Ugrás a fő tartalomra

A szájtetoválás eltávolítható? Az elrontott tetoválások mumusa..

Elrontott szájtetoválás
Nekem volt már hagyományos tetoválás eltávolításom.
Jól sikerült, nyoma sem maradt...ajánlom!
Lézerrel történt.

Úgy gondoltam itt az idő, hogy a  több mint 4 év alatt SEM elmúló...az mi? kopó, már készítéskor teljesen aszimmetrikus és 5 centivel az ajkam fölé húzott tetkómtól megszabaduljak.

A döbbenet az egészben az, hogy a legjobban felkapott kozmetikai tetováló szalonban készítették...és nem tanulónál jártam...ennyit segítettem..szóval no comment

Természetesen már akkor reklamáltam, de az egy korrekció helyett, így kaptam kettőt - persze a saját hibát rendbe hozni- ami mind formában, mind színben el lett szúrva.
Aztán meg egy címet, hogy hol lehet lézerrel tetoválást eltávolítani ( a saját pénzemen ) ha nem tudom megszokni.


A fotókon is látjátok az eredményeket, de igen..mindenki magán veszi észre leginkább a hibákat, így segítek.

2011-1-es kép : középvonal elcsúszva, nem kicsit, nem a fotó van ferdén készítve, nem árnyék..az ott ilyen...1 centis és fél centis ív középen..jópofa. felemás külső ív és lecsapott levezetés.
2011- korrekció után: a szín világosítva lett, de a kép minősége miatt ez pont nem így tűnik. A formára rájavítás történt, így megkaptam a másik oldalra is a jócskán szám íve fölé húzást, amit kifejezetten nem kértem!
2015- több mint 4 év után is látszik, hogy a forma örök, csak az erősebb fények miatt tűnik a képen világosabbnak, mint ahogy a szám természetes színe is világosabb.

 A két korrekció a szín halványítására elég volt, de a forma persze maradt elcseszett..
Némileg csökkent a felemás fazon, de sminkesként azért jó szemem van ahhoz, hogy lássam az eltéréseket amit naponta szájkontúr korrektorozással enyhítettem...Azon persze nem lehetett segíteni hogy nem a szám kontúrja lett meghúzva hanem egy eltúlzott szájnagyításon estem át. Kívánságom nem ez volt..undorító...
És a vicc, hogy a tetoválás előtt 1 órát rajzoltuk...vagy többet, és persze nem ezt a kontúrt, hanem azt ami a szám jellegéből adódóan jól látszik a fotókon is a fény megtörése miatt.

Persze előtte minden szuperjó ajak tetoválásom magától kikopott 2 év alatt, ez nyilván nem...közel 5 év után sem..na akkor lézer.

Mivel nem barna a kontúr, hanem a száj színéhez hasonló, ezért kicsit kétes milyen eredményben bízhatok, de nem volt olyan veszettül drága, hogy ne adjak ennek egy esélyt. Persze ha úgy nézem, hogy egy másik ember elrontott munkájáért fizetek duplán, akkor ebbe bele se gondolok, mert gutaütést kapok.

Tetoválás eltávolítás után pár órával
Itt jegyezném meg, hogy a tetoválás eltávolításakor az a legnehezebb ha a környező szövetek színével egyező a tetoválás. Tehát egy barna tetoválás hamarabb mutat változást, és lehet sikeresebb is lesz a várt végeredmény. Ez azért van így, hogy a lézer a bevitt mesterséges pigmentekben nyelődjön el, és ne a saját szöveteidet roncsolja, így a "piros" színek kicsit mumus kategóriák...persze azért nem veszett ügyek..csak lassabb..nehezebb...keményebb dió...Itt most nektek van szerencsétek fekete és sötétbarna kontúrosok!

Csak azt bánom, hogy nem csaptam anno nagyobb botrányt ( mert semmit sem csaptam, egyszerűen csak csendben kiakadtam, hogy mit műveltek velem, de bízni akartam abban, hogy hátha majd "eltűnik"...mintha nem értenék hozzá...ehhh na mind1), na meg azt, hogy egyáltalán megfordult a fejembe, hogy náluk szájtetkót csináltatok.

Lézer:
Nem gondoltam, hogy ennyire fájdalmas lesz a lézerezés, ilyen hamar feldagad és ilyen sebes lesz, mert a testemen a normál tetkó nem reagált így, de hát a száj az érzékeny és vékony rész.
Csúnya olyan 3 napig volt, de a kezelés után már nem fájt, nem volt érzékeny, csak sz*rul festett.

5. nap leesett a durva var
Általában olyan 3-8 kezelés kell az eltávolításhoz, bár nekem egy lézer forgalmazó elmondta, hogy az idő viszi ki a pigmenteket nem a lövések száma, tehát nem kell sietni, mert folyamatosan kopik ahogy meglövik, tehát elég 2-3 havonta menni, mert akkor is azonos az eredmény 1 év alatt mintha valaki havonta jár.

Az is csalóka, hogy a lézer után 1 héttel sokkal halványabb a tetoválás, aztán vissza erősödik 1 hónap környékén egy köztes állapotra ( ezt a képeken is így látom).
A szervezet bontja le a szétrobbantott pigmenteket, a gép csak megbont, nem vesz ki semmit, egyéni folyamat, hogy ez mennyi idő.

Mindenképpen megismétlem a kezelést olyan 3-4 alkalommal, de már most elégedett vagyok, hogy 1 alkalom után már halványabb a kontúrom, ezt főleg akkor látom amikor már enyhébb fedésű alapozóval el tudom takarni.
Természetesen ugyan úgy ott figyelget engem a tükörből ez az elkent mami száj, de csak magamat tudom hibáztatni ... meg azt a tehetségtelent aki ezt művelte velem, és a mai napig is ugyan ott dolgozik .

A kezelést egy ismert lézer klinikán végeztettem, és mivel csak a felső ajkamat kellett kezelni, így 8000ft-ba került az alkalom, és olyan 15 percet vett igénybe.
Alaposan kikérdeztek, feleltek a kérdéseimre, mert bár testen nem okozott hegesedést az előző tetoválás eltávolításom, azért az ajkak területe más. A képeken is látjátok, hogy az ajkak gyorsan és szépen gyógyulnak, egészséges szervezetnél hegek nélkül.
Ettől függetlenül minden esetben CSAKIS orvoshoz javaslom, hogy menj, mert a kozmetikákban sem csinálják olcsóbban, és sokkal nagyobb a hiba lehetősége, mint amikor egy orvos minden gyógyszer-betegség-hegeidről kikérdez, és ennek függvényében lézerez meg.


Jó persze nem normális, hogy összességében annyit költök majd az eltüntetésre mint amennyiért megcsináltattam, de előtte volt már máshol pár ajak tetoválásom, és mindig elégedett voltam és szerettem a kontúrom.
Az első tetoválás eltávolítás képei
Abba voltam hibás, hogy bizalmat szavaztam egy olyan helynek ahol úgy gondoltam nem megengedett a tévedés, és tartósabb eredményt kapok az eredeti szép formámmal.


A tartósság valóban igaz, mindjárt 5 éves a tetkóm, de se a szín se a forma nem stimmelt..szóval nagy h*lyeség volt lecserélni a bevált szakemberemet, csak nála nagyon hamar kikoptam és 2 évente eltűnt a tetkóm, gondoltam teszek egy próbát egy exkluzív, szakma körökben is elismert helyen.

Most már tudom, hogy ennek a lényege, hogy járt utat járatlanra ne cserélj, és a sorsom szerint kellett a tanuló pénz ( ezredjére is ) úgy látszik...
Havonta persze nem fogok jelentkezni a szájtetkóm állásával, de fél év múlva szeretném rendbe rakatni a régi szakemberemmel a tetoválásom, így mindenképpen megmutatom, hogy mit tudott segíteni a lézer, remélhetőleg akkor már 4 alkalmon mindenképpen átesek, és nem lesz ott semmi ( na jó ezt magam sem hiszem, mert a testemről a normál fekete tetoválás is 1 év után tűnt el olyan 6 kezeléssel ).

Nagyon gondoljátok át, hogy kinél és mit csináltattok. Én is sokáig egy helyre jártam, jó ötlet volt a tartósabb festék és a népszerű szalon is, de mégse jártam jól vele.
Ha nincs szükséged rá, akkor inkább ne csináltass tetoválást, mert az a biztos :-)..bár van sok jó szakember, a kihívás inkább abba rejlik, hogy megtalálod-e.

Én is azt hittem, hogy jó helyre megyek, mert ha bárkit megkérdezel ezt a nevet vágja rá kapásból, ha sminktetoválásról van szó...tehát a mostani agyammal SOHA nem csináltatnék tetoválást, mert igen..megvan az a 10%-is, hogy neked nem sikerül jól.
Nem ad annyi örömöt egy jól sikerült tetoválás, mint amekkora bánatot okoz egy rossz. Főleg azoknak, akik magukat is jól tudják sminkelni, így fel tudják fedezni a hibás vonalakat magukon. Vannak valóban szép és jó munkák, de az emberek X %-a nem is veszi észre magán, ha egy teljesen elbaltázott sminktetoválással rohangál.
Szóval ha te kényes vagy és maximalista, felejtsd el a tetoválást.
Egy tetoválást javaslok csak, az a japán, szemöldök szálazásos, kézi pengés tetoválás, bár itt is láttam már "örök" hajszál vékony hegeket ( bár a szín kikopott a heg ott maradt a szikétől ).
Szóval legjobb szépnek és tökéletesnek születni, vagy ha ez nem jön össze akkor max a három "bármitcsinálokvelerosszabbmárnemlehet" dolgokon változtatni.
Fő a természetesség...hahh..na ja :-D

Megjegyzések

 1. Kíváncsi vagyok mennyi alkalom kell majd a teljes sikerhez. Barátnőmnek egy szemöldök tetoválást rontottak el. Korrigálták, eredmény: kettős végű szemöldök. Megoldás lézer saját pénzen. 3-4 évig járt 6 hetente, mivel nagyon mélyre ment a festék. Neki mindig vérzett a kezelés után.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen én is...
   Maradandó, tartós, nem kozmetikai, full mély, fekete tetoválásom 1 év alatt kificcent 6 lézertől ( az sose vérzett csak felpúposodott és vérzés nélküli var keletkezett rajta pár napon belül), így azért nagyon remélem, hogy elvileg egy kozmetikai tetkó nem tart nálam ennyi ideig ( bár a piros az szívás).

   Nagyon egyén és festék változó a siker ( na meg a gép se mind1), de bejön a nyirok és vér keringésétől, az anyagcsere folyamatokig, a festék összetételén át minden tényező.

   Azért nagyon gáz, hogy 2015-ben ilyen előfordul, tekintve, hogy az első elrontott tetoválásom kb 1995-ben volt, és az elmúlt 20 év sem volt elég ennek kiküszöbölésére, ha más nem akkor jogilag.

   Na de én vagyok a f*sz, hogy elrontott sminktetoválás után még el mertem menni csináltatni bármit...ehhh :-D

   Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből.

Valami miatt..mi miatt?
Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom.

Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Ilcsi tapasztalatok - AHA biológiai hámlasztó + Esemény előtti

Biztos sokan ismeritek az Ilcsi termékeket, sokan szeretitek és sokan nem.. Vagy aki még nem is próbálta, az is hallott róla.

Egy magyar családi vállalkozásról beszélünk, ne aggódjatok, nem tartok cégbemutatót, ezt csak azért jegyeztem meg, mert tudatosan szeretek magyar terméket vásárolni - már ha az megüti azt a szintet amit elvárok.

Azt is szeretem, hogy "elhiszem" a természet közelségét, és olyan érzésem van, mintha én kevertem volna ki őket a kertből szedett növényekből.
A termékeket kozmetikustól lehet megvenni, de kiskapuként az online aukciós oldalakon is elérhető.


Frakcionált CO2 lézer napló - 1.nap

Ahh ez is eljött..de jó..hmmm

Aki lemaradt a felvezetőt ITT találja.

Reggel lepörgött az életem filmje, hogy akarom-e én ezt...feltódultak az emlékek, hogy azért ez nem olyan fincsi dolog..na meg most új helyre megyek..igen..döntött a jobb ár, beadtam a derekam..

Természetesen a klinikát előtte leinformáltam, sok művész és színész látogatja - amitől én pont rosszul vagyok, tehát ez nem vonzó a számomra, de arra pont jó, hogy ha nekik megfelel akkor nekem sem kell besz*rnom..

Mivel nem csinálok reklámot senkinek ( he-he ezt a kezelést sem promóért kaptam sajnos ), ezért csak annyit mondok róluk, hogy wow meg "ez igen", ritka kedvesen és előzékenyen bántak az emberrel, és roppant széleskörűen tájékozódtak mielőtt nekirontottunk volna az arcomnak..100pont!

Na de nem ez a lényeg..kezdem.

No hát akkor mi is az a Nu Skin?

Amikor pár éve egy barátnőm ódákat zengett róla, bevallom egyik fülemen be a másikon ki..

Awww mondom egy újabb piramis játék, egy népbutítás, egy felesleges ketyere..Aztán csak mondta, csak monda..aztán megvette..aztán (mivel modell és rendszeresen sminkelem) észrevettem, hogy eltűntek az apró kezdődő ráncok a homlokáról...No akkor kérdeztem meg, hogy mi történt?

Hogyan tovább....?

Kedves olvasóim!

Bizonyára észrevettétek, hogy a blog nem frissül..
Köszönöm a sok aggódó levelet, minden rendben van velem, egyszerű okai vannak a "hallgatásomnak" amit ma induló instagram oldalamon el is tudtok olvasni.

Keresd: @sminkesmas az Instán

A jövőben a tevékenységemet az insta oldalamra korlátozom, egyrészt a limitált karakterszám miatt ami ott írható (így nem merülök el órás cikkek írásában) másrészt az egyszerű kezelhetősége miatt.