Ugrás a fő tartalomra

The Ordinary - a bőrápolásom alapja avagy hatóanyagot akarok..

The Ordinary hatóanyagos termékek
Jelenleg arra a döntésre jutottam, hogy nem szeretnék semmi mást csak "hatóanyagokat", aztán majd én azokat szépen beosztom és  "bezárom" a bőrömbe.

Sosem voltam az az ember aki egy fajta krémmel lenyugodott, kentem és kentem egymás hátára a rétegeket, persze tudatosan, egymás hatását erősítve, figyelembe véve, hogy legalulra a víz, aztán fölé a zsír alapú krémeket, és lehetőleg egymást segítsék és ne "üssék", de sosem volt az az érzésem, hogy akkor most nyugodtan hátra dőlhetek.

Ennek oka mindig az volt, hogy ugye a jó illatú kellemes textúrájú krémeknek a hatóanyag tartalma mindig nagyon alacsony, mert ott van mellette a sok állomány javító történet, ami foglalja a "helyet", illetve az az érzés, hogy hiába akarok én mindent belenyomni a bőrömbe, fel tud dolgozni az ennyi mindent? Nyilván nem hiszem...különben senkin se látszana a kora.


Amúgy érdekes, hogy kenem magam, de közben igazán nem is hiszek ebben az egészben.. mármint ebbe az öregedésgátlás CSUPÁN krémekkel történetben..
Pár dologban azért igen, hogy jó a gyulladásra, a faggyú mirigy működésre, bőrpírre vagy pattanásra, PH helyredobásra, bőr lezárásra, puhításra, sebkezelésre...de semmi mélyebb tartalmat nem tulajdonítok neki.

The Ordinary választottaim
Öregedésgátlás kapcsán abban hiszek, hogy a bőröm saját nedvesség tartalmát meg tudom őrizni a megfelelő krémek használatával, és abba hiszek, hogy puhítani tudom a felületét, így a ráncaim nem törnek úgy be mintha száraz lenne a bőröm. De xy molekula beépülésében, ami a dns nemtudom mit megváltoztatva 20 évesnek mutat 40 helyett...na ebbe nem..

Nem hiszek semmilyen "ráncfeltöltő" hatásban ...és huhhh és a kedvencem: "botox" hatásban ( botox...ami mellesleg izom működést gátol, lebutítva a hülyeséget :ha az izmot le lehetne bénítani bőrön át akkor nem kellene soha többé megszúrni semmit)...Szóval a botox hatású krémek bosszantanak a legjobban ( miért,  mi van benne lidokain? ).
A "feszesítő" krémek sokszor csak gyorsan száradó zselék, amik száradás alatt kikeményednek, és huuuuhhh de feszesek leszünk...ugyanmár..

Ami tehát a legfontosabb szerintem, hogy a krémek a bőrünk felső rétegében tudnak forradalmat csinálni ( jó esetben), de nem fogják kitölteni a mély mosoly ráncunkat és nem fogják megváltoztatni a genetikánkat.

The ordinary - "cseppek" és krémek
Krémeket felületi hibák esetén érdemes alkalmazni. Hatékonyak a faggyúmirigy szabályozó készítmények, mert be tudnak jutni a pórusokba, sima ügy.
Hatékonyak a bőrnyugtató készítmények, a vízpótló hidratáló termékek, a zsíros/olajos lezáró krémek vagy szilikonos sebkezelő krémek. Jók lehetnek a fehérítő és hámlasztó készítmények.
Tehát minden ami felületi kezelés.

Természetesen a gyógyszeres krémek is hatékonyak pl a pattanások külön formáira vagy bármilyen problémára.

Elnézést azoktól akik az XY krémjükbe látják a Szent Grált, nem akarok tőlük elvenni egy álmot, mert krémezni kell, viszont elkezdtem máshogy látni a helyzetet, és mondom mire gondolok: hatóanyagot akarok, amit én akarok adagolni és koordinálni.

Eredmény:hidratált, a felszín puha, problémák megoldva az épp aktuális helyzet szerint.
Hatóanyag alkalmazás: ami épp a bőröm problémája, én választom az aznapi igényem szerint, ugyanis az én bőröm nem ugyan olyan az év összes napján.

Erre a projektemre a Deciem The Ordinary termékeket választottam, ahol mindenki a problémájának megfelelően össze tudja válogatni a hatóanyagokat.
A cég hangsúlyozza, hogy tiszta hatóanyagokat árul, ITT lehet megnézni, hogy miktől mentesek a termékek, és állatkísérletet sem végez.

Termékcsoportok:
- Vitaminok és retinolok : retinolos, cinkes, c vitaminos termékek
- Savak : aha, bha, ala, tejsav, glycosav, szalicil, azelaic savas termékek
- Hidratálók és olajok: hyaluron, olaj, szilikon, hidratálók
- Egyéb molekulák: peptidek, hyaluronos keverékek, ásványi anyagok.

A víz alapú termékeket általában zsír/olaj termékekkel zárjuk le, de vannak önmagában alkalmazható termékek is.
Deciem - The Ordinary
Nem megyek most bele minden variációba, mert végtelen, a weboldal sok segítséget ad ITT, hogy mikor és mi előtt/után és mire használjuk a választott kencét, sőt a ph értékre is kitér a konkrét termék adatlapján.

Nekem nagyon bejön a letisztult design, a verhetetlen ár és semmilyen irritációt vagy problémát nem tapasztaltam az elmúlt fél év használata során.
Bőröm sokkal tisztább és hidratáltabb, pontosabban is tudom kezelni magam az adott problémám szerint, illetve nincsenek olyan érzéseim mintha felborulna a bőröm ph háztartása (mint amit az össze.vissza krémezgetéssel néha sikerült elérnem).

A fotókból látni, hogy mit rendeltem, egytől egyig hibátlanok, így nem tudok kiemelni egy terméket sem.
Inkább csak olyan trükkök vannak, hogy mit érdemes estére (pl. a C vitaminos dolgok az állaguk miatt), és mit NEM kell rétegezni egymásra, de ezt kitapasztalja az ember.
A weboldalról rendeltem én is, nagyon pontos és megbízható cég. Nem állok velük kapcsolatban, nem reklám, nem kaptam sem megkeresést, sem terméket tőlük, én is úgy találtam őket külföldi blogokon.Megjegyzések

  1. És még azt szeretném kérdezni, hogy a C-vitaminos szérum neked nem csíp nagyon? Kipróbálnám, de olyan sokan írták, hogy lemarja az arcukat, hogy kicsit félek tőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Némileg csíphet, de nem mar, és nem is pirosodik tőle. Inkább ott csíp ahol hámsérülés van, illetve a 3 C vitaminos krémükből csak egy ami csíphet, a többi nem. Annyira sem "mar" mint a citromlé.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből.

Valami miatt..mi miatt?
Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom.

Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Ilcsi tapasztalatok - AHA biológiai hámlasztó + Esemény előtti

Biztos sokan ismeritek az Ilcsi termékeket, sokan szeretitek és sokan nem.. Vagy aki még nem is próbálta, az is hallott róla.

Egy magyar családi vállalkozásról beszélünk, ne aggódjatok, nem tartok cégbemutatót, ezt csak azért jegyeztem meg, mert tudatosan szeretek magyar terméket vásárolni - már ha az megüti azt a szintet amit elvárok.

Azt is szeretem, hogy "elhiszem" a természet közelségét, és olyan érzésem van, mintha én kevertem volna ki őket a kertből szedett növényekből.
A termékeket kozmetikustól lehet megvenni, de kiskapuként az online aukciós oldalakon is elérhető.


Frakcionált CO2 lézer napló - 1.nap

Ahh ez is eljött..de jó..hmmm

Aki lemaradt a felvezetőt ITT találja.

Reggel lepörgött az életem filmje, hogy akarom-e én ezt...feltódultak az emlékek, hogy azért ez nem olyan fincsi dolog..na meg most új helyre megyek..igen..döntött a jobb ár, beadtam a derekam..

Természetesen a klinikát előtte leinformáltam, sok művész és színész látogatja - amitől én pont rosszul vagyok, tehát ez nem vonzó a számomra, de arra pont jó, hogy ha nekik megfelel akkor nekem sem kell besz*rnom..

Mivel nem csinálok reklámot senkinek ( he-he ezt a kezelést sem promóért kaptam sajnos ), ezért csak annyit mondok róluk, hogy wow meg "ez igen", ritka kedvesen és előzékenyen bántak az emberrel, és roppant széleskörűen tájékozódtak mielőtt nekirontottunk volna az arcomnak..100pont!

Na de nem ez a lényeg..kezdem.

No hát akkor mi is az a Nu Skin?

Amikor pár éve egy barátnőm ódákat zengett róla, bevallom egyik fülemen be a másikon ki..

Awww mondom egy újabb piramis játék, egy népbutítás, egy felesleges ketyere..Aztán csak mondta, csak monda..aztán megvette..aztán (mivel modell és rendszeresen sminkelem) észrevettem, hogy eltűntek az apró kezdődő ráncok a homlokáról...No akkor kérdeztem meg, hogy mi történt?

Hogyan tovább....?

Kedves olvasóim!

Bizonyára észrevettétek, hogy a blog nem frissül..
Köszönöm a sok aggódó levelet, minden rendben van velem, egyszerű okai vannak a "hallgatásomnak" amit ma induló instagram oldalamon el is tudtok olvasni.

Keresd: @sminkesmas az Instán

A jövőben a tevékenységemet az insta oldalamra korlátozom, egyrészt a limitált karakterszám miatt ami ott írható (így nem merülök el órás cikkek írásában) másrészt az egyszerű kezelhetősége miatt.