Ugrás a fő tartalomra

Újdonságok az arcfiatalító kezelések területén

Nem igazán igaz a cím, hisz semmi új nincs a nap alatt...
fotó:Thinkstock

Csak a régi technikák fejlesztése, új anyagok használata, kezelések kombinációja.
Fantázia nevek hada, és átláthatatlan káosz ami zajlik.

Ha nem olvastad a műtét nélküli esztétikai kezeléseket összefoglaló írásomat, akkor most itt az alkalom, fusd át mielőtt ennek nekifogsz.
ITT találod.

Próbálom ismét konyha nyelven rendbe rakni azoknak, akiket nem érdekelnek a francia hangzású -szinte attól fiatalabb leszek ha kimondom- kezelés nevek, akiket inkább az érdekel, hogy mi a micsoda -mert ugye ritka számba megy, ha egy honlap leírja, hogy a szupi kezelése mégis mi a fene-.



Pár dolgot szögezzünk le előbb:

-nem öregszünk egyformán
-nem mindenkinek ugyan az a problémája magával
-nem mindenki alkalmas arra a kezelésre ami a "szomszédnak" kellett
-nem mindenkinek azonos a fájdalom küszöbe és a pénztárcája
-ne magunkat diagnosztizáljuk, hanem forduljunk megbízható orvoshoz
-ha nagyon látványos/radikális eredményre vágyunk az orvos esztétikai kezelés ( és nem a sarki, bárki által nyitható szalonban keresendő )
-ne higgyünk a mesékben, vagy a kiretusált képeknek, esetleg az agyon szabott arcú sztároknak, hogy azért néznek ki 15 évesnek 60 helyett, mert 5 forintért kétszer megsimogatták az arcukat valamivel, és soha többet nem kell csinálni vele semmit.
-a fiatalos kinézet pedig nem csak homloktól állig tart, hanem érdemes a testünk, hajunk, körmünk, ruhánk, egészségünk állapotát is szinten tartani - hogy a részletekbe ne vesszek.
-az esztétikai kezelések folyamatos karban tartást igényelnek

Ami van és a tények:

-Arcfeltöltés : igen még mindig sláger, semmi új nincs, ha csak az évek óta alkalmazott-bár még mindig sok orvos által nem végzett- kanülös technika, ami azt jelenti, hogy műanyag kanül mozog a bőr alatt a töltés során, így jelentősen csökken az óriási bevérzések lehetősége.
Ami új: a töltő anyagok milyensége. Most épp a saját zsír a sláger, mert akkor nincs para, hogy allergia, ez meg az, de mi a szívás...? A költség emelkedik, a folyamat hosszabb, mert ugye kéne valahonnan saját zsír..
Aztán jönnek a különféle "nem is töltőanyagok vagyunk hanem csak stimulálunk" anyagok, amikről jelenleg semmi hosszú távú valódi tapasztalat nincs. Jelenleg jónak tűnik, jó a szöveg, a "bio" szó használata szinte kötelező, ezzel is éreztetve, hogy ez bizony nagyon natúr...na ja..az olíva olaj is az, szóval azért én ezekkel várnék egy cseppet még.

-Hő hatására a saját kollagén fokozása: IPL, Lézer, Rádió frekvencia ( RF), BBL, Fraxel lézer stb ( részleteket ITT találod).
Ami új: a hő hatását olyan módon próbálják fokozni, hogy pl. tűbe vezetik a rádió frekvenciát, így még inkább stimulálnak vele, illetve több kezelést ötvöznek.
Vigyázat, a "fraxel" vagy "frakcionált" szót nem csak a lézer területén használják, így attól még, hogy valami "frakcionált" csak azt jelenti, hogy "szakaszos", pont szerűen..

-Hámlasztás, savak ( hőkezelés nélkül, tehát a lézer nem tartozik ide) : ezek akkor jók ha a bőr felszínén lévő öregedési jeleket szeretnénk tompítani.
Ami új: jelenleg az a trend, hogy apránként, többször alacsony százalékú savakkal dolgozzunk, és megjelent több új sav/ savkeverék (pl kojic) is a piacon, amit jelenleg hatékonyabbnak gondolnak az elődöktől.

- Szálas technikák: erről bővebben ITT 


És akkor nézzünk pár fantázia név alatt futó "új" technikát:

Vivace: RF (rádió frekvencia) és mikrotű, azaz a dermaroller elvét/hatását/előnyét ötvözték a RF-val ( lebutítva fogalmaztam )

Scarlet RF: IPL+RF( rádió frekvencia) + mikrotű

Ultherapy: Fókuszált ultrahang

Sculptra: bio-aktív ( de szép szó) anyag injektálása, mely a volumen pótlást segíti úgy, hogy stimulálja a saját kollagén termelést ( is)

Hydrobalance: dermarollerrel vagy apró szúrásokkal olyan anyagot (?) juttatnak a bőrbe amitől feszesebbé és üdévé válik a bőr felülete

Beautystimm: arctorna elektromos stimulációval

Ultratone: arctorna elektromos stimulációval

Guna biolifting: víz bázisú "Guna" fantázia nevű hatóanyag komplex bőrbe juttatása, mely történhet mikro tűvel, dermarollerrel vagy egyéb berendezések segítségével


Összefoglalva: Jelenleg tehát az a trend, hogy különféle kezeléseket próbálnak egy körbe, egy gépbe ötvözni.
Bejött a "mikrotű" varázsszó, ami azt is igazolja, hogy a dermaroller vonalat érdemes tovább fejleszteni.
Muszáj alaposan kikérdezni a kezelő (jobb esetben) orvost, hogy mégis milyen elven alapul az a kezelés amit választottunk, illetve milyen eredményeket várhatunk el tőle.
Külföldi szaklapok egyébként még mindig a leghatásosabb módszernek a radikális műtét nélküli bőrfiatalítás terén, a CO2 lézer + botox + feltöltés kombinációt tartják a leginkább hatásosnak.

Ha van esetleg olyan fantázia nevű kezelés amit nem találtál nálam, de szeretnél többet tudni róla, kérlek jelezd és bővítem a listát.



Megjegyzések

  1. Szia!
    Nagyon tetszenek az írásaid, nagyon hasznosak. Sajnos én is korpás szeborreás bőrrel rendelkezem annyi szerencsével, hogy nincs nagyon pattim, viszont ha van akkor azok olyan dudor szerűek, amiket nem lehet nyomizni, miteszerem viszont sok van, főleg az orrom és állam környékén. Ami rettentően zavar az a szürkés-sápadt arcszín és a felszíni vízhiány amivel nem tudok mit kezdeni. A szám szinte mindig cserepesre szárad :( Havonta járok kozmetikushoz és várom a csodát, hogy egyszer egy üdébb, friss arc fog visszanézni a tükörből. Én az Ilcsi hámlasztókat nagyon szeretem, arról írtál is. Én most 33 éves vagyok, a Te bőröd, hogy változott az évek során? Látom, hogy rengeteg mindent kipróbáltál. A felszíni vízhiány ennél a bőrtípusnál a kor előrehaladtával mélyrétegi vízhiányos lesz? Tartok tőle, hogy ez a bőrtípus nagyon csúnyán, aszottan, beesetten ráncosodik. Hiába iszok sok folyadékot (roibos teát, vizet) nem látom nagyon az eredményét, a napi 3 liter csak átfolyik rajtam. Bezzeg van olyan ismerősöm aki alig iszik mégis 46 évesen szép és ránctalan, rugalmas bőre van, pedig tényleg nem tesz semmit érte, még egészségesen sem nagyon táplálkozik, és még mozogni sem mozog. Hát nem értem, hogy miért pont minket sújt ez a fránya bőrtípus :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!

      Érdekes, de a korpás szeborreás bőröm mellett szinte 0, azaz zeró ránc található rajtam, és nincs mélyrétegi víz vagy zsírhiányom.
      Úgy érzem mintha az évek alatt normalizálódna a bőröm és nem pedig romlana, így lehet jó úton járok a bőröm kezelését illetően, vagy idővel a bőröm belátta, hogy jobb ez így mindkettőnknek :-D

      Törlés
  2. Szia!
    Meg szeretnem kérdezni, ismeret-e a "HIFU mikro-fókuszált magas intenzivitású
    ultrahangos szépítő kezelés"-t
    Nem tudom el dönteni, h mit csináljak: arany szállok beültését vagy HIFU-t?
    Köszönöm előre is a tanácsáért:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia!
      Igen ismerem, de mivel jelenleg a valódi HIFU kezelés több százezres nagyságrend ( azaz nem elérhető ama kuponos árfekvésben amit itt ott látok, szóval az tök kamu) ezért kivárnám, amíg ez a "csoda" is megérkezik a földre, azaz rendben lesz az ár/érték arány.
      Egyébként az aranyszál sem egy olyan dolog amire megérné az árát rákölteni, mert plasztikai sebészek szerint ilyen befektetés mellett már látványosabb és hatékonyabb arcfiatalítási csomag is létezik.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz