Ugrás a fő tartalomra

Frakcionált CO2 lézer napló - 2.nap

Hát jól aludtam..thx God!
Fraxel 2.nap reggel
Azt kell, hogy mondjam, hogy ez a fajta hámlasztás az előző "micro laser peel"-emhez képest lófütty és esti fény... 
A mikro laser peel 2. napomat ITT a green peel 2. napomat pedig ITT találjátok, ha valaki össze szeretné hasonlítani a képeket vagy a feelinget.
Legnagyobb problémám az, hogy a szemem alatt felödémásodott, de az is csak a bal oldalon, így ettől Quasimodo-s a látvány..de volt már rosszabb is..

Tegnap azaz az első nap estéjén az amúgy már lenyugodott, egyáltalán nem érzékeny bőrömet -az orvosi előírás szerint- cicaplast-al bekrémeztem, és megmondom őszintén ez nem esett valami jól, mert ahogy visszapuhult a már keményedésnek indult bőr, enyhe csípő érzést okozott a krémezés.


Lézer mellékhatása az ödéma..
Termálvizes spray-t ajánlottak még, hogy óránként kéne fújogatni, de jó ha 2-3 óránként az eszembe jut, hisz elég edzett vagyok már ilyenekben és nem érzem kellemetlennek a bőröm (azt hiszem olyan 4 lézeres hámlasztáson, és kb 8 green peel-en vagyok túl -5-8 év alatt gyűlt ennyi össze persze).

Ha az arcomon végighúzom a kezem, az egyáltalán nem nedves, semmi "élőt" nem érzek benne, és nagyon kellemesen pöttyökben göröngyös, vak írás szerű, ami jól is látszik, tök jó.

Frakcionált CO2 lézer 2.nap
A pír mellett már tegnap este is kezdett "barnulni" a bőr, azaz kezdett már pörkösödni.
A szám és az orrom mellett láttam a legtöbb vérsavós pöttyöket, itt is volt a legérzékenyebb a krémezésnél, és akkor ezek szerint itt hatolt a legmélyebbre a lézer, azaz itt volt a legvékonyabb a bőröm.
Kétoldalt pedig ahol extra kezelést kapott a foltok és hegek miatt, ott egyáltalán nem érzékeny, csak egy kicsit keményebb.

Nem is a bőrömmel van a szenvedés, persze ha belenézek a tükörbe akkor mindig meglepődök, mert sokkal jobban vagyok mint ahogy kinézek, hanem inkább a szememnél kellemetlen a duzzanat.
Ez természetes, így nem drassolok rajta, de azért jó lenne már ha elmúlna..de persze estére sem húzódott le, max a felére.

Fraxel 2.nap vérsavós pöttyök
Nagyon jól aludtam, semmilyen nedvedzés vagy fájdalom nem jelentkezett, nem okoz gondot az evés vagy a fogmosás, mert nem húzódik annyira a bőröm.

Amúgy a lézeres és egyéb hámlasztó kezeléseket is érdemes frissen (1 héttel korábban) kozmetikus által kitisztított bőrön csináltatni több okból is:

-Egyrészt a lézer után a bőr bekeményedik, így pár napig nem tudnak természetesen ürülni a pórusok, amik esetlegesen pattanást okozhatnak.

-Ha épp aktív a pattanás azt a hámlasztások általában szépen megszárítják, de a csak "készülőben lévő" csúnyaságokat be is robbanthatják, tehát ezt a kozmi ha időben észreveszi akkor ki tudja tisztítani amíg még nyugvó állapotban van.

jól láthatóak a pöttyök
-Az sem mellékes, hogy a frissen hámlasztott bőrt nem igazán jó aztán moncsorgatni, így lézer után sokkal kíméletesebben kell tisztítani ( úgy értem nyomkodni- ha szükséges), amit hát ugye nem minden kozmi kezére bíznék rá.

Összefoglalva: Úgy érzem magam mint az ázsiai hámlasztásom (green peel) alatt, azaz semmi extra, némi feszülés, de teljesen jól vagyok. A micro laser peel-nél sokkal kevésbé fájdalmas, viszont látványra ahhoz jobban hasonlít a történet. Nem váladékozik (itt ott pontszerűen minimális, de az már száradt), szemem bepuffadt, de viselhető.

Megjegyzések

  1. ÖRÜLÖK,hogy nincsenek fajdalmaid,kivancsian varom az eredmenyt!

    VálaszTörlés
  2. kitartást a továbbiakban is! Nagyon bátor vagy:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!
      Ahh nem bátor hanem hiú és örök optimista :-)

      Törlés


  3. Nagyom merész, bevállalós csaj vagy és tuti nagyon szép leszel, követem a fejleményeket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohh köszönöm..

      Tudod a remény hal meg utoljára, hogy hátha lehet az én bőrömön is kevesebb alapozó egyszer :-D

      Törlés
  4. Fantasztikus, hogy bevállalod ezeket a kezeléseket, de az is, hogy megmutatod magad a gyógyulási folyamat közben. Drukkolok, hogy az eredmény olyan legyen, amilyet remélsz. És köszönet a lézernaplókért, a részletes dokumentálásért. Nagyon jó bartánőm sokat kínlódik a bőrével, most keres a hétköznapi eljárásoktól drasztikusabb és hatékonyabb megoldást, de azok az előtte-utána képek, amikkel arról igyekeztek meggyőzni, hogy ezt vagy azt a kezelést válassza, önmagukban, sajnos, nem elegendőek a döntéshez. Viszont elküldtem neki a blogod elérését és kigyűjtve az eddigi beszámolóid linkjeit, így két napja azokat bújja, örvendezve, hogy legalább képet kap arról, hogy mivel érdemes kísérleteznie és mire számítson a kezeléseket követő napokban. Szóval, köszönet a beszámolókért, és jó szépülést, gyors gyógyulást kívánok, remélve, hogy a fájdalmak továbbra is elkerülnek, legalábbis ezúttal. Ella

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedves szavakat!

      Nehéz megtalálni az egyén problémájához legjobban passzoló kezelést, így sokszor fut lyukra az ember..
      Én is örültem volna, ha erről-arról olvashatok itthoni oldalakon is, ha más nem 2 mondatot, így tudom milyen sokat jelent, ha az ember talál valamilyen forrást ahol informálódhat.

      Amíg nem érek el legalább egy kis javulást, mindig lesz új próbálkozás a nap alatt :-)..no ha meg javulás áll be akkor azért...ez ilyen ördögi kör :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz