Ugrás a fő tartalomra

MAC...ami nekem kell

A Mac-ből is vannak olyan darabok amik évek óta hű társaim.
Mac haul

Azért is szeretem a MAC és egyéb profi sminkcuccokat, mert a kevesebb több, és ez a használat során is jól érezhető, így hiába drágább mint sok drogériás cucc, a minőség miatt sokkal kevesebb kell ( tehát tovább tart ) úgy, hogy közben sokkal elégedettebb az ember a végeredménnyel.

Persze azért itt is találunk sok olyan cuccot ami nem éri meg az árát vagy nekünk nem válik be. Sokszor a rossz szín választás miatt van ez, vagy azért mert nem olyan terméket választunk amire szükségünk van, vagy ami a bőrünkre való.



MAC studio fix: C35, C4, NC40
A Brow set egy olyan spirál, ami szemöldök színezésre van.
Nem az ecsetes kirajzolást helyettesíti nálam, hanem arra használom, hogy egységesítse a szemöldök festésemet, hogy ne legyen mesterkélt.
Záró mozdulattal, ezzel a termékkel fésülöm át a szemöldököm szőreit.
Több színben is kapható, így  mindenki megtalálja a megfelelőt.
Egy jó régi bejegyzésben ( 2.5 éve) mutattam már az általam kedvelt két színt ITT.

Mac studio fix powder
A Studio fix púder egy magas fedőképességű préselt formula, ami a gyengébb alapozók felett szárazon használva további fedést és egységes bőrképet ér el.

Szárazon és nedvesen is használható önmagában, bár nedvesen csakis a zsíros bőrön szép a számomra.
Én alapozó fölé használom fixáló púdernek mint hagyományos púder.

3 árnyalatban szoktam beszerezni C 35, C 4, NC 40.

Ezek mind nagyon hasonlóak, évek alatt nem jöttem rá melyiket és miért szeretem jobban...na jó annyi, hogy a C 35 azért világosabb és sárgásabb/olívásabb, így ha sápadtabb vagyok jobban működik rajtam.
Mac Studio fix NC 35 alapozó
Azt tudom, hogy a C35 lenne a kedvenc ha némileg sötétebb lenne és maradna az árnyalat.


A C a sárga az NC a neutral, kevésbé sárga ( bézs + sárga keverék) , ha erőltetjük a szemünket ez egy kicsit látszik, de bőrön amúgy semmi feltűnő színkülönbség nincs ( főleg púderként)



A Studio fix alapozót is szeretem, ebből az NC35 amit itthon be tudok szerezni és használok. Lehetne olívásabb, mert ez kissé narancs, de a végeredményt púderrel végül megfelelően helyre tudom rakni, és nem üt el az arcomtól a szín.
Mac pro longwear korrektor NC 30

Közepes, erős fedésű alapozó, jól tart, de van az a vastagság amikor nem vagyok elégedett a finish-el, mert ha szárazabb állapotban van a bőröm akkor hajlamos beülni, de nagyon jó alapozó egyébként.


A Pro longwear korrektor nagy kedvencem ha bőrhibáról van szó.
Az én ízlésemnek nem szem alá való, viszont tökéletes a bőrhibákra.
Folyékony, magas pigment tartalmú, gyorsan szárad, és vékony rétegben ér el majdnem tökéletes fedést.
Az én alapozómhoz az NC 30-as működik jól, ez kicsit világosabb, így szépen tudok vele javítani.
Mac- Prep+Prime púder
Én azért szeretem, mert tartós, vékonyan is jól fed, bele olvad a bőrbe, nem maszkos, nem "száraz".


A másik amiről nem tudok lemondani, az a Prep+Prime transparent finishing púder, amit a korrektor mellett ITT már mutattam nektek a nyári kedvencek között.
Mac - Prep+Prime púder
Ez egy préselt áttetsző púder ( van egyébként por formában is ), ami tökéletes mindenféle fixálásra.
Fedése nincs.
Én szem alá szeretem használni, ezzel fixálom a szem alatti korrektort.
Nem ül a ráncokba, nincs színe, és egész nap jól tart ( bár nem zsíros a szemkörnyékem ).
Ecsettel használom, így csak annyit veszek fel amire szükségem van.
Olyan könnyű por, hogy nagyon megkedveltem.


Mac Prep+Prime Skin primer
A primereket nagyon szeretem, a Prep+Prime skin base visage egy szilikonos alap primer, javít, kitölt, nyugtat tartósítja a sminket.
Eleve nagy primer rajongó vagyok, így ez sem maradhat ki a kollekcióból.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz