Ugrás a fő tartalomra

Ázsiai mélyhámlasztás napló - 5.nap

Ma már csak a cipőre gondolok..meg a mamára..na jó, ez elég fáradt volt...
Naaa? 5.nap reggel

Hivatalosan is bejelentem utca képes vagyok....szalon még nem, de utca igen..tehát irány a pláza, és a hőn áhított pipellő..
Mai dilemma..mit kenjek magamra..

Természetesen töretlen az, hogy az arcomat nem érheti víz, csak a tonikos vagy gyógynövényes lemosás fér bele..tehát nem kéne alapozni, az fix..
Kenegetem is, órát lehet hozzám állítani olyan rendszerességgel, hogy a bőröm a lehető leginkább hidratált és védett legyen.



Még kétoldalt a fülem előtt van egy sáv ahol a bőr nem vált el tőlem és nem valami szép, itt még sötétebb és szárazabb a fejem, de ezt már a hajammal tudom leplezni, ha szükséges.

Egyre nagyobb felület okés
Szerencsére egyre nagyobb felület az ahol szép a bőr, így átvette a terepet a fejemen a normális bőrfelszín.
Ez lesz most már a legnehezebb, hogy ezt a pici sávot is ledolgozzam magamról, mert ott nagyon nehézkes a hámlás.
Gyanítom holnap nem jelentkezem, mert nem lesz miről írni, felesleges már mutogatnom, hogy az a kis felület mikor lesz rendben, mert rohadt unalmas és semmitmondó lenne, hisz a lényeg idáig lezajlott.

Elvileg a 7.napon megyek (2 nap múlva) utókezelésre, ahol a fennmaradt cafatokat kíméletesen eltávolítják ( gumi maszk ) és betöltik a bőrömet tápláló anyagokkal, tehát arról mindenképpen beszámolok, és összesítem nektek a dolog előnyeit, megpróbálom a lézerrel is összehasonlítani, és az előtte-utána kép sem fog most lemaradni, ígérem ( lehet vele b*szogatni)..

A nyakamon is elkezdődött..
A tegnapi nap fő eseménye a homlokom, a mai napé pedig egyértelműen a nyakam hámlása...jobb később mint soha..
A nyak bőre teljesen más, így egy kicsit csúszásban van, illetve nem kapott olyan intenzív dörzsölést, tehát csak ilyen finoman hámlik, és ilyen sokára.

A nyakam bőrfiatalítás céljából lett kezelve, ott szerencsére nincs semmilyen problémám.

Végül a cipőért egy lightos sminkben ( BB krém..mert ugye mire van ha nem erre....) elfáradtam..meg lett szerezve végre :-D..szóval dupla öröm..vagyis öröm a köbön, azt hiszem erre mondják..

Pár nap és találkozunk :-)

Megjegyzések

  1. Nagyon nagy köszi ezért a részletes beszámolóért, rengeteg hasznos infót tudok meg napról-napra! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, és örülök, ha tudok néha érdekeset mondani :-)

      Törlés
  2. Annyira jó, hogy ilyenekről írsz, igazán hiánypótló.

    Én személy szerint évek óta gondolkozom valami igazán eredményes mélyhámlasztáson, mert a bárányhimlő után maradt foltjaim engem nagyon sokszor zavarnak, erre sajnos az otthoni radírozgatás és AHA nem elég, a hipopigmentáción meg csak az alapozó segít. Viszont bátorságom nincs ehhez a fájdalomhoz.

    Szerintem a képek alapján nagyon sokat javult a bőröd, meg ez mégis hitelesebb, mint a plasztikai klinikák képei. Azért irigylem, hogy nem rettensz meg ezektől.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, ez igazán jól esik!

      Hát azért örülnék, ha olyan szép lenne a bőröm mint neked..tehát akkor lehet nem lennék ennyire " bátor" :-)

      Nem biztos, hogy hámlasztani kéne téged, lehet elég lenne villantani az arcod, ami ugye hámlással nem jár, és csodálatosan eltünteti a barna, piros, szürke foltokat...( ezt viszont csakis lézerklinikán és nem kozminál!)

      Sajnos az igaz, hogy otthon ezeket nem lehet eredményesen kezelni..persze foltokon lehet próbálkozni citrommal vagy kövirózsával...vagy íratni Skinoren krémet ( amit foltokra is adnak)...

      Az a jó egyébként ebbe az Ázsiai módszerben, hogy kozmetikusok is végezhetik, tehát nem olyan drasztikus mint a (bizonyos % fölötti ) sav vagy a lézer, amit csakis orvos használhat.

      Sajna a fehér foltokon és a hegeken a hámlasztások nem segítenek, de hát hozott anyagból ennyit lehet :-D

      Törlés
  3. A kitartàsodért admin az istenke ,,baba,,bört!

    VálaszTörlés
  4. Elnézést .......,,adjon,,............

