Ugrás a fő tartalomra

Ázsiai mélyhámlasztás napló - 4.nap

Áció, káció, akáció.. no hát így érzem ma magam..Miért?
4. reggel, ázsiai hámlasztás

Mert megcsapott végre a megújulás szele..
Az éjszakák azért csodásak, mert a bőr gyönyörűen gyógyul és regenerálódik, illetve minimum 8 óra amikor senki sem lát, és ennyi idő amíg nem vakargatjuk a foszlásnak indult képünket..


A párnán való kíméletes korpa-mentesítést ne is említsem..természetesen az éjszakai sergés-forgás finoman segíti leválni ezeket a bőr maradékokat, így reggel mindig megörülök és megőrülök egyben a sok cafattól, hogy mennyivel beljebb vagyok...aztán ez a hámlás végével megfordul, onnantól nap mint nap szeretnék visszamenni az időben, aznapra amikor friss volt a hámlasztásom, mert imádom azt a finom, hidratált, fiatal bőrt amit kapok..

Nagyon szépen elindult már a vedlés, szinte az arcom teljes felületén, reggelre végre a homlokom is úgy döntött, hogy nem ragaszkodik tovább, és elengedi azt aminek mennie kell.
Végre a homlokom is hámlik

Mivel az egész fejem rojtos, örülnék, ha nem ma hozna ajánlott levelet a postás, vagy nem ma jönne át a szomszéd, hogy elfogyott a cukor, mert tuti rám hívnák az ÁNTSZ-t , hogy itt valami trópusi betegség tombol..szerencsére ezt megúsztam, viszont megérkezett az a cipő a boltba, amit 2 hónapja vadászok a méretembe, így b*sszus azt valahogy meg kéne kaparintani ( természetesen nem felpróbálás nélkül..) uhhh-ahhh az élet nagy gondjai ugye...

Lőttem ma több - nem vakus - képet, ami még jobban kiemeli, hogy milyen állapotban vagyok, és ma van annak a napja, hogy 30 percenként krémezem a fejem, hogy a kibukkant új bőr a lehető legjobb ápolásban részesüljön, ne száradjon ki - hisz még sérülékeny- és magába szívjon mindent, hisz ilyenkor nagyon jól átereszti a hatóanyagokat.

Az én krémem speciálisan a faggyúműködés normalizálására lett kitalálva úgy, hogy nem szárít, hanem hidratál..úgy nyeli a bőröm, hogy dokumentum filmekben kéne mutogatni ezerszeres nagyításban..

Amúgy egyre boldogabb vagyok, mert már egyre nagyobb felületen látható, hogy milyen szép a bőr ami eme rettenet alatt leledzett...néha nem árt magunkat elcsúfítanunk, hogy aztán örüljünk annak is ami van..:-)
Oldalt még hámlik és barnás

A napot úgy zártam, hogy az arcom közepén 100%-ban lehámlottam, viszont kétoldalt még barnás, rongyos és őskövületes..lást a 3. képen, ahol az említett pár nappal ezelőtti pati nyomát ( okos voltam megint ) is megcsodálhatjátok..

Ma már van remény, hogy ez holnapra rendbe jön, bár pici, nem zavaró korpásodás még pár napig előfordulhat itt ott.

Az előtört új bőr viszont nagyon szép, táplált, ruganyos és egészséges, és ennek nagyon örülök..legyen már holnaaaap :-) és a cipőért is elmegyek végre..

Megjegyzések

  1. Jó látni a megújulását az arcodnak! Örülök, hogy örülsz! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon látványos a javulás! Gyönyörű az új bőröd!
    Irigyellek a kitartásodért és hogy bírod az önkéntes száműzetést?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a kis itthon ülés sokszor jót tesz, így olyan dolgaimnak is a végére jutok aminek sosem kezdenék neki :-D

      Jajjj aranyos vagy, köszi!

      Törlés
  3. Minden tiszteletem a tiéd, hogy ezt végigcsinálod, én nem biztos, hogy kibírnám. Bár nem hinném, hogy még szükségem lenne rá 22 évesen. Lehet, hogy hülye kérdés, de nem félsz attól, hogy ártasz a bőrödnek, azzal ha ilyen gyakran "megújítod"?

    Nekem is elég problémás a bőröm, kombinált és még mindig tele vagyok mitesszerekkel. Tudnál ajánlani olyan viszonylag pénztárcabarát megoldást, ami javítana a helyzeten?

    Másik kérdés ami nem ide kapcsolódik, de így két legyet ütök egy csapásra.:D

    Most éppen loose powder vadászaton vagyok és ki szeretném kérni a véleményed, hogy melyik lenne a leghatásosabb? Egy ideje a Dodo púderrel szemezgetek, de ha tudsz annál hatásosabbat kombinált bőrre akkor azt szívesen venném. :)

    Előre is köszi a választ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahhh a szükség nagy úr :-D

      Évi 2-3 alkalommal végeztetek "drasztikusabb" hámlasztást az arcomon, ez igazából belefér.
      A bőröm vastagsága miatt pedig mehetnek kúraszerűen enyhe otthoni hámlasztások, vagy csiszolás.
      Sok bőrgyógyásszal és kozmetikussal konzultáltam már erről, és az van, hogy elvileg csak használok vele (azaz könnyebben őrzöm így meg a bőröm fiatalságát), illetve az én adottságaimmal kifejezetten ajánlott is ez.
      Természetesen túlzásokban nem kell gondolkozni, és probléma nélkül is teljesen fölösleges ilyet csináltatni, de pl az ázsiai hámlasztás sem drasztikus módszer, hisz kozmetikus végezheti, míg bizonyos % fölötti savakat és lézeres hámlasztást csak orvos végezhet ( na azok már komolyabb dolgok ).

      MÁS:
      -problémás-mitesszeres bőrre (ezek nyitott vagy zárt comedók? ) nagyon hatásos ez a hámlasztás, mivel ez a gyógynövény keverék csodásan normalizálja a faggyú működést. Igaz ez nem annyira olcsó, de viszont hatásos.
      Tudnék még pár ötletet mondani, de ez bőrdiagnózis nélkül csak vaktában lövöldözés lenne.
      Amit még javaslok neked is az a ragacsos galaj ( gyógynövény ) főzetes lemosás, ami szintén faggyúmirigy normalizáló és comedó puhító ( kb 200ft), vagy a svédcsepp, ami szintén nagyon jó erre a bőrre és hasznos is ( kb 700ft) .
      Krémnek nekem a belnatur pur skin és a baviphat almás éjszakai krém használt ( keress rájuk az oldalamon)

      Porpúder:
      Nos az van, hogy ne a púderedtől várd azt a hatást amit igazából több tényezőnek kell elvégeznie:
      -arckrém ( a kombinált bőrre )
      -primer ( mattosító )
      -alapozó ( ami nem olajos )
      -púder

      No tehát ha átfényesedsz akkor mattosító primer kéne, és a bőrtípusodnak megfelelő alapozó és hidratáló.

      A púder inkább arra van, hogy az alapozót fixálja és a fényen tompítson, szebb legyen a finish..de végtelen mennyiségű olajat a púder nem tud felszívni, főleg ha a krémed és az alapozód sem olajmentes például... ezt a mattosító feladatot ugye szegénykém egész nap önmagába nem tudja ellátni, ha nincs segítsége egy jó alapozó és primer képében.

      A Dodo-t még nem próbáltam, de nagyon jókat hallottam róla én is. Szerintem abba az árkategóriában verhetetlen amibe mozog...drogériásat semmiképpen ne vegyél, akkor max még az Ó utcai sminkboltot tudnám neked javasolni...


      Törlés
  4. Szia! Én 16 éves vagyok kiskoromban (8 évesen) volt egy csúnya bőrbetegségem ( herpesz simplex )az egész arcomon, és hagyott pár heget, nekem a lézeres kezelést ajánlották, de eléggé félek, nem tudom hogy milyet képzeljek el. Neked volt már ilyen? Nagyon fáj?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen az oldalsó menüsor "lézer naplóm" alatt találsz részletes beszámolót.
      Napról napra leírom, így elég átfogó képet kaphatsz róla :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz