Ugrás a fő tartalomra

A legjobb simító primer - szemkörnyékre

Nagyon bátor állítás..valóban..hatásvadász..
Clarins - Lisse minute

Az általam kipróbált ( volt egy pár ) szemkörnyékre ideális, ráncfeltöltő, simító, fiatalabb szemkörnyéket biztosító primerek közül ezzel vagyok leginkább elégedett.

Szemkörnyékre alkalmas primerek közül két fajtát említenék meg, az egyik az ami a finom ráncokat tölti fel, simítja ki, a másik pedig ami a szemfestéket teszi tartóssá illetve jobban tapad rá a smink.

A clarins termékeit régen nagyon szerettem és használtam, főleg a multi-active nuit éjszakai krém volt évekig a kedvencem...aztán valahogy drágának kezdtem találni.
Clarins - Instant smooth

Teljesen reális árnak vélem viszont a Lisse Minute Base sminkalapot ( 25 euro vagy 7000ft körüli ), ami egy bőrtökéletesítő primer, (szerintem) elsősorban szemkörnyékre, ahol a leghamarabb megjelennek a finom vonalak ( 25 év fölött), továbbá érettebb ( 50 év körüli ) vagy megviselt bőrre lehet az apró ráncos, pergamen szerűen gyűrődő bőrt ezzel finomítani.

Magyarul...nem egész arcra és nem huszonéves ropogósan feszes bőrre, mert semmi értelme, és csak csalódás lesz a vége.
Clarins - primer a finom vonalakra

Szóval ha megvan, hogy kinek és hova akkor a termék a saját nemében a legjobb készítmény az azonos típusú primerek között ( mert természetesen csak azokhoz a primerekhez hasonlítom amik azonos problémára, hasonló megjelenésben vannak).

Használata mint minden primer esetén a hidratáló fölé, és a smink alá való.
Nagyon vékony rétegben a problémás területre ( én csakis a szarkalábakhoz rakok ).
Selymes lesz a bőr, illetve kitölti a finom vonalakat, egységes tompa fényű bőrt eredményez.
Nem túrósodik össze ( kevés kell ), nem csíkoz, nem "hámlik" le.
Nem okoz pattanást és nem is szárít.

Extra esetekben a hámló bőrt is sminkelhetőbbé teszi, de ennek ellenére ez a primer akkor viselkedik a legszebben, ha csak a problémás részt kezeljük vele.
Clarins - bázis, feltöltő primer
"Ez a díjnyertes primer a smink és bőrápolás tökéletes kombinációja. Az ultra-könnyű, ultra-sima textúra siklik a bőrön, így egy észrevehetetlen fátylat ad a felületén, a ráncok kitöltésével és a finom vonalak simításával. A nagyon könnyű szerkezet biztosítja, hogy a bőr nem túlterhelt, és képes lélegezni. Bőre "alapozó kész" lesz. Simább, hidratáltabb és egyenletes tónusú bőr,  a legjobb felület, készen a tökéletes  alapozáshoz. Használható önmagában vagy alapozóhoz keverve, gyors és egyszerű.
Használat: vékonyan, az érintett területeken (ráncok, finom vonalak, kitágult pórusok). Instant, lágy, lehet használni önmagában vagy make-up alá."

Összefoglalva: jelenleg úgy érzem, hogy az ilyen jellegű(!!) primerek közül a legjobb amit próbáltam.
A tégely ugyan kicsi, de sokáig elég lesz az általam használt módon.
Idáig még minden bőrtípusra szuper volt akire felkentem, igaz nem is használom olyan helyekre vagy olyan bőrre amire nem való.
Sok terméknél csak az az elégedetlenség oka, ha valaki olyan terméket vesz amire nincs szüksége. Ez a termék valóban hibátlan, de természetesen nem lesz senkiből 20 éves, ha közben 40, szóval igyekezzünk a realitás talaján maradni az elvárások terén.

Megjegyzések

  1. Szia!

    Bocsi, de egy offtopic kérdéssel fordulnék hozzád, a super matte antishine primerrel kapcsolatban, mert láttam, hogy te véleményezted krémmánián.

    Szerinted nagyon nagyon zsíros, olajos bőrön (mattító alapozó mellett is maximum 1 órán belül kifényesedő) is használható, tehát az eredmény tartósnak bizonyul legalább pár óráig? Egyszerűen semmilyen mattító fluid, gél, krém, primer, alapozó nem vált még be nekem.

    A másik kérdésem pedig az lenne, hogy tudom, hogy te mennyire odafigyelsz a szép összetevőkre, és a krémmániát elnézve ez a termék hagy néhány kivetnivalót maga után. Te mennyire ajánlanád akár mindennapos használatra a krémet?

    nem sok info van a neten erről a termékről, ezért nagyon örülnék egy kis információmorzsának, köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A face to face primernél jobb a kategóriában még nem létezik.

      Vannak/voltak olyan folyadékok anno amik tartós matt bőrt varázsolnak, ezek 30 éves ősi sminkelésben használt vegyszerek, ma már nem korszerűek és kimutathatóan károsak.
      Tehát azokhoz képest ez a termék egy gyengéd simítás a bőrnek..de írom is ott, hogy megfelelő hidratálás fontos alá ( olaj és zsír mentes szérumot javasolok alá ). A paraben és a parfüm miatt látod a piros pöttyöket.

      Én sajnos az összetevőkre csak akkor tudok figyelni, ha találok alternatív megoldást ( pl. nem használok tusfürdőt mert kiváltottam natúr szappanokkal ) , de pl hajlakk megy a hajamra, nem cukros víz :-D

      Összefoglalva: sajnos semmi sem garancia, vannak egyedi esetek. Csak a halál a biztos sajnos :-(, de tényleg nincs jelenleg ennél megfelelőbb.

      Ki kéne próbálnod a terméket, mert mi sminkelés alatt úgy készítjük elő és után a bőrt, hogy az tuti matt marad minimum 3-4 órát, de normál esetben 6-10 órát is ( az izzadás az más mint a zsírosodás, szóval az izzadásra felvételkor ventilátor vagy papír törölköző ). Az is más, amikor csak 1-1 alkalommal van így telepakolva a bőr minden mattító cuccal, mint amikor minden napos a kiképzés. Minden napos használatkor nem ritkán előfordulhat vízhiány.

      A mattító alapozók pedig sokszor csak tetézik a problémát, mert minél vízhiányosabb a bőr, annál inkább termeli a faggyút a szervezet, hogy "puhítsa a száraz bőrt", így ha esetleg túl vagy szárítva akkor előfordulhat, hogy azért van a kifényesedés. A szervezet nem különbözteti meg a zsírhiányt és a vízhiányt, így mindkét esetben faggyút termel. Neked zsírhiányod nincs, vízhiány valószínű ( 2-4 liter víz lemegy naponta?), így a normál zsír mennyiségre jön a plusz faggyú, ezért fényes.

      Hormonális is lehet a probléma, vagy ezer más oka lehet (mint a nem megfelelő termék választások sorozata is), ezt te tudod, hogy milyen volt anno a bőröd, milyen a családban a bőr stb.

      Ha van valami kétséged, hogy nem ilyen volt mindig a bőröd, akkor érdemes lenne egy faggyúmirigy normalizáló tortúrán átmenned ( sokszor már az is elég ha 10 nap-2 hétig elhagysz minden terméket és csak sima vízzel mosol arcot, nem krémezel vagy ha igen csakis gyógyszertári mosakodó krémmel, nem sminkelsz stb.)

      Ha nem ez a gond, akkor kímélő tisztítás, tonizálás (nem szárító), hidratálás ( vizes), primer (mattító), alapozás (vizes, nem kell mattító), porpúder (áttetsző, matt, mikro), smink fixálás ( prof. spray ), ismét porpúder ( áttetsző, matt).

      Az is előfordulhat, hogy a primer és az alapozó összeveszik és grízes lesz az arcodon, így ha több infót szeretnél, akkor írj mailt( oldalt a boríték alatt a cím vagy lenn ) és írd le milyen termékeket használsz pontosan.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)