bőrömet a használata nem szárította, a sebeket nem irritálta, igaz megérlelt pár olyan patit aminek a létezéséről se tudtam előtte, vagy egy ártalmatlan mitesszernek hittem...szóval nagyon érdekes..

Ami fix, hogy ez nem fogja pár nap alatt leszárítani a patikat vagy lehúzni a problémát..Szerintem ez csak meggyorsítja azt a folyamatot, ami amúgy is bekövetkezne, de le nem állítja.
Ilyen termékkel még nem találkoztam, így nem tudom mihez hasonlítani.

Nappal smink alá is használtam, de figyelni kell, mert kicsit látszódhat a kontúrja, de az alapozó nem csúszik le róla.

Összefoglalva: biztos nem ez lesz az egyetlen termék amit otthon fogok tartani a patik kezeléséhez, de ez lesz az amit elő veszek amikor másnapra meg akarok érlelni egy ragyát, vagy a rendesen kinyomott göbökre kenek a gyógyulás és gyulladás csökkentés segítésére.
Az ára szerintem reális, és a legjobb "érlelő" címet is megnyerte nálam.
Az illata semmilyen, tényleg szagtalan, és tetszik, hogy természetes az alapanyag.


Megjegyzések

  1. Engem az érdekelne, hogy ami már nem pati, hanem csak a folt utána, annak az eltüntetésében is segít?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ott még nem tartok:-), de úgy látom, hogy kissé hamarabb ( 3 nap) alatt halványulnak el a piros pötyik.. de szerintem régebbi nyomokon nem segít, de meg kell próbálni, bár gondolom akkor azt kenni kéne hetig-hónapokig és figyelni, hogy mi történik.

      Törlés
  2. Köszönöm a tesztet, hasznos volt!

    VálaszTörlés
  3. Ez a kenőcs egy kicsit ijesztően hangzik, de egy csomószor van, hogy az ember szeretné, ha hamarább beérne egy nagy pati.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, arra tökéletes...valahogy felpuhítja és a felszínre hozza..

      Törlés
  4. Én már régóta, rendszeres használója vagyok a Fokhagyma zselének. Sőt már kislányom is kezdi használni, ezek a tinédzser kori nehézségek..

    Mivel már régóta használom, én is sok mindent kitapasztaltam. Én is így mondnám, hogy beérleli a pattanást, viszont ez attól függ, hogy a pattanás milyen állapotban van. Ha még csak épp kezdemény, akkor elmulasztja, viszont ha már beindult, akkor segíti minél előbb kitisztulni a bőrt, tehát kinyomásra érleli.

    Megfigyeltem, hogy a kinyomkodásra azért oda kell figyelni, mert csak akkor jön ki teljesen a pattanás (és nem fog újra az a sárgás folyadék termelődni), ha - úgy szoktam nevezni - a tokja is kijön (tehát nemcsak az a sárgás fehér folyadék, hanem maga, ami termeli, egy kis fehér színű, kb. fél gombostűfej méretű tokszerűség), és utána vérzik egy kicsit. Az is megfigyelhető, hogy nem mindig ugyanúgy enged a bőr. Tehát nem szabad erőltetni a nyomkodást, ha nem jön, akkor hagyjuk, kenjük be még Fokhagyma zselével, akkor még érnie kell. Fontos az is, hogy ne körömmel nyomkodjunk, mert annál jobban megsérül a bőr, és nehezebben gyógyul. A nyomkodás után pedig a Dr. Pál Hámosító Feketenadály zselével szoktam bekenni az arcomat (hasonló technikával), így hamar a nyomkodás nyomai is eltűnnek. Igazi sebgyógyító hatású.

    Találsz egy rövidebb használati leírást ezen az oldalon: http://www.gyogynovenykozmetikum.hu/index.php

    Mivel már nekem csak ritkábban vannak pattanásaim, de azért néha még előfordul, így amikor érzem, hogy ki akarnak jönni, azt szoktam csinálni, hogy amíg fürdök (ezalatt jól felpuhul a bőröm), egész arcomat bekenem - főleg a pattanásoknál, bemasszírozom, majd még egy réteget rajta hagyok. Mire a fürdéssel végzek addigra megszárad, így akkor lemosom. Tehát csak addig kell rajta hagyni, amíg megszárad. Írtad, hogy 40 percig is rajta hagytad. Nem kell annyi ideig, csak addig míg megszárad - ahogy írtad is kb. 10 perc.

    Amikor még több pattanásom volt, akkor én is csináltam azt, hogy este bekentem a pattanásaimat, "bekenve aludtam", és csak reggel mostam le a megszáradt zselét, utána tudtam menni suliba. Lehet, hogy érdemes lenne kozmetikushoz menned, és Fokhagyma zselével egy iontoforézist kérni, hogy mélyebb rétegekre lejusson a zselé, így hamarabb kitisztulna a bőröd.

    Még egy nem pattanáshoz kapcsolódó tapasztalat. Szúnyogcsípésre szoktuk kenni, jól enyhíti a viszketést! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a hasznos hozzászólást!
      Van itthon ultrahangom, gondoltam is, hogy megcsinálom a zselével.
      Na azt a hámosítót is megnézem!

      Köszi:-)

      Törlés
  5. Ami nekem az utóbbi időben nagyon bejön pattanások kezelésére az a Paula's Choice Redness Relief Treatment tonik. Nagyon hatékony kipirosodás és pattanások ellen, 2 nap alatt eltűnik miden kis rondaság. 118 ml/ kb. 5900 Ft., én csak helyileg használom, így nagyon sokáig elég lesz.
    Viszont akinek aspirin allergiája van, nem használhatja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÁÁÁÁ annyira bánom, hogy elhalasztottam a kedvezményes rendelést amikor voltak a kuponok:-(
      Ki akartam próbálni tőle a savas krémeket is!

      Mennyire voltál elégedett a vásárlás menetével? Mert látom külföldről kell rendelni, és az itthoni vásárlást jobban szeretem a gyorsaság meg az egyszerűsége miatt.

      Törlés
  6. Én is nagyon siratom az Aknesolt. Nincs túl sok pattanásom, de az a gyulladáscsökkentő hatás nagyon hiányzik. Ha ahhoz hasonló terméket találsz, mindenképpen számolj be róla! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÁÁÁÁÁ ne is mond:-( Aknesol nincs még 1...
      Minden h*lyeségbe bele nyúlok, de az a hatás amivel az rendelkezett, na olyat még nem találtam..
      Természetesen én is értesítést várok a sorstársaktól, ha fölfedeznek valamit:-)!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz