2012. 06. 11.

Clean & Clear Blackhead clearing - a mitesszer gyilkos tonik?

 Igen-igen..sokan vagyunk akik mitesszerekkel és nem pattanásokkal küzdenek..
C&C mitesszer elleni tonik

Ez a szalicilsav tartalmú tonik pedig "papíron" a mitesszereket veszi célba, és nem a pattanások szárítására találták ki. Nagyon jól hangzik..túl jól..

Na de lássuk mit tud..

Én évek óta újra és újra megveszem, na nem azért mert eltüntet minden mitesszert, hanem azért mert idáig nem találtam jobbat arra a célra ami az otthoni trancsírozás után megfelelne és nem szárítja annyira rommá a bőröm.

Persze az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy kb havi 3 alkalommal használom, mivel az már az elején kiderült, hogy napi használatra semmi ilyen tonik nem jó és nem hasznos -ez sem. Napi szinten igyekszem inkább kímélő, alkohol mentes, gyógynövényes tonikokkal kenni magam.

Na de ne kezdjem egyből a közepén.. Akinek a pattanásai a mitesszerek összerobbanásiból keletkeznek ( mint nekem is ) az jól tudja, hogy a megelőzés mindenképpen sokat segít a problémán, azaz ha nyitva vannak a pórusok akkor a probléma ( részben ) csökkenthető.

Nos, hogy ne húzzam az időt, ez arra nem jó :-) azaz nem elég...viszont arra tökéletes, hogy a mitesszeres bőrt ne úgy akarja "gyógyítani", hogy csak szétszárítja, hisz az csak tovább rontja a problémát, hanem raktak bele egy két nyugtató összetevőt illetve szalicilsavat is - ami elvileg behatolva a pórusokba megnyitja és kitisztítja őket.
Sajnos ettől függetlenül az alkohol tartalma magas ( jelzi ezt, hogy az összetevő lista 2. helyén szerepel ), ami eléggé nem tesz jót a mitesszeres bőrnek, de ezt bőrpuhítókkal , glycerinnel, panthenollal próbálták kompenzálni, így legalább azt elérték vele, hogy 1-2 használat után nem lesz fakéregszerű száraz a bőröm tőle.
Leírás és összetevők

Arra jó még, hogy az erősen szennyezett bőrt hatékonyan letisztítsa, valóban lekap némi elhalt korpát, de azt nem vettem észre, hogy a fekete mitesszereket csökkentené.
A lemosás után is masszívan arcunkra ragaszkodó alapozókat szintén felüdülés ezzel áttörölni , mert lehozza..

Összefoglalva: Aki azért venné meg, hogy a mitesszereitől megszabaduljon az ne tegye.
Aki napi használatra szeretné azt csak nagyon vastag és zsíros bőrre merném kipróbálni. Én nem használom, csak nagyon ritkán, úgy okés.
A száraz bőrnek sem árt amúgy ez annyira mint a többi, azaz a drogériás alkoholos pati tonikok közül engem ez szárított a legkevésbé.
Otthoni nyomkodás után használom, persze csíp mint minden alkohol, de nem leszek tőle sebes, és ha a nyomi során nem szúrtam el semmit, és szerencsém is van egyszerre akkor egész szép lesz másnap a bőröm (ami a tonik nélkül még nem fordult elő :-/ ).
Arra kiváló, hogy szükség szerint havi pár alkalommal vészhelyzetben átkenjem a bőröm, legalábbis idáig nem találtam jobbat ebben a kategóriában.

2 megjegyzés:

 1. Nem jó semmire :) Nekem zsíros bőröm van, és arra sem jó... Intenzív sminklemosónak használom :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. he-he:-) igen..én is még az ilyen jellegű használatát említettem, mert a makacs alapozóktól valóban jól megszabadít.
   Egyszerűbb lenne sima toniknak árulni, és akkor nem várna az ember tőle semmit:-).

   Törlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...