Ugrás a fő tartalomra

Frakcionált CO2 lézer napló - 1.nap

Ahh ez is eljött..de jó..hmmm
Közvetlenül a kezelés után

Aki lemaradt a felvezetőt ITT találja.

Reggel lepörgött az életem filmje, hogy akarom-e én ezt...feltódultak az emlékek, hogy azért ez nem olyan fincsi dolog..na meg most új helyre megyek..igen..döntött a jobb ár, beadtam a derekam..

Természetesen a klinikát előtte leinformáltam, sok művész és színész látogatja - amitől én pont rosszul vagyok, tehát ez nem vonzó a számomra, de arra pont jó, hogy ha nekik megfelel akkor nekem sem kell besz*rnom..

Mivel nem csinálok reklámot senkinek ( he-he ezt a kezelést sem promóért kaptam sajnos ), ezért csak annyit mondok róluk, hogy wow meg "ez igen", ritka kedvesen és előzékenyen bántak az emberrel, és roppant széleskörűen tájékozódtak mielőtt nekirontottunk volna az arcomnak..100pont!

Na de nem ez a lényeg..kezdem.



A kezelést első lépésben egy mikrodermabrázió azaz egy bőrcsiszolás előzte meg, amire azért van szükség, hogy a felesleges elhalt hámokat eltávolítsák, így egyenletesebb mélységbe tud "szúrni" a lézer.
Fraxel-vaku nélkül brutál..
Nem kell komoly arccsiszolásra gondolni, kb 3-5 perc alatt felületesen áthúzkodják a mikrodermabráziót ( a kozmetikusoknál ugyan ez 15 perc, mivel az alapos, itt pedig nem ez a lényeg).
Aztán feldobják az érzéstelenítőt az arcbőrre. Lehet szurit is kérni, de én még fogorvosnál sem kérek, tehát nem pont itt fogom elkezdeni..minek? Hagyjanak szenvedni, ha már voltam olyan intelligens, hogy ezt csináltam magammal...hmm


Az érzéstelenítőt itt nem "pácolták" fóliával, és jóval rövidebb ideig volt fenn mint azt megszoktam, és nagyon szimpatikus volt, hogy nyakig bebugyoláltak, és a hajamra is védő sapi került..ez elég profi hozzáállás!

A pöttyök a lézer nyomai, nem mitesszerek
Aztán elkezdődött a kezelés ami olyan 20-25 percnek tűnt (összesen másfél órát voltam benn a konzultációval és egyebekkel).
A tempót tudod befolyásolni, mert szünetet tartanak ha kéred, illetve maguktól is megállnak és jegelik az arcod, a lézer előtt is hogy ne fájjon annyira, aztán ha kész egy terület kezelése, az után is, hogy ne égjen úgy.

Három részre osztják az arcot-homlok-bal és jobb arcféltek, így három lépésben megy a menet.
A homlok fáj a legjobban, ezért itt kezdik (gondolom az érzéstelenítés miatt is jobb így), többször átmennek rajta ( 2-3szor), és akár a kényes részeken a gép és a lézer erejét is változtatják.


Fraxel lézer - pöttyökben éget
Az első lövések nem fájtak, de aztán persze ökölbe volt ismét a lábujjam...no meg persze néma csönd..
Szerencsére nagyon jó fej volt a "brigád", folyamatosan tartották bennem a lelket, próbálták elterelni a gondolataimat és tájékoztattak a kezelés menetéről...tehát nem csak elbeszélgettek a fejem fölött, hanem éreztem, hogy fontos vagyok.

Az orcák nem fájnak annyira, az érzékeny terület az ajkak környéke, az áll és a fül előtti rész.
Nem mondom, hogy nem reccsentem meg és nem számoltam a perceket, de mivel nem tartottak pisztolyt a fejemhez, és amúgy sem vagyok az az óbégatós nőnemű, ezért tudtam miért vagyok itt, sőt még pénzt is fogok ezért adni nekik (tiszta őrület), ezért próbáltam ara gondolni, hogy milyen jó lesz ez nekem 1 hét múlva..


Állon a kis vérsavó pöttyök
Összefoglalva: fájt ez is, nem hazudnék..
A kezelés végeztével kaptam egy nagyon jól hűsítő maszkot/krémet, ventillátort, jegelést...ja és nem úgy, hogy én csináltam magamnak ( máshol sajnos több pénzért is volt erre példa).

Jobban inkább attól féltem, hogy mi lesz pár óra múlva, hisz az utolsó lézerezésem alkalmával a fájdalom a kezelés után jöt..na de akkor kamatostul..Az mint írtam, másfajta eljárás volt ( mikro laser peel), arról a lézer naplóm menü alatt találsz infót.

Fraxel 1.nap este
Mire egyébként haza indultam a fájdalom egyre csak enyhült, elmúlt a korábban jelentkező hidegrázás, de közben lángoló fej érzés is.
Váladékozás sem különösebben jelentkezett, este vettem csak észre ezeket a vérsavó pöttyöket az államon, amik amúgy meg is száradtak gyorsan, és a bőröm feszülése sem rosszabb mint amikor egy maszk a fejemre szárad.
Megmondom őszintén az ázsiai gyógynövényes hámlasztásom(green peel) után is kellemetlenebb az estém mint most.

Persze piros a fejem és apró pontokban pörkösödik, de ha nem nézek tükörbe akkor el is felejtem, hogy mi történt velem.

Azt tudni kell, hogy az első alkalommal megbeszéltük a doktornővel, hogy nem most váltunk világot, nem most tekeri a gépet a maximumra, nézzük meg a bőröm miként reagál, így gyanítom a további kezeléseim már nem lesznek ilyen "kellemesek"...azért sem akart lesokkolni, mert ugye hát ha erősebb a lézer akkor jobban is fáj..jó lesz az másodjára is amikor már elszánt vagyok.
Ödéma gyanú

Az égetett pöttyök óráról órára egyre jobban látszanak, a bőröm most olajos tapintású, amit termál vizes spray-el fújogatok (amikor eszembe jut), de az államon már érzem a pörköket és az apró sebeket.
A bal szemem alatt ödéma gyanú (dejóóóó) ütötte fel a fejét..meglátjuk holnapra hogyan festek..

Összehasonlításként a mikro laser peel első napomat ITT találjátok.

Összefoglalva: A kezelés úgy fájt mint a többi lézeres megmozdulásom, viszont azokkal ellentétben itt a fájdalom később enyhült nem pedig erősödött. Pirosság van, ödéma ma még nincs, és egyáltalán nem érzem túlzottan feszülősnek a bőröm. Az esti krémezés hatására kicsit visszatért egy enyhe égő érzés, de ahogy megszáradt az arcom ez ismét elmúlt...jól fogok aludni, ez nagyon jól indul!

Megjegyzések

  1. Hàt le a kalapot elötted,hogy mire vagy képes amugy sorozatban.........remèlem,megèri.Egyèbkènt a tied a legjobb,legösszefogodtam,legfelkèszültebb blog.......mindig alig várom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohh köszönöm a kedves szavakat, nagyon jól esik..
      Hát..ha nem lennék elégedetlen a bőrömmel, biztos nem ugranék ilyen ügyeknek neki, és gondolom azért vagyok erre ilyen háklis, mert 25 évig semmi bőrhibám nem volt :-(

      Törlés
  2. Hú nagyon komoly, teljesen kiakadtam :)) Nagyon bátor csajszi vagy, de az arcod kinézete meg sem közelíti a micro peel első napját.Nagyon kíváncsi vagyok a végére

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-)
      Igen jól látod, sokkal enyhébb látszólag és érzésre is..hát a végén kiderül mit tud ez a fraxel...

      Törlés
  3. Miközben itt ültem és olvastam a bejegyzést csak annyit tudtam mondani, hogy úristen...:D Már az előző ilyen megmozdulásodra is csak ennyi volt a reakcióm, mert fel nem tudom fogni valaki, hogy lehet ilyen bevállalós.:D Nem azt mondom, hogy nem vetném alá magam néhány kezelésnek (akár műtétnek is) ha a testemről lenne szó, de az arcomon tuti nem mernék változtatni semmit. Inkább vállalom, hogy vannak kisebb-nagyobb szépséghibáim és előbb-utóbb (remélem utóbb) jönnek a ráncok is,de ez a természet rendje.

    Nem félsz, hogy egy kezelés rosszul sül el és inkább ront a helyzeten?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valószínűleg azért vagyok ilyen, mert tök gáznak látom a bőrömet, és ez az miatt még inkább durva, mert 25 évig szépnek volt mondható, azaz nem volt heges és foltos, szóval nem tini korom óta ilyen, így élénk emlékeim vannak a "szép" bőrről. (kicsit olyan ennél nem lehet rosszabb érzésem van vele, ami nyilván nem igaz, mert lehetnék összeégve is :-( )

      Azért nem félek a lézertől ( van más amitől igen), mert ez a leginkább kontrollálható arckezelési technika, amit nagyon jól ismerek, tehát tudom, hogy ezek a gépek mire képesek -és mire nem....van pár sokkal ártalmatlan(-nak tűnő) kezelés ahol lehetnek óriási szívások és pl kozmetikában (is) csinálják :-(


      Azok után, hogy a szememet is megműttettem a 90-es évek végén lézerrel ( rövidlátó voltam), na azok után átértékelődik a fontosság, és az arcom már semmi a szememhez képest ( ami alatt nyugtatót is adtak anno maguktól, mert az a para...)

      De persze hidd el ha nem lenne semmi bajom a bőrömmel, vagy 2-3 ránc miatt biztos ezerszer átgondolnám ezeket a kezeléseket ( jaaa és mellesleg lehet tök hülyének néznék mindenkit aki ilyeneket csináltat :-D ).

      Törlés
  4. Olyan bátor vagy. Látványra a pöttyök ellenére szerintem szebb, mint a többi. Teljesen releváns kérdés: te ilyenkor haza vezetsz vagy hogy mész haza? Mert nekem tetovált szemöldökkel [és főleg szemhéjjal] anno nem volt kellemes haza hatosvillamosozni - igaz épp halloweenkor csináltattam... :'DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sokkal szebb és kellemesebb ( élhetőbb ) ez a fajta kínzási mód..
      Férjem hoz visz ilyenkor ( szegény :-D ), így nem vagyok egyedül, hogy égjek ( párba mégis más és sokat röhögünk is közben a helyzeten ) + sapka, napszemüveg, és sál orrig feltekerve, magyarul napszemcsis csador..:-)

      A lézereknél van amúgy csak befogva ilyen "fuvaros" üzemmódba, tetoválás meg kozmi után szerencse autózok, de végig parázom, h nehogy megállítson a rendőr..

      Ahh ez nem bátorság..ez hiúság vagy mi :-D..no meg a "remény"...

      Törlés
  5. uh... ezt végigolvasni is fájt....
    Nekem csak IPL-es kezelésem volt, az is kozmetikusnál, de az ehhez képest egy lazító arcmasszázsnak tűnik.
    Kíváncsian várom a napló többi részét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahhh kozmi IPL az valóban csak egy kis maszi.. :-D, az orvosi komoly IPL-nél érzéstelenítenek, itt se véletlenül tették...de kibírható ha van cél...1-2 ránc miatt én is átgondolnám..de olyan csúnyának látom a bőrömet, hogy nem tántorít el egy kis fájdalom ( mert 25 évig tök szép volt)

      Törlés
  6. Szia!

    Kitartás!
    Miért csináltattad meg? készítettél lézer előtti képet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!

      Foltok, hegek miatt- hátha...és a bőrfiatalító hatás sem mellékes ( 30 fölött vagyok).
      Igenis, jelentem sikerült "előtte" képet készíteni ( végre) :-D..úgyhogy lesz összehasonlítás ígérem!

      Törlés
  7. Kitartás! :) Kíváncsian várjuk a holnapot. Nyilván Te is... :) Addig pedig (szó szerint) jó éjt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves vagy :-)
      Ahhh én nem a holnapot várom, hanem az áprilist, amikor túl leszek még 2 másik ilyen körön :-/

      Törlés
  8. Nagyon szorítok! Minden elismerésem a tiéd :)
    Mia

    VálaszTörlés
  9. Hol csinaltak neked a lezerkezelaest, nekem holnap lesz.

    Koszonom!

    Anita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel reklámot nem csinálok senkinek, ezért az ilyen kérdést légyszi mailbe tedd fel, és válaszolok :-)
      Köszi a megértésed:-)
      szió

      Törlés
  10. Szia!
    Ha minden igaz, február 10-én megyek frakcionált CO2 lézerkezelésre, és én is kissé be vagyok...
    Abban tudnál majd segíteni, hogy saját tapasztalatodból kiindulva, hány nap múlva leszek szalonképes, azaz mehetek iskolába a gyerekekért, illetve te beszéltél olyan, nem érdekelt:) - emberrel, aki megcsináltatta és tényleg páratlan:) eredményről számolt be? Köszi, Flóra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      A napról napra való, saját fotókkal és tapasztalatokkal megtűzdelt bejegyzéseimet gondolom közben megtaláltad, mert ennél hitelesebb és pontosabb tájékoztatást nem adhatok.
      A képeken én vagyok és a leírást én írtam, nem fizetett hirdetés, és nem külföldi letöltött fotók.
      Remélhetőleg azóta túl vagy rajta és te is elégedett leszel :-)

      Szió

      Törlés
  11. Szia! Én felvettem eddig 3 kezelést,és nagyon szépen elhalványította a hegeimet! Nekem bevált!Azért azt hozzá tenném h nekem 3 napig vérzett az arcom a kezelés után,és maga a kezelés is nagyon fájt... de megérte! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wow..szia :-)
      nekem még sosem vérzett..vérsavó az oké (sárga), de piros vért még senkinél se láttam. Hol csinálták?

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz