Ugrás a fő tartalomra

Anaconda AHA savak és enzimes peeling..gyorsan, mindjárt itt a nyár!

Anaconda AHA és Enzimes peeling
Hámlasztás, lézer, green peel, Aha savak és enzimek...nagyon kedvelem ezeket a kezeléseket.
Miért?
Mert a fakó, száraz vagy a zsíros...azaz a seborreás bőrökre igazán látványos, illetve a normál és probléma mentes bőrökön is látható szépülést eredményez.

Sok AHA terméket próbáltam már, így az Anaconda cuccait is kötelességemnek éreztem beszerezni, hisz sokan vagytok akik árérzékenyek.

AHA: Alfa Hydroxy Acid aminek 5 fajtája van: lactic, malic, glyco, citric, tartaric savak.
Az AHA a bőr felszínén fejti ki a hatását, az elhalt sejteket eltávolítja, az egészséges sejteket nem bántja, így szép bőrfelszín tör elő. Száraz és napfoltos bőrre ideális.

Az Anaconda szérumból standard és intenzív verzió létezik, a különbség az, hogy az egyikben 10%-az Aha tartalom és 3.5 a pH, a másikban pedig 24% és 3-as pH.
Figyelni kell, mert a csomagolás azonos, csak egy apró felírat különbség jelzi melyik termékről van szó.
Anaconda Biopeel AHA szérum

Anaconda professional Biopeel AHA Standard Szérum: a 10%-os AHA tartalma az én edzett bőrömön semmilyen látható nyomot nem hagyott.
Ideális azoknak, akik fel szeretnék készíteni a bőrüket a keményebb savazásra, vagy azoknak akik érzékenyebbek, sosem hámlasztottak, vékonyabb bőrrel rendelkeznek, vagy sűrűbben szeretnék használni a terméket.
Használata: folyékony zselés állaga van, ezt kell a kezelendő területre kenni, majd 10-30 perc hatóidő után alaposan langyos bő vízzel lemosni.
Nekem nem csíp a szérum, de természetes ha van akinek igen, hiszen ez egy sav.
Én fél óráig hagyom fenn, azután nem alkalmazok semmit, mert a bőr kb fél óra múlva magától visszaáll a helyes pH értékre.
Este használom, így a fél óra pihentetés elteltével olyan éjszakai ápoló krémet vagy maszkot használok ami intenzíven regenerálja és nyugtatja a bőrömet.
Ha ezt elmulasztod akkor száríthatja a bőrödet a savazás.

Anaconda professional Biopeel AHA Intenzív Szérum: 24%-os AHA tartalommal már az én bőröm is jobban érzi mint a standard verziót.
Engem ez sem csíp, de lemosáskor jobban látom a használat eredményét, nagyon enyhén pirosabb ott a bőröm ahova felkentem.
Szintén úgy használom mint a fenn említett standard szérumot. 2-3 pumpálásnyi bőven elég az arcra így kiadós lesz a 15ml.
A bőr viselkedésétől függően javaslom a használat gyakoriságát.
Ha égő, csípő érzést tapasztalsz az is természetes.
Anaconda Enzimes peeling
Az Aha nem fogja "kimarni" az egészséges bőröd, de ha sebes, irritált, nyúzott (pl. nyomkodás után), akkor inkább várj vele pár napot, vagy hagyd ki az adott területet.
Ha valaki érzékeny inkább kezdje az 5-10 perces hatóidővel, amit 30 percig is eltolhat.
Fontos a bő folyó vízzel való lemosás, esetleg azután thermal vizes lepermetezés, majd 30 perc pihentetés, ami alatt a bőr magától visszaáll a helyes pH értékére.
Azután én aloe verás zselét használok az éjszakára kitalált krémembe keverve.
Fontos, hogy inkább ne kenj semmit a hámlasztás után, minthogy bármit rákensz..hogy értem ezt...én a hámlasztás után csakis olyan krémeket használok ( fél órát szigorúan kivárva) ami kifejezetten a sérült vagy irritált bőr ápolására való ( E.Arden-8hour, Embryolisse,Schrammek krémek, Aloe-vera stb).

Anaconda Enzimes Peeling: Az enzim nem összekeverendő a savval, bár ez is kémiai / biológiai úton bontja az elhalt hámréteg egy részét, így ezeket a radírokat is a "kémiai" vagy "biológiai" szóval fogják reklámozni. Nem savas, így nem maró, hanem oldó hatással bír. Az enzim egy fehérje féle, és nem sav. Helyes megnevezése a "biológiai" radír lenne, de sokaknak erről fogalmuk sincs mi, így egy kalap alá veszik a kémiai azaz a savas hámlasztókkal.
Az enzimes peeling állaga
Előnye, hogy bármilyen bőrtípusra használható, még olyanokra is amik a kémiai azaz a savas radírokat nem bírják.Szinte minden bőrtípus jól tolerálja, viszont nem szükséges a bőrön hagyni, mert hatóideje 1 perc körül már aktív.
Kérdés, hogy ez az Anaconda enzimes peeling jó megnevezése-e a terméknek, mert én úgy olvasom, hogy gyümölcs SAVAS a készítmény + papaya kivonat ( ez az ENZIM -papain)...
Használata: 10 percig hagyom fenn, vastagabban kenem mit egy krémet, masszírozom, majd lemosom. 3-as pH-nak köszönhetően a használata után szintén hagyom a bőröm 30 percet pihenni, majd aztán maszkokat használok a bőröm igényeinek megfelelően.
Imádom ezt a peelinget.
Pirosodás tapasztalható a használata után, de nekem még a szemkörnyékem is jól viseli.
Sokkal jobban szeretem mint az AHA szérumokat.
Bőrradír helyett alkalmazom, sokkal látványosabb.
Nekem nagy segítség abban, hogy a pórusokat megnyissa, így kevesebb zárt comedóm képződik.
Száríthat, ha nem egy komplex kezelési sort rakunk össze magunknak, így én mindig figyelek, hogy maszkokkal és tápláló krémekkel folytassam a peeling után a bőröm ápolását.
Ezt a terméket biztos sokáig újra és újra megveszem.
Nagyon kiadós a 250 ml, a kezeimre is szoktam alkalmazni amikor már olyan száradások vannak a körömágy környékén, hogy azok megkeményednek. Talpra, térdre, könyékre is mehet..ahova szükséges.

Enzimes peeling használat közben

Összefoglalva: Az Anaconda tehát elnyerte a tetszésemet, főleg az Enzimes peelingje miatt, amit nagyon szeretek.
Az Aha szérumokért sokszor nem nyúlok, mert nekem kényelmesebb a Glyco-A készítményét éjszakai krémként alkalmazni ( ITT írtam róla), nem kell lemosni, egész éjjel fenn marad, nem piros, minden nap használható, így az eredmény pár hét után jelentkezik.
Az Anaconda termékeket fodrászkellékesnél ( vagy webshopban) tudjátok beszerezni, én is így rendeltem.
Kedvet is kaptam a márka több termékét is kipróbálni, tekintve, hogy a jelenlegi Helia-D maszkoktól is el vagyok ájulva ( ITT mutattam őket), hátha náluk is sikerül az enzimes peeling mellett még valamit felfedezni.

Megjegyzések

  1. Szia!

    Érdekes téma megint:) Ziajának is van egy enzimes peelingje, azon kevés cuccok közé tartozik amiket drogériában veszek. Már vagy másfél éve használgatom, bár most idejét se tudom mikor vettem elő, télen aha, bhat nyomattam. De most felkentem. Nem próbáltad még? Kíváncsi vagyok az anacondára, vszínű rendelek egyet én is hogy össze tudjam hasonlítani őket. Jelenleg a 12 % glycol-A van, amit nagyon szeretek, arra (is) te szokattál rá, nagyon szépen elhalványította a foltokat.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz