Ugrás a fő tartalomra

A tökéletes önbarnítót keresem...Belnatur - Alga sun golden tan

Önbarnítás..jó dolog! Csak ne lenne nehéz megtalálni a tökéletes terméket..
Belnatur-Alga sun golden tan

Na de én most ezen leszek... Ma a Belnatur önbarnítóját tesztelem nektek, és igyekszem sorozatot kreálni a nyár folyamán ezen termékekből.

Az önbarnításban nem vagyok mai csirke (na meg amúgy se), hisz 1996-ban (úr isten!) már heti 1 flakont fogyasztottam az akkori favorit ( fotókon jól láthatóan ) okkersárgára színező hab barnítókból, ami alatt rákvörösre voltam szolizva, szóval az életben pont ideális lett a végeredmény:-).. hát igen fiatalság bolondság..

Természetesen a mostani agyammal már a napozást igyekszem csökkenteni, és szolizni sincs túl sok kedvem - illetve szárítja az amúgy is száraz bőrömet - tehát a mesterséges barnulás számomra mindenképpen jó alternatíva a gusztusos szín elnyeréséhez.

De hol bukhat meg egy önbarnító?
Szín: hát igen ez az alap..sárgás, túl világos, narancsos...ezek általában a kényes pontok.
Szag: igenis engem zavar ha büdös vagyok 3 zuhany után is tőle
Állag: túl krémes, túl folyós
Száradás: hamar szárad, sosem szárad meg....ááááááá
Egyenletesség: foltos marad vagy elsötétedik a száraz részeken (nem mindegyik ilyen ám)
Bőrre gyakorolt hatás: kiszárít vagy pattanásos leszek-e tőle?
Arc: lehet az arcra kenni, vagy furin fest majd rajta?
Idő: mennyi ideig tart
Rétegezés: mennyire viseli jól az utánkenést?
Mennyiség: mennyire kenjem vastagon, mennyire kiadós a csomagolás
Kezelhetőség: fújós, kenős, habos, kendő..mi jó nekem?
Ár: hát ez sem mellékes


Persze az alap amit már mindenki tud, hogy barnítózni csakis tiszta, radírozott, zsírmentes bőrre lehet szépen, és persze a legszebb eredmény mindig akkor lesz ha nem próbálunk otthon 8 árnyalattal sötétebbek lenni - ezt bízzuk akkor inkább profikra a "fújós" szalonokban.
Én azt vallom, hogy a természetes és legjobb színt akkor kapjuk, ha előtte 1-2 szolit beiktatunk, aztán mehet a barnítás.


No de akkor a teszt.. Belnatur - Alga sun golden tan

Hát nem ezzel kezdtem az "ipart", de azért írok elsőre erről, mert Belnatur krémeket használok jelenleg aminek az összetevői nem irritálják és szárítják a bőrömet ( arc) és nem mitesszer képzőek a számomra ( sőt, szépen mérséklik a faggyút).
Mivel minden önbarnítóval az a bajom, hogy nem merem az arcomra kenni, így tutira akartam menni, hogy ne szárítsa az önbarnítókban megbújó alkohol, és ne legyek ragyával tele tőle.
Mivel ezt a kozmetikusom javasolta, így végre ezt bátran az arcomra kentem..sőt már csak inkább az arcomra használom..

De akkor lássuk a tényeket:
Szín: természetes- nem tudok jobb szót-, de nekem kicsit világos, épphogy látszik ezért nagyon naturál. Nem sárgás, nem "koszos". A gyenge szín miatt testre nem elég ( nekem) ezért csak arcra használom, akár minden nap.
Szag: olyan 3-5 óra után jelentkezik "valami", de ez az első mosdás után eltűnik, elégedett vagyok !
Állag: nagyon kellemes közepesen sűrű krém, aranysárga színű.
Száradás: hamar megszárad, de nem hirtelen, így szépen elkenhető, van idő egyenletesen eloszlatni.
Egyenletesség: még sosem sikerült foltosra kenni.
Bőrre gyakorolt hatás: semmi problémát nem okozott még az én problémás bőrömön sem..sőt, inkább azt vettem észre, mintha gyorsabban gyógyulnának a használata során az apró sebek.
Arc: szépen és természetesen mutat az arcon, nem szívta ki a szemöldökömet és nem is maradt sötét bajusz tőle.
Idő: halványsága miatt csak 2-3 napig látszik a sűrű tisztítás alatt álló részeken ( kéz, arc)
Rétegezés: lehet rétegezni, viszont nem lesz sötétebb a szín, azaz nem leszünk barnábbak, hanem csak az árnyalat lesz erősebb. Naponta, kétnaponta kenem az arcom vele, és nagyon szép.
Mennyiség: kiadós, mert a könnyen kenhető állaga miatt mindenhova csak annyit kell kenni amennyi kell, és jól érezhető, hogy hol kentük már be magunkat, így nem vagyok bizonytalan, nem kenek duplán. Arcomra kb egy szilvamagnyit használok el.
Kezelhetőség: a flakon király, az állag tökéletes, nem folyik, nem csöpög, oda kenem ahova célzom, nem lehet elrontani
Ár: sajnos nem olcsó, pontosan nem emlékszem, de 8-9000ft körül van ez a 250 ml.

