Ugrás a fő tartalomra

The Ordinary - a bőrápolásom alapja avagy hatóanyagot akarok..

The Ordinary hatóanyagos termékek
Jelenleg arra a döntésre jutottam, hogy nem szeretnék semmi mást csak "hatóanyagokat", aztán majd én azokat szépen beosztom és  "bezárom" a bőrömbe.

Sosem voltam az az ember aki egy fajta krémmel lenyugodott, kentem és kentem egymás hátára a rétegeket, persze tudatosan, egymás hatását erősítve, figyelembe véve, hogy legalulra a víz, aztán fölé a zsír alapú krémeket, és lehetőleg egymást segítsék és ne "üssék", de sosem volt az az érzésem, hogy akkor most nyugodtan hátra dőlhetek.

Ennek oka mindig az volt, hogy ugye a jó illatú kellemes textúrájú krémeknek a hatóanyag tartalma mindig nagyon alacsony, mert ott van mellette a sok állomány javító történet, ami foglalja a "helyet", illetve az az érzés, hogy hiába akarok én mindent belenyomni a bőrömbe, fel tud dolgozni az ennyi mindent? Nyilván nem hiszem...különben senkin se látszana a kora.


Amúgy érdekes, hogy kenem magam, de közben igazán nem is hiszek ebben az egészben.. mármint ebbe az öregedésgátlás CSUPÁN krémekkel történetben..
Pár dologban azért igen, hogy jó a gyulladásra, a faggyú mirigy működésre, bőrpírre vagy pattanásra, PH helyredobásra, bőr lezárásra, puhításra, sebkezelésre...de semmi mélyebb tartalmat nem tulajdonítok neki.

The Ordinary választottaim
Öregedésgátlás kapcsán abban hiszek, hogy a bőröm saját nedvesség tartalmát meg tudom őrizni a megfelelő krémek használatával, és abba hiszek, hogy puhítani tudom a felületét, így a ráncaim nem törnek úgy be mintha száraz lenne a bőröm. De xy molekula beépülésében, ami a dns nemtudom mit megváltoztatva 20 évesnek mutat 40 helyett...na ebbe nem..

Nem hiszek semmilyen "ráncfeltöltő" hatásban ...és huhhh és a kedvencem: "botox" hatásban ( botox...ami mellesleg izom működést gátol, lebutítva a hülyeséget :ha az izmot le lehetne bénítani bőrön át akkor nem kellene soha többé megszúrni semmit)...Szóval a botox hatású krémek bosszantanak a legjobban ( miért,  mi van benne lidokain? ).
A "feszesítő" krémek sokszor csak gyorsan száradó zselék, amik száradás alatt kikeményednek, és huuuuhhh de feszesek leszünk...ugyanmár..

Ami tehát a legfontosabb szerintem, hogy a krémek a bőrünk felső rétegében tudnak forradalmat csinálni ( jó esetben), de nem fogják kitölteni a mély mosoly ráncunkat és nem fogják megváltoztatni a genetikánkat.

The ordinary - "cseppek" és krémek
Krémeket felületi hibák esetén érdemes alkalmazni. Hatékonyak a faggyúmirigy szabályozó készítmények, mert be tudnak jutni a pórusokba, sima ügy.
Hatékonyak a bőrnyugtató készítmények, a vízpótló hidratáló termékek, a zsíros/olajos lezáró krémek vagy szilikonos sebkezelő krémek. Jók lehetnek a fehérítő és hámlasztó készítmények.
Tehát minden ami felületi kezelés.

Természetesen a gyógyszeres krémek is hatékonyak pl a pattanások külön formáira vagy bármilyen problémára.

Elnézést azoktól akik az XY krémjükbe látják a Szent Grált, nem akarok tőlük elvenni egy álmot, mert krémezni kell, viszont elkezdtem máshogy látni a helyzetet, és mondom mire gondolok: hatóanyagot akarok, amit én akarok adagolni és koordinálni.

Eredmény:hidratált, a felszín puha, problémák megoldva az épp aktuális helyzet szerint.
Hatóanyag alkalmazás: ami épp a bőröm problémája, én választom az aznapi igényem szerint, ugyanis az én bőröm nem ugyan olyan az év összes napján.

Erre a projektemre a Deciem The Ordinary termékeket választottam, ahol mindenki a problémájának megfelelően össze tudja válogatni a hatóanyagokat.
A cég hangsúlyozza, hogy tiszta hatóanyagokat árul, ITT lehet megnézni, hogy miktől mentesek a termékek, és állatkísérletet sem végez.

Termékcsoportok:
- Vitaminok és retinolok : retinolos, cinkes, c vitaminos termékek
- Savak : aha, bha, ala, tejsav, glycosav, szalicil, azelaic savas termékek
- Hidratálók és olajok: hyaluron, olaj, szilikon, hidratálók
- Egyéb molekulák: peptidek, hyaluronos keverékek, ásványi anyagok.

A víz alapú termékeket általában zsír/olaj termékekkel zárjuk le, de vannak önmagában alkalmazható termékek is.
Deciem - The Ordinary
Nem megyek most bele minden variációba, mert végtelen, a weboldal sok segítséget ad ITT, hogy mikor és mi előtt/után és mire használjuk a választott kencét, sőt a ph értékre is kitér a konkrét termék adatlapján.

Nekem nagyon bejön a letisztult design, a verhetetlen ár és semmilyen irritációt vagy problémát nem tapasztaltam az elmúlt fél év használata során.
Bőröm sokkal tisztább és hidratáltabb, pontosabban is tudom kezelni magam az adott problémám szerint, illetve nincsenek olyan érzéseim mintha felborulna a bőröm ph háztartása (mint amit az össze.vissza krémezgetéssel néha sikerült elérnem).

A fotókból látni, hogy mit rendeltem, egytől egyig hibátlanok, így nem tudok kiemelni egy terméket sem.
Inkább csak olyan trükkök vannak, hogy mit érdemes estére (pl. a C vitaminos dolgok az állaguk miatt), és mit NEM kell rétegezni egymásra, de ezt kitapasztalja az ember.
A weboldalról rendeltem én is, nagyon pontos és megbízható cég. Nem állok velük kapcsolatban, nem reklám, nem kaptam sem megkeresést, sem terméket tőlük, én is úgy találtam őket külföldi blogokon.



Megjegyzések

  1. És még azt szeretném kérdezni, hogy a C-vitaminos szérum neked nem csíp nagyon? Kipróbálnám, de olyan sokan írták, hogy lemarja az arcukat, hogy kicsit félek tőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Némileg csíphet, de nem mar, és nem is pirosodik tőle. Inkább ott csíp ahol hámsérülés van, illetve a 3 C vitaminos krémükből csak egy ami csíphet, a többi nem. Annyira sem "mar" mint a citromlé.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz