Ugrás a fő tartalomra

MAC...ami nekem kell

A Mac-ből is vannak olyan darabok amik évek óta hű társaim.
Mac haul

Azért is szeretem a MAC és egyéb profi sminkcuccokat, mert a kevesebb több, és ez a használat során is jól érezhető, így hiába drágább mint sok drogériás cucc, a minőség miatt sokkal kevesebb kell ( tehát tovább tart ) úgy, hogy közben sokkal elégedettebb az ember a végeredménnyel.

Persze azért itt is találunk sok olyan cuccot ami nem éri meg az árát vagy nekünk nem válik be. Sokszor a rossz szín választás miatt van ez, vagy azért mert nem olyan terméket választunk amire szükségünk van, vagy ami a bőrünkre való.



MAC studio fix: C35, C4, NC40
A Brow set egy olyan spirál, ami szemöldök színezésre van.
Nem az ecsetes kirajzolást helyettesíti nálam, hanem arra használom, hogy egységesítse a szemöldök festésemet, hogy ne legyen mesterkélt.
Záró mozdulattal, ezzel a termékkel fésülöm át a szemöldököm szőreit.
Több színben is kapható, így  mindenki megtalálja a megfelelőt.
Egy jó régi bejegyzésben ( 2.5 éve) mutattam már az általam kedvelt két színt ITT.

Mac studio fix powder
A Studio fix púder egy magas fedőképességű préselt formula, ami a gyengébb alapozók felett szárazon használva további fedést és egységes bőrképet ér el.

Szárazon és nedvesen is használható önmagában, bár nedvesen csakis a zsíros bőrön szép a számomra.
Én alapozó fölé használom fixáló púdernek mint hagyományos púder.

3 árnyalatban szoktam beszerezni C 35, C 4, NC 40.

Ezek mind nagyon hasonlóak, évek alatt nem jöttem rá melyiket és miért szeretem jobban...na jó annyi, hogy a C 35 azért világosabb és sárgásabb/olívásabb, így ha sápadtabb vagyok jobban működik rajtam.
Mac Studio fix NC 35 alapozó
Azt tudom, hogy a C35 lenne a kedvenc ha némileg sötétebb lenne és maradna az árnyalat.


A C a sárga az NC a neutral, kevésbé sárga ( bézs + sárga keverék) , ha erőltetjük a szemünket ez egy kicsit látszik, de bőrön amúgy semmi feltűnő színkülönbség nincs ( főleg púderként)



A Studio fix alapozót is szeretem, ebből az NC35 amit itthon be tudok szerezni és használok. Lehetne olívásabb, mert ez kissé narancs, de a végeredményt púderrel végül megfelelően helyre tudom rakni, és nem üt el az arcomtól a szín.
Mac pro longwear korrektor NC 30

Közepes, erős fedésű alapozó, jól tart, de van az a vastagság amikor nem vagyok elégedett a finish-el, mert ha szárazabb állapotban van a bőröm akkor hajlamos beülni, de nagyon jó alapozó egyébként.


A Pro longwear korrektor nagy kedvencem ha bőrhibáról van szó.
Az én ízlésemnek nem szem alá való, viszont tökéletes a bőrhibákra.
Folyékony, magas pigment tartalmú, gyorsan szárad, és vékony rétegben ér el majdnem tökéletes fedést.
Az én alapozómhoz az NC 30-as működik jól, ez kicsit világosabb, így szépen tudok vele javítani.
Mac- Prep+Prime púder
Én azért szeretem, mert tartós, vékonyan is jól fed, bele olvad a bőrbe, nem maszkos, nem "száraz".


A másik amiről nem tudok lemondani, az a Prep+Prime transparent finishing púder, amit a korrektor mellett ITT már mutattam nektek a nyári kedvencek között.
Mac - Prep+Prime púder
Ez egy préselt áttetsző púder ( van egyébként por formában is ), ami tökéletes mindenféle fixálásra.
Fedése nincs.
Én szem alá szeretem használni, ezzel fixálom a szem alatti korrektort.
Nem ül a ráncokba, nincs színe, és egész nap jól tart ( bár nem zsíros a szemkörnyékem ).
Ecsettel használom, így csak annyit veszek fel amire szükségem van.
Olyan könnyű por, hogy nagyon megkedveltem.


Mac Prep+Prime Skin primer
A primereket nagyon szeretem, a Prep+Prime skin base visage egy szilikonos alap primer, javít, kitölt, nyugtat tartósítja a sminket.
Eleve nagy primer rajongó vagyok, így ez sem maradhat ki a kollekcióból.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből.

Valami miatt..mi miatt?
Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom.

Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Ilcsi tapasztalatok - AHA biológiai hámlasztó + Esemény előtti

Biztos sokan ismeritek az Ilcsi termékeket, sokan szeretitek és sokan nem.. Vagy aki még nem is próbálta, az is hallott róla.

Egy magyar családi vállalkozásról beszélünk, ne aggódjatok, nem tartok cégbemutatót, ezt csak azért jegyeztem meg, mert tudatosan szeretek magyar terméket vásárolni - már ha az megüti azt a szintet amit elvárok.

Azt is szeretem, hogy "elhiszem" a természet közelségét, és olyan érzésem van, mintha én kevertem volna ki őket a kertből szedett növényekből.
A termékeket kozmetikustól lehet megvenni, de kiskapuként az online aukciós oldalakon is elérhető.


Frakcionált CO2 lézer napló - 1.nap

Ahh ez is eljött..de jó..hmmm

Aki lemaradt a felvezetőt ITT találja.

Reggel lepörgött az életem filmje, hogy akarom-e én ezt...feltódultak az emlékek, hogy azért ez nem olyan fincsi dolog..na meg most új helyre megyek..igen..döntött a jobb ár, beadtam a derekam..

Természetesen a klinikát előtte leinformáltam, sok művész és színész látogatja - amitől én pont rosszul vagyok, tehát ez nem vonzó a számomra, de arra pont jó, hogy ha nekik megfelel akkor nekem sem kell besz*rnom..

Mivel nem csinálok reklámot senkinek ( he-he ezt a kezelést sem promóért kaptam sajnos ), ezért csak annyit mondok róluk, hogy wow meg "ez igen", ritka kedvesen és előzékenyen bántak az emberrel, és roppant széleskörűen tájékozódtak mielőtt nekirontottunk volna az arcomnak..100pont!

Na de nem ez a lényeg..kezdem.

No hát akkor mi is az a Nu Skin?

Amikor pár éve egy barátnőm ódákat zengett róla, bevallom egyik fülemen be a másikon ki..

Awww mondom egy újabb piramis játék, egy népbutítás, egy felesleges ketyere..Aztán csak mondta, csak monda..aztán megvette..aztán (mivel modell és rendszeresen sminkelem) észrevettem, hogy eltűntek az apró kezdődő ráncok a homlokáról...No akkor kérdeztem meg, hogy mi történt?

Hogyan tovább....?

Kedves olvasóim!

Bizonyára észrevettétek, hogy a blog nem frissül..
Köszönöm a sok aggódó levelet, minden rendben van velem, egyszerű okai vannak a "hallgatásomnak" amit ma induló instagram oldalamon el is tudtok olvasni.

Keresd: @sminkesmas az Instán

A jövőben a tevékenységemet az insta oldalamra korlátozom, egyrészt a limitált karakterszám miatt ami ott írható (így nem merülök el órás cikkek írásában) másrészt az egyszerű kezelhetősége miatt.