Összefoglalva: problémám tehát csak a halvány színével van, amit egy barnítós testápolóhoz tudnék hasonlítani. Ez nekem nem elég, főleg nem ennyi pénzért.
Viszont gyönyörű és egyenletes, illetve a bőrömet is ápolja, váratlan vendégek sem érkeztek az arcomra tőle, így testre ha mást is használok az arcomra mindenképpen ezt kenem.
A lényeget akkor le is írtam, nekem ez a tökéletes arc barnító, a fenn említett tulajdonságokkal, így a 250 ml is elég kiadós lesz ebben az árfekvésben.
Nem mitesszer képző és nem is szárít!

Megjegyzések

  1. Mostanában nagy ellenkampány folyik az önbarnítók ellen. Tegnap 2 cikket is olvastam, mondjuk az egyik sztem tele volt tévedésekkel, de azt sulykolják, hogy mennyire káros az az anyag, ami a barnulást okozza. Elterjedt, hogy azért is lehet egyre kevesebb fajtát kapni, mert betiltották. Én mindesetre amíg a Vichy-t használtam, meg voltam elégedve vele és az is tök jó arcra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a helyzet - ha nagyon le akarom egyszerűsíteni - hogy 99%-ban a kapható BÁRMILYEN kencék "nem biztonságosak" és "rákot okoznak"...
      Évtizedekig tele volt minden ( állítólag) rákkeltő parabénekkel és egyéb "idegmérgekkel"..és akkor most jön a felvilágosodás, hogy ez meg az bizony káros..

      Sajnos úgy érzem, hogy sok az alaptalan pletyka és emellett sok a nem alaposan bevizsgált de évek óta használt hatóanyag, így ki A-t mond, ki B-t a legnehezebb azt megállapítani, hogy mi a valóság :-/..
      Majd 10-20 év múlva ez is kiderül, de lehet csak 50 év múlva,mint a szigorúan titkosított akták..

      Az ételek, a krémek, a levegő, a víz stb minden tele van méreggel, és az a kérdés ezt vajon megszoktuk már? Vagy egyéni érzékenységtől függ, hogy melyik káros?

      A személyes véleményem az, hogy "lehet, csak mértékkel" illetve irány az esőerdő és az ősember lifestyle :-D

      Én sem tudom már, hogy mit higgyek és mi a rossz, nagy a káosz, ettől függetlenül a betiltásról nem tudok.

      Törlés
    2. Én is olvastam azt a cikket amit Tímea....nem tudom, annyi mindenben van káros anyag! Szinte miben nincs?? Kevés olyan termék van szerintem.

      Törlés
    3. Igen-igen..borzalmas ez az egész! Amit évekig istenítenek, hogy milyen jó, az előbb utóbb hirtelen mérgező lesz:-(

      Jó lenne egy hiteles és megalapozott forrás, hogy lehessen tudni mi micsoda mit okoz, és jó lenne ha csak akkor kerülne valami piacra, ha az tuti fixen mellékhatás mentes.

      Törlés
  2. Alverde önbarnítót próbáltad már? Én megvettem, de nem merem használni, mert ugye ezzel sincs mindenki megelégedve - minő meglepő :D - én meg rögtön azt vizionálom, hogy sárga, foltos, és büdös leszek majd tőle.. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Odáig már eljutottam, hogy kézbe vettem a Dm-ben :-)..szóval néztem már..
      Az volt a gondom vele, ami miatt nem került a kosaramba, mert alapból nem tetszett a "szaga".
      Mindenképpen próbáld ki, különben sose tudjuk meg, hogy milyen, és kérlek jelezz vissza róla!
      Kíváncsi vagyok, tényleg!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Peptidek a barna bőrszínért avagy Melanotan II.

Lehet sokan hallottatok már róla, hogy van egy új módja a barnítási folyamatok hatékony növelésének, ez a peptidek csoportjába tartozó melanotan. Melatonan II. Ez a termék egyelőre csak külföldről rendelhető gyógyszerészeti termék, injekció és orrspray formájában szokás "magunkhoz venni". Mivel én még nem próbáltam ( és nem is fogom amíg ezt itthon nem helyezik forgalomba), viszont a környezetemben sokan, ezért gondoltam megosztom veletek az ismerőseim tapasztalatait, illetve amit én láttam.

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)