2013. 05. 12.

Az általam leginkább kedvelt szempilla ragasztó...Duo

Vigyázat hamisítják..nem véletlenül...Duo Eyelash Adhesive.
Duo Adhesive Dark

A cég 4 fajta terméket kínál:
- 2 színben gumis soros pilla ragasztót : eyelash/striplash- tubusos kiszerelés, clear és dark szín, 1 napos viselet, vízálló,
- tartós-tincses pilla ragasztót : individual lash- cseppentős, 1-2 hétig marad fönn a tincses pilla, vízálló, olajjal oldható,
- latex mentes gumis pilla ragasztót :brush on striplash - ecsetes végű, gumis, 1 napos, érzékeny szemre

Sok profi sminkes márka is ajánlja a pilláihoz ezt a ragasztót, mint pl. a MAC is, és különböző piacokat és fodrászkellékeseket is elárasztottak gagyi "DUO" pillaragasztóval, úgyhogy vigyázzatok vele!


Duo - használati utasítás
Én a tubusos, gumis soros pilla ragasztót veszem , ami kitűnő az alkalmi sminkek esetében amikor egy napig kell csak, hogy tartson a pilla, azaz addig amíg a smink. Tincses pillát is simán fel lehet ezzel rakni a sminkhez, de szappanos-lemosós vízzel lejön, illetve a dörzsölésnek sem áll ellen.

Használtam már a "clear" és a "dark" verziót is.

A clear kinyomva fehér krém, ami száradás során nem teljesen áttetszővé, de szinte láthatatlanná szárad.
Ha mégis marad zavaró nyom, akkor könnyen színezhető fekete vagy barna tussal ( egy pöttyintés a foltra). Pont ezért én most már inkább a dark verziót veszem a szempillákhoz, amit ugyan másra nem tudok használni, de ennyi baj legyen ( mindig van egy kis maradék clear, ha tollat vagy kövecskéket ragasztanék).

Tehát ha csak szempillákat ragasztanál akkor a dark a nyerő, ha kreatív vagy akkor a clear színűt vedd.

Duo eyelash adhesive - dark
Itthon biztonságos forrásból az Ó utcai "Kryolan" sminkboltban szerezhető be, vagy a MAC üzletekben, az ára 3000ft körüli, de ezért egy nagy 14 grammnyi ragasztót kapunk, ami egy életre is elég.
Kis kiszerelésben is hozzá lehet jutni, ami 7 gramm, és kb 2000ft.
A MUP is foglalkozik ezekkel a ragasztókkal ha jól látom
Krémmániás vélemények ITT.

Az árak csak tájékoztató jellegűek, ettől eltérhetnek, csak azért írtam le, mert a gagyikat kb 3-500 forintért árulják..szóval ez nem az a kategória.
Ne kockáztass szerintem a szemed környékén ilyen "ki tudja mi" termékeket, hisz az egészség a legfontosabb, bár ezt 20 év alatt sokan még nem érzik át..

No de nézzük miért ragaszkodom a minőséghez, holott biztos vannak páran akik az árakat nézve felszisszentek.
Duo - a friss ragasztó "dark" színben

- ez a világ első számú pilla ragasztója, tehát mások szerint is valóban jó, még az ára ellenére is.
- ez egy gumis (latex)  ragasztó, azaz úgy "lehúzható" a műpilla, hogy nem tépi ki a saját pilláinkat, és nem is roncsolja azokat
- vízzel könnyen eltávolítható, de ha a szemhéjra ragasztod és nem a pillákra akkor le is húzhatod egyszerűen
- a műpillasorról is könnyen lehúzható a ragasztó maradék
- rugalmas és könnyű viselet, ezáltal nem zavaró
- tartós és jól bírja a strapát, mégis lejön ha akarjuk
- gyorsan szárad, nem csúszkál
- áttetsző vagy sötét színben is kapható
- más is felragasztható vele a bőrre ( pl. flitterek, kövek )
- nem szárad be és nem folydogál össze vissza
- könnyen kezelhető, könnyen felvihető a pillára
- az egyetlen ragasztó termék ami szemészetileg tesztelt


Hogyan használjuk:
Duo - száradás után ilyen sötét

1. Készüljünk elő spatulával, fapálcával, pillacsipesszel, szemöldökcsipesszel, zsebkendővel, ollóval stb. vagy amivel dolgozni tudunk.

2. A sminkünk végeztével ragasztjuk a pillákat, a spirált előtte érdemes alkalmazni, de a műpillákat is áthúzhatjuk aztán vele.

3. A még nem ragasztós pillasort mérjük a szemünkhöz, és vágjuk le a felesleget, ha az hosszabb mint a szemünk vonala. Mindig onnan vágunk, ami a szem külső széléhez esik, azaz ahol a pilla hosszabb, tehát ne a rövid-formázott részt csapjuk le.

4. A soros pillára vékonyan a tubusból vagy spatuláról könnyen felvihető a ragasztó ( tincses pilla esetén inkább cseppentsünk ki egy üveg vagy műanyag lapra és innen vegyük föl a pillára a ragasztót ). Vékonyan vigyük fel, ebből az is elég lesz. Egyenletesen oszlassuk el a pilla fűzésén, és várjunk minimum fél percet.

5. A szemzugból haladunk kifelé a felhelyezéskor, de ha úgy szoktuk meg akkor középen kezdjük az illesztést és úgy simítsuk le a pillasor két végét, ki hogy szereti. Alkalmazzuk a kedvenc eszközeinket a felhelyezéshez ( fapálca, csipesz stb.)
Így ledörgölhető a ragasztó

6. Csukott szemmel, óvatosan tartsuk a pillát a helyén, kb 1 perc után el lehet engedni, de én szeretem 2-3 percet pihentetni a szemet a felrakás után a tuti száradásig.

A ragasztó vízálló és könnyálló lesz, de extrém esetekben illetve dörzsölés hatására el tud mozdulni, krémek is oldhatják, így a felrakáskor természetesen ügyelni kell arra, hogy ne legyen olajos a szem vagy pilla környéke.

8 megjegyzés:

 1. Köszi, hogy irtál róla, számomra nagyon tanulságos volt. Én még soha nem használtam műszempillát, de szivesen kipróbálnám :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezzel érdemes dolgozni, de az se baj, ha azért a pilla sem "gagyi" :-D

   Törlés
 2. Egyetlen ragasztó amivel merek alsó pillákat ragasztani.. Régebben próbáltam olcsóbb ragasztókat de volt ami meg se száradt, volt ami fél nap után leesett stb. Tényleg nem érdemes ezen spórolni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahhh majdnem mindenre igaz (végül) ez a megállapítás, de erre meg duplán!

   Törlés
 3. Nekem is ez a kedvencem!! Örülök, hogy szerinted is jó, így talán még szívesebben veszem újra majd ha egyszer elfogy! :))

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm a segítséget, ha nem találtam volna rá nálad erre a posztra most belefutottam volna egy duo hamisítványba. Még jó hogy végigolvastam. Nagyon hasznos volt. Köszönöm még egyszer!

  VálaszTörlés
 5. Vagy fél napot töltöttem azzal, hogy keresgéltem jó ragasztó után és Te segítettél! :) Már meg is rendeltem. :) Köszönöm!

  VálaszTörlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...