Ugrás a fő tartalomra

Peelingpads összehasonlítás Rossmann VS Müller

ITT mutattam be ezt a kis hámlasztó pamacsot, és írtátok sokan, hogy több cég is gyárt ilyet.
Duchesse VS Lilibe Peelingpads

Nagyon kíváncsi lettem, így meg is vettem a Rossmannos - Lilibe Peelingpads után a Mülleres - Duchesse Peelingpads verziót is, összesítem a tapasztalatokat:


Azonos méret, de 30 és 35 db..
Ár: mindkettő 500 forint körüli áron van, talán a Mülleres kicsit olcsóbban beszerezhető, illetve a Müller sokszor bocsájt ki kuponokat, így még nagyobb kedvezményt érhetünk el.


Mennyiség: Lilibe: 35 db, Duchesse 30db..szóval azért csalóka, mert a Mülleres 5 darabbal kevesebbet rakott a csomagba.


Méret: a korongok mérete megegyező, így mindkettő ketté vágható mivel óriásiak... azaz a Lilibe 70 a Duchesse 60 alkalomra elég.
Duchese kevés szemcse - Lilibe több szemcse


Radírozó szemcsék: a Lilibe korongon majdnem dupla mennyiségű radírozó gyöngy van, de a gyöngyök ahogy nézem megegyező anyagból készültek rá. Nincs különbség azon kívül, hogy a Mülleresre sokkal kevesebbet "szórtak".


Vatta minősége: a Duchesse foszlékonyabb, lazább és vékonyabb, nekem nem tetszik. A Lilibe merevebb, strapabíróbb, vastagabb és jobb minőségű. Összetételt csak a Duchesse ír: 85% pamut, 15% poliészter, poliamid (gondolom ezek részben a "gyöngyök" anyaga).
Szemcsék mennyisége eltérő (Lilibe a több)


Általános minőség: a Lilibe ( Rossmann) korongjai sokkal inkább minőségibb pamacsok, mert több radírozó szemcse van rájuk préselve, emellett vastagabb, merevebb a korong, így könnyebb vele dolgozni, nem ázik át, és nem foszlik szét a kezemben.
Már az első tapintáskor és kézbe vételkor érezni ezt a különbséget, de a képek is jól mutatják amit mondani próbálok, így gondolom ti is jól látjátok.

Duchesse - Lilibe..minőségi különbség


Tekintve, hogy a Lilibe csomagban 5 koronggal több van, így ha kicsit drágább is, érdemes ez mellett azt is figyelembe venni, hogy egy sokkal inkább minőségi terméket kapunk a Rossmannban.

Mindkettő alkalmas egyébként a radírozásra, viszont a Duchesse (Müller) kevésbé hatékony, azaz nem olyan "durva" mint a Lilibe ( valakinek pont ezért tetszik jobban, de nem nekem). Egyébként egyik sem "fájó" vagy irritáló, ha nem csiszolópapírként használjuk fél órán át a bőrhöz csiszatolva full nyomóerővel.

Duchesse (bal)- Lilibe (jobb és jobb!)
A Duchesse ( Müller) puhább és vékonyabb, de én ezt annyira nem szeretem, mert átázik a tonik, és összenyomódik a kezembe a pamacs..kicsit olyan gagyi... míg a Lilibe ( Rossmann) jól tartja magát a kezembe, és nem esik olyan hamar össze a nedvességtől, keményebb, mindenhol egyenletes vastagságú, olyan kis precíz és szép.



Összefoglalva: Maradok a Lilibe (Rossmann) termékénél, bár a Mülleres Duchesse is használható, a különbséget csak összehasonlítás közben lehet érezni, akkor viszont kijönnek ezek a problémák..és ha választhatunk, miért választanánk gyengébb terméket, ha mindkettő könnyen hozzáférhető és az árukban sem fogjuk megérezni a különbséget?

Megjegyzések

  1. Alapos bejegyzés, nagyon tetszik! :)
    Én is pont most szeretnék egy Lilibét venni a Rossmann-ban. A márkának van egy másik hírhedten jó vattája: az aloe verás! Nagyon ajánlom. :)

    VálaszTörlés
  2. Na akkor ha már Mülleres poszt ide piszkítok egy off témát. Nem tudom csekkoltad e a Body and soul ecseteket, most jöttek ki szerintem új fajták, mert eddig nem észleltem őket, csak kb 2 hete. Vettem is egy szemhéjárnyaló névre hallgató kis lapos ám de pufit.Szerintem baromi jó, masszív nyél, egy szál se hullik belőle, én szuperül tudok fele satírozni is, meg felvinni is, de inkább satírozni meg füstösíteni vettem, kemény 300ftért:D Vicc, vettem is még egyet ma, mert a tégelyes korrektoromat is tökéletesen fel tudom fele aplikálni. Továbbá vettem egy duo 2 végű szemhéj ecsetet is. Nagyon szuper tokba van. az azt hiszem 1000 körül volt. Nagyon jó szempilla tőbe satírozni vele, meg krémes cuccot felvinni. Nagyon régóta kerestem már ilyet. Még ácsingózok a nagy púder ecsetre is. az 1500Ft.
    Jah és végre megrendeltem a juhtejes holt teng. iszapos szappant meg a fahéjasat. Jaj de várom:))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na meg fogom nézni valamikor, köszi az infót, kivi vagyok!

      Törlés
  3. Zseniálisan alaposak a tesztjeid, szuper vagy!

    Én kb. fél éve feltaláltam a peeling pad-et, csak eddig nem tudtam róla :D
    Szóval vizes vattakorongra egy apró csipetnyi Herbline problémás bőrre való bőrradírt teszek (Herbline termékek, tavaly itt olvastam nálad, imádom, köszönet érte!), és rá egy pumpálásnyi Babe omega olajos tusfürdő.
    Mindent leszed, alaposan, de kíméletesen. Látványosan javított az arcbőröm állapotán, amióta ezt művelem.

    - gale -

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-D
      van nekem is egy tuti dolog elfekvőben, de erről majd később ;-)

      Törlés
  4. Köszi a jó tippet, mióta írtál róla kipróbáltam és megszerettem. Észre sem vettem magamtól, hogy van ilyen termék. Ha este ezzel masszírozom az arcom (khm mosom le a sminket) másnapra a szokásosnál is zsírosabb lesz. Utálom a zsíros bőröm, de erről nem mondok már le.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz