Ugrás a fő tartalomra

FTC, Bioszálak, Vékonyszálas kontúr terápia, egyéni tapasztalataim őszintén

FTC szálak
Szálak, szálak szálak.
Foglalkoztam már a témával ITT meg ITT, de most az egyéni tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.
Rengetegen kérdeztek a kezelésről, így látom a téma még mindig aktuális.

Maga a felszívódó szálas terápia lényege az, hogy kollagén rostok képződnek a szálak helyén, majd a szálak pár hónap alatt felszívódnak, és a megerősödött kollagén rost pedig marad...egy ideig ( nem örökre).

Az egésznek a titka abban rejlik, hogy nem a mennyiség a lényeg, hanem a jól megtervezett szálbehúzás.
Minden esetben ez egyedi és személyre szabott.
Vannak vékonyabb, vastag, hosszú és rövidebb szálak.
Még egyszer kiemelem, nem a behúzott szálak mennyisége a lényeg, bár bizonyos szám alatt nem hatásos a kezelés, de ha túl sok szálat húznak be, ott felléphet csomósodás és az arc eltorzulása is ( mint a túlzott töltőanyag bevitelnél).
A szúrások nyomai a kis piros pöttyök

Mivel nekem a teljes arcom nem kívánta, így csak a szám melletti részt (marionett redő és nevető ránc környéke) tartotta az orvosom megfelelőnek a kezelésre.
Havonta jártam, 3 alkalommal húztuk be a szálakat, így folyamatosan és egyszerre kevesebb szálból álló beavatkozáson vettem részt.

Rövid érzéstelenítő krém után a szálak behúzása ezen a helyen nem volt számomra fájdalmas, csupán kellemetlen, viszont a beavatkozás után még hetekig éreztem a bőröm alatt "bökő" vagy beszúró érzést itt ott, ami egy természetes velejáró ( ez idővel elmúlt).
Egyszer az egyik beszúrási pontnál egy kis gyulladás fellépett ( mint egy pattanás ), de ez pár napon belül elmúlt.
Már a beavatkozás napján sminkeltem és ödémás sem volt az arcom, minden olyan volt, mintha a kezelés meg sem történt volna.

Természetesen egész arcra kiterjedő esetekben ez jobban leterheli a szervezetet, és felléphet egy kis enyhe ödéma vagy nyúzottság, de nem feltétlen velejárója a dolognak.

Ez az egy ami begyulladt
Hova menjünk? Sajnos vannak olyan esetek, hogy a kezelést végző orvos nem ért a szálbehúzás technikájához, így hallottam már balul elsült kezelésről ( kitapintható csomók, túl sok szál behúzása egy helyre ami miatt megváltozott az arcforma), de ezek szélsőséges ügyek.
Javaslom olyan orvost válassz aki nem csak bőrgyógyászati kezeléseket végez, hanem akár teljes arcplasztikát is, mert ő valószínűleg jól ismeri (nem csak papírról) az arc izomzati és szerkezeti felépítését.
Nem mellesleg azt is jelzi, ha nem vagy alkalmas a kezelésre vagy nem lesz látványos az eredmény. Sajnos azok a bőrgyógyászati klinikák ahol nem nagy a repertoár a kezelésekre, hajlamosak rábeszélni az embert és a várt eredmény elmaradhat.

Véleményem a kezelésről: annyit biztos nem változtat mint egy arcplasztika vagy mint egy ráncfeltöltés. Számomra nem mutatott kiemelkedő eredményt a behúzás.
Ezért nincs előtte-utána fotó...amiket látok a neten azt senkinél sem láttam, pedig sok ismerősöm megcsináltatta már. Azok inkább reklámok vagy több kezelés kombinációi.
1 éve végeztettem, nehéz megállapítani azt, hogy ha nem csináltatom meg akkor most milyen lennék, de azt viszont látom, hogy semmi kiemelkedőt nem látok :-) na ezt jól megfogalmaztam.
Ártani biztos nem ártott, töltőanyagok híve nem vagyok ( mert sosem szívódnak fel maradéktalanul még a felszívódó anyagok sem, amik később halmozódhatnak, illetve később más készítmények injektálása során esetleg "összeveszhetnek" a bőr alatt, ami csomósodáshoz vezethet).

A nevetőránc nem tűnt el, nem huppant ki, ott van és úgy van, viszont talán nem annyira lötyi, hanem talán(!!) feszesebb, és jobban "tart" az a rész.
Sajnos máshogyan nem tudom megfogalmazni...senki sem veszi észre max én.

Sok barátnőm végeztette teljes arcon és többször a kezelést, de olyat senki sem állított, hogy ettől máshogyan nézne ki, és látványosan megfiatalodott tőle.
Mindenki (azaz a jó érzésű orvosok...) elmondja, hogy úgy tud hatásos lenni minden ilyen jellegű dolog, ha a bőrünk és problémánk állapotának megfelelően több kezelésből kombinálnak személyre egy kezelési sort, aminek esetlegesen ez is a része lehet.
Ez a szálbehúzás inkább a megereszkedett bőrre a megfelelő, nem változtat a bőr felszíni megjelenésén, és ráncokat sem tölt fel.

Összefoglalva: Én mindenképpen több kezelés kombinációjaként javaslom a szálas technikákat, így tudjuk több oldalról támogatni a "fiatalosabb" kinézetet.
Én minden esetben így járok el.
Ismét kiemelem, hogy ne magunkat diagnosztizáljuk, hogy milyen kezelésre van szükségünk, hanem több(!!) profi helyre is menjünk el, és kérjünk egyedi véleményt, hogy a problémáinkon mi segítene.
A szálbehúzásos módszereket a lézer, villanófény, RF, UH után és a ráncfeltöltés, botox előtt a legjobb alkalmazni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

No hát akkor mi is az a Nu Skin?

Amikor pár éve egy barátnőm ódákat zengett róla, bevallom egyik fülemen be a másikon ki..

Awww mondom egy újabb piramis játék, egy népbutítás, egy felesleges ketyere..Aztán csak mondta, csak monda..aztán megvette..aztán (mivel modell és rendszeresen sminkelem) észrevettem, hogy eltűntek az apró kezdődő ráncok a homlokáról...No akkor kérdeztem meg, hogy mi történt?

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből.

Valami miatt..mi miatt?
Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom.

Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Szakáll és bajusz festése

A szakáll téma egyszerűen nem tud kipörögni, rengetegen keresnek rá, és olvassák el az ITT található ápoló cikket, tehát itt az idő, hogy a szakáll festését is kitárgyaljuk.

A szakáll sokszor külön életet él a hajunk színétől, illetve még mindig nagy divat, és sokan szeretik határozottabbá tenni az arcukon eme szőrzetet.
Mivel én nő vagyok, a téma engem különösebben nem érint, viszont a koromfekete hajú férjem esetében a szakálla hamarabb..vagyis látványosabban kezdett őszülni, mint a haja.
Mivel elég trendi és fiatalos megjelenésű, sikerült rábeszélnem, hogy rám bízza a szakálla festését.

A tökéletes önbarnítót keresem...St. Moriz Lotion

Persze-persze könnyű azt mondani.."tökéletes"...?

Végre folytatom a sorozatot, amit ITT anno elkezdtem..jobb később mint soha. A hallgatás oka az  volt, hogy nem találtam olyan önbarnítót amit magamra kentem volna.

A St. Moriz barnítójáról akkor hallottam első körben amikor be akartam szerezni az aranyárban mozgó ausztrál csoda barnítót a lovingtan -t ( de sajnos végül annyira nem éreztem a dolgot, hogy a világ túlsó feléből rendelgessek több száz dolcsiért ).

Bújtam bújtam tovább a külföldi bloggereket, és eljutottam a St. Tropezbarnítójáig. amiről szintén ódákat zengenek, és akkor a számomra ismét nehézkesnek ítélt beszerzés miatt, a "csöves" verzióhoz tévedtem... ami St. Moriz néven kelleti magát - micsoda véletlen a név választás..

Neogence - Legjobb szemránckréme

Tudjátok, hogy a Neogence termékek legkiemelkedőbb sorozata a "Tökéletes bőrmegújító" termékcsalád.
A szemkörnyék ápolására kiemelten odafigyelő olvasóimnak ajánlom az egyik leginkább élvezettel használt szemránckrémemet.