Ugrás a fő tartalomra

Clean & Clear Blackhead clearing - a mitesszer gyilkos tonik?

 Igen-igen..sokan vagyunk akik mitesszerekkel és nem pattanásokkal küzdenek..
C&C mitesszer elleni tonik

Ez a szalicilsav tartalmú tonik pedig "papíron" a mitesszereket veszi célba, és nem a pattanások szárítására találták ki. Nagyon jól hangzik..túl jól..

Na de lássuk mit tud..

Én évek óta újra és újra megveszem, na nem azért mert eltüntet minden mitesszert, hanem azért mert idáig nem találtam jobbat arra a célra ami az otthoni trancsírozás után megfelelne és nem szárítja annyira rommá a bőröm.

Persze az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy kb havi 3 alkalommal használom, mivel az már az elején kiderült, hogy napi használatra semmi ilyen tonik nem jó és nem hasznos -ez sem. Napi szinten igyekszem inkább kímélő, alkohol mentes, gyógynövényes tonikokkal kenni magam.

Na de ne kezdjem egyből a közepén.. Akinek a pattanásai a mitesszerek összerobbanásiból keletkeznek ( mint nekem is ) az jól tudja, hogy a megelőzés mindenképpen sokat segít a problémán, azaz ha nyitva vannak a pórusok akkor a probléma ( részben ) csökkenthető.

Nos, hogy ne húzzam az időt, ez arra nem jó :-) azaz nem elég...viszont arra tökéletes, hogy a mitesszeres bőrt ne úgy akarja "gyógyítani", hogy csak szétszárítja, hisz az csak tovább rontja a problémát, hanem raktak bele egy két nyugtató összetevőt illetve szalicilsavat is - ami elvileg behatolva a pórusokba megnyitja és kitisztítja őket.
Sajnos ettől függetlenül az alkohol tartalma magas ( jelzi ezt, hogy az összetevő lista 2. helyén szerepel ), ami eléggé nem tesz jót a mitesszeres bőrnek, de ezt bőrpuhítókkal , glycerinnel, panthenollal próbálták kompenzálni, így legalább azt elérték vele, hogy 1-2 használat után nem lesz fakéregszerű száraz a bőröm tőle.
Leírás és összetevők

Arra jó még, hogy az erősen szennyezett bőrt hatékonyan letisztítsa, valóban lekap némi elhalt korpát, de azt nem vettem észre, hogy a fekete mitesszereket csökkentené.
A lemosás után is masszívan arcunkra ragaszkodó alapozókat szintén felüdülés ezzel áttörölni , mert lehozza..

Összefoglalva: Aki azért venné meg, hogy a mitesszereitől megszabaduljon az ne tegye.
Aki napi használatra szeretné azt csak nagyon vastag és zsíros bőrre merném kipróbálni. Én nem használom, csak nagyon ritkán, úgy okés.
A száraz bőrnek sem árt amúgy ez annyira mint a többi, azaz a drogériás alkoholos pati tonikok közül engem ez szárított a legkevésbé.
Otthoni nyomkodás után használom, persze csíp mint minden alkohol, de nem leszek tőle sebes, és ha a nyomi során nem szúrtam el semmit, és szerencsém is van egyszerre akkor egész szép lesz másnap a bőröm (ami a tonik nélkül még nem fordult elő :-/ ).
Arra kiváló, hogy szükség szerint havi pár alkalommal vészhelyzetben átkenjem a bőröm, legalábbis idáig nem találtam jobbat ebben a kategóriában.

Megjegyzések

  1. Nem jó semmire :) Nekem zsíros bőröm van, és arra sem jó... Intenzív sminklemosónak használom :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. he-he:-) igen..én is még az ilyen jellegű használatát említettem, mert a makacs alapozóktól valóban jól megszabadít.
      Egyszerűbb lenne sima toniknak árulni, és akkor nem várna az ember tőle semmit:-).

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz