Ugrás a fő tartalomra

Akneus zselé a bőrproblémákra

Az Akneus zselét már rég ismerem és használtam is anno. Ez egy gyógynövényes gél pattanásokra.
Akneus
Amikor pár éve megszerettem a terméket, természetesen- ahogy lenni szokott- hiánycikk lett, heteket kellett várni a rendelésére, csak egy bizonyos helyen lehetett hozzá jutni, így elkezdtem vele "spórolni", azaz keresni egy másik pattanásra valót..aztán lett itthon egy csomó fajta, amikkel lehetett kísérletezni újra..hmm dejó..

Az Akneus szerencsére újra könnyen elérhető lett, a gyártó oldalán lehet több infót olvasni róla, és jelenleg akciós áron kapható náluk. Továbbá gyógynövény boltokban és webshopokban találjátok 2000-2500 ft-ért.

Ez a zselé abban különbözik a pattanástalanítóktól, hogy nem leszárítással, nem savakkal-hámlasztással dolgozik, így nem bántja a bőr felszínét.

Akneus 1. zselé pattanásra
Színtelen, szagtalan, nem csíp, nem zavaró, kényes felületre is mehet.

Gyulladás csökkentő, hidratáló, gyógynövény tartalmú, a bőr természetes védekezését és öngyógyítási folyamatait segíti.
Itt is a gyulladt comedokra azaz a korpás szeborreás bőrömre próbáltam, tehát nem aknés gennyes olajos bőrön volt a teszt. Fogalom magyarázat ITT.

A gél mivel nem tartalmaz "hardcore" anyagokat, és nem egy lórúgás, ezért naponta többször is érdemes a kívánt felületet kezelni, ha a hatékonyságot növelni, az időt pedig csökkenteni szeretnénk.

Kiemelném senki se várjon azonnali, másnapi eredményt, és aki szárítani szeretné a bőrét ( bár 90%-ban nem az a megoldás a problémákra) az felejtse el, mert ez nem szárít.

Leginkább a már tesztelt Dr.Pál Fokhagymás zseléhez tudom hasonlítani, de mégis más...aki nem ismerné, annak pedig érdemes elolvasnia azt is ITT.

A fokhagyma zselével ellentétben ez felkenve nem húzódik, és nekem könnyebben beszívódik.
Teljes arcra vagy nagy területre nem alkalmaztam, csakis helyileg a begyulladt vagy begyulladni készülő comedokra kentem rá.

Ha időben elcsíptem a patit, akkor a gél segített a visszahúzódásban, ami szerencsére nyom nélkül tűnt el, így nem jelentett sminkelésnél sem problémát a  száraz bőrfelszín sem.
Ha már későn vettem észre a gumót, és erősebben volt gyulladva, akkor sajnos nem volt ilyen hatásos, bár azt nem mondanám, hogy semmit sem ért, mert a gyulladást 20%-al csökkentette, ezáltal a pirosság és méret is ennyivel enyhült.
Aknerus zselé állag
A gél maga a kinyomást vagy megérést nem könnyítette, inkább a pattanás leküzdését segítette, így annak ideális, aki nem piszkálja az arcát és otthon nem fog bele nyomkodásba.

Felkenés és némi idő után lehet rá sminkelni, mert színtelen -bár morzsolódik, és ledörgölhető a bőrről a száradást követően-.

A gyulladt patikat olyan 3-4 nap alatt rakta rendbe, tehát picit volt csak gyorsabb mint a természet önmagában... viszont látványra hamarabb nyugodott le a bőr, ez egyértelműen látszódott.

Sajnos ez sem csodaszer, de szerintem olyan nincs ami mindenkinek ugyan olyan jól működne minden problémára. Én azért szerettem, mert az indulni készülő gyulladásokat nagyon gyorsan és tökéletesen eltüntette, így a kezdődő okosságokra ma is ezt kenem szívesen, mert ez nem érleli meg őket mint a Dr. Pál, hanem tutira lenyugtat...persze ehhez pont időben el kell kezdeni kenni a csúnyaságot, mielőtt valóban kijönne (én valahogy 80%-ban a képződés előtt érzek a pati helyén szúrást vagy viszketést, feszülést).

Jó szolgálatot tesz még szemkörnyéken jelentkező patiknál ( szerencsére ritka az ilyen ) mert nem irritál.

Nem állítom, hogy ez mindenkinél így működik, de akik természeteshez közeli, gyógynövényes terméket keresnek inkább,és nem szeretnének szárítani, azoknak érdemes megpróbálni.

A hatásmechanizmus és az elv a fenn említett fokhagymás zseléhez, az aromax ecsetelőhöz, és az ilcsi komedó puhítójához hasonlatos. Persze mind egy kicsit más, mégis mind gyógynövényekkel dolgozik.

Összefoglalva: Sok hasonló létezik, ezt mégis azért szeretem, mert nekem ez bizonyult a leginkább hatékonynak az időben elcsípett gyulladás kezdemények elfojtásában ( amik később sem jelentek meg).
Színtelen, szagtalan, nem zavaró zselé.
Akkor működik jól ha időben kezelünk vele... a már meglévő gyulladásokat részben (!) csökkenti, a visszahúzódásban segít, de nem kell túldimenzionálni, nem fog csoda történni.
Viszont örülhetünk magunknak, hogy nem gyógyszeres vagy irritáló anyagot pacsmagoltunk a bőrünkre:-).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Miért vagyok pattanásos?" - A problémás bőr okainak felderítése

Sajnos a mai világban egyre több felnőtt fut bele oda nem illő bőrproblémákba amikor belenéz a tükörbe..."..miért vagyok pattanásos 20..25..30..35 felett?"

Én is sokszor szembesülök ezen csoda kis lényekkel, amik az engedélyem nélkül átveszik az uralmat az arcom felett. De mik ezek, ha én nem voltam még tini koromban sem pattanásos...sőőőőőt mit nem adtam volna ha kijön rám egy pattanás 13 évesen...mmmm...olyan felnőttes lett volna..de nem, semmi..és eljöttek a 20-as éveim....A tökéletes önbarnítót keresem...St. Moriz Lotion

Persze-persze könnyű azt mondani.."tökéletes"...?

Végre folytatom a sorozatot, amit ITT anno elkezdtem..jobb később mint soha. A hallgatás oka az  volt, hogy nem találtam olyan önbarnítót amit magamra kentem volna.

A St. Moriz barnítójáról akkor hallottam első körben amikor be akartam szerezni az aranyárban mozgó ausztrál csoda barnítót a lovingtan -t ( de sajnos végül annyira nem éreztem a dolgot, hogy a világ túlsó feléből rendelgessek több száz dolcsiért ).

Bújtam bújtam tovább a külföldi bloggereket, és eljutottam a St. Tropezbarnítójáig. amiről szintén ódákat zengenek, és akkor a számomra ismét nehézkesnek ítélt beszerzés miatt, a "csöves" verzióhoz tévedtem... ami St. Moriz néven kelleti magát - micsoda véletlen a név választás..

No hát akkor mi is az a Nu Skin?

Amikor pár éve egy barátnőm ódákat zengett róla, bevallom egyik fülemen be a másikon ki..

Awww mondom egy újabb piramis játék, egy népbutítás, egy felesleges ketyere..Aztán csak mondta, csak monda..aztán megvette..aztán (mivel modell és rendszeresen sminkelem) észrevettem, hogy eltűntek az apró kezdődő ráncok a homlokáról...No akkor kérdeztem meg, hogy mi történt?

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből.

Valami miatt..mi miatt?
Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom.

Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Bőrfiatalítás - Fotona 3 D kezelésem 2.alkalom

ITT tudjátok az előzményeket elolvasni, ha lemaradtatok az első Fotona 3D kezelésemről.
A Fotona 3 és 4 D egy olyan kezelés sorozat, mely úgy van kitalálva (és egybe árazva is), hogy a feszesítő, fiatalító kezelés nem egy, hanem több alkalmat foglal magába, és alkalmanként több lépcsőből áll egy kezelés.

Jelenleg a második alkalmamnál járok a megbeszélt háromból, ennek tapasztalatait osztanám meg most veletek.
Kezelésemet a DermaLux lézergyógyászat végzi, mert itt találtam megfelelő szakembert és a jelenlegi legkedvezőbb árat.