Ugrás a fő tartalomra

Az Ilcsi sztori

Te jól ismered az Ilcsi életérzést?
Ilcsi pakolások és zselék
Talán igen....de sokan csak hallomásból, sokan pedig még úgy sem, mivel üzletekben nem lehet összefutni vele..
Persze nagyon egyszerű az Ilcsi weboldalára rákattintani ITT , de párunkat mondjuk ennyire nem érdekel, vagy inkább arra kíváncsiak ami ott nem szerepel.
Annyit leszögeznék, hogy az Ilcsi termékek, és mint cég is többszöri díjnyertesek, szóval valamit jól csinálnak- szerencsére.
És ugye kis hazánk produktuma, tehát magyar áru amit mindenképpen támogatnunk kell.

 A termékek 1984 óta vannak a magyar piacon, 2003-ban történt egy jelentős fejlesztés a kencék előállításában, 2008 óta bio gazdálkodásból származnak a növénykék, így remélhetőleg jobb hatóanyag tartalommal és kevesebb méreggel rendelkeznek mint a nem bio társaik. Ettől függetlenül az Ilcsit "natúr" és nem bio kozmetikumként tartják formailag számon.. egy kis info ITT, hogy miért..
Természetesen az évek alatt sorra jelentek meg új kencék, és tűntek el kevésbé sikeres krémek, ami természetes minden cégnél, aki figyelembe veszi az igényeket.

Napjainkban több mint 40 országban vannak jelen, Elche,Ilike néven is, mivel az Ilcsi ugye elég nyelvtörő lenne pár külföldinek.

A termékek amúgy Ilcsi néniről kapták a nevüket, ő egy kiváló kozmetikus, aki időben kapcsolt, és ügyesen, mai napig családi vállalkozás keretein belül megalkotta ezt a méltán egyedülálló céget. Szerintem sikerük egy része ebben is rejlik, hisz van hiteles arc és család a márkanév mögött.

A krémekre és pakolásokra jellemző, hogy nem kivonatokat tartalmaznak, hanem élő hatóanyagot, azaz úgy képzeljük el a dolgot, mint amikor befőzünk :-), ellentétben azzal mint amikor porból pudingot készítünk.

Állatokon nem tesztelnek, nincs benne parabén, parafin olaj, vazelin, állati glicerin, szintetikus színezék és sűrítő, etoxikált emulgeátor ( emulgátor: segíti a nem vegyíthető szerek homogén összevegyítését, etoxilálás: ipari lágyítás ).

Az Ilcsi  széleskörű termékskálával rendelkezik, így szinte minden problémára találunk megoldást:
- arctejek
- tonikok
- szappanok
- krémek ( hab, hidratáló, zsíros )
- szemránckrémek
- pakolások ( lehúzható, peeling, zselék, kozmetikai )
- masszírozók
- szérumok
- olajok ( gyantaolaj, illóolaj, ápoló olajok)
- gélek
- testápolók
- napozók
- kéz-láb ápolók
- egyéb: méz, gipsz, korrektor, hajtonik, csókbalzsam

Jó-jó...szép meg minden..de hol lehet ezeket beszerezni és kipróbálni?

Régebben a termékek könnyen elérhetőek voltak, hisz interneten is hirdette pár kozmetikus kimérve a kencéket, de ez már a múlt..
Bevallom, én ennek nem örülök, hisz jól tudtam mire van szükségem, így itthonról egy gombnyomással föltölthettem a készletemet, anélkül, hogy bárhova utazgattam volna, és bárkivel dumcsiztam volna a bajaimról.

Az én kozmetikus ismerőseim nem Ilcsivel dolgoznak, egyrészt azért mert az Ilcsi egy életforma ami nem mindenkinek jön át, és még mindig többen szeretik a hirtelen látványos és műanyag illatú kezeléseket, másrészt anno semmilyen megkötés nem volt, hogy miként nézzen ki egy Ilcsi szalon, így az emberek nem feltétlenül azonosították a luxussal az Ilcsi kozmetikákat, így az X forintjukat szerették volna elkölteni egy flancosabb helyen, ha jó - ha nem jó az amit rájuk kennek.

Mióta divat bio-nak meg natúr-nak lenni a szépségápolásban, azóta persze ismét sokan keresik olyanok is az Ilcsi szalonokat akik nem feltétlenül az árak alacsonysága miatt jártak anno oda, de persze az olcsóság is a múlté már, bár még mindig megfizethető és nem érzi lehúzásnak az ember az Ilcsi kozmetikákat.

Mint minden cégnél, persze az Ilcsi szalonok sem garanciák semmire, sajnos sok Ilcsivel dolgozó kozmetikust láttam már akinek fogalma sem volt a szakmáról, de ez persze sok más cégnél is előfordul, hisz egyre felületesebb minden téren az oktatás színvonala, így sajnos nem tudom azt mondani, hogy ha ki van írva valahova, hogy "Ilcsi" akkor ott ők tuti szakértők, és megmondják a frankót.

Természetesen tesztüzemmódba álltam, nyakamba vettem a várost és meglátogattam jó pár szalont, hogy megkérdezzem mégis milyen kezelést és otthoni ápolást ajánlanak a bőrömre, és vásárolni próbáljak.
Felkészültségemet egy megbízható Ilcsi tudor segítette, aki anno dolgozott a cég termékeivel és sokat segített nekem, hogy megtapasztaljuk mi a legjobb a számomra, de már sajnos nem idehaza tevékenykedik ( ezért is lettem meglőve, hogy akkor most kitől-hogyan szerezzek kencéket).

Íme a tapasztalatok:

- 90%-ban kedvesen fogadtak, de itt-ott éreztem úgy is magam, hogy zavarok - de ez persze bárhol előfordul.

- 60%-ban nem állt rendelkezésemre a kozmetikus, hogy vehessek tőle krémeket/pakolásokat, mert épp kezelt, így időpontot kellett kérnem a vásárlásra ( ! )...valóban jó ötlet volt ez a szigor a cégtől?
Ebből 20%-ban az  "egyéb személyzettől" is vehettem volna bármit, csak azt nem amit kértem, mert ő azt jobban tudta képzettség nélkül is...ejnye-ejnye..

- 70% egy általam nem igényelt, és nem szükséges kezelés alá akart vetni, hiába voltam 1 hete kozmetikusnál, amit jeleztem is. De egy masszírozást mindenképpen ki akartak préselni belőlem, vagy bármit...

- 40% vallatás, nem kért kezelés és bőrdiagnosztika nélkül kiadta a terméket amit kértem ( hurrá!).

- 20%-nak elég volt a bőrdiagnosztikához az, hogy sminken keresztül rám nézett és nem kérdezett semmit, hanem kirakott X terméket, hogy ezt vigyem..persze ebből 18% nem a bőrtípusomnak megfelelőt választott.

- 10% volt aki lemosta egy kis helyen a sminkemet és nagyító alatt megnézett, tapintással is vizsgált és kikérdezett..ebből 5% nem volt kelletlen, hanem látszott rajta, hogy szereti amit csinál.

- 40%-ban nem volt eléggé felszerelt a kozmetikus, azaz nem használt bizonyos krémeket/pakolásokat, illetve tégelye fogyott el éppen, így nem tudtam vásárolni.

- 70%- ban gyógyszertári tégelyekben kaptam a cumót, az eredetileg kapható kis méretű Ilcsi tégelyek helyett, amik esztétikusak, átlátszóak, és így tudom, hogy mi van bennük.

- 80%-ban nem írták rá a lejárati határidőt, és nem mondták el a pontos használatot sem

- 10% nem is jelölte mi van a tégelyben

- 90% nem adott számlát :-D amit persze lesz*rok, de mi lett volna ha reklamálnom kell, mert mondjuk gond van a krémmel, főleg ha azt se tudom mikor járt le? ( az Ilcsi termékek romlandóak )

- 20 kozmetikából kb 5 tapintott rá a valódi bőrtípusomra, azaz 25%. Ebből 1 nem ismerte mit kéne rá javasolnia, így teljesen hülyeséget mondott, 4 pedig megemlítette vagy javasolta azt amit szeret a bőröm...azaz 20%- szánalmas..
Jó..persze 98 %-ban nem ártanak ezek a krémek és pakolások, mert nincs bennük olyan cucc, de a felesleges használat pedig a pénzkidobással egyenlő..


Persze ezek a %-ok, csak érzékeltetés céljából lettek lejegyezve..de ezek után felvetődött bennem ismét a kérdés...jó ez, hogy leszoktatjuk az embereket az Ilcsi otthoni használatáról? Vagy akinek nem Ilcsivel dolgozik a kozmetikusa, de ha ő otthon szívesen használna Ilcsi-t azt hozzuk ilyen helyzetbe?

Nem tartozom a céghez, nem mondhatok róla véleményt, de mint fogyasztó beszélhetek... jó lenne egy "központ" ha csak egy is egy nagyvárosban, ha csak 1 napot is van nyitva egy héten, ahol van raktárkészlet, nem akarnak leápolni azonnal, és lehetőleg hozzáértő szakemberek teljesítenek "ügyeletet", akik ha kell hiteles segítséget nyújtanak, és lehetséges halandó embereknek is vásárolniuk.

Persze tudom, hogy ez egy szép álom..de jó reggelt..a környezetemben rengetegen szoktak le ezekről a kiváló termékekről a nehéz beszerezhetőség és a sok "hozzáértő" és kezelésekkel ostromló kozmetikus miatt.
Az elképzelés nem rossz, miszerint ne árulhasson boldog-boldogtalan Ilcsit a neten és a piacon, hisz ez komolytalan, de az sem jó megoldás, ha a vásárló nem kapja meg a megfelelő hozzáállást ( érezze magát sz*rul hogy "csak" vásárol és nem hozzájuk jár), és nem megfelelő szaktudással állnak a kérdéshez ( akkor miért nem vehetem le a polcról a terméket egy üzletben? ).

Sajnos olyan időket írunk, hogy ami túl macerás, bonyolult vagy kellemetlenségekkel jár, azt az utat nem mindenki választja szívesen, így inkább lemond eme beszerző turnékról, a kétes kimenet miatt.

Nehéz megtalálni a jót, szelektálni sem tud a cég, hogy melyik kozmetikusnak adjon el, de ha a termékek jók, akkor a sikert ne árnyékolja be 1-2 hibás megmozdulás.

Természetesen innen is üzenem minden ügyes és okos, korrekt és becsületes Ilcsi kozmetikusnak, hogy őrizzék meg hozzáállásukat, de sajnos nem mindenki olyan mint ők, így terjesszék az igét, hogy miként kell a vásárlókkal bánni, mert lehet visszatér, ha nem érzi nyomasztva magát és meglátja a szaktudást.
Az Ilcsit mint céget pedig sokszor azzal azonosítják aki kínálja a szolgáltatást, és épp ezért lenne jó ha függetlenül is lehetne vásárolni, mert sajnos nem mindenkiben duzzad a szakmaiság, ami esetleges kiábránduláshoz vezethet a vevő részéről.

Maradok az Ilcsi híve, és mindenkinek ajánlom akinek a bőre szeretne fellélegezni a sok kemikáliától, bár én is csak részben tudom megszűrni a kedvelt pipere cuccaimat, de step by step..ami késik nem múlik!
A vásárlást pedig ne adjátok fel, csak egy kis türelem kell, vagy szerencse és kezelések nélkül is a kezedben lehet a hőn áhított termék!
Természetesen önkritika lányok..ha tényleg gáz a bőröd, mindenképpen feküdj be, hisz 3-6 hetente kihagyhatatlan a kozmetikus ( kivéve persze a szupisosemláttamolyanszép bőröknek- de azok most nem engem olvasnak).
Szalonokat, Ilcsi kozmetikusokat nem kívánok sem ajánlani, sem nem ajánlani, tekintettel arra, hogy mindenkinek lehet rossz napja, és sehol nem fordultam meg kétszer.
Az Ilcsi kozmetikák listáját ITT megtaláljátok, biztos esik vagy egy tucat is közel hozzátok.


Megjegyzések

  1. Ez aztán egy jó kis post lett! ;) Gratulálok :) Bejött nagyon ^^
    Éééés igen: én is nagyon szeretem az Ilcsit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi:-)
      Szerintem is jók, és jó lenne, ha az értékesítési vonalra is kicsit ráfeküdnének és akkor többen, egyszerűbben megismerhetnék :-)

      Törlés
    2. Sziasztok!Hol tudom megrendelni az Ilcsi termékeket?

      Törlés
  2. Én nagyon rég nem voltam kozmetikusnál, ez években mérhető már. Egyrészt azért, mert a közelünkben volt egy Ilcsi kozmetikus, akit én túl tolakodónak éreztem [túl sokat kérdezett én meg nem szeretek magamról beszélni], de szuper kozmetikus volt, csak nyugdíjba ment és bezárt. Aztán lementem a közelünkben lévő nem Ilcsi kozmetikushoz, ő meg olyan hegeket csinált az arcomra, hogy azóta sem jöttek rendbe, de kezelés közben még ki is fejtette, hogy milyen rossz bőröm van, mert erősen kell nyomni, mert olyan vastag. Na, azóta nem voltam senkinél sem. :$ Egyszerűen már félek bárhova bemenni, mert ki tudja mit kapok 6- ezer forintért. Viszont szeretnék Ilcsi krémeket, csak aranyárban mérik vagy nem hajlandóak eladni meg bunkók. Utolsó mentsváram a BF idén novemberben és végre lesz AHA-s Ilcsicsodám. *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a BF = Ilcsi kánaán:-D

      Sajnálom, hogy így jártál, én legalább magamnak okoztam a sok heget, ha más csinálja nem is tudom mit tettem volna!

      Bp.-n tudok kitűnő mester kozmetikust ( nem Ilcsi), aki nagyon ért a bőrökhöz, és roppant óvatos és még az én (szintén) vastag bőrömet is csodálatosan kitisztítja úgy, hogy másnap meg se mondja senki, hogy nyomkodtak ( pedig nekem azért van mit kinyomni bőven).

      Amúgy sajnos már nem olyan olcsók az Ilcsi cuccok mint régen, és tól-ig kb egy árban árulják őket, ahogy elnéztem...de én is meglepődtem az árukon!

      Törlés
  3. Bár én csak egy volt felhasználó vagyok, de teljes mértékben egyetértek Veled!
    Nemegyszer írtam már le én is, hogy a bőröm egyik legnagyobb jótevője a csipkebogyó habkrém volt - de amikor a kozmetikusom elment szülni, és az új kozmetikusom nem ezzel foglalkozik (van még egy a városban, de nekem ő nem szimpatikus, voltam nála kezelésen, de nem tetszett) idővel kénytelen voltam lemondani erről a krémről.
    Szóval bár részben értem Ilcsi néni üzletpolitikáját, nem értek egyet vele, és sajnos így elérték, hogy már én sem az ő termékeiket használom, holott tudom, hogy nagyon jó minőségű és a bőrömnek nagyszerű termékek ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívemből szóltál, és az a helyzet, hogy többen vannak így, mint azt bárki gondolná:-(

      Törlés
  4. Ez nagyon-nagyon hasznos bejegyzés volt, köszönjük! :D Egyébként az egy vidéki bolt volt, azóta már nem ott lakom, így nem tudom, hogy még árulnak-e. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :-)
      Ahh most pont nem arra céloztam, azt el is felejtettem amikor írtam :-D..anno be lehetett ezeket szerezni bárhol, pl vásárokon is a kolbászos és pálinkás pult között :-D..én pl a vaterán rendelgettem...

      Törlés
  5. A nagyon ragyás időszakomban ilcsis kozmetikushoz jártam 4 hetente, otthon is az általa adott krémeket használtam, majd fél év nem javulás után föladtam a szélmalomharcot, és felírattam Diane 35-öt+Meromycint. 3 hét alatt elmúlt a szörnyű állapot a fejemről, és azóta se tértek vissza a szörnyecskék. (Már nem gyógyszerezek jó régóta.)
    Nem tudom, hogy a kozmi adott-e nem megfelelő krémeket, vagy mi volt a hiba, de nekem az Ilcsi nem használt, amit nagyon sajnálok. Fenntartó céllal néha elhasználok egy csipke habkrémet, de nem vagyok elájulva tőle. Persze ez egyéni, a márka nagyon igényes, sok szakértelem van mögötte, nincs rá rossz szavam.
    Lehet, nekem pont a kemikáliákra szomjazik a bőröm. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahhh persze, a diane ált. jobban-gyorsabban használ, mint bármilyen krém:-(

      Az van, hogy bevallom, én kipróbáltam szinte minden krémét, de nem azok a kedvenceim, hanem a maszkok és a zselék... sok van ami kiemelkedő.

      Van olyan dolog amit sajnos nem lehet krémekkel rendbe hozni, vagy erősebb behatásra van szükség.

      Az Ilcsi nekem sem tett anno csodát, inkább "csak" javulást hozott, illetve jobb volt mint az akkor használt cumóm...de persze a gyógyszereket ezek a kencék nem verhetik:-(
      Én mindenképpen a maszkokban és pakolásokban szavazok az Ilcsire, a krémeket viszont a kevésbé problémás bőrűek nagyon szeretik.

      Törlés
  6. Hihetetlen mennyi időt,energiát(és pénzt?)fektetsz egy egy postba :) tetszik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :-)
      Sajnos sokszor ezért ilyen ritkák a bejegyzések :-/

      Törlés
  7. köszönöm ezt a postot! pont erre volt szükségem :) én is így vagyok, mint a legtöbben, rossz tapasztalataim vannak az eddigi kozmetikusokkal, és azóta nem szívesen kísérlezgetnék, viszont egy-két Ilcsi terméket szívesen kipróbálnék...ennek ellenére bennem nincs ekkora elszántság, mind benned, hogy sorra végigjárjam az Ilcsis kozmetikákat :( úgyhogy még várom a napot, hogy valaki pont akkor tegye fel pont az a kencét az egyik online aukciós oldalra, amikor pont én nézem :), vagy pedig, hogy valaki megmondja nekem hogy menjek X kozmetikushoz az Y utcába, mert ő 100%, hogy kiadja, ami kell nekem, felesleges sz*rakodás nélkül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahhh ne is mond..volt egy napom, és kellett egy csomó cucc, szóval nekivágtam!

      Az a baj, hogy elvileg az Ilcsi megtiltotta az aukciós oldalakon való árusítást, így nem merik felpakolni, max magánszemély aki vett 1 db valamit és nem jött be neki...

      Egy ötlet: próbálj meg telefonon csörögni a környékeden lévő ilcsi kozmikba, hogy kéne ez meg az, mik a "feltételek"? :-D..így jobban jársz mint én a futkosással.

      Törlés
  8. Jelentem,nagy örömmel talàlkoztam Singapore-ban Ilcsi termékekkel(egy cuki, termeszetes alapanyagu cuccokat àrusitó helyen,kulön kiemelve hogy magyar,kulönleges gyàrtmàny.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen! Nagyon nagy szám külföldön, mi meg nem is tudjuk :-(!

      Törlés
  9. Hát... Azt kell hogy mondjam; IMÁÁÁDOOOOM a bejegyzéseidet!!!! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohhhh...köszönöm...irul-pirul..pedig olyan kis száraznak éreztem a post-ot..ehhez képest rengeteg kattintást kapott, így köszönöm még1szer :-)

      Törlés
  10. Nagyon-nagyon alapos és lelkiismeretes minden, amit írsz. Azt hiszem erre mondják, h nem a levegőbe beszélsz :D

    VálaszTörlés
  11. Sokan talán még nem is hallottatok róla, de létezik már hazai tanúsított biokozmetikumokat gyártó cég is, ez a Biola:) (A hazai tanúsítási rendszer az egyik a legszigorúbb Európában, aminek követelményeit eddig csak ennek a cégnek sikerült teljesíteni!) Én erre a márkára esküszöm, mióta megismertem.:)A kozmetikumok kifejlesztője egy nagyon kedves, a témában hihetetlenül jártas hölgy, akit személyesen is volt szerencsém megismerni! Reklámra azért nem költ,mert szeretné a magyar emberek számára is elérhetővé tenni ezen remek termékeket! Már Biolát használó kozmetikák is egyre szaporodnak, szerencsére ;)
    Én csak ajánlani tudom.:) (Sajnos a termékek elérhetősége kicsit nehézkes, de interneten keresztül senki számára sem lehetetlen :) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismerem a Biolát, de sajnos még nem próbáltam.
      Én a maszkokra és pakolásokra vagyok ráállva és nem találtam választékot ezekből a termékekből - otthoni használatra.
      Ami késik nem múlik, remélhetőleg előbb utóbb tuti lesz Biolám is :-)

      Törlés
  12. Pont akartam újságolni a jó hírt, van egy kozmetikus-tanuló lány, aki krémmánián írta, hogy tud hozni Ilcsi termékeket. Felvettem vele a kapcsolatot, kedves volt, mindent megbeszéltünk, nagykeres beszerezési áron nagyon jól hangzott, már a pénzt is átutaltam...de...
    Hirtelen meggondolta magát, és "Ilcsi és mestere nyomására" már csak listaáron adja a krémeket, mert nem szabad otthonra 50ml-nél nagyobb adagot kiadni valamint csak megszabott áron adhatja, a nagykeres ár ötszöröséért.
    Sajnálom, hogy nem tudok jó hírrel szolgálni, de ezek szerint az Ilcsi menedzsment nagyon erős nyomást gyakorol, neten sem szabadna árulni a termékeket.
    Remélem nem lesz belőle baja, de ha érdekel valakit Ilcsi krém, elküldöm a lány elérhetőségét.
    Annapanni (remélem hamarosan sikerül beregisztrálni és nem leszek Névtelen)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát van ez így :-(
      Érdemes bemenni egy Ilcsi kozmiba és ott próbálkozni, hátha..

      Törlés
  13. A IX. kerületi Lónyay utcában lévő ilcsi kozmetikát tudom ajánlani. Évekig oda jártam (most már csak mannaszappanokat használok, így nincs szükségem kozmetikusra:), nagyon kedvesek, figyelmesek, rendes ilcsis üvegben adják, blokkal stb. Én pl 1800-ért vettem a fekete-szappant (a barátnőm egy másik kozmetikusnál 2800-ért vette..). Nem tudom ez mennyire számít jó árnak, ez sem olyan olcsó, de olcsóbb.

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm a posztot!!!!!! Sok munka van benne.
    Én is nagy Ilcsi rajongó vagyok! (Immáron 15 éve.) Nagyon jó lenne, ha jobban elterjedhetne a márka. Főleg azért, mert magyar, másrészt azért, mert jó minőségű!
    Sztem is az lenne a legjobb megoldás, ha lenne egy mintabolt (minimum Bp.-en) egy szakértővel!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Támogatom! Sajnálom, hogy nem terjeszkedik a márka ilyen módon...

      Törlés
  15. En is jelentem, hogy Singapore-hoz hasonloan itt Ausztraliaban is lehet kapni, kb 12e ft egy pici tegely krem.... erre gondoltam en a magyar lany, hogy ha megyek haza majd jol feltankolok... ha ha, ugy tunik, ez nem olyan egyszeru

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen...nem vagyok híve ennek az üzlet politikának, de persze értem, hogy miért csinálják. Valóban sokszor azért van panasz egy termékre, mert valaki nem a bőrtípusának megfelelőt használja, így ezzel az értékesítési formával kicsit nagyobb az odafigyelés, és a kozmetikusaiknak a bevétel is ( tisztelet a kivételnek)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz