Ugrás a fő tartalomra

Ázsiai mélyhámlasztás előtt és után

Aki nyomon követte ITT az ázsiai hámlasztásos sztorimat azoknak mutatnám az eredményeket.
Ázsiai mélyhámlasztás

A képek önmagukért beszélnek, de azért elmondom a tényeket, és összefoglalnám az eseményeket.
A hámlás 5 nap alatt lezajlott, panasz és fájdalom nélkül ..na jó az első nap nem volt kellemes, de ennyi pont belefér...



Én jobb szeretek ilyenkor otthon lábadozni, a fergeteges látványom miatt, de ismerek olyat aki minden gond nélkül így is bejár dolgozni...jó neki, mert legalább nem otthon kell sepregetni azt a rengeteg bőrcafatot amit én elhullajtottam az X nap alatt...

Azt tudtuk, hogy a hámlasztások ezen formája a pigment foltokon és a hipopigmentált ( fehér ) foltjaimon sem fog segíteni..arra IPL kell, de a sötétebb felszíni foltokat kicsit tompította, illetve élettel töltötte föl a bőrömet.

Előtte már nagyon fakó és lehasznált volt a bőröm felszíne, de most puha és üde és fényes, ami miatt fiatalabb hatású az arcom, illetve sminkelni is sokkal szebben tudok rá.

Ázsiai mélyhámlasztás
Jelenleg nincsenek száraz foltok a bőrömön, és a smink is sokkal tartósabb és természetesebb rajta.

A 7. napon utókezelésben részesültem ( benne van a hámlasztás árában), ami azt jelenti, hogy ilyenkor feltöltik és visszatáplálják a bőrt, mert ilyenkor nagyon jól magába szívja a hatóanyagokat.

A második képen figyeljétek meg oldalt az arcom szélén a textúrát és a sötét foltokat, pörköket. A hámlasztás után itt szinte kihuppant a bőr, szebb és üdébb, és a felszíni sötét foltok is elmúltak, sokkal egyenletesebb a bőr..már amennyit ki lehet hozni belőlem :-D

Mivel én 30 fölött vagyok, ezért úgy tudnám jellemezni, hogy a bőröm puhasága és tapintása jelenleg olyan mint egy 20 évesé..de természetesen egy szép bőrű 20 évesen biztos nem dobna ekkorát egy ilyen kezelés...szóval neki nem lenne olyan a bőre mint 10 évesen :-D....tehát igen, számít, hogy kinek mi a problémája és milyen a kiinduló pont.
Ide igaz most az, hogy sz*rból könnyebben lehet várat építeni, tehát minél csúnyább az arca valakinek annál látványosabb ez a megújulás...de persze a szép bőrön is észlelhető.

Ázsiai mélyhámlasztás
A faggyúműködésemet is normalizálta, hisz sokkal nyitottabbak a pórusok, így a bőrömbe nem gyűlnek össze a comedók, hanem a bőr felszínére jutva el tudják látni a puhító feladatukat.
A gyógynövény keverék a gyulladásokat is jó sokáig mérsékli a bőrben, így egy darabig szerencsére nem fog most belobbanni a bőr.

Sajnos én ha megfeszülök sem tudok nektek bababőrt mutogatni, de gyanítom a bababőrűek nem is az én blogomat olvasgatják, így nézzétek el nekem a kevésbé esztétikus bőröm látványát..de hát ez van :-(

Annyit még kiemelnék, hogy a képek a krémezetlen natúr bőrről készültek, tehát nem a krémektől fényesebb az új bőröm.

A kezelést mindenképpen javaslom 30 fölött fakó, vagy életkortól függetlenül pattanásos, gyulladt bőrre, mert igazán látványos hatást azokon fejt ki.
A lézeres hámlasztásnál gyengédebb és olcsóbb, megfelelő kezekben csodálatos javulást okozhat az ázsiai hámlasztás. Kúra szerűen is javasolják például aknés bőrökre, ami annyit jelent, hogy 2-3 ilyen hámlasztást végeznek el egymás után havonta, és saját szememmel is láttam ettől szinte 100%-os javulást.






Megjegyzések

  1. Tényleg jól làthatò az igen jelentos javulàs.......gratulàlok,heroina,hogy vegigcsinàltad.

    VálaszTörlés
  2. igazán megérte, nagyon szép lettél:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy:-)..azért a "nagyon szép"-et nem rólam nevezték el, de magamhoz képest ugye...:-)

      Törlés
  3. Tényleg nagyon látványos a javulás, ránézésre látszik, hogy hidratáltabb és rugalmasabb. :)
    Remélem nem találod bunkóságnak, de annyi arckezelést, praktikát meg kenceficét ismersz, hátha tudsz segíteni nekem is.. Nekem alapvetően szárazabb bőröm van, vagyis tapintásra csak a kezem száraz, a többi rendben van, de gyakorlatilag állandóan húzódik és feszül a bőr.. tök mindegy, hogy mivel kenem, úgy száradozom hogy hozzám képest egy kiszáradt kóró esőerdő.. Ha bekenem valamivel addig jó, amíg beszívja, és amint nem nedves a bőröm rögtön elkezd feszülni megint. Az arcom meg egy külön téma, olyan puha és sima, mint a babapopsi, első pillantásra az összes hibája annyi, hogy van pár mitesszer az orromon, de nem sok vizet zavarnak. Szóval ránézésre ott is minden rendben, főleg reggel, de a nap végére teljes a káosz. A bőröm feszül, de közben olyan zsíros, mintha rám borult volna egy olajtanker.. Gondolkoztam azon, hogy túlszárítom, mert szappannal mosom, hogy ne legyen zsíros, ami gondolom valamennyire szárítja (pedig mindig krémezek utána), de hova, szerintem ha egy picit tovább szárad az arcbőröm akkor magába roskad, mintha elosztanám nullával.. Szóval számomra tök logikátlan az egész, hogy hiába kenem bármivel akkor is húz meg feszül mindenem, de közben tapintásra teljesen rendben van az egész, sőt az arcom még zsírosnak is érződik. Arra gondoltam, hogy esetleg vízhiányos, és tök rossz fajta krémekkel kenegetem (bár őszintén szólva fogalmam sincs mivel kéne akkor kenegetnem, meg hogy lehetséges ez egyáltalán, mert egy víztározónyi vizet fogyasztok naponta) csak így lövésem sincs, mit csinálhatnék még, vagy mit csinálok most rosszul.
    Bocsi a kisregényért, de annyira érdekel mit rontok el, hátha van valami ötleted.. Mert igazából nekem nincs semmi égető problémám, csak kellemetlen, hogy feszül, de ezt is főleg este veszem észre.. Előre is köszönöm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tapogatózol rossz irányba :-)
      Azért fényes és olajos az arcod estére-amellett, hogy fezül és húzódik, mert túlszárítod, és ezt a bőröd azzal próbálja kompenzálni, hogy küldi és nyomja ki rá a faggyút mint a fene..

      Nem minden szappan szárít, de gyanítom amit használsz az igen, így olyan lemosót kéne használnod ami nem bontja meg a bőröd szerkezetét.
      Ha ragaszkodsz a szappanhoz akkor válassz kecsketej tartalmút, de ha mind1, akkor olyan lemosót ami semleges.

      Krémekből csakis olyat használj ami olajmentes, viszont erős hidratáló, magas víztartalmú.

      És nem tudom megiszod-e a 2-3 liter tiszta vizet / nap vagy mi nálad a "sok" :-) ? Nem levest, nem gyümölcslevet stb..csakis vizet... Mert ennek hiánya is okozhat hasonló tüneteket a tiédhez. Illetve ha a szervezeted valami miatt jobban hajtja a vizet vagy jobban igénybe van véve, akkor ugye több víz szükséges..

      Én úgy gondolom, hogy normál/zsíros de vízhiányos bőröd van, amire nagyon oda kell figyelni, mert sok krém csak zsíroz és nem hidratál, viszont sok kence meg elvonja még inkább a vizet, és szárít.
      Szerintem a semleges lemosókat kéne erőltetni, és egy jó erős csakis vízpótló olajmentes hidratálót, és + várni.. pár hét amíg a megfelelő cuccokkal is rendbe jön a bőr.
      Az elején lehet zsírosnak fogod érezni, de nem zsírtalanítsd feleslegesen, mert ha mellette elkezded aktívan hidratálni és nem szárítani akkor a faggyútermelés is lecsökken magától, de ehhez idő kell, és megfelelő termékek:-(


      Amúgy erre még szokták azt mondani, hogy 2-4 hét teljes megvonás, azaz semmi víz kence és szappan a bőrre, hanem csak gyenge pl kamillás áttörlés mondjuk reggel 1szer, és a bőr magától rendbe fog jönni,és megtalálja az egyensúlyt. Persze közben rosszabbodhat, de a végén normalizálódik..és akkor már csak arra kell figyelni, hogy nem rontsa el az ember oda nem való kemikáliával...

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a választ! :) Elgondolkoztam azon, amit írtál, valószínűleg nekem a sok kence ártott meg, mert addig teljesen normális bőröm volt, amíg be nem szippantott ez a kencemánia, persze semminek sem volt hatása (nem nagyképűsködni szeretnék, de tényleg semmi probléma nem volt a bőrömmel, olyan volt, mint a babapopsi, akkor hova javuljon) úgyhogy egyre több mindent vettem, és valószínűleg ez rontott el mindent. Most a bioderma krémeken gondolkozom, méghozzá a hydrabio családon, neked van róluk tapasztalatod? Nekem nagyon jónak tűnnek, és tuti nem szárítanak tovább.. :)

      Törlés
    3. Megmondom őszintén én az Avéne és a La roche termékeit jobban kedvelem- ha már patika, a bioderma más vonala nem volt nagy durranás nekem(!) és a hydrabio-t pedig nem ismerem:-(
      Ne hagyd magad lebeszélni, lehet sz*r cuccba nyúltam.... csak informálódj alaposan mielőtt vásárolsz!

      Törlés
  4. fú, hát most erősen elgondolkoztam egy ilyen hámlasztáson, a barnás foltjaid látványosan javultak, nekem meg abból aztán nincs hiány.. még érlelgetem a gondolatot, mindenesetre köszi a beszámolót, nagyon hasznos volt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért arról tudj, hogy a barna foltokat a hámlasztásnál a villanófény (IPL) sokkal szebben, alaposabban és szinte tökéletesen eltünteti, mindenfajta macera, látvány és hámlás nélkül:-) - de csak orvoshoz menj, ne kozmetikába!

      Köszi, hogy elolvastad:-)

      Törlés
    2. utánaolvasok majd akkor az ipl-nek is, de mintha egyszer hallottam volna olyat, hogy akinek úgy hegesedik a bőre, hogy ilyen kis lukacskák lesznek a pattanások stb. helyén, azoknak nem ajánlják a villanófényes eljárásokat (pl villanófényes szőrtelenítést se). erről tudsz valamit? +1: hallottál már olyan kezelésről, ami ezeket a kis gödröcskéket eltűnteti? (igazából 1 ilyenem van, de az marha rossz helyen..) vagy erre is jók ezek a hámlasztások? ne haragudj, ha sokat kérdezek, de benned valahogy jobban bízom, mint a fizetett reviewkban a neten..:)

      Törlés
    3. Gödrökre dermaroller vagy fraxel/pixel lézer mehet, de persze nem lesz soha tökéletes, és jó sok kezelés kell (keress rá a blogomban már írtam róla).

      A hámlasztás sajnos nem az igazi ezekre (a kiálló hegeken segít jobban), bár amíg friss a hámlasztásod és jobban feszül a bőr, olyan mintha tompábbak lennének ezek a kráterek, de ez nem hosszútávú...esetleg olyan van még, hogy lézerrel csak a heg peremét kezelik, ami ilyen esetben némileg tompább lesz..de nem tűnik el persze :-(

      IPL kapcsán más-más fejeket használnak más-más problémára, így más a villantás hatása is, és profi géppel nem történhet ilyen, azaz nem lehet heg vagy égés (tehát nemmind1, hogy 1 vagy 20 millióba fájt a gép)..ezért érdemes extra szuper és modern bőrgyógyászati lézerklinikára menni ilyen problémával, mert sajnos már minden lebujban van valamilyen ősrégi vagy olcsó ipl berendezés ami lehet szétégeti a bőröd.

      Nem titok, hogy a dr derm-et favorizálom a géppark és a bőrgyógyászok miatt, de persze nem a legolcsóbb hely :-(

      Köszi a bizalmat :-)

      Törlés
  5. Szia, en is elszeretnem vegezni ezt a green peelt,de azthiszem tobbszor elkell vegezni mert foltos az arcom. Nyomogattam a pattanasaimat es foltok latszanak meg rajta szerencsere nincsenek hegek. Nemtudom mi tevo legyek veglegesen el akarom tavolitani a foltokat a boromrol..kerhetek egy velemenyt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen többször lenne hatásos, de leginkább nem is ez a kezelés, hanem BBL vagy IPL lenne célra vezető a foltok terén ( árba is jobban jársz, azaz kevesebb kezelés elég lenne)

      Törlés
  6. szia:)
    én arról érdeklődnék, hogy hol,kinél szoktad ezt csináltatni.?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz