Ugrás a fő tartalomra

Folyékony aranyam...

Lehet ezt a címet újra kéne fogalmaznom..?
Homemade arany..:-)

Senki se gondoljon perverzkedésre, nem képviselek olyan nézeteket, hogy saját végtermékünk és a szépségápolás egy lapon említhető..vagyis nem tudom, én nem szeretném..akiket érdekel a téma, vagy nem is érti mire célzok, azoknak egy kis összefoglaló, szórakoztató szösszenet ITT található.

S.k., homemade dolog ez is, de másképp..a szó nemes és a természetet befogadó értelmébe...ahh ebből nem jövök ki már jól..inkább olvass tovább..



Történt ez úgy, hogy a TV-t bámulva a szokásos lifestyle műsoraimat unva ( nem hiszem el, hogy nincs új a nap alatt a számomra..ez már szerintem az öregedés első jele ), arra lettem figyelmes, hogy miként őrizzük meg bőrünk barnaságát, rugalmasságát, szépségét egy körbe...

Nahh mondom ez jó téma, mert én elég könnyen fakulok, és utálom ha nem vagyok barna, pedig nem vagyok barna, mert lusta vagyok szolizni..szóval ördögi kör...

Természetesen azért fogcsikorgatva havi 2-3 alkalom szolit magamra erőltetek, de jól emlékszem a dicső 90-es évekre amikor ha hetente csak 2-3 szoli fért bele a ritmusba akkor tuti nem mentem hétvégén sehova, mert nem illett az imidzsembe.

Tehát mondjuk ki, megalapoztam az idő előtti öregedés pillérjeit már az előző században (ezredben?), de szerencsére boldogok a tudatlanok, és mivel akkor még nem tudtuk ez mennyire ártalmas és veszélyes móka, ezért a szervezetem sem fogta ezt föl, így korosztályom "tarisznyarákos-napotsosemlátott" bőreihez képest is jól tartom a formát - már ami a napkárosodást és ráncokat illeti.

Én inkább tutira mentem anno és otthoni, gyalázatra nyomkodott, sebes bőrrel szoliztam, azaz "szárítottam" a hegeket, hogy biztosan maradjon nyoma..maradt is..ohh yeeee..

Ez még félreérthető..
Nos ez a dicső múlt, egy kis merengés..szóval kb. két éves kortól oktatnám a gyermekeknek, hogy a bőr nagy kincs és vigyázni kell rá, mert törékeny a szépsége.
Szüleim a makulátlan ( mai napig is csodás ) bőrrel rendelkeznek, így sajnos nem adhatták át nekem a "tudást", mert ami természetesen jó, arról nehéz feltételezni olyat, hogy el is romolhat egyszer, ha nem vigyázunk rá.

A testápolás terén szép lassan igyekszem az imádott szappankáim mellett áttérni a mellék anyagoktól mentes hidratáló készítményekre.
Ez mindig egy vágy, egy elérhetetlen cél lesz a számomra, mert míg a tusfürdőkről könnyen lemondtam, az illatos testvajak tuti mindig el fognak csábítani.
Nem látom magam ahogy nem vásárolok több L'occitane, Lush vagy Body Shop testápolót...ahh kizárt..

Annyit viszont biztosra veszek, hogy a DM-be nem fogok beszédülni, hogy bármilyen testkrémet vegyek..egyszerűen bizonyos ezresszám alatt nem tudnak olyan testápolót kreálni nekem, ami hosszútávon felkelti az érdeklődésemet..no ilyet ott meg nem árulnak..

Kicsit eltértünk a tévés inspirálódásomtól, de mindjárt visszakötök azzal, hogy a fülem ugye nyitott volt, így befogadta azt a receptet ami a vibráló, barna, telt, selymes, puha bőr ígéretét rejtette.
Elkezdtem a témában elmélyülni, így vagy 2 óráig esélytelen volt velem a kommunikáció, majd elégedetten hátradőlve, mínusz tízezerrel zártam a legújabb ámokfutásom.

A kulcsszó az olajak megfelelő kiválasztásában és keverésében rejlik, ha ez megvan, akkor érdemes tiszta esetleg bio olajakat választani.

Az extra olajak persze arany árban mozognak, és hát kihagyni nem fogjuk ha már pont az extraság a cél, különben a fáradt fritőz olajunkban is hentereghetnénk.
Az eredeti receptet egy kissé tuningoltam, formáztam, még jobbat, luxust akartam.
Az olajak egy része+1 bónusz hajszál..
Büszke vagyok..létrejött..taps..

A testápoló olajam annyira sikerült csak jól, hogy a legféltettebb krémeim között várja a különleges alkalmakat a használatra, persze "kényszerből" azért használgatom, hisz különben mi értelme lenne... így heti 1-2 alkalommal biztos kényeztetem a bőröm vele.

Miben más?
-Nincs benne semmi oda nem illő, még minimális százalékban sem
-Nincs színezék vagy tartósító
-Úgy illatosítom ahogy akarom
-Azonnal issza a bőr, a különleges olajoknak köszönhetően
-Nem fullad a bőr, sőt inkább úgy érzem most éledt fel
-Napokig érzem a hatását
-Enyhén bronzosítja a bőrt
-Valóban van benne hatóanyag
-Elvileg nem allergizál ( az illóolajokat kihagyva)
-Beteg bőrön is hatékony ( ekcéma, akne)
-Minimális természetes fényvédelemmel rendelkezik

....és tuti kihagyok valamit....

Most már szeretnétek tudni, hogy mégis miről beszélek ugye?
Mivel nem kereskedelmi forgalomra szántam, ezért pontos mértékeket nem kellett mérni, ezt nézzétek el nekem, így csak kábéra dolgoztam amikor összeraktam a kencét, hisz mégse atombombát gyártottam.
Az arányokat figyeljétek, ha valamiből csak kevés kell azt külön jelzem.

A receptem:

Az alapok egyenlő részben:
20ml sárgarépa olaj ( bőrpuhító, hidratáló, ekcémára, aknéra, vitalizál, gyógyít)
20ml sárgabarackmag olaj ( gyulladás csökkentő, száraz, érzékeny bőrre)
20ml argánolaj ( anti ageing, regenerál, ekcémára, rugalmassá tesz)

Aztán egy kis extra táplálás:
10ml avokádó olaj ( A,E,D vitamin forrás, gyulladt bőrre, hegekre, nedvességmegőrző)
Én így tárolom..
10ml papaya olaj ( hidratáló, kondicionáló, ránctalanító, aknéra is )
5ml málna magolaj ( hidratáló, gyulladás csökkentő, kiütésre, napvédő, baciölő )

Természetes tartósítás:
E-vitamin ( tartósító, gyulladás csökkentő, 2-5%-ban használható!! )

Illat - elhagyható  ( tájékozódjatok az illóolaj hatásáról pl fahéj nem javasolt)
5-15 csepp illóolaj ( illatanyag pl citrom, bergamot, narancsvirág )


Használat előtt felrázandó!!


Bár aki a linkre kattintott, annak biztos feltűnt, hogy a Naturkencének csináltam egy spontán promóciót, én tőlük vettem a cuccok nagy részét, de ez nem egy "lefizetett hirdetés" hisz ismét fizettem és önként-dalolva vásároltam tőlük.
Természetesen máshol is beszerezhető minden.

Az olajról annyit, hogy hamar felszívódik ( a megfelelő összetevőknek köszönhetően ), nedves bőrre érdemes az olajokat használni, használat után ha úgy érezzük nem szívódott be a termék, érdemes pár percet várni, mert enyhén színez az olaj amíg nem szívódik fel (azután már nem).
Én általában esti fürdés után használom, de nyáron tuti nem így lesz.
Ami még fontos: nem kell sok! Komolyan!
Az olajokat én inkább üvegbe tárolom, így azt is kivédem, hogy kioldjon a műanyag flakonokból ezt meg azt...
Én egy kiürült Orofluido-s üvegcsébe tartom, ami adagolós így könnyen kezelhető.

Ha bármit megváltoztatnál a receptben akkor olvass az olaj tulajdonságainak után, mert nem minden olaj szívódik könnyen, így lehet nehézkes és ragacsos az érzés amit maga után hagy.
Én száraz, dehidratált bőrrel rendelkezem, de ez az olaj gyorsabban szívódik rajtam mint a body shop-os testvajak.
Nem napozáshoz és nem szolizáshoz van, hanem ez egy barnaságot megőrző puhító olaj.

Próbáljátok ki!

Megjegyzések

  1. Sziiaa:)))
    Annyira örültem, hogy visszatértél, és annyi mindent akartam kommentelni, és nem sikerült kicsikarni semmit, nem tudom miért, annyira megörültem hogy "kinyitottál":((( Na de most:)) Ezt a jó kis receptet tuti megcsinálom, kíváncsi vagyok napozáshoz (délután 4 után) milyen lesz, illetve szolihoz, néha én is befekszek, télen, de max 9 percre (arc nyak letakarva).
    Nálam a szappanőrület most kicsit lecsengett, télen sajna nekem nem váltak be, érdekes hogy neked igen, pedig kb egyforma a testünkön a bőr, a leírásaid alapján. Engem szárítottak (holt tengeri ovis kecske is, apropó van azóta új kedvenced?). Viszont a krémes minden mentes med tusik bejöttek. Plusz egy blogon olvastam sheavaj habkrém keverésre receptet, na kb egész télen nem vettem testápoló cuccot mert a saját keverékemet kenegettem, szuper jót kikísérleteztem:)
    Továbbá kipróbáltam az orofluidot, (te hatásodra) de csak a kis 5ml rendeltem meg, imádtam az illatát, nyilván 5 mlből nem tudom leszűrni hogy hosszútávon milyen. A nyomorult loreal selymes olaj lassan fogy, fele még meg van....az semmi különös, de legalább nem ront. Most az iparfümérián a 100ml orofluid 4290...úgyhogy le is csapok. Te azóta se cserélted le?
    Nagyon jó lett ez a cikk, főleg a bevezetés, jókat nevettem:DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szió!
      :-D
      Ne napozáshoz meg szolihoz nyomasd, mert arra nem igazán a legjobbak az olajak ( megsül a bőrbe), hanem sima testápoláshoz.

      Nekem maradtak az ovis szappanok a kedvencek, imádom őket, főleg az iszapos!

      Orofluido nálam biztos lábakon áll, nagyon sokat kipróbáltam, de csak ezt szeretem ( mert nem ragad-tapad..persze a kevés mennyiség, és mégis ápol, puhít stb)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz