2016. 04. 20.

Különbségek a szálazott szemöldök tetoválások terén, miért jobb az új microblading módszer?

Gépi és kézi szálazott szemöldök tetoválás
Nagyon rövid és lényegre törő szeretnék lenni..

Két technika létezik a szálazott tetoválások terén ( de persze kombinálhatjuk is ezeket) az egyik géppel, a másik pedig kézzel, azaz speciális tollba befogott soros tűkkel készül.

Az új trendek egyértelműen a kézi technika felé hajlanak, mégpedig azért, mert ez a tetoválás elég hamar kikopik, nem jut olyan mélységbe, így akár évente változtathatunk stílust és formát, másrészt sokkal természetesebb, vékonyabb, szőr hatású, és kevésbé megfolyt a végeredmény.

Akik olvastak már engem tetoválás témába, azok jól tudják, már minden fajta szemöldök tetoválásom volt.
Friss, pár napos kézi szálazott tetoválás
Akik még nem, azoknak ITT van infó a kálváriámról és a gépi szálazott tetoválásról is.
Kezdtem anno a satírral -amikor még csak az volt-, aztán a gépi szálazással, de már évek óta a kézi/japán/mikrotűs/microblading/3d szemöldök tetoválás vagy egyéb fantázia néven fellelhető szemöldök szálazásban hiszek.

A fő jellemzői tehát a kézi technikának: élesebb, realisztikusabb, természetesebb szálak, amik hamar kikopnak, tehát ideálisabbak mint bármelyik más módszer... mármint azoknak akinek nem gond 1-1.5 évente ismételtetni a tetoválást, és a természetesség hívei.

Microblading szemöldök szálazás
Nekem már sosem lesz természetes hatású a szemöldököm, a fenn említett rengeteg fajta tetoválásaim után, amik sosem koptak ki vagy tűntek el maradéktalanul, de ez az új technika nagyon sokat segít azon, hogy a kevésbé természetesből is természetesebb hatásút hozzon ki az ember. Akinek még szűz a szemöldök terület azoknak gyönyörű munkákat lehet alkotni, rengeteg képet találsz a témában ITT.

Az ára, mivel ez a legújabb technika, sajnos jelenleg még nem olcsóbb, mint a hagyományos módszerek.
Íme, ezek a soros tűk, ezzel "karcolnak"
Időben, fájdalomban kb azonos mint a hagyományos sminktetoválások.
Szakember függő, mennyit fog dolgozni rajtad és mennyire alapos.
Persze nagyon hamar is elkészíthető, ha csak némi apró igazítás kell, mert rendelkezel szép saját szemöldökkel.
Ez a módszer kitűnő a férfiaknak is, mert tényleg nagyon bele tud olvadni a saját szőrzetbe.

A kitűnő szakember keresése persze itt se könnyű, mert inkább a jó rajztudás, a szépérzék, az arc és arányok ismerete, illetve a jó színérzék elengedhetetlen, tehát nem az számít, hogy ki mennyire jó kozmetikus, vagy mennyire aranyos, tessék referencia munkákat kérni a választott szakembertől.
Mindenképpen tudjuk meg azt is, hogy hol képezte magát, nézzünk ennek is utána, mert ez egy más módszer mint a gépi tetoválás, így mivel tűsorral karcolják a bőrödet, máshogyan dolgoznak rajtad mint a géppel, nem mindegy a mélység és a karcolás iránya, jellege. Nem mennék olyanhoz aki ugyan géppel jól tetovál, de mindenféle képzés nélkül fogott neki a microblading módszernek.

Összefoglalva: mindenképpen ajánlom ezt a technikát.
Bár igyekszem mindenkit lebeszélni arról, hogy tetováltassa az arcát ( a saját káromon tanulva) talán ez a kézi az egyetlen módszer aminek nem vagyok ellene.
Persze kiemelten fontos a jó szakember, és az, hogy ne a tartósságra törekedjünk, mert ennek pont az a lényege, hogy hamar kikopik, mert nem megy olyan mélyre és nagyon vékony kis vonalakat tudnak vele húzni.
Ha van némi szemöldököd, mégha ritka is, akkor máris sokkal szebb és természetesebb lesz a végeredmény, mert a tetováló tudja követni a természetes szálnövekedésedet.
A problémás szemöldökök esetén is ez az egyetlen módszer, ami a körülményekhez képest a lehető leginkább ki tudja hozni a maximumot a kevésbé esztétikus szemöldökök esetén is.

7 megjegyzés:

 1. Szia!

  Én másfél hete csináltattam meg. Egy hirtelen felindulás volt. A kozmetikusom januárban kezdett neki. De nagyon ügyes kezű, nem volt kétségem a kimenetel iránt, annak ellenére h nem volt nagy gyakorlata még. Nekem iszonyatosan fájt (azóta már újított fájdalomcsillapítót ami hat is, szerintem nekem semmit nem hatott.) Alapból van szemöldököm, nem rossz egyáltalán. Itt ott hiányos, ritkább volt, untam igazgatni reggelente, jön a nyár, leolvad, leázik stb. Kényelmi szempontok vezéreltek, de bejött. Már most is imádom, remélem a színe nem fog nagyon kivilágosodni, vagy kikopni túl hamar. Én is csak ajánlani tudom! Életem első tetoválása:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szió!

   Igen, nagyon jó ez a módszer!
   Örülök, h elégedett vagy te is!

   Törlés
  2. Nem mutatnál (akár egy nem felismerhető, csak kivágott) before-adter képet?
   Mostanában egyre többet filózom a tetoválásán, naponta formázgatni már lusta vagyok (bár vannak sminkelős periódusaim, mikor bezzeg nem), de talán az zavar leginkább, h mindig legalább egy picit mű lesz, látszik rajta, h ezzel-azzal formázgatott, a tetoválás bizonyos képeken/embereken természetesebbnek tűnik. Furán hangzik, tudom.

   Törlés
  3. Huhh ezt kinek írtad? :-D
   Amúgy ha van saját szemöldök mennyiség akkor nagyon természetesre lehet csinálni...az én toldozott-foltozott szemöldökömnél ez esélytelen volt...

   Törlés
 2. A héten találtam rá erre a módszerre és nagyon megfogott.
  Kit ajánlanál? Meddig tart kb Illetve mennyire fáj egy 10-es skálán?

  Nincs semmilyen teteovalasom így viszonyítási alapom sem.

  Köszönöm! ♡

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudom kinek mekkora a fájdalom küszöbe, így nem szeretnék ilyeneket behatárolni :-D biztos más a fájdalom skálán ez egy olyannak aki már szült vagy komoly műtéten esett át és olyannak aki még nem pl.:-)

   Nem kellemes, de ki lehet bírni ha nagyon akarod, mert mindenki kibírja :-)

   Nem tart sokáig, inkább az elő tervezés a több idő, a tetoválás olyan 20 perc.
   :-)

   Törlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...