Ugrás a fő tartalomra

Ázsiai mélyhámlasztás napló - 3.nap

Tatttttaaaaam...Íme az első hivatalos nagyobb cafatom!
Az első nagyobb leválás

Nagyon örültem neki..ez megnyugtatott, hogy valóban le fogok hámlani (egyszer nem sikerült, mert nem volt elég alaposan bedörgölve az arcomba anno a szer), és jött a boldogság, hogy akkor már csak pár nap és "szép" leszek.

 Ilyenkor már semmilyen kellemetlen érzés nincs a bőrön, max csiklandoz a hámló bőr, így viszket itt-ott.

Jól látszik mi újság
Végre a számnál sem húzódik, naponta többször áttörlöm a gyógynövényes oldatommal, ( mint írtam tegnap most nem a speciális tonikot, hanem ragacsos galaj főzetet használok ), és krémezni is aktívabban elkezdtem már a személyre szabott kencémmel, amit minden esetben a hámlasztást végző ajánl vagy adagol ki.

A mai napomat tehát semmi más nem jellemezte mint az, hogy morzsa porszívóval közlekedek a lakásban, mert úgy hull a bőröm mint a hó..Tök jó, hogy 2 napja takarítottam..hurrá..

Az új bőr egyáltalán nem érzékeny, és szép világos, szerencsére nem annyira rózsaszín mint a lézeres hámlasztásom után, ahol amúgy az 5. napon indult meg ilyen mértékben a hámlás. Ebből jól látszik mennyivel lightosabb ez a módszer..és amúgy vékonyabban is hámlaszt, illetve az ázsiai mélyhámlasztásnál nem állítható a hámlasztás mélysége, míg ez a lézeres technikával könnyen beállítható.

Arcot mosni persze mint idáig sem, most sem lehet. Vizet, párát, izzadást a bőrömnek az utókezelésig -1 hét múlva - kerülni kell.
A kiműtött pati sebével láthattok

Természetesen a homlokon, kétoldalt, és az orrnyergen még meg sem mozdult a bőr, ezek azok a pontok ahonnan a legkésőbb fog lehámlani az arcom.
A homlokon némi mimikával lehet repeszteni a bőrt, de igazából nincs értelme, mert akkor lesz szép az új bőr, ha a kellő időben és nem korábban vedli le a leszáradt réteget.
Ha nem így történik, az új bőr újra felkeményedik, és korpás hámlás várható a következő hetekben is, aminek nincs sok értelme.

Vakuval, krémezés után
A krémezés most nagyon jól esik, mert akkor nem húzódik a bőröm annyira, és érzem, hogy szereti az új bőr is.

Nagyon várom már, hogy megszépüljek, mert most kicsit hernyó feeling van..szóval várom a pillangót ( jó leszek molylepkének is, na ). Természetesen ilyenkor fürdés helyett csak rövid zuhanyozás jöhet szóba, hogy nehogy fölpuhuljon a bőr, és ilyenkor a hajmosás is kizárt.... ami nagyon hiányzik az egy kellemes illatos fürdőben való totál elmerülés...hmmm..nem is tudnák élni kád nélkül...

Na megyek, mert föl kell takarítanom magam alatt azt a korpa halmot amit önkéntelenül levakartam és spontán lehullajtottam magamról amíg megírtam ezt a bejegyzést...na az lesz brutál majd ami holnap reggel a párnámon fogad...

Megjegyzések

 1. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz utána...Nekem sajnos mindenféle kémiai beavatkozás nélkül is csinál ilyet a bőröm időnként :((

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ohh hát akkor jó neked mert olcsón megúszod :-)
   viccet félre téve...nem figyelted még meg, hogy mitől reagál így a bőröd?

   Törlés
 2. A ragacsos galaj az valami gyógynövény-tea? Én eddig azt hittem, a menzai főzelék rokon értelmű szava. Hiába, mindig tanul az ember... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aha, gyógynövény!
   Van többfajta galaj, a ragacsosat használják a bőrre amihez főzetet(teát) kell főzni, és ezzel lemosni:-D

   Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből.

Valami miatt..mi miatt?
Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom.

Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Ilcsi tapasztalatok - AHA biológiai hámlasztó + Esemény előtti

Biztos sokan ismeritek az Ilcsi termékeket, sokan szeretitek és sokan nem.. Vagy aki még nem is próbálta, az is hallott róla.

Egy magyar családi vállalkozásról beszélünk, ne aggódjatok, nem tartok cégbemutatót, ezt csak azért jegyeztem meg, mert tudatosan szeretek magyar terméket vásárolni - már ha az megüti azt a szintet amit elvárok.

Azt is szeretem, hogy "elhiszem" a természet közelségét, és olyan érzésem van, mintha én kevertem volna ki őket a kertből szedett növényekből.
A termékeket kozmetikustól lehet megvenni, de kiskapuként az online aukciós oldalakon is elérhető.


Szakáll és bajusz festése

A szakáll téma egyszerűen nem tud kipörögni, rengetegen keresnek rá, és olvassák el az ITT található ápoló cikket, tehát itt az idő, hogy a szakáll festését is kitárgyaljuk.

A szakáll sokszor külön életet él a hajunk színétől, illetve még mindig nagy divat, és sokan szeretik határozottabbá tenni az arcukon eme szőrzetet.
Mivel én nő vagyok, a téma engem különösebben nem érint, viszont a koromfekete hajú férjem esetében a szakálla hamarabb..vagyis látványosabban kezdett őszülni, mint a haja.
Mivel elég trendi és fiatalos megjelenésű, sikerült rábeszélnem, hogy rám bízza a szakálla festését.

Ráncfeltöltés, szájfeltöltés, arcformázás és az erre használt anyagok

Kontúros arccsont, kerekded orca, dús ajkak, ráncok és karikás szemek eltüntetése, orrvonal megváltoztatása, hegek feltöltése, arcszobrászat és sorolhatnám.

Talán sosem volt még ilyen népszerű az injektálás mint napjainkban.
Próbálom úgy összeszedni a cikket a teljesség igénye nélkül -bár így is nagyon hosszú lett-,hogy egy laikus vagy felületesen érdeklődő is megértse és könnyen áttekintse kb milyen anyagokkal és milyen lehetőségekkel dolgoznak jelenleg az orvosok.

Műtét nélküli arcfiatalító esztétikai kezelések összefoglalása

Kicsit lötyi, de még nem lóg, kicsit ilyen meg olyan..de persze nem vészes..csak én látom...

Foglaljuk össze, hogy milyen lehetőségeink vannak akkor, ha a kozmetikusnál már nem elég ami történik velünk, de még a szike alá sem feküdnénk szívesen..
(2018-as frissített verzió)

Kattints IDE ha több kezelésről és részletesebben szeretnél olvasni, a "Több mint kozmetika" menü alatt mindig megtalálod a legfrissebb arcfiatalító eljárásokat.

Rohadt nagy az erdő, és sok benne a fa, elég nehéz kievickélni ebből a rengetegből ami körülvesz minket, és "esztétikai kezelések" név alatt futnak..
A testünk fogyasztására és alakformálására egy összefoglaló kezelés kalauzt már ITT közzétettem az érdeklődőknek, így igyekszem ezt megtenni az arcunk kapcsán is.