Ugrás a fő tartalomra

Time Balm...ezmiez? TheBalm cosmetics

TheBalm TimeBalm primer
Gondolom egyre többen látjátok előbukkanni ezt a márkát, ami hivatalosan TheBalm név alatt fut.
2004 óta van jelen az USA-ban.
Érdekessége, hogy saját felhasználásra kezdte otthon a kutyulást a márka alapítója, ki akart hagyni minden olyan összetevőt a termékekből amit károsnak ítélt.
Úgy bejött neki, hogy márka született. ITT van erről több.

Smink, haj, köröm és bőrápoló cuccokat gyárt a cég, és jópofa, hogy meg lehet nézni, kik a dolgozóik ITT..a sok kutya és cica külön cuki faktor.

A TimeBalm elnevezés egyébként a krémeket és 3 sminkterméket takar, egy primer, egy korrektor és egy alapozó esik ebbe az álnévbe, a lényege,hogy több ápoló összetevőt tartalmazó sminktermékek csoportja, ami az érett, felületi vízhiányos vagy száraz bőrnek tökéletes.

TimeBalm Korrektor és primer
Én a primert és a korrektort szereztem be, tekintve, hogy ha nem is a tipikus érett bőrrel rendelkező egyén vagyok, viszont száraz a bőröm, ápolásra szorul, és sok sok vitamint és ápoló összetevőt ígér a termék.

Primer: A,C,E vitamin tartalmú smink előkészítő primer.
Puhítja a bőrt, és enyhíti, elfedi az apró vonalakat, száraz foltokat és apró pórusokat.
Figyelem ez nem egy kifejezetten tág pórusokra való primer. Lágyabb is, nem az a darabos kukacos fajta, lágy zselére emlékeztet, szilikonos primer.
A szilikonos primerekről annyit, hogy még sosem okozott komedót vagy pattanást az erre jócskán hajlamos bőrömre.

Alkalmazása: a szokásos hidratálód száradása fölé kened, majd erre a primerre kezded meg az alapozást.
1-2 borsónyi mennyiség kell az arcra maximum, igény szerint.
Szépen lezárja a hidratálót a bőrbe, így a száraz bőrnek, illetve téli sminkeléshez ideális.
Zsíros bőrre nem ezt a primert választanám.
Jó ez a primer mert valóban puhítja a bőrt, az összetevőkre is odafigyeltek és állatokon sem tesztelnek (aki erre is figyel).

Egyébként nagyon lágy, de nem folyós
Vélemény: több mint fél év használat után elmondhatom, hogy a primer valóban jó arra a célra amire alkották, azaz az érett vagy vízhiányos bőrnek megfelelő, mert szebb lesz az alapozásod, ha ezt a primert megfelelően alkalmazod.
A smink tartósságát minden olyan termék növeli ami lezárja a bőrt, hidat képez és jobban ül rajta az alapozó.
A fiatalabb vagy normál bőrnek se árt, de valószínű semmilyen kiemelkedően extrém hatásról nem fognak tudni beszámolni.
Csodát az idős bőrrel se tesz, de szépen egybe simítja a szárazabb vagy érdesebb területeket. Ráncokat pórusokat extrém mértékben nem, inkább enyhén halványít.
A bőr puhítása a fő erénye, amit bizonyos kor után értékel csak az ember.
Tehát véleményem szerint jó ez a primer, csak akkor és arra használva amire kitalálták, különben semmilyen kiemelkedő hatást nem fogsz rajta észre venni, mint például a mattosító, pórus feltöltő primereknél, amik elég látványosak ha jók.

Ára 30 usd vagy 7000ft körül kapható ITT.
TimeBalm (TheBalm) concealer

Concealer: a cég egyik legnépszerűbb terméke, így mindenképpen ki akartam próbálni.
Mivel tégelyes, ezért én teljesen más állagra számítottam mint amit kaptam.
Ez a krém korrektor, bár kívülről másnak tűnik, de belenyúlva érezhető, hogy valami hihetetlenül könnyű, krémes, vizes, mégis jól pigmentált, közepes fedésű.
Selymes fénye fiatalítja a fakó szemkörnyéket, és szépen eldolgozva nem emeli ki a ráncokat sem.
Fixáló púderre szüksége van, én valamilyen nagyon könnyű HD púderrel fixálnám, ITT egy olcsó alternatíva. Nehéz, vaskos púderrel ne próbálkozz mert felveszi és ha idősebb vagy, oda a szép természetes textúra.
TimeBalm - Lighter than light

Alkalmazása: a használat során a hozzá adott szivacsot azonnal kidobtam, mert szerintem legszebben úgy működik a dolog, ha tiszta ujjakkal dolgozzuk el.
Spatulával ki lehet emeli amit az ujjaink között eldörzsölve felmelegítünk és a szem környékén eldolgozzuk.
Ha van kedven akkor erre szintetikus ecsettel rásegítek.
Zsíros szemkörnyékre kifejezetten nem ajánlom, megcsúszna rajta mert viaszos.
Száraz vagy érett bőrön a legszebb.

Vélemény: a lighter than light színt választottam, ez a legvilágosabb.
Szem környékén kívül még highlighternek is tökéletes az arccsontomra, orrcsúcsra, állra, száj környékére.
A szivacs szerintem kuka..
Én az NC 35-ös mac színemet világosítom föl ezzel, szépen bele olvad, világos, de nem durván. Nagyon világos bőrön biztos nem alkalmazható kiemelésre.
Pigmentált, de nem természet ellenes ez a korrektor, szépen keveredik bármilyen termékkel.
Nincs panaszom rá, de mégsem nyúlok hozzá sűrűn, mert annyira megszoktam az ecsetes végű toll korrektorokat a szemkörnyéki használatra, hogy nekem kényelmetlen ezt a tégelyes terméket kezelnem. Viszont ha gyors természetes kiemelésre (highlighterre) vágyom, akkor ez nagyon egyszerű előkapnom és ide-oda kennem belőle...szóval kettős dolog ez.
Egyébként szeretem és elégedett vagyok a korrektorral.
Pattanásokra nem hatásos, bizonyos sebekre jobb hidat képez, illetve puha is, de ehhez pedig nem eléggé pigmentált.
TheBalm - Lighter than light korrektor

Ára: 18 usd vagy 4300 ft körül ITT.

Összefoglalva: A TheBalm termékei közül szerintem kiválasztottam azt a kettőt ami kapcsán csalódás nem érhetett.
A primerek választásakor, ha extra igényeitek vannak akkor mindenképpen csak olyat válasszatok ami kifejezetten a ti problémáitokra van, mert ha nincs különösebben kiemelve vagy direkt úgy hirdetve akkor csak egy "általános" terméket kaptok, így nem fog megfelelni.
A korrektorok világába is egyre nehezebb eligazodni, mert van korrektor bőrhibákra és van szemkörnyékre, és még ebből ágaznak lefele, hogy a típuson belül milyen problémához ajánlott. Én sosem keverem a kettőt, azaz minden korrektort oda használok ahova való, mert a sok tapasztalat arra megtanított, hogy ami valamire tökéletes az más dologra borzalmas (tisztelet a kivételnek).

Megjegyzések

  1. A primert próbáltam és szerettem, de valóban van ennél jobb a tág pórusokra, illetve az ütögetős technikával lehet ezzel is jobb eredményt elérni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből.

Valami miatt..mi miatt?
Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom.

Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Ilcsi tapasztalatok - AHA biológiai hámlasztó + Esemény előtti

Biztos sokan ismeritek az Ilcsi termékeket, sokan szeretitek és sokan nem.. Vagy aki még nem is próbálta, az is hallott róla.

Egy magyar családi vállalkozásról beszélünk, ne aggódjatok, nem tartok cégbemutatót, ezt csak azért jegyeztem meg, mert tudatosan szeretek magyar terméket vásárolni - már ha az megüti azt a szintet amit elvárok.

Azt is szeretem, hogy "elhiszem" a természet közelségét, és olyan érzésem van, mintha én kevertem volna ki őket a kertből szedett növényekből.
A termékeket kozmetikustól lehet megvenni, de kiskapuként az online aukciós oldalakon is elérhető.


FTC, Bioszálak, Vékonyszálas kontúr terápia, egyéni tapasztalataim őszintén

Szálak, szálak szálak.
Foglalkoztam már a témával ITT meg ITT, de most az egyéni tapasztalataimat szeretném megosztani veletek.
Rengetegen kérdeztek a kezelésről, így látom a téma még mindig aktuális.

Maga a felszívódó szálas terápia lényege az, hogy kollagén rostok képződnek a szálak helyén, majd a szálak pár hónap alatt felszívódnak, és a megerősödött kollagén rost pedig marad...egy ideig ( nem örökre).

No hát akkor mi is az a Nu Skin?

Amikor pár éve egy barátnőm ódákat zengett róla, bevallom egyik fülemen be a másikon ki..

Awww mondom egy újabb piramis játék, egy népbutítás, egy felesleges ketyere..Aztán csak mondta, csak monda..aztán megvette..aztán (mivel modell és rendszeresen sminkelem) észrevettem, hogy eltűntek az apró kezdődő ráncok a homlokáról...No akkor kérdeztem meg, hogy mi történt?

Szakáll és bajusz festése

A szakáll téma egyszerűen nem tud kipörögni, rengetegen keresnek rá, és olvassák el az ITT található ápoló cikket, tehát itt az idő, hogy a szakáll festését is kitárgyaljuk.

A szakáll sokszor külön életet él a hajunk színétől, illetve még mindig nagy divat, és sokan szeretik határozottabbá tenni az arcukon eme szőrzetet.
Mivel én nő vagyok, a téma engem különösebben nem érint, viszont a koromfekete hajú férjem esetében a szakálla hamarabb..vagyis látványosabban kezdett őszülni, mint a haja.
Mivel elég trendi és fiatalos megjelenésű, sikerült rábeszélnem, hogy rám bízza a szakálla festését.