Ugrás a fő tartalomra

Akneus zselé a bőrproblémákra

Az Akneus zselét már rég ismerem és használtam is anno. Ez egy gyógynövényes gél pattanásokra.
Akneus
Amikor pár éve megszerettem a terméket, természetesen- ahogy lenni szokott- hiánycikk lett, heteket kellett várni a rendelésére, csak egy bizonyos helyen lehetett hozzá jutni, így elkezdtem vele "spórolni", azaz keresni egy másik pattanásra valót..aztán lett itthon egy csomó fajta, amikkel lehetett kísérletezni újra..hmm dejó..

Az Akneus szerencsére újra könnyen elérhető lett, a gyártó oldalán lehet több infót olvasni róla, és jelenleg akciós áron kapható náluk. Továbbá gyógynövény boltokban és webshopokban találjátok 2000-2500 ft-ért.

Ez a zselé abban különbözik a pattanástalanítóktól, hogy nem leszárítással, nem savakkal-hámlasztással dolgozik, így nem bántja a bőr felszínét.

Akneus 1. zselé pattanásra
Színtelen, szagtalan, nem csíp, nem zavaró, kényes felületre is mehet.

Gyulladás csökkentő, hidratáló, gyógynövény tartalmú, a bőr természetes védekezését és öngyógyítási folyamatait segíti.
Itt is a gyulladt comedokra azaz a korpás szeborreás bőrömre próbáltam, tehát nem aknés gennyes olajos bőrön volt a teszt. Fogalom magyarázat ITT.

A gél mivel nem tartalmaz "hardcore" anyagokat, és nem egy lórúgás, ezért naponta többször is érdemes a kívánt felületet kezelni, ha a hatékonyságot növelni, az időt pedig csökkenteni szeretnénk.

Kiemelném senki se várjon azonnali, másnapi eredményt, és aki szárítani szeretné a bőrét ( bár 90%-ban nem az a megoldás a problémákra) az felejtse el, mert ez nem szárít.

Leginkább a már tesztelt Dr.Pál Fokhagymás zseléhez tudom hasonlítani, de mégis más...aki nem ismerné, annak pedig érdemes elolvasnia azt is ITT.

A fokhagyma zselével ellentétben ez felkenve nem húzódik, és nekem könnyebben beszívódik.
Teljes arcra vagy nagy területre nem alkalmaztam, csakis helyileg a begyulladt vagy begyulladni készülő comedokra kentem rá.

Ha időben elcsíptem a patit, akkor a gél segített a visszahúzódásban, ami szerencsére nyom nélkül tűnt el, így nem jelentett sminkelésnél sem problémát a  száraz bőrfelszín sem.
Ha már későn vettem észre a gumót, és erősebben volt gyulladva, akkor sajnos nem volt ilyen hatásos, bár azt nem mondanám, hogy semmit sem ért, mert a gyulladást 20%-al csökkentette, ezáltal a pirosság és méret is ennyivel enyhült.
Aknerus zselé állag
A gél maga a kinyomást vagy megérést nem könnyítette, inkább a pattanás leküzdését segítette, így annak ideális, aki nem piszkálja az arcát és otthon nem fog bele nyomkodásba.

Felkenés és némi idő után lehet rá sminkelni, mert színtelen -bár morzsolódik, és ledörgölhető a bőrről a száradást követően-.

A gyulladt patikat olyan 3-4 nap alatt rakta rendbe, tehát picit volt csak gyorsabb mint a természet önmagában... viszont látványra hamarabb nyugodott le a bőr, ez egyértelműen látszódott.

Sajnos ez sem csodaszer, de szerintem olyan nincs ami mindenkinek ugyan olyan jól működne minden problémára. Én azért szerettem, mert az indulni készülő gyulladásokat nagyon gyorsan és tökéletesen eltüntette, így a kezdődő okosságokra ma is ezt kenem szívesen, mert ez nem érleli meg őket mint a Dr. Pál, hanem tutira lenyugtat...persze ehhez pont időben el kell kezdeni kenni a csúnyaságot, mielőtt valóban kijönne (én valahogy 80%-ban a képződés előtt érzek a pati helyén szúrást vagy viszketést, feszülést).

Jó szolgálatot tesz még szemkörnyéken jelentkező patiknál ( szerencsére ritka az ilyen ) mert nem irritál.

Nem állítom, hogy ez mindenkinél így működik, de akik természeteshez közeli, gyógynövényes terméket keresnek inkább,és nem szeretnének szárítani, azoknak érdemes megpróbálni.

A hatásmechanizmus és az elv a fenn említett fokhagymás zseléhez, az aromax ecsetelőhöz, és az ilcsi komedó puhítójához hasonlatos. Persze mind egy kicsit más, mégis mind gyógynövényekkel dolgozik.

Összefoglalva: Sok hasonló létezik, ezt mégis azért szeretem, mert nekem ez bizonyult a leginkább hatékonynak az időben elcsípett gyulladás kezdemények elfojtásában ( amik később sem jelentek meg).
Színtelen, szagtalan, nem zavaró zselé.
Akkor működik jól ha időben kezelünk vele... a már meglévő gyulladásokat részben (!) csökkenti, a visszahúzódásban segít, de nem kell túldimenzionálni, nem fog csoda történni.
Viszont örülhetünk magunknak, hogy nem gyógyszeres vagy irritáló anyagot pacsmagoltunk a bőrünkre:-).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből.

Valami miatt..mi miatt?
Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom.

Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Ilcsi tapasztalatok - AHA biológiai hámlasztó + Esemény előtti

Biztos sokan ismeritek az Ilcsi termékeket, sokan szeretitek és sokan nem.. Vagy aki még nem is próbálta, az is hallott róla.

Egy magyar családi vállalkozásról beszélünk, ne aggódjatok, nem tartok cégbemutatót, ezt csak azért jegyeztem meg, mert tudatosan szeretek magyar terméket vásárolni - már ha az megüti azt a szintet amit elvárok.

Azt is szeretem, hogy "elhiszem" a természet közelségét, és olyan érzésem van, mintha én kevertem volna ki őket a kertből szedett növényekből.
A termékeket kozmetikustól lehet megvenni, de kiskapuként az online aukciós oldalakon is elérhető.


Szakáll és bajusz festése

A szakáll téma egyszerűen nem tud kipörögni, rengetegen keresnek rá, és olvassák el az ITT található ápoló cikket, tehát itt az idő, hogy a szakáll festését is kitárgyaljuk.

A szakáll sokszor külön életet él a hajunk színétől, illetve még mindig nagy divat, és sokan szeretik határozottabbá tenni az arcukon eme szőrzetet.
Mivel én nő vagyok, a téma engem különösebben nem érint, viszont a koromfekete hajú férjem esetében a szakálla hamarabb..vagyis látványosabban kezdett őszülni, mint a haja.
Mivel elég trendi és fiatalos megjelenésű, sikerült rábeszélnem, hogy rám bízza a szakálla festését.

Ráncfeltöltés, szájfeltöltés, arcformázás és az erre használt anyagok

Kontúros arccsont, kerekded orca, dús ajkak, ráncok és karikás szemek eltüntetése, orrvonal megváltoztatása, hegek feltöltése, arcszobrászat és sorolhatnám.

Talán sosem volt még ilyen népszerű az injektálás mint napjainkban.
Próbálom úgy összeszedni a cikket a teljesség igénye nélkül -bár így is nagyon hosszú lett-,hogy egy laikus vagy felületesen érdeklődő is megértse és könnyen áttekintse kb milyen anyagokkal és milyen lehetőségekkel dolgoznak jelenleg az orvosok.

Műtét nélküli arcfiatalító esztétikai kezelések összefoglalása

Kicsit lötyi, de még nem lóg, kicsit ilyen meg olyan..de persze nem vészes..csak én látom...

Foglaljuk össze, hogy milyen lehetőségeink vannak akkor, ha a kozmetikusnál már nem elég ami történik velünk, de még a szike alá sem feküdnénk szívesen..
(2018-as frissített verzió)

Kattints IDE ha több kezelésről és részletesebben szeretnél olvasni, a "Több mint kozmetika" menü alatt mindig megtalálod a legfrissebb arcfiatalító eljárásokat.

Rohadt nagy az erdő, és sok benne a fa, elég nehéz kievickélni ebből a rengetegből ami körülvesz minket, és "esztétikai kezelések" név alatt futnak..
A testünk fogyasztására és alakformálására egy összefoglaló kezelés kalauzt már ITT közzétettem az érdeklődőknek, így igyekszem ezt megtenni az arcunk kapcsán is.