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Még csak most bukkantam rá a bolgodra, és nagyon jó, nagyon tetszik!! Szeretném a véleményedet kérni...de előtte egy kicsit rólam..elég sok problémám volt/van a bőrömmel, főként az arcomon és a mellkasomon csúnyán aknés volt..a krémek tömkelegét próbáltuk a bőrgyógyászommal, majd jött a fogamzásgátló, de az sem használt..aztán 5-6 hónapig szedtem a Roacuttan-t és akkor jött helyre a bőröm, de a zsíros bőr és fekete kis mitesszerek pár év múlva ismét visszajöttek :( Mindez 8 évvel ezelőtt 17 éves koromban volt. Aztán ebben az évben más betegség miatt egy csomó felesleges gyógyszer beszedése után mikor meggyógyultam, ismét előjöttek a fájdalmas aknék. Mikor felkerestem a bőrgyógyászom a Skinoren krémet adta, nem szerette volna ismét a Roacuttan-t felírni az erős mellékhatások miatt, és őszintén szólva én sem.. Már hónapok óta használom, elég szépen rendbe tette a bőrömet, de a fekete mitesszerek és a zsíros bőr meg persze a hegek még mindig megmaradtak..
    És most hogy olvastam a bejegyzéseidet az ázsiai mélyhámlasztásról, megörültem, hogy talán teljesül a vágyam és nekem is lehet szép bőröm :) És igazából azt szerettem volna megtudni tőled hogy szerinted erre lenne szüksége a bőrömnek??? Vagy valami másra?? Előre is köszönöm hogy időt szakítasz a levelemre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, kedves vagy!

      Sajnos ha lenne olyan módszer ami mindenkinek jó és beválik, akkor most nem olvasnál engem, és az én oldalamon is csak egy bejegyzés lenne a tuti recepttel :-(.

      Az a helyzet, hogy a hámlasztás mindig segít, minden bőrtípust szebbé tesz, de ehhez látni és tapintani kell, hogy milyen bőrrel rendelkezel, és természetesen csakis reális elképzeléseid lehetnek az eredményről.

      A hegeket sajnos ez nem fogja eltüntetni, max csak kevésbé lesz feltűnő egy ideig, a hegekre a dermaroller vagy a fraxel/pixel lézer segíthet, erről is találsz itt infót.

      Az van, hogy a fekete mitesszereket folyamatosan karban kell tartani, és nagyon jót tud tenni neki a mikrodermabráziótól, a lézereses hámlasztásig bármi, de tudj róla, hogy ezek mind csak ideiglenes megoldások, azaz rendszeresen kell csináltatni, pl dermabrázió havonta-kéthavonta, ázsiai hámlasztás évente kétszer stb.

      Nem tudom milyen sűrűn jársz jó(!) kozmetikushoz, aki a fekete mitesszerek problémádban mindenképpen jelentősen segíteni tudna.
      A zsíros bőr a skinoren mellett elbírna még egy normalizáló lemosót és tonikot, így kicsit vissza tudná fogni a faggyút, mert a skinoren csak baci ölő és enyhe szaru oldó, de nem fogja normalizálni a faggyútermelésed.

      Egyébként ha neked a roaccutan bevált, akkor érdemes lenne annak a krém formáját is megpróbálni( isotrexin), mert az külsőleg azért kevésbé káros mint a szemes ( de persze gyengébb is)..de kérdezd meg erről a bőrgyógyászod is.

      Én azt mondom, hogy az ázsiai hámlasztás mindenkinek jót tesz, de mivel nem annyira olcsó, ezért alapos átgondolást javasolok mindenkinek, hogy ne érje csalódás.

      Más egyéb hámlasztásos kezeléssel próbálkoztál már?

      Törlés

  6. Nem még nem próbáltam semmilyen hámlasztásos kezelést sem! Igazából annyi mindent kapott a bőröm az elmúlt években hogy kicsit féltem hogy mi lenne a végeredmény! És reménykedtem hogy a sok kipróbált termék közül majd talán valamelyik majd végleg beválik, de még nem találtam meg az igazit! :-)

    De most szeretném kipróbálni... Előtte persze mindenképpen informálódok melyik lenne a legmegfelelőbb..( a blogod sokat segít ebben) És a bőrgyógyászommal is egyeztetek!

    Nagyon köszönöm hogy válaszoltál :) és a tanácsokat!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit :-)
      Mibdenképpen több helyen érdeklődj, mert mindenkinek maga felé húz a keze ( azaz azt javasolja amit ő is csinál).
      Sajnos mindenképpen látni kell a bőrt ilyen tanácshoz, hogy a számodra leghatékonyabbat válaszd. ( egyébként mind jó, csak mégis kinek ez-kinek az a legjobb)

      Törlés
  7. Szia! Én azt szeretném kérdezni, hogy a zárt mitesszerekre mi a megoldás? Mivel lehet hatékonyan kezelni? Az államon az utóbbi időben sajnos elég sok van, és gyakran be is gyulladnak :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Valószínű hormonális vagy táplálkozási okokra vezethető vissza.
      Ne nyomizd, mert akkor egyre több lesz, és még be is gyulladhatnak.

      Leginkább Glyco-A-val kezelném, hogy megnyíljon a bőr, nem nyomiznám, és belnatur pur skin-el kenném, és kozmira bíznám a tisztítást.

      Sajnos ennél tutibb receptet nem tudok :-(

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz