Ugrás a fő tartalomra

FTC, Bioszálak, Vékonyszálas kontúr terápia, egyéni tapasztalataim őszintén

FTC szálak
Szálak, szálak szálak.
Foglalkoztam már a témával ITT meg ITT, de most az egyéni tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.
Rengetegen kérdeztek a kezelésről, így látom a téma még mindig aktuális.

Maga a felszívódó szálas terápia lényege az, hogy kollagén rostok képződnek a szálak helyén, majd a szálak pár hónap alatt felszívódnak, és a megerősödött kollagén rost pedig marad...egy ideig ( nem örökre).

Az egésznek a titka abban rejlik, hogy nem a mennyiség a lényeg, hanem a jól megtervezett szálbehúzás.
Minden esetben ez egyedi és személyre szabott.
Vannak vékonyabb, vastag, hosszú és rövidebb szálak.
Még egyszer kiemelem, nem a behúzott szálak mennyisége a lényeg, bár bizonyos szám alatt nem hatásos a kezelés, de ha túl sok szálat húznak be, ott felléphet csomósodás és az arc eltorzulása is ( mint a túlzott töltőanyag bevitelnél).
A szúrások nyomai a kis piros pöttyök

Mivel nekem a teljes arcom nem kívánta, így csak a szám melletti részt (marionett redő és nevető ránc környéke) tartotta az orvosom megfelelőnek a kezelésre.
Havonta jártam, 3 alkalommal húztuk be a szálakat, így folyamatosan és egyszerre kevesebb szálból álló beavatkozáson vettem részt.

Rövid érzéstelenítő krém után a szálak behúzása ezen a helyen nem volt számomra fájdalmas, csupán kellemetlen, viszont a beavatkozás után még hetekig éreztem a bőröm alatt "bökő" vagy beszúró érzést itt ott, ami egy természetes velejáró ( ez idővel elmúlt).
Egyszer az egyik beszúrási pontnál egy kis gyulladás fellépett ( mint egy pattanás ), de ez pár napon belül elmúlt.
Már a beavatkozás napján sminkeltem és ödémás sem volt az arcom, minden olyan volt, mintha a kezelés meg sem történt volna.

Természetesen egész arcra kiterjedő esetekben ez jobban leterheli a szervezetet, és felléphet egy kis enyhe ödéma vagy nyúzottság, de nem feltétlen velejárója a dolognak.

Ez az egy ami begyulladt
Hova menjünk? Sajnos vannak olyan esetek, hogy a kezelést végző orvos nem ért a szálbehúzás technikájához, így hallottam már balul elsült kezelésről ( kitapintható csomók, túl sok szál behúzása egy helyre ami miatt megváltozott az arcforma), de ezek szélsőséges ügyek.
Javaslom olyan orvost válassz aki nem csak bőrgyógyászati kezeléseket végez, hanem akár teljes arcplasztikát is, mert ő valószínűleg jól ismeri (nem csak papírról) az arc izomzati és szerkezeti felépítését.
Nem mellesleg azt is jelzi, ha nem vagy alkalmas a kezelésre vagy nem lesz látványos az eredmény. Sajnos azok a bőrgyógyászati klinikák ahol nem nagy a repertoár a kezelésekre, hajlamosak rábeszélni az embert és a várt eredmény elmaradhat.

Véleményem a kezelésről: annyit biztos nem változtat mint egy arcplasztika vagy mint egy ráncfeltöltés. Számomra nem mutatott kiemelkedő eredményt a behúzás.
Ezért nincs előtte-utána fotó...amiket látok a neten azt senkinél sem láttam, pedig sok ismerősöm megcsináltatta már. Azok inkább reklámok vagy több kezelés kombinációi.
1 éve végeztettem, nehéz megállapítani azt, hogy ha nem csináltatom meg akkor most milyen lennék, de azt viszont látom, hogy semmi kiemelkedőt nem látok :-) na ezt jól megfogalmaztam.
Ártani biztos nem ártott, töltőanyagok híve nem vagyok ( mert sosem szívódnak fel maradéktalanul még a felszívódó anyagok sem, amik később halmozódhatnak, illetve később más készítmények injektálása során esetleg "összeveszhetnek" a bőr alatt, ami csomósodáshoz vezethet).

A nevetőránc nem tűnt el, nem huppant ki, ott van és úgy van, viszont talán nem annyira lötyi, hanem talán(!!) feszesebb, és jobban "tart" az a rész.
Sajnos máshogyan nem tudom megfogalmazni...senki sem veszi észre max én.

Sok barátnőm végeztette teljes arcon és többször a kezelést, de olyat senki sem állított, hogy ettől máshogyan nézne ki, és látványosan megfiatalodott tőle.
Mindenki (azaz a jó érzésű orvosok...) elmondja, hogy úgy tud hatásos lenni minden ilyen jellegű dolog, ha a bőrünk és problémánk állapotának megfelelően több kezelésből kombinálnak személyre egy kezelési sort, aminek esetlegesen ez is a része lehet.
Ez a szálbehúzás inkább a megereszkedett bőrre a megfelelő, nem változtat a bőr felszíni megjelenésén, és ráncokat sem tölt fel.

Összefoglalva: Én mindenképpen több kezelés kombinációjaként javaslom a szálas technikákat, így tudjuk több oldalról támogatni a "fiatalosabb" kinézetet.
Én minden esetben így járok el.
Ismét kiemelem, hogy ne magunkat diagnosztizáljuk, hogy milyen kezelésre van szükségünk, hanem több(!!) profi helyre is menjünk el, és kérjünk egyedi véleményt, hogy a problémáinkon mi segítene.
A szálbehúzásos módszereket a lézer, villanófény, RF, UH után és a ráncfeltöltés, botox előtt a legjobb alkalmazni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből.

Valami miatt..mi miatt?
Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom.

Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Ilcsi tapasztalatok - AHA biológiai hámlasztó + Esemény előtti

Biztos sokan ismeritek az Ilcsi termékeket, sokan szeretitek és sokan nem.. Vagy aki még nem is próbálta, az is hallott róla.

Egy magyar családi vállalkozásról beszélünk, ne aggódjatok, nem tartok cégbemutatót, ezt csak azért jegyeztem meg, mert tudatosan szeretek magyar terméket vásárolni - már ha az megüti azt a szintet amit elvárok.

Azt is szeretem, hogy "elhiszem" a természet közelségét, és olyan érzésem van, mintha én kevertem volna ki őket a kertből szedett növényekből.
A termékeket kozmetikustól lehet megvenni, de kiskapuként az online aukciós oldalakon is elérhető.


Hogyan tovább....?

Kedves olvasóim!

Bizonyára észrevettétek, hogy a blog nem frissül..
Köszönöm a sok aggódó levelet, minden rendben van velem, egyszerű okai vannak a "hallgatásomnak" amit ma induló instagram oldalamon el is tudtok olvasni.

Keresd: @sminkesmas az Instán

A jövőben a tevékenységemet az insta oldalamra korlátozom, egyrészt a limitált karakterszám miatt ami ott írható (így nem merülök el órás cikkek írásában) másrészt az egyszerű kezelhetősége miatt.

Neogence - Legjobb szemránckréme

Tudjátok, hogy a Neogence termékek legkiemelkedőbb sorozata a "Tökéletes bőrmegújító" termékcsalád.
A szemkörnyék ápolására kiemelten odafigyelő olvasóimnak ajánlom az egyik leginkább élvezettel használt szemránckrémemet.

Fotona 3D arcfeszesítés 3. alkalom

A Fotona 3D és 4D az arcfeszesítő eljárások legújabb, több kezelésből álló kombinált módszere. A 3D három lépcső/ülés, a 4D pedig négy lépcsős kezelésből áll/ alkalom.

Az első kezelésemről és élményeimről ITT a második alkalomról és a felmerülő kérdésekről pedig ITT találjátok a beszámolómat. Ezt azért javaslom elolvasni, mert a lényeges információkat ezek tartalmazzák.

A harmadik alkalommal is minden azonos módon zajlott mint előtte, így erről semmi újdonságot nem tudok elmondani, így elkezdem inkább összegezni mit látok idáig.