Ugrás a fő tartalomra

Fényvédelem zsíros hatás nélkül - Vichy Dry Touch

Nem hittem abban, hogy lesz olyan krém ami nem hagy zsíros nyomot vagy fehér réteget a bőrön.
Vichy Capital Soleil Dry Touch

Az van, hogy létezik egy jó fényvédő krém, ami orvosi prémium termék és ITT mutattam be anno nektek.
Azt már akkor is írtam, hogy az nem matt, sőt..kissé fehér réteget is hagy, de annyira komolyan gyógyítja a bőrt, mintha egy prémium kezelésen vettem volna részt, tehát imádat, bár nem is olcsó a cucc...
Ha nagyon kivan a bőröm akkor felrakom itthonra vagy éjszakára, mert az én száradásos, sebes problémáimra amúgy csodaszer.

Mivel a lézer után a bőröm most elég jó állapotban van, és nem olyan száraz mint szokott lenni, így sajnos ez a régebbi szupi krémem már nem úgy üzemel rajtam, hogy az alkalmas lenne számomra, magyarul "sok", mert zsíros és fényes hatásúvá válik az arcom tőle, és rajta a smink sem úgy mutat ahogy kéne.

Ismerős a jelenség?


A leírása
Megjegyzem, amíg nagyon száraz volt a bőröm, ez kitűnően üzemelt a mindennapokban is.

Most jelenleg a bőröm inkább a szárazabb-normál irányba mozdult a brutál szárazból, ami amúgy óriási előrelépés, és szerettem volna olyan fényvédelmet az említett lézeres kezelések miatt, amit a reggeli sminkem alá is bátran alkalmazok.
Jó lett volna ha nem fénylik át, ha nem folyik le róla a smink, ha nem ragacsos és nem irizál hófehéren.

Sok keresés-kutatás után jutottam a Vichy Capital Soleil Dry Touch- hoz ami 30 és 50 faktorral is kapható.
Ez volt az a termék ami a fényvédelem mellett a matt hatásra is ráfeküdt, mindezt úgy, hogy nem szárította a bőrömet a tesztek alatt.

Megmondom őszintén a márka nem a szívem csücske, nincs bajom vele, de nem dobom el magam a termékeiktől, viszont ez a Dry Touch (anyakönyvi nevén : Mattifying face fliud dry touch) nagyot ütött.

Sem fehér réteg nem marad, se fényes-olajos-ragacsos hatás. Egyszerűen tökéletes, ezt be kell látnom.
A doboz így van leragasztva alul és felül is

Én a szokásos arcápolóim mellé, tehát azokat el nem hagyva használom a fényvédőt, így a hidratálást nem helyettesíti a számomra, de zsíros bőrre gyanítom önmagában is elég lehet.

Azt sem tudom megmondani, hogy a zsíros vagy olajos bőrt mennyi ideig tartja matt formában, mivel nem rendelkezem ilyen testfelülettel, viszont az mindenképpen szuper, hogy a fényvédőktől megszokott zsírosító vagy fénylő hatást ennél a krémnél el lehet felejteni, tökéletes sminkalap, és nem is szárító, alkoholos hatású, mint az áttetsző fényvédő permetek, amik ugye nem fényesítenek, viszont cserébe kiszárítják a bőrt.
Jó "tartású", nem folyós a krém

Érdemes odafigyelni, hogy a "dry touch" vagy "mattifying" szót keressük a csomagoláson, mert van hasonló kinézetű, de más hatású fényvédő krém a márka kínálatában, én is majdnem rosszat vettem le a polcról.

A papír doboz amúgy korrektül le van zárva alul és felül, így biztosak lehetünk benne, hogy előttünk még nem nyitotta ki senki.

Húúú de fehér...mi lesz ebből?
A tubusával úgy vagyok, hogy talán ha pumpás vagy adagolós lenne jobban élvezném, mert könnyebben tudnám adagolni, viszont nem olyan folyós így nem kényelmetlen a használata (bár még nincs 40 fok árnyékban, így lehet ez később megváltozik).

Azért nem szeretem az ilyen flakonokat, mert általában ez az a cucc amit sz ember cipel ide oda, és folyamatosan tocsog a teteje, vagy a pereme a krémtől, ha nem töröljük totál szárazra az ujjunkkal amikor kikenünk belőle.

Hát még itt se tűnik úgy mintha jó lenne
A krém ugyan nagyon fehérnek tűnik elsőre, amikor kipróbáltam a patikában, nyugtáztam is, hogy "ahhh ez is olyan mint a többi.."

Az eldolgozás alatt sem azt éreztem, hogy ő lesz az igazi, mert fehér csíkokat hagyott...aztán egyszer csak átváltozott és huppsz elillant a fehérség..megtörtént a csoda amiről már lemondtam.

1perc múlva...wooow
Könnyen eldolgozható, elsőre olyan mint bármilyen krém de aztán megváltozik az állaga, és a bedolgozás alatt is már érezzük, hogy teljesen természetes tapintású a bőrünk a bekent helyen is, azaz nem érezhető rajta semmilyen ragacsosság.

Leírásuk szerint a fotókon sem fog fehéren villogni az arcunk, parabén mentes, vízálló.

Vakuval sem látszik
A fényvédőkről viszont fontos elmondani, hogy olyan sűrűn kell kenni, amilyen erős napsurgárzás ér bennünket, mert a fényvédő részecskék akkor bírják tovább a strapát, ha kímélve vannak.
Azaz erős napfény hatására rövidebb ideig védik a bőrünket mintha csak szórt vagy enyhébb UV fényt kapnak.
Tehát ha nem napozni megyünk, és nem az utcán töltjük a nyári napunkat akkor elég a reggeli smink alá használni, viszont a strandon igenis óránként érdemes átkenni a bőrünket, ha a maximumot szeretnénk.

Én ezt a terméket a reggeli szokásos arcápolási rutinom után, azaz a hidratálóm fölé használom utolsó lépésként, és kb 3-5 perc után kezdek sminkelni rá. Sminkemen egész nap nem érzek kellemetlen változást, nem fénylik, nem folyik.
Nem komedogén, azaz nem okoz pattanást, nem szárít, és nem zsíros.
Természetesen a szokásos Vichy termálvízzel készült, UVB és UVA védelemmel, és pattanásos bőrre is megér egy próbát.
Ajánlom olyanoknak is ( min én ) aki amúgy nincs oda a Vichy termékekért, mert ez valóban csillagos ötös!
Ismeritek? Hasonló jó véleménnyel vagytok róla?

Megjegyzések

  1. Jól hangzik! :) Megkérdezhetem mennyibe kerül?

    VálaszTörlés
  2. Ja, még valami! :) Van még egy bloggyűjtő, ahol már követni is lehet blogokat, itt írtam róluk bővebben, hogy hogy' működnek:

    http://sminktukor.blogspot.hu/2013/04/uj-gyujtooldal-magyarblogokhu.html

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. 3500-4000ft kategória, helyfüggő, és sokszor van akció a vichy-re.

      Törlés
  4. én pont most készülök a Glamour-napokon a Bioderma Photoderm AKN 30 faktoros fényvédőjét megvenni de most elgodolkodtattál :D ráadásul ezek kb egy árban vannak. A Bioderma fényvédőit próbáltad már?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bioderma is elég jó, azzal sem volt igazi problémám, de ez valahogy végül jobban tetszett, azért mert szerintem jobb, könnyebb és mattabb :-D (nekem).

      Törlés
    2. Ugyanez a véleményem! én használtam a bioderma mattosát, de hagyott egy kicsi fehér réteget meg néha dobta le a sminket, de amúgy meg szerettem, kicsit olyan mint egy primer, kitöltötte amit kellet, bár már 3,4 éve volt hogy használtam.
      Na ezt viszont be fogom szerezni, nincs kecmec itt a tavasz és meleg erős sugarak!

      Törlés
    3. Na meg is vettem, bezzeg erre nem volt glamour kupon (bár idén nem nagyon vetem bele magam a kuponozásba, teli vagyok smink cuccokkal)...biodermát is nézegettem, igazából a kompakt 50faktos mineral krém púderét nyúztam tavaly is, és azt hiszem idén is be kell szerezzem. De ez a vichy tényleg szuper, gyors be is kentem vele a kézfejem.pont olyan amilyennek leírtad, holnap bevetem élesen az arcomon. A pingvin patikában adnak hozzá egy 150ml napozás utána testápolót is ajándékba. Hát pénzt nem adnék azért, de így elhasználom, annak ellenére hogy az INC-je elég rettenet. De csomó mindenféle ilyen egy plusz egy ajándék összecsomagolva van.

      Törlés
    4. jujj de jó, örülök, ha neked is jól szuperál!

      Törlés
    5. Még vegyesek az érzéseim, az tuti hogy ilyen matt még egy fényvédőtől se maradt a bőröm, tök fura, jó értelemben. Még kitapasztalgatási fázisban vagyok hogy mit kenjek alá....amiket eddig kentem az nem lesz jó neki. Ledobja a fényvédőt egyik másik, ha túl hamar kenem ezt fel akkor végkép...hnap csak szérumot teszek fel meg ezt, meg alapozó. De 30 fokban lesz ez még tutibb úgy érzem, majd akkor önmagában, valami fedő cuccal.

      Törlés
    6. Én nem nagyon használok alá semmi "vaskosat", hanem inkább vizes alapú hidratálót vagy szérumot, és nincs vele gond.
      Önmagában sem volt "kevés" nekem az ápolása, úgy is működött nekem.

      Törlés
    7. Aham, na ma csak szérumot kentem alá (ha jól emlékszek :D)és a fényvédő jó alaposan, és rá alapozó, hát így meg jól működött:)) SZuper volt, nem éreztem semmi fullasztósat. Jaj de jó:))

      Törlés
  5. :) El sem hiszed, mennyire örülök, hogy most írtál erről a termékről:) Eleve odafigyelek hogy napvédőt használjak, főleg, hogy sokszor használok kémiai hámlasztókat itthon:) így ez kötelező.
    50-es faktorút keresetem, de a legtöbb tartalmaz alc. den-ot, ami az én bőrömnek az olajok mellett a másik ellensége, és a seborrhea-t 2 pillanat alatt kihozza. Szóval azt hiszem meg van a nyár nagy nyertese:)) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. én is ezt használom 3. nyara, igaz olykor keverem a hidratáló krémmel, ill. olykor sokszor lespriccegem az arcom még némi termál vízzel, h picit gyengüljön a hatása, mert én bár csak a 30-ast használom, de ha konstans kenegetem vele magam alig jön elő szeplőm és az arcszínem is a téli sápadt marad, amit én bőrvédelem ide vagy oda, nem kedvelek.

    szóval tavasszal mindig elkezdem lelkesen használni, aztán egyre jobban higítom. :) már több barátnőm is kipróbálta, mindenkinek bevált, jó választás. tavasszal és nyáron többször kapható akciósan, tavaly napozás utáni kence járt hozzá, idén majd jól magamra is kenem. sajnos a testre való olaja nem vált be annyira, korábban abból biodermát használtam (igaz az naptej volt, csak a bronzosító családból) és gondoltam, h hátha igaz a flakonon szereplő nem hagyományos, hanem gyorsan felszívódó olaj definíció, de átverés, ragacsos maradtam utána nagyon, így idén újra bioderma bronze naptejet veszek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Állítólag idén ez most új, feljavított verzió :-)

      Az akciókat meg majd figyelem, mert szerintem az én polcomra sem fog most már kerülni más, mint ez ( hacsak később nem variálnak negatív értelemben véve a recepten).

      Törlés
  7. Wow, ez jól hangzik, patikában vetted? Vagy a Müllerben is megtalálható? Azt tudom, hogy Clinique és hasonlók vannak ott, de Vichy után még sosem kutattam:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én patikában vettem, nem is tudom, hogy Müllerben van-e....ha igen, a kuponos napokon repüljetek rá!

      Törlés

  8. A Vichy márkával hozzád hasonló a viszonyom, de ez a krém a bemutatásod alapján az erősebb napsütésben számomra is fontos lehet, majd megnézem gyógyszertárba, jó, hogy írtál róla :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki a gyógyszertárban, én idáig mindenhol láttam tesztert ebből ( de a mammutban tuti van ha arra jársz)...aztán meglátod.
      Köszi:-)

      Törlés
  9. Szia!

    Jól értelmezem, hogy te ezt az új verziót a Mammutban vetted? Akárhol nézem az interneten, a régi fajtával akarják kiszúrni a szemem. Elmondanád mennyibe került pontosan? Érdemes megvennem most, vagy tudsz valami jó akcióról a közeljövőben? Ne haragudj nem vagyok otthon vichy témában, köszi a választ előre is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! Mammut!

      Most jöttek a patikába az új, idei kiadások, nekem szóltak még márciusban amikor kerestem, hogy áprilisba jönnek az új verziók ne vegyem meg, mert változtattak a tavalyi verzión, az idei pedig csak áprilistól van.

      Akció esetleg Joy napokon, de nem tudom lesz-e rá kupon, már megjelent az újság de még nem vettem meg.

      Az árát sajna még mindig nem tudom, mert kidobom a blokkokat és nem emlékszem, olyan 3500-4000ft között volt ( inkább 4000).

      Törlés
    2. én pingvinben 3990-ért vettem, ajándékkal csomagolva.

      Törlés
  10. Sziasztoook!
    énis vettem! de én megszívtam mert nem a mattosítósat vettem ! De a másik fajtáját sem találom olyan olajosnak!Most akcióban van!! 2 db ot kapsz egy áráért az Árkádban sok puszi nektek!:))))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahh igen, én is majdnem azt vittem a pulthoz, össze volt csomagolva 2 db, mondom de jól járok..aztán elolvastam az apró betűt..tényleg figyelni kell!
      Puszi:-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz