Ugrás a fő tartalomra

Bőrdiagnosztika VISIA-val

VISIA bőrdiagnosztika
Nagyon hasznosnak tartom ezeket az új bőrdiagnosztikai berendezéseket, hisz olyan problémákat is megmutat amire hosszas vizsgálatok és egy unatkozó időmilliomos, magas technikai háttérrel bíró bőrgyógyász sem biztos, hogy megadná nekünk a diagnózist.

Próbáltam már több készüléket, de mivel legutóbb a VISIA-hoz volt szerencsém ezért ezt mutatnám be nektek.
A lényeg az, hogy beülsz egy berendezés elé, ami bizonyos fények segítségével felvételeket készít az arcodról és ez alapján analizál.

8 fajta minőségben bírálja el a bőröd.

Százalékokat fogsz látni, méghozzá úgy számolva, hogy a valódi korodhoz képest a 100%-ból melyik réteghez tartozol.
Azaz ha az eredményed 80% akkor te a "mezőny" 80%-nál jobb vagy.
50% tehát a középmezőny, a korosztályod átlaga.

Itt zárójelben megjegyezném, hogy az Uv spot és a Porphyrins vizsgálatok alatti százalékoknál szokott vitát kiváltani az érték, mert a cég a korábbi gépeinek a szoftvere ezeket az értékeket máshogyan számolta, azaz eme kettő értéknél a "minél alacsonyabb" volt a nyerő, míg a többinél a "minél magasabb" százalék volt a szuper. De nyugodj meg, akivel konzultálsz, tudni fogja az értékeid mennyire megfelelőek.

Tehát a kiértékelésnél az eredményeidről megfelelő információt fogsz kapni, illetve a százalékhoz tartozó kép az arcodról is egyértelműen mutatni fogja, hogy sok vagy kevés eltérést talált e a rendszer.

És akkor az a 8 szempont íme:

Spots: eltérő színű, kontrasztú foltok
Wrinkles: ráncok
Texture: bőr simasága, kiemelkedő és besüppedő részek
Pores: tág pórusok mennyisége
UV Spots: Uv foltok
Brown Spots: pigmentációs elszíneződés
Red Areas: piros foltok
Porphyrins: bakteriális kiválasztás a pórusokban

Az eredmények alapján lesz kiszámolva a bőröd valódi kora "TruSkin Age" név alatt.
Én nagyon elégedett vagyok, mert bőröm 10 évvel fiatalabb mint az aktuális korom, így konstatáltam, hogy megérte a ráfordított időt és rengeteg energiát, szenvedést.

Az arcdiagnosztikai készülék ingyen (mint kezelést kiegészítő szolgáltatás) és fizetős minőségben is jelen van a piacon, így érdemes érdeklődni a kiszemelt bőrgyógyászodnál vagy esztétikai klinikán.

Bővebb infó angol nyelven ITT található, magyar nyelven pedig ITT.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.