Ugrás a fő tartalomra

Ezer köszönet! Lilibe Peelingpadsra repültem...

Imádom amikor aktívan rész vesztek, a nem igazi blognak nevezhető blogom kis életében, és ezzel az én életembe is belopóztok a szó jó értelmében..
Dörzsis vatta a Rossmanntól

Így történt meg, hogy egy kedves olvasóm felhívta a figyelmemet erre a szupi kis dörzsis vattakorongra ( nem is értem Judit, hogy vetted ezt észre? ).

A történet arról szól, hogy a szokásos vatta korongokra apró műanyag golyócskákat préseltek, amik kellemesen és gyöngéden csiszatolják a bőrt... tök nagy okosság.



Így fest az érdes oldal
Olyanok ezek a kis golyócskák, mint amit pár bőrradír fajtába is bele raknak, csak itt a vatta egyik felületére nyomták rá, a korong másik oldala a hagyományos maradt.

Arctonikkal használom, és félbe vágva ( mert nagy ovális alakú a vattakorong, és bőven elég a fele is ), és csak alkalmanként, tehát nem minden nap..
Ezért nem tudtam még eldönteni, hogy jól érzem-e, de az áttörlés után szerintem azért pár golyócska az arcon is marad, így a bőrömet a "kezelés" után száraz törcsivel, vagy esetleg a korong sima felével is átsimítom, hogy lejöjjenek ezek a kis érezhető ( nem látható) érdes mikron darabkák az arcomról.
A korong "sima" hagyományos oldala

Miért szeretem? Mert higiénikusabb mint a kefe, a lufa, a dörzsis kesztyű és barátai, kellemesebb és gyengédebb is, és nagyon gyors azáltal, hogy elég rá tonikot cseppenteni vagy arclemosót és jónapot!

Előszeretettel használom amikor hidratálás és sminkelés előtt a modell bőrét előkészítem. Gyengéd arclemosóval, vagy lágy tonikkal és ezzel a vattával dolgozom, ami ilyenkor méretét tekintve is kitűnő, mert nagy és jól kézben lehet tartani.

Nagyon jó haszna van, amikor száraz foltokat vagy kisebb hámlásokat akarunk eltüntetni a bőrünkről. Ezen kívül pedig "csak" egy sima vatta korong, azaz a vatta minden tulajdonságával, pl. víz alatt nem tudod használni, és vastag krémek-pakolások lemosásához is jobb ha inkább arcmosó szivacsot vásárolsz.
Lilibe Peelingpads

Hatásáról annyit, hogy nem ér fel egy AHA-s hámlasztással, és egy jófajta profi arcradírnál is gyengébb, de pont ezért használható sűrűbben és bátrabban mint azok, és én pont ezért szeretem.

Köszi Judit, ez tényleg király kis cucc, vegyétek, vigyétek, nehogy beszüntesse nekem a márka a gyártást, mert nagyon szupi ( szerintem), én mindenképpen újra fogom vásárolni, mert a száraz bőrömnek amikor nincs kedvem/időm radírozni felüdülést jelent.

35db van a csomagban, ami igazából magamon 70db ( félbevágva), és nem naponta használom, tehát vagy 3 hónapig elég lesz.
Az ára az amire pontosan nem emlékszem, de 5-600ft körüli, szóval érdemes betesztelni azoknak, akik pont ilyen terméket kerestek.
Csak a Rossmann árusítja, mert saját márkája.

Megjegyzések

  1. nahát, még sosem hallottam róla, de jól hangzik :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így voltam elég sokáig vele:-)

      Törlés
    2. A poszt olvasása után nem sokkal voltam Rossmannban, azóta már nekem is van "radírozós" vattacsomagom :D

      Törlés
  2. Nem tűnik rossznak, mindenképp megnézem ha rossmanban járok :)

    VálaszTörlés
  3. Hű, mekkora ötlet, ma meg is nézem magamnak a Rossmannban :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, milyen egyszerű..pedig más cégtől én még nem is láttam ilyet.

      Törlés
  4. De jól hangzik, ha megyek a Rossmannba meg is nézem :) köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem be is vált..nem romlik meg, utazáskor is ideális pár darabot bedobni.

      Törlés
  5. Nagyon jól hangzik, felírom a bevásárló-listámra én is! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyit tud amennyi látszik rajta, egyszerű de ötletes!

      Törlés


  6. Hasonlót és is használtam pár éve, talán Müllerben vettem, tetszett de nem vásároltam újra miután elfogyott, most újra veszek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még nem is láttam ilyet, mondjuk nem is kerestem, de nyáron tökéletes lesz nyaralni vinni, így a bőrradír otthon maradhat (na meg most is praktikus ha rohanok).

      Törlés
  7. Éppen írni akartam, hogy a Müllerben is van, de megelőztek :)

    VálaszTörlés
  8. Jesszus, de boldog vagyok hogy segíthettem a kis cyber barátnőimnek:))))
    Egyébként úgy bukkantam rá, hogy épp ebédszünetben igyekeztem elütni az időt és kiszellőztetni a fejem, és hopp egyszer csak beleszaladtam. Engem minden érdekel, iszonyatosan információ éhes vagyok, pláne ha valami beauty téma, olcsó, és nem kell megrendelni!És valami beteges kényszer is van bennem, hogy minden jó dolgot megosszak másokkal is, meg a rosszat is hogy elkerüljék!
    Amúgy tökéletesen összefoglaltad az én véleményem is, annyira szuper, ha egy pici hámlás van az orromon, vagy szemöldök (engem ez télen gyötör), szépen ledörzsizem és szuper vagyok. Bízom benne én is hogy nem szüntetik be, kb másfél hónapja használom az első zacsit, és még mindig van benne jó pár, én is ketté vágtam, de van hogy még a felet is ketté, mert annyira kicsi területet kell ledörzsiznem vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tataaaam... sztár lettél ;-)!
      Tényleg király, és tartsd meg jó szokásod:-)
      Köszönjük!
      :-*

      Törlés
  9. De jó, még nem is hallottam róla! tuti meg fogom lesni legközelebb! :)

    VálaszTörlés
  10. A múltkor is írtad egy bejegyzésben, hogy érdemes leradírozni az arcot sminkelés előtt. Másoknál nem tartasz attól, hogy nagyon érzékeny a bőre, és kipirosodik? (Jó persze, azt lehet kendőzni.) Ha meg nagyon hámlós/korpás/száraz a bőre az illetőnek, azon az enyhe radír úgyse segít. Rendes arckezelés meg nem játszhat... Persze, megfelelő alapozó használata sokat jelent, de akkor sem tökéletes, mondjuk egy fotózásnál. Vagy a PS a megoldás? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére ilyen extrém esetekbe nem futok bele, mert egy modell ügyel erre, mert "parázik" hogy legközelebb nem hívják el melózni, ha "elhanyagolt"-nak hiszik a bőrét.
      A menyasszonyoknál sincs ilyen para, mert olyankor kozmetikusok rendbe szedik a bőrt az esemény előtt.

      A radírozás természetesen nem minden nap és minden smink előtt értendő, hanem a kiemelkedő események előtti sminkelésnél, ha 1 héten belül pl nem radíroztunk.

      Olyan agresszív radírozást még sosem alkalmaztam máson ami vörösséggel járna, vagy ha valaki a kicsire is érzékeny, vannak nyugtató szerek arra az esetre.

      Ha valakinek érzékeny a bőre, az jelzi előre, mert az az első, hogy kikérdezem mielőtt neki esek...

      A nagyon "rojtos" és száraz bőrre amúgy se a radír az elsődleges fegyver a sminkelés előtt, hanem ilyenkor jöhet ez: http://sminkesmas.blogspot.hu/2012/08/valami-amit-nagyon-szeretek-elizabeth.html

      PS általában mindig van, de nem mind1, hogy mennyit kell melózni ezen.
      A modell ügynökségek feladata, hogy ügyeljen arra, hogy a modellek viszonylag szép bőrrel, szép foggal és tiszta hajjal érkezzenek, amibe 1-1 pati belefér, de extrém eset nem.
      Ha "sztár" az illető vagy nélkülözhetetlen akkor van az, hogy a fotóssal törhetjük a fejünket, hogy ki mit tud eltüntetni a fényképen.

      Törlés
  11. Délután vettem egy csomaggal! Pont most tesztelem,tényleg nagyon jó! És valóban elég a fele! :) Csak azt sajnálom,hogy nem alul bontottam fel,hanem fent egyből széttéptem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Széttépted? :-D Biztos be voltál már indulva...és is sokszor hamarabb nyitok mint kéne:-)

      Törlés
  12. Ezek annyira praktikus dolgok, ha nem írtál volna róla, fel sem tűnik az üzletben a sok vatta közt. Csak annyit láttam mi a nyavaja 500.-ft-ért vattakorong? De azt már nem néztem meg, hogy ez egy teljesen más termék. Köszönöm a tippet, még az a jó, hogy a városunkban van az ország három üzletének az egyike, ahol minden vásárlásnál van 10% engedmény a vásárlás teljes összegére, így hétfőn futok megveszem. Még egyszer, nagyon nagyon köszi!

    VálaszTörlés
  13. Megyek a Rossmannba, köszönöm. Az ára miatt eddig én sem néztem meg közelebbről, csak azon morfondíroztam, hogy ki vesz ennyiért vattakorongot. Hát, úgy tűnik, én is.

    VálaszTörlés
  14. Én hétvégén vettem a Mülleres tesóját meg. :)
    Demak'Up Soft Peeling Tisztítókorong 2in1 a pontos neve. A leírása szerint a sima oldala tökéletesen eltávolítja a sminket, a másik oldala pedig a Luffa uborkából nyert 100%-ban természetes szálaknak köszönhetően eltávolítja az elhalt hámsejteket. Az ára: 645 Ft és 40 db nagy téglalap van benne, amit szintén simán ketté lehet vágni, és úgy is bőven elég. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is néztem de nem láttam a Müllerbe..vagy lehet, hogy ezt láttam, mert valóban olyan "szálas" volt és nem ilyen pöttyös, én meg ilyen pötyiset kerestem.
      Kipróbálnám, hogy miben más..ami késik nem múlik :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz