Ugrás a fő tartalomra

Kell nekem luxus szempillaspirál?

Sokan nem értik miért vesz az ember drágán szempillaspirált, ha az olcsó is megteszi.
Chanel, Lancome, Dior
Mitől más mégis egy luxus termék?
Ki az aki ezeket vásárolja?

A válasz egyszerű: az aki már próbált ilyet...

A hosszú évek alatt és a sminkes munkám miatt sok fajta és sok árfekvésű szempilla spirált teszteltem és próbáltam már.
Természetesen itt is meg kell találni, hogy saját részre mik az igényeink és milyen fazonú kefével könnyű dolgoznunk.
Általánosságban igaz az, hogy a kefék formáját és minőségét egyszerű leutánozni egy olcsóbb márkának is, így előbb utóbb minden spirál formát megtalálunk olcsóbb kiadásban is.

Viszont amit nem tudnak az olcsóbb spirálok, az a kence minősége, illetve nekem többször feltűnt már, hogy elenyésző ideig voltak az olcsó spirálok használhatóak, a luxus spirálokhoz képest.
Mások sminkeléshez sokszor használtam olcsóbb ( 2-3000ft ) spirálokat -a jobb minőségből-, de ott a műszempillák alkalmazása miatt nem mindig fontos, hogy mit tud a spirál valójában, így a célnak megfeleltek, de kiemelkedően hamar fogytak el, vagy csomósodtak be.

Saját célra sosem tudtam egy olcsó spirált használni 1 hónapnál tovább. Azután vagy kiszáradt, vagy kifogyott, vagy kenődni/peregni kezdett, vagy csak történt valami az állagával.
Ez maximalizálva is csak 30-40 alkalmas használatot jelent.
És akkor kívülről

Érdekes módon a drágább spiráljaim olyan 3 hónapig azaz olyan 90-100 használatig elmuzsikálnak mindenféle minőségvesztés nélkül, és a 3. hónapban sem kenődnek, peregnek vagy csomósodnak be...egyszerűen csak kifogynak.

Természetesen biztos van olyan luxus kategóriájú spirál amivel nem lennék elégedett, vagy nem tart ilyen sokáig...sajnos ez is mint minden kipróbálást kíván, de nálam három spirál már évek óta jól teljesít.
A fenti képen láthatjátok, hogy teljesen eltérő kefével rendelkeznek.

A Chanel Inimitable intense mascara egy hosszabbító szempillaspirál. Kefe része gumiból öntött, vékonyabb és rövidebb fejű. Nagyon könnyen és szépen fedhetőek vele az apró szálak is, így alsó szempillára is nagyon kényelmes használni.
Chanel Inimitable mascara
Sűrű gumi "sörtéi" pont kellő merevségűek, így nem maszatoljuk vele össze magunkat, mert elég könnyű pontosan a pillákra vinni őket.
A tőben is egyszerű vele dolgozni, és jól be lehet vele nyúlni bárhova.

Látványra valóban hosszabbította a pillákat, ugyan nem vízálló, de 7-8 órát szépen a helyén maradt.
Ez a kefe szépen szétválasztja a pillákat, így biztosít dúsabb hatást, különben más módszerekkel nem dúsít, de így is szép.
Nem morzsolódik, nem potyog.
Érezhetően jó állagú a festék, én 2-3 rétegben is tudtam vele könnyen dolgozni.

Extra szempilla hosszabbításra azért nem kell számolni, zsírosabb szemkörnyékre pedig csakis vízálló verziókkal kell kísérletezni.
Ennek a spirálnak az erőssége a szenzációs kefe, olyanoknak ajánlom akik szép és természetesebb megjelenésű pillákra vágynak úgy, hogy közben élvezik a termék használata közben érezhető sikló és könnyen kezelhető, gyorsan és alaposan dolgozó eszköz használatát.
Én akkor használom, ha sietek, vagy szempilla hosszabbításom van, vagy természetes sminkre vágyom.

A Lancome Hypnose Precious Cells egy intenzív ápoló szempilla spirál ami úgy varázsol dús pillákat, hogy közben regenerálja azokat. Én ebben nem hittem, de azt kell mondjam amikor ezt és csakis ezt a spirált használtam hónapokon keresztül, a pilláim valóban szebbek és hosszabbak voltak.
Lehet ezt egyszerű ricinussal is elértem volna, de mivel nem használok, ezért valóban látványosan egészségesebb pillákkal rendelkeztem mire kifogyott a spirál.
Lancome Hypnose Precious Cells

Ez is vékony fejjel rendelkezik, sörtékkel, hagyományos elrendezésben.
A kefében a vékonysága a jó, amivel apró pillákhoz is könnyű hozzáférni, amúgy szerintem a kefe semmi extra, biztos van ilyen az olcsó spirálok között is.
Itt ami a kiemelkedő, az a krém amivel dolgozik, mert színezett spirált ilyen ápoló hatással még nem találtam.

Nekem ez sem kenődik, és hónapokig azonos minőségű marad. Szintén 2-3 rétegben tudok vele szépen dolgozni, de inkább 2 réteg ami elég szokott lenni.

Ideális a szempilla hosszabbítás pihentető szakaszában, illetve vékonyabb, rövidebb pillákon, vagy akik úgy szeretnek sminkelni, hogy közben ápolják is magukat.

Dior Diorshow szempillaspirál, ami nagyobb és ducibb fejjel rendelkezik a megfelelő dúsítás és a maximális anyagfelhordás miatt.
Dior Diorshow szempillaspirál
Leszögezném ez a sima mezei Diorshow spirál kedvencem, de a szériából az "iconic" és a "waterproof" nem jött be, a "black out" semmi mást nem tudott nálam, azaz nem lett feketébb, és a "new look"-ot "360"-at "extase"-t pedig még nem próbáltam.

Azért szeretem ezt a spirált, mert drámaian dúsít és vastagítja a pillákat, nagyon sokáig kitart, azaz van benne anyag, és számomra makulátlan tartós megjelenést biztosít.
Hamar szárad, így gyorsan kell felhordani a két réteget( többet szerintem nem bír), mert száradás után csak csomósodás árán építhető.

Természetesen a vékonyabb fejjel rendelkező spiráloknál sokkal nehezebb a kezelhetősége, főleg az alsó pillákat nehéz vele szétválasztani és csomósodás mentesen kenni, de természetesen pár használat után meg lehet szokni.
Szinte 1-2 rétegben már látványos.

A luxus spirálokról:
Sajnos tele van hamisítványokkal a net, így inkább boltban vásárold meg.
Nem árt a boltban fizetés után kibontani, és ellenőrizni, hogy nem-e száraz, mert ennyi pénzért ne érjen csalódás. (én már vettem a boltban beszáradt diort...:-/ )
A drágább néha olcsóbb...ez erre is igaz.
Ellenőrizd a termék kiszerelését, nem mind egyforma "adag".

Összefoglalva:
-Árban nálam a 2-3.000ft-os "olcsó" spirált havonta cseréltem, míg ezek a "luxus" 8000 ft-os spirálok 3 hónapig bírják, így ugyan ott tartok.
-Ha mégis száraznak érezném a ( bármilyen ) spirált, ötletet ITT találsz a hígításhoz.
-Vegyük figyelembe az egyéni jellemzőinket, zsírosabb szemhéjra válasszunk vízálló spirált, mert az olajos környezet minden spirált kikezd legyen az olcsó vagy drága, így kenődni fog. Persze a simába is van olyan ami jobban bírja a strapát, de akkor azt ki kell tapasztalni.
-Sajnos a vízálló spirálok viszont nem a legegészségesebbek a pillák tekintetében..
-A spirál fejét is úgy válasszuk meg, hogy minél kisebb és karcsúbb annál könnyebb vele dolgozni, viszont több réteget is igényelhet, mert egyszerre kevesebb anyagot hord fel.
A ducibb, nagyobb fejek egyszerre több anyagot hordanak a pillákra, de a látványosabb eredmény mellett nagyobb odafigyelést is igényelnek a rövidebb pillák festésénél.
-Mindenkinek javaslom, hogy legalább egyszer gondolja meg egy jó minőségű spirál kipróbálását, mert rá fog jönni, hogy szakszerű tárolás mellett ( nem a napon és minél kevesebb hőingadozás mellett) a spirálja sokkal tovább magasabb teljesítményt fog nyújtani.

Megjegyzések

  1. Lassan en is kezdem kitapasztalgatni az olcso es a draga kozmetikumok kozotti kulonbseget es egyet kell ertsek az irasoddal. Elso luxuskozmetikumaimat ajandekba kaptam, mert en ugyan nem fizettem volna tobbet, de mostansag mar vannak termekek amikert inkabb kiadom a tobb penzt. Persze azert figyelem az akciokat, igyekszem sporolni. :)
    Egyebkent en a dramai pillak hive vagyok, legyen szo a sarki boltrol vagy bulirol (biztosan azert, mert a sajat pillaim szinte lathatatlanok). Igy a duci spiral melle, amit nem tudok az also pillaimon szepen hasznalni, a Clinique Bottom Lash nagyon jo segitseg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen:-)
      Hát nem minden terméknél ekkora a különbség, és vannak nagyon drága és nagyon ócska termékek egyben, de szempilla spirál esetében érdemes kipróbálni drágábbat is ( főleg mert már a drogériások is elég húzós áron vannak).

      A clinique mellett pár gyártó kínál már ilyen pici kefés megoldást, nem hülyeség:-)

      Törlés
  2. A diorshow nekem is nagy kedvencem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ennek örülök, mert féltem sokan nem szeretik a durung mérete miatt :-)

      Törlés
  3. Nagyon jól összefoglaltad, mindenben egyetértek :)
    Nálam a kedvencek sorrendben:Lancome, Dior, Guerlain


    Szóellenőrző muszáj ? Mindig a 22 betűseket kapom :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ÚÚÚÚÚ nekem van ilyen szóellenőrzőm? Fúúúúújjjj...amatőr...meg se néztem..leállítottam..én is utálom, az élettől is elmegy a kedvem tőle..

      Guerlain melyik? Most vettem egyet pont ..:-/ remélem jóba nyúltam..

      Törlés
  4. Én cáfolnék :) Van BB , Lancome spirálom, de szerintem magasan veri őket a kedvenc Oriflame-es .
    Szilikonkefés, felkenve a szempilla már-már műszempillahatású lesz. Nem elfogultságból írom, de többen megjegyezték mikor látták rajtam. Meg is fogadtam, hogy addig, amíg kapható nem is vagyok hajlandó ennél többet kiadni egy ilyen kencére :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Noooooooooo ide vele:-)
      Pontosíts légyszi, mi a neve?

      Az van amúgy, hogy nekem is vannak "olcsóbb" spirálok amik remekül szuperálnak, csak az a bajom velük, hogy csak egy ideig szépek, azaz pár hét után megváltoznak, vagy ha nem akkor max 1 hónapig bírják aztán kiürülnek..

      Ez mennyi használatot bír neked?

      Törlés
  5. Konkrétan ez a neve : Oriflame Beauty Wonder Lash Mascara :) Az elején van csak minimális gond vele, kicsit híg a festék és sokat vesz fel a spirál, de aztán... Tényleg álom. :) Már a sokadikat használom el és tényleg eszembe sincs váltani. :)
    http://hu.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=10782

    VálaszTörlés
  6. Ja a mennyire nem válaszoltam :) Az ajánlott három havonta cserélem, így nálam ennyit bír:) De Ilyenkor még biztos van benne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ha minden nap használod, az remek teljesítmény.
      Köszi a tippet:-)

      Törlés
  7. Az én kedvenc szempillaspirálom is drogériás, a maybelline xxl pro curl és gyönyörűek lesznek tőle a pilláim. :) Mondjuk nekem amúgy is viszonylag dús és sűrű, csak nem túl vastagok ezért kell, hogy kicsit feketébbek legyenek, de többen is megkérdezték már milyen spirált használok, mert olyan szépek a szempilláim. Mondjuk én nem használom minden nap, de az enyémet karácsonykor vettem, és még bőven van benne, és a minősége sem romlott. Persze rettentő gagyi drogériás szempillaspirálom is van, olyan, amire mindenki azt mondja milyen jó (egy essence spirál) és nekem egyáltalán nem válik be, béna a keféje, pereg le állandóan, elkenődik, nem tartós, csomósodik és igazából nagyon meg se látszik, hogy rajtam van. Sajnos azt nem tudom meddig tart ki a tubus, annyiszor nem voltam hajlandó használni, hogy elfogyjon. :) A maybelline spirál pedig ezeket mind nem csinálja. Van drágább darabom is, egy calvin klein szempillaspirál, és igazából szép, természetes szempillákat csinál, kicsit feketébbek lesznek és egyáltalán nem ragadnak össze, de annyira nem drámai, én meg jobban szeretem, ha nagyon hangsúlyos a szempillám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen én is a Maybelline spirálokat preferálom ha már olcsóbb termékről van szó, de nálam 5 hétnél tovább nem muzsikáltak sajnos:-(

      Törlés
  8. Volt màr valakinek Helena Rubinstein spiràlja?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Általában jó a márka terméke, nekem sok szájfényem van tőlük, a barátnőm az alapozóit imádja, de spirált sajna még nem próbáltam tőlük ( én).

      Törlés
  9. Zsíros szemhéjra ne válasszunk vízálló spirált, mert ami vízálló, az nem vízben, hanem zsírban oldódik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez általában így van... (sokat még az olaj is csak hosszú pácolgatás és robbantás után mozdítja ), így nem a bőrünk vékony zsírköpenye fogja feloldani a jó minőségű vízálló szempillaspirált ;-) ( a gagyit lehet..)..legalábbis azért ilyen "zsíros" szemmel még nem találkoztam..vagy jó vízálló spirált használtam rájuk...

      Akkor megmondod, h zsíros szemhéjra mit válasszanak? Mert a "normál" verzió sajnos még inkább képlékeny az ilyen típusnál..szóval akkor semmit leginkább, ugye?

      Köszönöm

      Törlés
    2. Nekem zsíros szemhéjam van, és nem szeretem a vízálló spirálokat, úgy érzem, letörnek tőle az amúgy is rövid pilláim. :F Most a Bourjois Elasticot használom. Nem hirdeti vízállónak magát, de elég tartós, és teljesen csak olajjal jön le. Viszont a "szemhéjzsír" nem oldja, x-akta. :) Nem használom minden nap, így már hónapok óta bírja.
      Talán ez lehet a megoldás, nem vízálló, de tartós spirál, aminek jó a keféje (rejtett kicsi szemem is van, mindennel csak maszatolok). És ha megtaláltam, lehetőleg ne vonják ki a forgalomból... :F

      Törlés
  10. Szia!

    Már egy ideje én is azon filózok, hogy be kellene szereznem egy "high end" spirált, de eléggé bizonytalan vagyok, ezért szeretném kikérni a véleményed a következő termékekről: Lancome Hypnose Doll Eyes, Drama és Star, valamint szintén sok jót olvastam az Armani Eyes To Kill spiráljáról. Nekem alapban feketék és viszonylag ritkák a szempilláim, szóval szeretnék valami olyasmi terméket, amivel kissé látványosabbá tehetném a szemem (szemhéjpúder és tus kizárva). Mit tanácsolsz? Előre is köszi a segítséget.

    Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huhh, hát nem drogériába dolgozom, így nem vagyok tisztába minden márka minden termékével, illetve olyat se hallottam, hogy két ember azonos termékkel azonosan elégedett lenne, illetve az sem mind1, hogy hosszú távon mennyire jó az a spirál ami "látványos" is.

      Körbe nézek neked, de szerintem akkor jársz a legjobban, ha ezeket magadon kipróbálod, hisz nagyban függ a végeredmény a saját pillád vastagságától, hosszától és hajlásától.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz