Ugrás a fő tartalomra

Akneus zselé a bőrproblémákra

Az Akneus zselét már rég ismerem és használtam is anno. Ez egy gyógynövényes gél pattanásokra.
Akneus
Amikor pár éve megszerettem a terméket, természetesen- ahogy lenni szokott- hiánycikk lett, heteket kellett várni a rendelésére, csak egy bizonyos helyen lehetett hozzá jutni, így elkezdtem vele "spórolni", azaz keresni egy másik pattanásra valót..aztán lett itthon egy csomó fajta, amikkel lehetett kísérletezni újra..hmm dejó..

Az Akneus szerencsére újra könnyen elérhető lett, a gyártó oldalán lehet több infót olvasni róla, és jelenleg akciós áron kapható náluk. Továbbá gyógynövény boltokban és webshopokban találjátok 2000-2500 ft-ért.

Ez a zselé abban különbözik a pattanástalanítóktól, hogy nem leszárítással, nem savakkal-hámlasztással dolgozik, így nem bántja a bőr felszínét.

Akneus 1. zselé pattanásra
Színtelen, szagtalan, nem csíp, nem zavaró, kényes felületre is mehet.

Gyulladás csökkentő, hidratáló, gyógynövény tartalmú, a bőr természetes védekezését és öngyógyítási folyamatait segíti.
Itt is a gyulladt comedokra azaz a korpás szeborreás bőrömre próbáltam, tehát nem aknés gennyes olajos bőrön volt a teszt. Fogalom magyarázat ITT.

A gél mivel nem tartalmaz "hardcore" anyagokat, és nem egy lórúgás, ezért naponta többször is érdemes a kívánt felületet kezelni, ha a hatékonyságot növelni, az időt pedig csökkenteni szeretnénk.

Kiemelném senki se várjon azonnali, másnapi eredményt, és aki szárítani szeretné a bőrét ( bár 90%-ban nem az a megoldás a problémákra) az felejtse el, mert ez nem szárít.

Leginkább a már tesztelt Dr.Pál Fokhagymás zseléhez tudom hasonlítani, de mégis más...aki nem ismerné, annak pedig érdemes elolvasnia azt is ITT.

A fokhagyma zselével ellentétben ez felkenve nem húzódik, és nekem könnyebben beszívódik.
Teljes arcra vagy nagy területre nem alkalmaztam, csakis helyileg a begyulladt vagy begyulladni készülő comedokra kentem rá.

Ha időben elcsíptem a patit, akkor a gél segített a visszahúzódásban, ami szerencsére nyom nélkül tűnt el, így nem jelentett sminkelésnél sem problémát a  száraz bőrfelszín sem.
Ha már későn vettem észre a gumót, és erősebben volt gyulladva, akkor sajnos nem volt ilyen hatásos, bár azt nem mondanám, hogy semmit sem ért, mert a gyulladást 20%-al csökkentette, ezáltal a pirosság és méret is ennyivel enyhült.
Aknerus zselé állag
A gél maga a kinyomást vagy megérést nem könnyítette, inkább a pattanás leküzdését segítette, így annak ideális, aki nem piszkálja az arcát és otthon nem fog bele nyomkodásba.

Felkenés és némi idő után lehet rá sminkelni, mert színtelen -bár morzsolódik, és ledörgölhető a bőrről a száradást követően-.

A gyulladt patikat olyan 3-4 nap alatt rakta rendbe, tehát picit volt csak gyorsabb mint a természet önmagában... viszont látványra hamarabb nyugodott le a bőr, ez egyértelműen látszódott.

Sajnos ez sem csodaszer, de szerintem olyan nincs ami mindenkinek ugyan olyan jól működne minden problémára. Én azért szerettem, mert az indulni készülő gyulladásokat nagyon gyorsan és tökéletesen eltüntette, így a kezdődő okosságokra ma is ezt kenem szívesen, mert ez nem érleli meg őket mint a Dr. Pál, hanem tutira lenyugtat...persze ehhez pont időben el kell kezdeni kenni a csúnyaságot, mielőtt valóban kijönne (én valahogy 80%-ban a képződés előtt érzek a pati helyén szúrást vagy viszketést, feszülést).

Jó szolgálatot tesz még szemkörnyéken jelentkező patiknál ( szerencsére ritka az ilyen ) mert nem irritál.

Nem állítom, hogy ez mindenkinél így működik, de akik természeteshez közeli, gyógynövényes terméket keresnek inkább,és nem szeretnének szárítani, azoknak érdemes megpróbálni.

A hatásmechanizmus és az elv a fenn említett fokhagymás zseléhez, az aromax ecsetelőhöz, és az ilcsi komedó puhítójához hasonlatos. Persze mind egy kicsit más, mégis mind gyógynövényekkel dolgozik.

Összefoglalva: Sok hasonló létezik, ezt mégis azért szeretem, mert nekem ez bizonyult a leginkább hatékonynak az időben elcsípett gyulladás kezdemények elfojtásában ( amik később sem jelentek meg).
Színtelen, szagtalan, nem zavaró zselé.
Akkor működik jól ha időben kezelünk vele... a már meglévő gyulladásokat részben (!) csökkenti, a visszahúzódásban segít, de nem kell túldimenzionálni, nem fog csoda történni.
Viszont örülhetünk magunknak, hogy nem gyógyszeres vagy irritáló anyagot pacsmagoltunk a bőrünkre:-).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)