Ugrás a fő tartalomra

Ázsiai mélyhámlasztás napló - 3.nap

Tatttttaaaaam...Íme az első hivatalos nagyobb cafatom!
Az első nagyobb leválás

Nagyon örültem neki..ez megnyugtatott, hogy valóban le fogok hámlani (egyszer nem sikerült, mert nem volt elég alaposan bedörgölve az arcomba anno a szer), és jött a boldogság, hogy akkor már csak pár nap és "szép" leszek.

 Ilyenkor már semmilyen kellemetlen érzés nincs a bőrön, max csiklandoz a hámló bőr, így viszket itt-ott.

Jól látszik mi újság
Végre a számnál sem húzódik, naponta többször áttörlöm a gyógynövényes oldatommal, ( mint írtam tegnap most nem a speciális tonikot, hanem ragacsos galaj főzetet használok ), és krémezni is aktívabban elkezdtem már a személyre szabott kencémmel, amit minden esetben a hámlasztást végző ajánl vagy adagol ki.

A mai napomat tehát semmi más nem jellemezte mint az, hogy morzsa porszívóval közlekedek a lakásban, mert úgy hull a bőröm mint a hó..Tök jó, hogy 2 napja takarítottam..hurrá..

Az új bőr egyáltalán nem érzékeny, és szép világos, szerencsére nem annyira rózsaszín mint a lézeres hámlasztásom után, ahol amúgy az 5. napon indult meg ilyen mértékben a hámlás. Ebből jól látszik mennyivel lightosabb ez a módszer..és amúgy vékonyabban is hámlaszt, illetve az ázsiai mélyhámlasztásnál nem állítható a hámlasztás mélysége, míg ez a lézeres technikával könnyen beállítható.

Arcot mosni persze mint idáig sem, most sem lehet. Vizet, párát, izzadást a bőrömnek az utókezelésig -1 hét múlva - kerülni kell.
A kiműtött pati sebével láthattok

Természetesen a homlokon, kétoldalt, és az orrnyergen még meg sem mozdult a bőr, ezek azok a pontok ahonnan a legkésőbb fog lehámlani az arcom.
A homlokon némi mimikával lehet repeszteni a bőrt, de igazából nincs értelme, mert akkor lesz szép az új bőr, ha a kellő időben és nem korábban vedli le a leszáradt réteget.
Ha nem így történik, az új bőr újra felkeményedik, és korpás hámlás várható a következő hetekben is, aminek nincs sok értelme.

Vakuval, krémezés után
A krémezés most nagyon jól esik, mert akkor nem húzódik a bőröm annyira, és érzem, hogy szereti az új bőr is.

Nagyon várom már, hogy megszépüljek, mert most kicsit hernyó feeling van..szóval várom a pillangót ( jó leszek molylepkének is, na ). Természetesen ilyenkor fürdés helyett csak rövid zuhanyozás jöhet szóba, hogy nehogy fölpuhuljon a bőr, és ilyenkor a hajmosás is kizárt.... ami nagyon hiányzik az egy kellemes illatos fürdőben való totál elmerülés...hmmm..nem is tudnák élni kád nélkül...

Na megyek, mert föl kell takarítanom magam alatt azt a korpa halmot amit önkéntelenül levakartam és spontán lehullajtottam magamról amíg megírtam ezt a bejegyzést...na az lesz brutál majd ami holnap reggel a párnámon fogad...

Megjegyzések

 1. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz utána...Nekem sajnos mindenféle kémiai beavatkozás nélkül is csinál ilyet a bőröm időnként :((

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ohh hát akkor jó neked mert olcsón megúszod :-)
   viccet félre téve...nem figyelted még meg, hogy mitől reagál így a bőröd?

   Törlés
 2. A ragacsos galaj az valami gyógynövény-tea? Én eddig azt hittem, a menzai főzelék rokon értelmű szava. Hiába, mindig tanul az ember... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aha, gyógynövény!
   Van többfajta galaj, a ragacsosat használják a bőrre amihez főzetet(teát) kell főzni, és ezzel lemosni:-D

   Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Miért vagyok pattanásos?" - A problémás bőr okainak felderítése

Sajnos a mai világban egyre több felnőtt fut bele oda nem illő bőrproblémákba amikor belenéz a tükörbe..."..miért vagyok pattanásos 20..25..30..35 felett?"

Én is sokszor szembesülök ezen csoda kis lényekkel, amik az engedélyem nélkül átveszik az uralmat az arcom felett. De mik ezek, ha én nem voltam még tini koromban sem pattanásos...sőőőőőt mit nem adtam volna ha kijön rám egy pattanás 13 évesen...mmmm...olyan felnőttes lett volna..de nem, semmi..és eljöttek a 20-as éveim....A tökéletes önbarnítót keresem...St. Moriz Lotion

Persze-persze könnyű azt mondani.."tökéletes"...?

Végre folytatom a sorozatot, amit ITT anno elkezdtem..jobb később mint soha. A hallgatás oka az  volt, hogy nem találtam olyan önbarnítót amit magamra kentem volna.

A St. Moriz barnítójáról akkor hallottam első körben amikor be akartam szerezni az aranyárban mozgó ausztrál csoda barnítót a lovingtan -t ( de sajnos végül annyira nem éreztem a dolgot, hogy a világ túlsó feléből rendelgessek több száz dolcsiért ).

Bújtam bújtam tovább a külföldi bloggereket, és eljutottam a St. Tropezbarnítójáig. amiről szintén ódákat zengenek, és akkor a számomra ismét nehézkesnek ítélt beszerzés miatt, a "csöves" verzióhoz tévedtem... ami St. Moriz néven kelleti magát - micsoda véletlen a név választás..

No hát akkor mi is az a Nu Skin?

Amikor pár éve egy barátnőm ódákat zengett róla, bevallom egyik fülemen be a másikon ki..

Awww mondom egy újabb piramis játék, egy népbutítás, egy felesleges ketyere..Aztán csak mondta, csak monda..aztán megvette..aztán (mivel modell és rendszeresen sminkelem) észrevettem, hogy eltűntek az apró kezdődő ráncok a homlokáról...No akkor kérdeztem meg, hogy mi történt?

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből.

Valami miatt..mi miatt?
Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom.

Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Bőrfiatalítás - Fotona 3 D kezelésem 2.alkalom

ITT tudjátok az előzményeket elolvasni, ha lemaradtatok az első Fotona 3D kezelésemről.
A Fotona 3 és 4 D egy olyan kezelés sorozat, mely úgy van kitalálva (és egybe árazva is), hogy a feszesítő, fiatalító kezelés nem egy, hanem több alkalmat foglal magába, és alkalmanként több lépcsőből áll egy kezelés.

Jelenleg a második alkalmamnál járok a megbeszélt háromból, ennek tapasztalatait osztanám meg most veletek.
Kezelésemet a DermaLux lézergyógyászat végzi, mert itt találtam megfelelő szakembert és a jelenlegi legkedvezőbb árat.