2013. 05. 21.

MAC - mi micsoda? IV.rész alapozó, korrektor és púder

Ha még nem untátok meg a MAC termékeket, akkor bizonyára ez lesz az a rész ami a legérdekesebb.
 Face And Body Foundation
maccosmetics.com

Ugye az alapozók és a korrektorok közül a legnehezebb megtalálni a tökéletes terméket, ami a kívánt fedést tudja, passzol a bőrünk színével, és a bőrtípus sem mellékes a megfelelő végeredményhez.

A színekkel - főleg az alapozóknál- én nem vagyok kibékülve a MAC-nél. Bizonyos színmélység és alapozó esetében vagy narancssárgában vagy malacrózsaszínben pompázhatnék, így évekig kitartó próbálkozás után rájöttem, hogy nem tudok a MAC-től magam részére jól fedő alapozót vásárolni, mert vagy a szín nem stimmel, vagy ha igen akkor annak a fedése nem az amit keresek.


Az én bőröm és színeim nem narancsosak, hanem hideg sárga ( citromsárga) vagy olivás árnyalatba hajlik, és ez a vonal sajnos hiányzik a MAC-nél.

Ehelyett a színkódok előtt lévő NC vagy NW jelzi az árnyalat milyenségét, azaz az NC ( narancssárgás alaptónus) NW (rózsaszínes árnyalat).

Vannak ettől eltérő betűjelek is, mint a C (sárgás-olivás) és az N ( rózsaszínes), illetve van olyan termék ahol csak szám jelöli a színt, így érdemes az üzletekben kiokosodni és természetes fényben alaposan szemügyre venni a színeiket.

Nekem amúgy a "C" színek jobban bejönnek az "NC" színeknél, az NW pedig számomra csak korrektor vagy világos színeknél használhatóak.

Alapozók:

Face and Body : folyékony alapozó, könnyű-közepes fedéssel, vízálló, szatén fényű
Mineralize Moisture Foundation SPF15: szatén fényű alapozó, fényvédelemmel, ásványi pigmentekkel, érzékeny, szárazabb bőrre is, frissít és táplál, könnyű-közepes fedéssel.
Studio Fix Powder Plus Foundation: por alapú kompakt mely szárazon púderként, nedves szivaccsal alapozóként működik, matt, akár teljes fedésig építhető, ideális zsíros bőrre
Studio Fix Fluid SPF15: természetes matt, közepes-erős fedésű alapozó, jól építhető, jól fedi a bőrhibákat, egyenletessé teszi a bőrt, hosszan tartó, kevert vagy zsíros bőrre.
Matchmaster SPF15 Foundation: közepes fedésű, jól rétegezhető, intelligens pigmentekkel rendelkező alapozó, kondicionál, eltünteti a fénylő bőrt.
Mineralize Foundation SPF15: könnyű, tápláló ásványi préselt krém kompakt shea vajjal, természetes finish, közepes fedés, száraz bőrre is ideális.
Studio Sculpt SPF15: luxus hidratáló alapozó szilikonnal, natúr finish, száraz idősödő bőrre ideális, közepes-erős fedéssel
Studio Moisture Tint SPF15: színezett hidratáló, kevésbé fed, egyenletessé teszi a bőrt miközben táplál, minden bőrtípusra
Pro Longwear Foundation:  könnyű, hosszan tartó, krémes alapozó, természetes finish, enyhíti a fényesedést, enyhe, közepes fedéssel
Studio Tech: kompaktban lévő, matt, púderes alapozó, könnyű fedéstől az erősig, hidratál, érzékeny és száraz bőrre is, minden típusra
Full Coverage Foundation: professzionális alapozó, tartós és vízálló, kompaktban
Mineralize Foundation/Loose : selymes ásványi por alapozó, kényelmes viselet, közepes fedéssel

Púderek:

Préselt (pressed):

Studio Fix Powder Plus Foundation: lásd alapozóknál
Mineralize Skinfinish: bársonyos préselt ásványi porpúder, normál bőrre, fényesebb mint a "natural" kiadás
Extra Dimension Skinfinish: préselt fényes vizes púder hatású, lágy fényű, highlighternek is csodás
Mineralize Skinfinish Natural: ásványi alapú, természetes fényű, alacsony fedésű préselt púder, alapozó fixálására, minden bőrtípusra
Bronzing Powder: enyhén matt bronzosító púder, természetes hatású, minden bőrtípusnak
Select Sheer/Pressed: apró szemcsés, préselt, természetes hatású púder, minden bőrtípusnak
Blot Powder/Pressed: zsíros bőrre való mattosító púder, természetes, nincs maszk hatás
Studio Careblend/Pressed: selymes, friss hatású, láthatatlan, ápoló préselt púder száraz bőrre
Prep+Prime Transparent Finishing Powder: színtelen bőrkiegyenlítő, bőrszépítő, ránc finomító, mattító finish púderPor (losse):

Select Sheer/Loose: áttetsző, könnyű fixáló púder, természetes fényű, enyhén mattosító porpúder
Blot Powder/Loose: hosszantartó selymes púder fényesedő bőrre, olajos zsíros bőrre ideális
Iridescent Powder/Loose : Irizáló por púder ami ragyogó fénybe vonja a bőrt, minden bőrtípusra
Set Powder: rögzítő porpúder, finom és matt, minden bőrre
Magically Cool Liquid Powder: selymes, könnyű por 70% víztartalommal, áttetsző, lágy fényű,minden bőrtípusra


Korrektorok:

Studio Finish SPF35: könnyű, krémes, erősen fedő, vízálló, minden bőrtípusra, de nagyon szárazra nem az igazi, préselt formula
Select Cover-Up: könnyű, folyékony szinte láthatatlan jó fedésű korrektor minden bőrtípusra
Select Moisturecover: ápoló, szatén folyékony korrektor, erős fedésig építhető, applikátoros korrektor, szemkörnyékre is
Pro Longwear:  könnyű, folyékony, közepes vagy teljes lefedettséggel, tartós és matt, szemkörnyékre is
Mineralize Concealer: ásványi tápláló, hidratáló, kényelmes és hosszantartó, közepes fedés, természetes fény

Te használsz ezek közül valamit? Mennyire vagy elégedett vele?

Folyt. köv..
Megjegyzés: Semmilyen üzleti vagy egyéb érdek nem fűz a MAC-hoz, nem is dolgozom az üzletükben, így ha kiegészítésként ott dolgozóknak hozzáfűzni valójuk lenne a termékek kapcsán, vagy valahol durván tévedtem volna akkor a javításukat szívesen és köszönettel veszem.

2 megjegyzés:

  1. Csak két pirosítóm van tőlük, de egy skinfinish tervben van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is megnéztem, de végül maradtam a megszokott studio fix-nél a jobb fedés miatt.

      Törlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...