Ugrás a fő tartalomra

MAC - mi micsoda? II.rész primerek és kiegészítők

A sorozat bőrápolás része után a primereket és egyéb kiegészítőket veszem sorra.



Ha valamit itt nem találsz akkor nézd meg az I.részt, mert lehet ott a termék amit keresel, van némi átfedés a bőrápoló és a primer részleg között.
A primerek általában Prep+Prime név alatt futnak és fekete letisztult csomagolást kaptak.

Próbáltam már anno sok MAC primert, de mivel a MAC alapozók színe sajnos nekem nem a No1. és időközben áttértem a BB krémekre ezért a primereket ahhoz választom, illetve szeretem több márka termékét is kipróbálni, és szeretem ha az alapozóm és primerem azonos gyártótól való, hisz abban hiszek, hogy az az igazi ha a cég összepasszintja a termékeit ( aztán lehet t*jnak rá..)



Persze ha megvan a kedvenc alapozónk amihez nem találtunk jó primert, akkor mindenképpen a MAC-et ajánlanám neki, mert sok problémára nyújt megoldást, és megbízható jó termékeik vannak...aztán ha ezt megtapasztaltuk akkor lehet kísérletezni, mert lesz viszonyítási alapunk, és nem kizárt hogy kifogunk olcsóbban is megfelelő terméket.

Amit én szeretek:

-Szemöldök csipesz: rohadt drága és még szépen fogalmaztam ( 9000ft környéke). Szerencsére ajándékba kaptam, mert megállt volna a szívem fizetés közben, főleg mert alig van mit kiszednem vele. Viszont aki rendszeresen használja ( kozmetikusok, sminkesek stb.) és nem sajnálja rá a pénzt, annak mindenképpen megéri megvenni, mert szuper termék.

-Prep+Prime Highlighter: a prémium márkákhoz képest elérhetőbb áron kínálja a cég ezt a viszonylag jól fedő highlighter tollat, így én megszerettem ( 6000ft körül)

-Prep+Prime Transparent Finishing Powder Pressed: elég jó, viszont gyorsan fogy, de nagyon finom, nekem a préselt forma jobban bejön, sajnos a gyors fogyáshoz képest kicsit drága  (7000ft körüli).

-Prep+Prime Line Filler: eleve szeretem a ráncfeltöltő primereket, ez sem okozott csalódást ( kb 5000ft)

A többi primert is szerettem, nem tudok választani, mert bőrtípus és probléma függő, érdemes tehát célunkhoz megfelelőt kipróbálni az üzletben.

Primerek:
A primerekhez képeket, méretet, pontos árakat (dollárban, sajnos itthon azét magasabbak az árak az átváltáshoz képest) és angol leírást ITT találtok.

-Prep+Prime Eye: szemhéjalap, könnyű, simít, tartósságot növel, 3 színben, vegyes véleményem van róla.

-Prep+Prime Vibrancy Eye: szem alatti árnyékokra, természetes ragyogást biztosít, helyén tartja a sminket.

-Prep+Prime Lash: megnöveli a spirál tartósságát, hosszabbít, dúsít ha spirál alá kenjük.

-Prep+Prime Future Lenght Lash Serum: szérum a szempillák növekedéséért, 8 hét után drámai javulást ígér a pillák terén, sajnos én sok jót nem hallottam róla.

-Prep+Prime Highlighter:  könnyű, 3 színben kapható korrektor jellegű ecsetes highlighter és primer egyben, ragyogást fokozó, bőrtökéletesítő

-Prep+Prime Lip: kisimítja a száj bőrét, színtelen, tartósabb rajta a rúzs

-Prep+Prime Beauty Balm (BB): gyengén színezett, 3 színben kapható, szebb textúrát ad a bőrnek, 35 SPF fényvédelemmel.

-Prep+Prime Beauty Balm (BB) Compact: préselt krém 3 árnyalatban fényvédelemmel, ápol és tökéletesít, miközben könnyű marad.

-Prep+Prime Skin: szilikonos alap primer, javít, kitölt, nyugtat tartósítja a sminket.

-Prep+Prime Skin Smoother: bársonyos kitöltő primer, mattosít, puhít, krémes formula kompakt kiszerelésben.

-Prep+Prime Skin Refined Zone: olajmentes, pórusokra, mattosít, T-zónára

-Prep+Prime Skin Brightening Serum: ragyogást fokozó, hidratáló primer, antioxidánsokkal

-Prep+Prime Fortified Skin Enhancer: színezett primer ami könnyű és láthatatlan, mégis egységesíti a bőrt 35 SPF fényvédelemmel

-Prep+Prime Line Filler: ráncfeltöltő primer helyi problémákra, simít és matt.      

-Prep+Prime Natural Radiance: selymes zselés, nyugtató, simító, ragyogást fokozó, fényesedést csökkentő

-Prep+Prime Moisture Infusion: könnyű szérum ami hidratál és kitölt, így a bőrápolók és primerek közé sorolható.

-Prep+Prime Transparent Finishing Powder: láthatatlan bőrtökéletesítő, kitöltő, mattosító, pórus kitöltő por alapú púder, egy színben, smink főlé vagy a sima bőrre.

-Prep+Prime Transparent Finishing Powder Pressed: csökkenti a fényesedést, kitölti a vonalakat, sminkre vagy önmagában, préselt kiszerelésben.

Kiegészítők:


-Pro Palette: üres paletták, amelybe a cég termékei beilleszthetőek, több méretben, így a saját kedvünk szerint válogathatunk össze palettákat.

-Tégelyek, palackok: mac feliratos üres edények amibe adagolhatjuk a cég termékeit

- Lash: műszempillák minden méretben és fazonban

-Brush Cleanser: ecsetmosó folyadék

-Duo Lash Comb: szempilla és szemöldök fésű összehajtható kivitelben, utazáshoz is ideális

-Foundation Pump: adagoló pumpa ami beleilleszthető bizonyos nem pumpás folyékony alapozóba, így egyszerűbb és higiénikus az adagolás

-Spray Pump: spray pumpa a mac utazó folyékony szereihez

-Mirror: több fajta tükröt is kínál a cég

-Szemöldök csipesz: ferde végű professzionális csipesz

-Szempilla göndörítő: több fajtát is kínál a cég, büszkék a hatékonyságára

-Ceruza hegyező: lezárható kupakkal, így nem szóródik szanaszét

-Safety Scissor: ergonomikus, kerekített végű, könnyen kezelhető biztonságos kisolló, szemöldökhöz, műszempillákhoz

-Körömreszelő: polírozó és reszelő egyben

-Sminktáskák: sok fazonban színben, formában és méretben.

-Ecset tartók: sokszor kínálnak ecset szetteket is tartóval együtt.


        

Te használsz ezek közül valamit? Mennyire vagy elégedett vele?

Folyt. köv..
Megjegyzés: Semmilyen üzleti vagy egyéb érdek nem fűz a MAC-hoz, nem is dolgozom az üzletükben, így ha kiegészítésként ott dolgozóknak hozzáfűzni valójuk lenne a termékek kapcsán, vagy valahol durván tévedtem volna akkor a javításukat szívesen és köszönettel veszem.

Megjegyzések

  1. Válaszok
    1. Száraz anyag az biztos, de ha valaki épp vásárolni akar akkor kincset ér :-D

      Törlés
  2. feles szempilla göndörítőt, nagyon szeretem. a normál méretűvel sosem fértem hozzá a külső szempilláimhoz, ezzel mindent elérek. az ára mondjuk húzós (6000 ft, ha jól emlékszem), de csak egyszer kellett megvenni, és amennyi pénzt már kiadtam használhatatlan eszközért ..., simán megérte :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is jókat hallottam a pillagöndörítőről, lehet egyszer megéri befektetni, én is inkább minőség párti vagyok, mert hosszabb távon olcsóbb a végén :-)

      Törlés
  3. Szia! Nekem eddig még egy Mac termék sem jött be, azt hiszem tovàbb nem is próbálkozom, s maradok a jól bevàlt Bobbi- nál és Chanelnél.
    Legutóbb ( tavaly) a Prep+ Prime Line Filler-t vettem meg, még mindig tele van. A rengeteg szilikontól kukacosodik felette a BB krém vagy alapozó, nagyon kellemetlen, csúnya viselet. Te hogyan használod?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát azért a Bobbi elég jó cuccokat csinál, és a Chanelt én is szeretem.

      Sajnos a primerek 99%-a full szilikon, valószínűleg a BB krémeddel nem kompatibilis, BB alá ilyen (szilikonos) primer nem is javasolt, mert nem ereszti át a BB jótékony összetevőit.
      Sok alapozó sem bír minden fajta primert, ezt vagy márkán belül kell összeválasztani, vagy a saját bőrön kitapasztalni.

      BB alá csakis speciális BB krémhez való primert kenek.

      Törlés
  4. amióta én is sűrűbben festem magam, már az alapozásra is jobban figyelek. Mióta kontaktlencsére váltanom, valahogy felszabadultabb vagyok. megéri

    VálaszTörlés
  5. Tényleg kincst ér ez a poszt is. A MAC boltjaira mindig csak dekorsminkek vásárlásakor gondolok, pedig micsoda kínálatuk van! Egyedül az ajak primert veszem rendszeresen, valahogy semmi más nem jut eszembe, ha bemegyek; ha pedig bőrápoló holmim hiányzik, máshová megyek. Nem is értem magam. Az a szempilla göndörítő számomra is izgalmasan hangzik, még nem találtam meg az igazit. Csak az ára ..., hát, igen, az annyi amennyi. És az a ráncfeltöltő primer is felettébb ígéretes. Meg még egy tucat további dolog. Csak megkérdezem: nem tudod véletlenül a jövő heti nyertes lottószámokat is?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz