Ugrás a fő tartalomra

Frakcionált CO2 lézer napló - 2.nap

Hát jól aludtam..thx God!
Fraxel 2.nap reggel
Azt kell, hogy mondjam, hogy ez a fajta hámlasztás az előző "micro laser peel"-emhez képest lófütty és esti fény... 
A mikro laser peel 2. napomat ITT a green peel 2. napomat pedig ITT találjátok, ha valaki össze szeretné hasonlítani a képeket vagy a feelinget.
Legnagyobb problémám az, hogy a szemem alatt felödémásodott, de az is csak a bal oldalon, így ettől Quasimodo-s a látvány..de volt már rosszabb is..

Tegnap azaz az első nap estéjén az amúgy már lenyugodott, egyáltalán nem érzékeny bőrömet -az orvosi előírás szerint- cicaplast-al bekrémeztem, és megmondom őszintén ez nem esett valami jól, mert ahogy visszapuhult a már keményedésnek indult bőr, enyhe csípő érzést okozott a krémezés.


Lézer mellékhatása az ödéma..
Termálvizes spray-t ajánlottak még, hogy óránként kéne fújogatni, de jó ha 2-3 óránként az eszembe jut, hisz elég edzett vagyok már ilyenekben és nem érzem kellemetlennek a bőröm (azt hiszem olyan 4 lézeres hámlasztáson, és kb 8 green peel-en vagyok túl -5-8 év alatt gyűlt ennyi össze persze).

Ha az arcomon végighúzom a kezem, az egyáltalán nem nedves, semmi "élőt" nem érzek benne, és nagyon kellemesen pöttyökben göröngyös, vak írás szerű, ami jól is látszik, tök jó.

Frakcionált CO2 lézer 2.nap
A pír mellett már tegnap este is kezdett "barnulni" a bőr, azaz kezdett már pörkösödni.
A szám és az orrom mellett láttam a legtöbb vérsavós pöttyöket, itt is volt a legérzékenyebb a krémezésnél, és akkor ezek szerint itt hatolt a legmélyebbre a lézer, azaz itt volt a legvékonyabb a bőröm.
Kétoldalt pedig ahol extra kezelést kapott a foltok és hegek miatt, ott egyáltalán nem érzékeny, csak egy kicsit keményebb.

Nem is a bőrömmel van a szenvedés, persze ha belenézek a tükörbe akkor mindig meglepődök, mert sokkal jobban vagyok mint ahogy kinézek, hanem inkább a szememnél kellemetlen a duzzanat.
Ez természetes, így nem drassolok rajta, de azért jó lenne már ha elmúlna..de persze estére sem húzódott le, max a felére.

Fraxel 2.nap vérsavós pöttyök
Nagyon jól aludtam, semmilyen nedvedzés vagy fájdalom nem jelentkezett, nem okoz gondot az evés vagy a fogmosás, mert nem húzódik annyira a bőröm.

Amúgy a lézeres és egyéb hámlasztó kezeléseket is érdemes frissen (1 héttel korábban) kozmetikus által kitisztított bőrön csináltatni több okból is:

-Egyrészt a lézer után a bőr bekeményedik, így pár napig nem tudnak természetesen ürülni a pórusok, amik esetlegesen pattanást okozhatnak.

-Ha épp aktív a pattanás azt a hámlasztások általában szépen megszárítják, de a csak "készülőben lévő" csúnyaságokat be is robbanthatják, tehát ezt a kozmi ha időben észreveszi akkor ki tudja tisztítani amíg még nyugvó állapotban van.

jól láthatóak a pöttyök
-Az sem mellékes, hogy a frissen hámlasztott bőrt nem igazán jó aztán moncsorgatni, így lézer után sokkal kíméletesebben kell tisztítani ( úgy értem nyomkodni- ha szükséges), amit hát ugye nem minden kozmi kezére bíznék rá.

Összefoglalva: Úgy érzem magam mint az ázsiai hámlasztásom (green peel) alatt, azaz semmi extra, némi feszülés, de teljesen jól vagyok. A micro laser peel-nél sokkal kevésbé fájdalmas, viszont látványra ahhoz jobban hasonlít a történet. Nem váladékozik (itt ott pontszerűen minimális, de az már száradt), szemem bepuffadt, de viselhető.

Megjegyzések

  1. ÖRÜLÖK,hogy nincsenek fajdalmaid,kivancsian varom az eredmenyt!

    VálaszTörlés
  2. kitartást a továbbiakban is! Nagyon bátor vagy:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!
      Ahh nem bátor hanem hiú és örök optimista :-)

      Törlés


  3. Nagyom merész, bevállalós csaj vagy és tuti nagyon szép leszel, követem a fejleményeket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohh köszönöm..

      Tudod a remény hal meg utoljára, hogy hátha lehet az én bőrömön is kevesebb alapozó egyszer :-D

      Törlés
  4. Fantasztikus, hogy bevállalod ezeket a kezeléseket, de az is, hogy megmutatod magad a gyógyulási folyamat közben. Drukkolok, hogy az eredmény olyan legyen, amilyet remélsz. És köszönet a lézernaplókért, a részletes dokumentálásért. Nagyon jó bartánőm sokat kínlódik a bőrével, most keres a hétköznapi eljárásoktól drasztikusabb és hatékonyabb megoldást, de azok az előtte-utána képek, amikkel arról igyekeztek meggyőzni, hogy ezt vagy azt a kezelést válassza, önmagukban, sajnos, nem elegendőek a döntéshez. Viszont elküldtem neki a blogod elérését és kigyűjtve az eddigi beszámolóid linkjeit, így két napja azokat bújja, örvendezve, hogy legalább képet kap arról, hogy mivel érdemes kísérleteznie és mire számítson a kezeléseket követő napokban. Szóval, köszönet a beszámolókért, és jó szépülést, gyors gyógyulást kívánok, remélve, hogy a fájdalmak továbbra is elkerülnek, legalábbis ezúttal. Ella

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedves szavakat!

      Nehéz megtalálni az egyén problémájához legjobban passzoló kezelést, így sokszor fut lyukra az ember..
      Én is örültem volna, ha erről-arról olvashatok itthoni oldalakon is, ha más nem 2 mondatot, így tudom milyen sokat jelent, ha az ember talál valamilyen forrást ahol informálódhat.

      Amíg nem érek el legalább egy kis javulást, mindig lesz új próbálkozás a nap alatt :-)..no ha meg javulás áll be akkor azért...ez ilyen ördögi kör :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

Szakáll ápolása fillérekből..szakáll olaj, wax, balzsam és egyebek

Általános jelenség a trendi férfiak szakállnövesztése. Forrás: Pinterest Személy szerint sosem tetszett, de most nagyon átjött ez a hamvaiból felélesztett divat irányzat! Kevésbé jó megjelenésű hímneműeket is "felhoz", azaz egy trendi arcszőrzet jócskán javítani tud bárkin . Olyan mint a csajoknál a frufru vagy egy stílusos bátor hajszín, ami egy nem éppen baba arcú lányt is kiemel és különlegessé tesz. Biztos vagyok benne, hogy a kencéket gyártó cégek is lassan de biztosan ráfekszenek erre az irányzatra, és nem csak borotválkozó vagy azutáni termékek hadával fognak nyomulni, hanem jönnek az arcszőrzetet ápoló termékek is.