Ugrás a fő tartalomra

O' Rising - hajnövesztő, hajhullás elleni készítmények

Genetikailag nincs sok hajam..ez van..
ORising hajhullás ellen

ITT olvastatok már a hajfelvarrásról ( a varrás alatt szebb a hajam mint bárhol máshol, ennyit a "roncsolásról", amit csak hozzá nem értő hajfelvarró guruk követnek el).
Nem mondanám, hogy létezik olyan csodaszer ami a genetikailag ritka hajat oroszlán sörénnyé változtatja, de azért mindig próbálkozom.

Nézzük ennél az O'Rising termékcsaládnál mi a tapasztalatom.



Olyan ötletet kaptam a fodrászomtól ( aki egyébként egész más termékekkel dolgozik, de magára ezt használja ), hogy mivel nincs különleges problémám a fejbőrömmel ( nem száraz, nem korpás, nem zsíros - de ezekre is van külön termékcsalád ) ezért diagnosztika nélkül szépen vegyek egy sampont és egy tonikot az üzletben magamnak, így meg tudok spórolni egy kis pénzt amibe a diagnosztika és a kezelés fáj. (Üzletlista ITT )

Beszéltem az eladóval akinek mindezt elmondtam, így ajánlata szerint a hajhullás elleni sampont (fitoesszenciális hajfürdő) és tonikot hajhullásra választottuk.

Ennek egy éve.

ORising hajhullás elleni sampon
Az 500ml-es sampont vettem, ami olyan (nem emlékszem) 6-7000ft volt, viszont azt kell mondjam 1 év után is van még az alján, mivel ez a sampon hígítva alkalmazandó amihez egy ügyes kis keverő edényt is kapunk. A fejbőrömet mosom ezzel, a hajvégeket mással.

Nem szárít, valóban szebb a hajam tőle, talán nem szakad ki olyan könnyen, de természetesen nem lett dupla annyi.
Valahogy ennyit is vártam és nem többet deigeeeenbrühühüüü, mivel gyárilag kevés a hajam, és ez nem valaminek a következménye.


A tonik amit mosás után a fejbőrre kell maszizni, az már nem bírja olyan jól ( kb. 5 hónap). Én az üveges pipettás verziót vettem 100ml ( 10.000ft körül kapható) , amiből a pipettával adagoljuk a tonikot, de legközelebb az ampullásat fogom, mert beleültette valaki a fülembe, hogy az üveges nincs gyári fóliával lezárva, és ki tudja nem-e hígítják föl alkohollal/valamivel a hatóanyagot.
ORising - fejbőr tisztító

Összefoglalva: semmi csoda nem történt, valahogy ellenállóbb a hajam, de nem sűrűsödött be az fix..mondjuk nem is hullik olyan könnyen, mint azelőtt ha meghúzta valami.

Ennek ellenére tuti nem ártok a hajamnak vele, és roppant kiadós, ha úgy számolom, hogy a fél liter sampont több mint egy évig használom, hisz egy alkalommal olyan 10 ml-re van szükség, az 50 hajmosást jelent, tehát kb 1 év belevéve azt, hogy nyaraláskor pl nem cipeled magaddal.
A tonik olyan fél évre elég.

Biztos, hogy újra megveszem mert a kiadós, illetve biztos jót tesz a hajamnak az összetevők miatt, bár csoda sajnos ettől sem fog történni.

Amit ajánlottak még, az az előkezelésnek alkalmazott fejbőr tisztító: Composizione Energetica D ami a kosaramba is került nemrég amikor benn voltam tonikot vásárolni, mert erről még jókat hallottam.

Természetesen másodjára már ampullás tonikot vettem (120ml, 11.000ft körüli áron, és 5ml-t használok 1 hajmosásra, az 24 alkalomra elég, és ha heti 1szer kezelem magam a tonikkal akkor az kb. 6 hónap alatt fogy el) .
Az ampullás tonik tényleg erősebbnek tűnik mint a régi üvegesem, mivel az üveges használata során szinte nem éreztem semmit, a fiolás viszont bizserget és enyhén, nem kellemetlenül "csíp" ( ez nem jó szó, de nincs jobb). A megkezdett ampulla amúgy lezárható és adnak hozzá adagoló fejet is, így könnyű a kezelése.
Lehet ez a bizsergés azért van mert a fejbőr tisztítóval is kezeltem a hajam a mosás előtt, az meg egy enyhe hámlasztó, hogy jobban beszívódjon a hatóanyag, így lehet érzékenyebb a bőr tőle...Na egy év után meglátjuk hatékonyabb-e a fejbőr tisztító + ampullás tonik együtt.
ORising ampullás tonik hajhullásra

A jól működő hajhullás elleni bolti készítmények amúgy általában mind gyógynövényes összetevőkből, serkentőkből állnak.
A gyógyszertári/ receptes hajnövesztők pedig némi hormont, vagy hormon megkötő anyagokat tartalmaznak.

A továbbiakat szeretném még kipróbálni:
Forcapil tabletta, oldat és sampon.
Alpicort F oldat - ami egy gyógyszertári szer, leírás a linkben.

Konklúzió: ha genetikailag mindig sz*r volt a hajad, akkor semmi sem fogja ezt megváltoztatni.
Ha hirtelen hullani kezd, akkor vizsgáltasd ki magad, mert ezer szervi baj vagy hormon elváltozás is okozhatja, de lehet vitamin vagy ásványi anyag hiány, stressz is.
Ha csak kis változás történt negatív irányba, és be tudod határolni, hogy miért ( vizsga, terhesség, stressz, hajfestés stb) , és a hajad szeretne egy kicsit újjá születni, akkor jöhetnek a vitaminok és az ilyen  gyógynövényes szerek.
És az is fontos, hogy akármit használsz a hatás addig garantált amíg használod.. sajnos ez a "szőrös" dolgokra mind igaz ( haj, szempilla..)
ORising üveges tonik hajhullásra

Szóval csodák nincsenek, de ha belefér, hogy megelőzzük a bajt, vagy nem akkora a probléma, akkor lehet próbálkozni az ilyen szerekkel.
Egyébként a Hair Nice előkezelő  fejbőr ápoló pakolása hirtelen feltűnőbb változást idézett elő a hajam állapotán, ott tényleg észrevettem hogy valami más, mintha dúsabb, élettelibb lenne a hajtő.

Szóval ha mindent meg szeretnék adni magamnak, akkor:
Hajmosás előtti este: -Ximenia olaj a hajvégekre  ( fejbőrtől távol szeretem az olajakat alkalmazni) ebbe alvás, pácolódás.
Hajmosás előtt közvetlenül: csak a fejbőrre koncentrálunk - o'Rising előkezelő fejbőr tisztító és Nice pakolás felváltva ( együtt macera használni, mert a fejbőr tisztítót le kell mosni 5-10 perc után, aztán kéne még a pakolásba ücsörögni fél órát, és a hajmosást még el sem kezdtük )
Hajmosás: O'Rising vagy Nice sampon ( eléggé hasonló nekem a két termék )
Hajmosás után: O'Rising tonik...ennyi, és még a stylingokról és az egyéb kencékről nem is szóltam...
Szóval 1 hajmosás száz óra lenne és 5millióba kerülne :-D ez lenne a szép élet!

ORising tonik ampulla használata
Ettől függetlenül mégis így csinálom, mert a remény hal meg utoljára...arról már letettem olyan 10 éve, hogy megszabadulhatok a fake loboncomtól, de abba még szilárdul hiszek, hogy mentem ami menthető...
Azt már egy idő után megtanuljuk, hogy ami gyenge az több figyelmet és törődést igényel, így mindenki fel tudja mérni megéri-e valamire több figyelmet esetleg pénzt fordítani mint másra.
Azt pedig sose tudjuk meg, hogy "mi lett volna ha nem..."

Megjegyzések

  1. Remelem, az elobb atment a hozzaszolasom...
    Mia

    VálaszTörlés
  2. Szia! Nekem olyan kérdésem lenne (mint szintén kevés hajúnak, azaz nálam inkább a NAGYON NAGYON kevés a megfelelő kifejezés), hogy gondolkodtam a póthaj feltételem, de attól félek, hogy mivel eleve kevés hajam van, nem fogja jól fedni a póthajak csatlakozási részét, már ha ez így érthető. Hiába lesz hosszabb meg több, de teljesen láthatóak lesznek a tövek, nem? Nem tudom, hogy ez így mennyire lenne esztétikus..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Huhaa ezt szerintem látni kéne...
      Egy jó fodrász megoldja, de egy f*s tuti elrontja..
      + valószínű több figyelmet kell majd fordítani neked is a felső tincsek fixálására reggelente ( hajlakk).

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz