Ugrás a fő tartalomra

Pattanás szárítók olcsón

Bár a bőröm úgy ahogy normalizálódott, hosszú volt az út idáig.
Pattanás szárítók

Lézer, fraxel, green peel, havonta kozmetikus, Belnatur - Pur skin termékcsalád, megfelelő étkezés, maszkok, radírok, peelingek, és a szárító kencék elhagyása.

Nem akarok hazudozni, de az állapot fenntartása továbbra is áldozatokkal jár.


Pattanások leszárítása olcsón
A korpás szeborrea  lebutítva a következő: fakó, száraz, vízhiányos bőrfelszín, de mitesszerekkel, zárt comedókkal tarkított bőr, amik a bőr alatt összegyulladnak, így nehezen kinyomható csomókká állnak össze.

Ennek a bőrnek nem tesz jót a szárítás, a vízhiány enyhítése, puhítás, peeling, és faggyúszabályozó termékek használata, és a rendszeres és szakszerű ( !!! ) tisztítás.

Az olajos szeborrea : zsírosan fénylő pattanásos bőr. Ebben az esetben az ésszerű szárítás megengedett.

A szeborreás bőrökön tehát a pattanások kialakulása fokozott, és a korpás szeborreás bőrön ( ahol ugye tilos a további szárítás ) is előfordulhat olyan, hogy az összegyulladt pattanások kitisztítása után szükség lehet lokális szárításra.

VerMix Forte szárító keverék

Jól jön tehát ha van kéznél otthon is olyan kence amit pöttyözhetünk ha úgy alakul a helyzet..Nálam most úgy alakult, nézzük tehát miket vettem ezer alatt.


VerMix Forte szárító keverék: ez egy olyasmi cucc mint amit gyerek korunkban a szúnyog csípésre kentek, fel kell rázni és pöttyözgetni a patikat vele.
Fertőtlenít, hűsít, szárít.
Ami tetszik: kevés és jól ismert összetevők.
Ami nem tetszik: ez a folyékony vattára öntős pöttyözés dolog..folyamatosan úgy érzem, hogy a vatta beszívja az egész cumót és a bőrömre alig jut. Megoldás: műszálas vatta. A fülpiszkálóról meg lefolyik..
Hatása: szárít, és ez is a neve : "szárító keverék" tehát nem pattanás eltüntető, nem bőr normalizáló, nem gyógyszer és nem csodaszer.
Extra: természetes összetevőjű, mindenre kenhetjük ami fertőtlenítést, szárítást és hűsítést igényel:  szúnyogcsípés, herpesz, karcolás stb.
Figyelem: VerMix név alatt találunk tonikot, hűsítő keveréket, sima és forte ( erősebb) szárító keveréket is.
Egyéni tapasztalat: a sebekbe beleül a fehér lötyi, és a ki nem nyomott mély patikkal semmit sem csinál, szóval kinyomott patikra érdemes pötyizni ami nem jár nagy sebbel.
Rejunevál


Rejuvenál: ez egy agyag +alkohol + gyógynövény keverék ami egy paszta formában pöttyözhető a pattanásokra. Elsőre barna (sár) aztán ahogy szárad úgy kifehéredik.
Önmagában arcpakolásként felejtse el a korpás szeborreás vagy a száraz bőr, mert további faggyúműködést okoz ( zsíros bőrre mehet ).
Használat előtt jobb ha összerázod.
Ami tetszik: az agyag és gyógynövény keverék jól hangzik, jól izoláltan lehet vele pöttyözni és nem potyog le magától ha rászárad.
Ami nem tetszik: a por és a folyékony összetevők hajlamosak külön válni a tubusban.
Extra: pakolásként és bőrradírnak is jó, de csakis zsíros bőrön ( ha ezt betartanák a vásárlók akkor nem lenne meglepetés a normál vagy zsír-vízhiányos bőrökön a negatív hatás )
Figyelem: tényleg ne kenjétek egész arcra ha a bőrötök nem olajos-zsíros. Egyéb bőrre csakis lokálisan pöttyözétek a patikat.
Egyéni tapasztalat: a "sár" könnyen lemosható, így a sebekből is ki tudtam mosni. A ki nem fejlődött pattanásokkal is kezd "valamit", nem tünteti el, de talán minimális nyugtatást észrevettem. Az extra hatás kedvéért a kis pöttyözéseket 2-3 alkalommal megismételem naponta ( ha nem mozdulok ki). Lemorzsolódik, így kipöttyözve aludni nem akarnék vele, mert a párnáról a szemembe dörzsölném ( testen okés).
Dermofil paszta


 Dermofil paszta: alkoholok+kén+cink, emellett SLS és parabén..szóval ez nem natúr ( akit ez érdekel).
Vezető kozmetikusok óckodnak tőle az összetevők miatt, de még mindig rengeteg "úgymaradt" (bocsi) kozmetikus használja az olcsó ára miatt a tisztítás után pakolásként.
Teljes arcra sosem kenném, de S.O.S. gyors segélyként pattanásra pöttyözve szépen lehűti a gyulladt területet.
Ez az a termék ami hirtelen tényleg hatékonynak tűnik, de hosszú távú használata az összetevők miatt nem ajánlott.
Ami tetszik: könnyű kezelés, könnyű felvitel, hűsítés
Ami nem tetszik: a megosztó bőrgyógyászati vélemények és az összetevők egy része
Extra: pakolásként is kenhetjük (nem tenném) és lokálisan is a pattanásokra
Figyelem: nagyon tud hűsíteni ha nagyobb felületre használjuk, így akár rázhat is a hideg. Száraz bőrre semmiképpen ne használjuk pakolásként.
Egyéni tapasztalat: a sebekbe ez is beül, sőt ki is szívhatja ami nem a legjobb. Piros foltokra, pl kezdődő pattanásokra azért jó, mert hűsít, így csökkenti a lüktetést és a pirosságot.


Pattanás stop gél
Pattanás stop gél: ez egy soft módszer a többihez képest. Alkohol mentes zselé.
Kakukkfű+ kén a fő hatóanyag. A tartósítószer és a parfüm nem a legjobb összetevő benne.
Sokaknak lehet "kevés" de lágyabb hatása miatt nekem jó volt.
Nem fertőtlenít úgy mint a többi ( nincs benne alkohol), de úgy megfelelően szárított hogy ecseteltem a zselét a pattanásokra kb 3szor/nap.
Inkább a szárítandó sebekre volt hatásos, a pattanásokat túlzottan nem nyugtatta.
Ami tetszik: hogy nem olyan brutális, és nekem a pattanásos sebekre inkább ez a jó, mert nem mar.
Ami nem tetszik: nem fertőtlenít eléggé, így a gennyesedést nem előzi meg.
Extra: viszonylag hamar szárad a zselé, így éjszakára is bátran lehet pöttyözni, nem irritálja a szemet sem.
Figyelem: olajos bőrön, nagy zsíros, gyulladt patin szerintem a vártnál kevesebb segítséget nyújtana.
Egyéni tapasztalat: az én korpás szeborreás bőrömön ez üzemelt a legjobban, főleg mert éjszakára is fel tudom kenni. Nem fertőtlenít, így a VerMix keverékkel használtam úgy, hogy a keverék alulra került, majd 20 perc után ezt kentem rá, ami órákon át vagy egész éjszakára fenn maradt. Durván zsíros, és óriási pattanásokon nem tudom segített-e volna, de az én kis kinyomott komedóimra elég volt.

Összefoglalva: Egyik sem csodaszer, minden terméknek más az erőssége és gyengesége.
Nekem a Pattanás stop gél az ami a bőrömön jól működött, de ez valószínű minden embernél más lenne, a problémától függően.
Én is azért vettem meg mindet, mert nem tudtam dönteni, és még most sem tudok, hisz problémától függően használom a termékeket.
Piros (pattanás) foltra pl - dermofilt kennék
Váladékozó pattanás helyére - rejuvenált
Frissen nyomott patira - vermix-et kennék
Éjszakára és jól kitisztított mitesszerre -Pattanás stop gél

Megjegyzések

  1. Szia Letti,
    Oriflame teafás ecsetelőm van, de nemigen hasznàlom. Lehet brutál, de én ha van egy undi paptamásom, hàl istennek mostmár ritkàn fordul elő, akkor kiszùrok tűvel egy advilt és a folyékony cuccot ràkenem. Tökéletesen bevált. :) Mostanàban ha van kijön egy ragyám akkor a nyakamon. Szerinted ez mitől van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nyakon vagy áll vonalban ha patik jönnek ( ritkán) akkor a hajat szokták okolni a kozmetikusok.
      Az is lehet, hogy ott nem jól tisztít ki a kozmetikusod és mindig marad valami, vagy ha ez nem lehet, akkor esetleg a smink nincs jól letisztítva arról a területről.

      Ha ilyen nem fordulhat elő (mert mondjuk tüsi a hajad, a kozmid szupi, és mellig leápolod magad minden nap), akkor természetes hormonális változás lehet -havi 1-2 alkalommal - a szervezetben, ami okozhat az áll vonalában és az alatt patikat.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz