Ugrás a fő tartalomra

Bőrfiatalítás - Fotona 3 D kezelésem 2.alkalom

Fotona bőrfeszesítés
ITT tudjátok az előzményeket elolvasni, ha lemaradtatok az első Fotona 3D kezelésemről.
A Fotona 3 és 4 D egy olyan kezelés sorozat, mely úgy van kitalálva (és egybe árazva is), hogy a feszesítő, fiatalító kezelés nem egy, hanem több alkalmat foglal magába, és alkalmanként több lépcsőből áll egy kezelés.

Jelenleg a második alkalmamnál járok a megbeszélt háromból, ennek tapasztalatait osztanám meg most veletek.


A második alkalommal már minden érzés ismerős volt, föl voltam rá készülve, így kevésbé volt kellemetlen mint az első alkalommal, amikor új és váratlan volt minden.
Újdonságként a dekoltázsom látványosabb feszesítése végett testkezelő fejjel és beállításokkal is dolgoztak rajta.
A Fotona 4D lépései

Ez azért volt jó, mert így azt is megtudtam, hogy ezzel a fejjel és ebbe az üzemmódban végzik az olyan kezeléseket, ami a testen lévő lazább bőrök feszesítésére szolgál ( pl. has, kar stb.)
Sok hölgy nem is az arcával keresi fel a klinikát, hanem jobban zavarja a szülés utáni állapot, testsúly ingadozás vagy esetleg korból adódó bőrlazulás vagy feszesség veszteség. Ebben is nagyon hatékony a Fotona, érdemes tehát érdeklődni.

 
Ezen kívül minden az első alkalomhoz hasonlóan zajlott, így arról a fenti linken találtok részletesebb leírást..

Bejegyzésemben most a leveleitekben felmerülő kérdésekre szeretnék válaszolni, hátha másokban is felvetődtek hasonló kérdések.
Szerencsére sokan jeleztétek, hogy érdekel titeket a téma, ami nem is meglepő, hisz nem sok olyan lehetőség van amit nyáron is bátran végeznek az orvosok, és ez most jelenleg a legújabb, legjobban felkapott kezelés a piacon.


- A szájban alkalmazott kezelőfej steril, azaz minden vendég előtt orvosilag fertőtlenítve van. A horkolás megszüntetésére is használják, hölgyeknél is, illetve a Fotona 3D és 4D kezelés első lépése a "belülről" történő feszesítéshez.

- A férfiak aggódnak a szőrzetük/borostájuk miatt, ezért sok lézeres kezelést nem mernek/akarnak kipróbálni, de ezt náluk is alkalmazhatónak ítélik. Elvileg a gép nem alkalmas szőrtelenítésre, és a bőr más rétegében nyelődik el mint ahol a szőrtüszők vannak.

Egy kezelésben négy fajta beállítás
- A napozás azért kerülendő a 3D kezelés esetén is ( amiben nincs hámlasztás ), hogy a bőrünket a hőkezelés után hagyjuk egy kicsit pihenni és regenerálódni.

- A foltokra nem kifejezetten alkalmas önmagában a Fotona kezelés, de lehet kombinálni más kezelésekkel, ha indokolt, vagy szeretnéd a foltjaidat is halványítani.

- A Fotona kezelés kiemelten a feszesítésről szól, a 3D a hámlasztás nélküli és a 4D az (akár enyhe vagy indokolt esetben erősebb) hámlasztással kombinált verzió.

- Erős hámlasztást nem szoktak alkalmazni a 4D kezelés során, de természetesen a gép mély hámlasztást is tud végezni ha szükséges. Általában az orvosok döntenek úgy, hogy nem minden esetben indokolt az erős hámlasztás a szebb bőrkép eléréséhez.

A testkezelő fej
-Botox, töltés előtt érdemes a Fotona-t igénybe venni, de az sem jelent problémát ha ezeken már túl vagy, azt viszont érdemes megemlítened, hogy melyik régióba vagy injektálva és mikor volt a kezelésed. Semmilyen problémát nem okozhat, csak kicsit gyorsíthatja a befecskendezett anyag lebomlását a hő, ezért szokták inkább előtte elvégezni, vagy kikerülni az adott zónát.

-A fájdalom küszöbe természetesen mindenkinek más, de mivel érzéstelenítés nélkül vittem végig a 3D kezelést ( mint mások is ) azért ebből gondolhatjátok, hogy semmi extra fájdalom nincs. Hőérzet van, de a fájdalom nem ez. Lézeres hámlasztásos fájdalomhoz nem hasonlítható.

- A kezelés után enyhe bőrpír hamar elmúlik, akár 1-2 órára rá már lehet programot tervezni, akkor már a leginkább érzékeny bőr is megnyugszik. A szauna vagy napozás utáni hőérzethez és pirosodáshoz tudom hasonlítani, azzal a különbséggel, hogy a napozás után nem nyugszik meg ilyen hamar a bőr.

- Intim fiatalításra, intimlézer kezelésre is használják a gépet, igen itt sincs fájdalom, és a hüvely falának feszesítésére, inkontinencia megszüntetésére hatásos. Feszesítése miatt a horkolás megszüntetésére is használják.

- Mire a legjobb a Fotona? Leginkább a feszesítés amire hatékony, azaz a bőr és a kötőszövet szerkezetét rendezi át tömörebbre, mindenféle behatolás injektálás és szálak nélkül.

Megjegyzések

 1. Nagyon tetszik, hogy ennyire bevállalós vagy minden szépészeti kezelés terén, le a kalappal! :)
  Köszönöm szépen azt a rengeteg segítséget is, amit a leveleidben kaptam, nagyon-nagyon hálás vagyok érte! Már nagyon sokat javult az arcom, majdnem olyan teljesen, mint régen, meglepően rövid idő alatt lett klasszisokkal jobb :) Végül a Max Factor Lasting Performance-énél kötöttem ki (ezt is nálad láttam 4 éve), Olaszországból hozok magamnak nyáron világos árnyalatot , nem is értem, itthonra miért csak a narancssárgából vagy irreálisan sötétből kerül a polcokra :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen a kedves szavaid! Nagyon örülök, hogy jól haladnak a dolgok :-)!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.