Ugrás a fő tartalomra

Bőrdiagnosztika VISIA-val

VISIA bőrdiagnosztika
Nagyon hasznosnak tartom ezeket az új bőrdiagnosztikai berendezéseket, hisz olyan problémákat is megmutat amire hosszas vizsgálatok és egy unatkozó időmilliomos, magas technikai háttérrel bíró bőrgyógyász sem biztos, hogy megadná nekünk a diagnózist.

Próbáltam már több készüléket, de mivel legutóbb a VISIA-hoz volt szerencsém ezért ezt mutatnám be nektek.
A lényeg az, hogy beülsz egy berendezés elé, ami bizonyos fények segítségével felvételeket készít az arcodról és ez alapján analizál.

8 fajta minőségben bírálja el a bőröd.

Százalékokat fogsz látni, méghozzá úgy számolva, hogy a valódi korodhoz képest a 100%-ból melyik réteghez tartozol.
Azaz ha az eredményed 80% akkor te a "mezőny" 80%-nál jobb vagy.
50% tehát a középmezőny, a korosztályod átlaga.

Itt zárójelben megjegyezném, hogy az Uv spot és a Porphyrins vizsgálatok alatti százalékoknál szokott vitát kiváltani az érték, mert a cég a korábbi gépeinek a szoftvere ezeket az értékeket máshogyan számolta, azaz eme kettő értéknél a "minél alacsonyabb" volt a nyerő, míg a többinél a "minél magasabb" százalék volt a szuper. De nyugodj meg, akivel konzultálsz, tudni fogja az értékeid mennyire megfelelőek.

Tehát a kiértékelésnél az eredményeidről megfelelő információt fogsz kapni, illetve a százalékhoz tartozó kép az arcodról is egyértelműen mutatni fogja, hogy sok vagy kevés eltérést talált e a rendszer.

És akkor az a 8 szempont íme:

Spots: eltérő színű, kontrasztú foltok
Wrinkles: ráncok
Texture: bőr simasága, kiemelkedő és besüppedő részek
Pores: tág pórusok mennyisége
UV Spots: Uv foltok
Brown Spots: pigmentációs elszíneződés
Red Areas: piros foltok
Porphyrins: bakteriális kiválasztás a pórusokban

Az eredmények alapján lesz kiszámolva a bőröd valódi kora "TruSkin Age" név alatt.
Én nagyon elégedett vagyok, mert bőröm 10 évvel fiatalabb mint az aktuális korom, így konstatáltam, hogy megérte a ráfordított időt és rengeteg energiát, szenvedést.

Az arcdiagnosztikai készülék ingyen (mint kezelést kiegészítő szolgáltatás) és fizetős minőségben is jelen van a piacon, így érdemes érdeklődni a kiszemelt bőrgyógyászodnál vagy esztétikai klinikán.

Bővebb infó angol nyelven ITT található, magyar nyelven pedig ITT.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

A bőrön található foltok és pigment problémák kezelése

Aki barack bőrrel született azonnal távozzon, nem róla lesz szó :-).. http://www.borgyogyaszat.com Kivéve ha szeretné átértékelni az életét, hogy milyen szerencsés..bár gyanítom a cím alapján most nem ezt az írást olvassa. Sajnos a bőr nagyon sérülékeny és hosszú távon meglátszik rajta, hogy miként bánnak vele. Természetesen eleve is születhetünk úgy, hogy a bőrünk nem makulátlan (macula=folt, és egyéb fogalom, bőrgyógyászati kifejezés magyarázata ITT ), és genetikailag is hordozhatjuk az erre való hajlamot.

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Műtét nélküli arcfiatalító esztétikai kezelések összefoglalása

Kicsit lötyi, de még nem lóg, kicsit ilyen meg olyan..de persze nem vészes..csak én látom... Kép forrása: google Foglaljuk össze, hogy milyen lehetőségeink vannak akkor, ha a kozmetikusnál már nem elég ami történik velünk, de még a szike alá sem feküdnénk szívesen.. (2018-as frissített verzió) Kattints IDE ha több kezelésről és részletesebben szeretnél olvasni, a "Több mint kozmetika" menü alatt mindig megtalálod a legfrissebb arcfiatalító eljárásokat. Rohadt nagy az erdő, és sok benne a fa, elég nehéz kievickélni ebből a rengetegből ami körülvesz minket, és "esztétikai kezelések" név alatt futnak.. A testünk fogyasztására és alakformálására egy összefoglaló kezelés kalauzt már ITT közzétettem az érdeklődőknek, így igyekszem ezt megtenni az arcunk kapcsán is.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.