Ugrás a fő tartalomra

Alakformáló high-tech kezelések

Ha nem szívesen ugrassz minibe, vagy csakis megfelelő ruhahosszban gondolkozol...
Ha minden héten többször sportolsz, infraszaunában ülsz és több liter vizet iszol mint azt valaha gondoltad, bármit megtennél hogy többé ne lásd "őket" akkor ez az írás neked született.


Vegyük sorba milyen "drasztikusabb" kezeléseken vehetünk még részt az alakformálás vagy narancsbőr elleni harcban.

Kencék, tekercselések :

Algák, paraffin, krémek, pakolások, iszapok: Rengeteg kencét használnak már a testkezelő szalonokban, hogy bőrünket feszessé és simává tegyék. Ez a leginkább egyszerű és különösebb szaktudás nélkül végezhető kezelés. Szinte kizárt, hogy ártson (kivéve allergia), de úgy vélem a hasznosságuk is csak rövid távú és csakis rendszeres használat mellett garantált..no és még ott vannak azok amik teljesen hatástalanok..

Aromaterápiás tekercselés: Bőrradírozás után speciális aroma olajokat masszíroznak a bőrbe, amit fóliába tekernek és fél óráig meleg helyen dunsztolnak -ez a legfontosabb. A body wrappingtól abban tér el, hogy a hideg-meleg hatásra utaznak, azaz az illóolajok hatására meleg vagy hideg érzet érhető el amivel a szervezet működését is befolyásolják. A kezelés után hideg-meleg váltó zuhannyal fokozzák a hatást. Az olajoktól függően vízhajtás, feszesítés érhető el vele. 7-10 alkalmat minimum javasolnak, de az első kezelés után is látványos lehet. Szerintem kiegészítésként ideális. Az aromaterápiát fáslizással is végezhetik, ennek a neve aromaterápiás fáslizás.


Kontúrfásli: Tehát míg a sima tekercselést fóliával is végezhetik, ezt mélytengeri iszappal átitatott fáslival. Beauty Oscar nyertes és elvileg levédett eljárás, de sokan hirdetik így a kezelésüket. A kezelt területet hatóanyagokkal átitatott fáslival tekerik körbe. Dunsztkötéssel kényszerítik a testet egyenletesebb formára, illetve próbálják a pórusokon kipréselni a méreganyagokat. Az aromaterápiás tekerésnél szerintem hatásosabb, mert már 5 kezelés is látványos lehet. Halványít, feszesít, méregtelenít, tömörít. Elvileg többszöröse az ára a sima tekercselésekhez képest a speciális hatóanyag miatt.


Body wrapping: Azaz testtekercselés. Alakformáló krémeket vagy olajokat használnak, fóliát tekernek rá, így nyomást gyakorolnak a szövetekbe, a fólia miatt a krémek mélyebbre szívódnak és dunsztolódnak. Meleg takaró alatt lehet vele pihenni. Sokan az aromaterápiás tekercselést végzik így. Sima bőrfelszínt, és fogyást ígér. 5-10 alkalom után látványos.

Szurkálások:

Mezoterápia: Pár hónapos, 8-10 alkalmas kúra, ahol a bőr alá speciális hatóanyagokat fecskendeznek.
A kezelés minimális kellemetlenséggel jár, hisz előtte érzéstelenítik a felületet, és ezek a tűk sem vészes vastagságúak. Létezik tű nélküli mezo eljárás is, ha valakinek ez a szíve vágya. Utólagos ápolásként szükség szerint krémeket is adnak hozzá. Körméret csökkenést és a narancsbőr jelentős javulását ígéri.
Videó ITT

Bioshaping: A mezoterápiának egy olyan formája ahol a külső kezelést belsőleg is támogatják, azaz szájon át is szedni kell anyagcsere serkentő hatóanyagokat. Minimum 5 alkalom szükséges, hogy meginduljon a változás.

Akupunktúra: Természetesen ezt mindenki ismeri, újdonságnak csak az számít(hat), hogy beültethető tartós nyomó hatást tudnak elérni, így 3-4 hétig is kitart egy kezelés. Fogyást ígér.

CO2 - Carbomed: A bőr alá széndioxidod juttatnak egy kis vékony tűvel, ami a zsírszöveteket lebontja, a vérkeringést serkenti ami aztán elszállítja a salakanyagot. 5-10 alkalom szükséges, nem fájdalmas, heti 2-3 alkalommal végezhető. Zsírtérfogat csökkenést és látványos narancsbőr eltüntető hatást ígér.

Injekciós zsírszobrászat: A nehezen eltüntethető helyekről való zsír olvasztását jelenti. Speciális anyagot fecskendeznek a területbe, amitől a zsír elfolyósodik. Maga a  kezelés nem fájdalmas, többször kell ismételni és pár nap után fontos a helyileg célzott masszázs vagy más eljárás, hogy a megbontott zsírt elszállítsa a szervezet.

Kütyük, gépek, hullámok:


Kavitációs zsírbontás: Kavitáció, ha ultrahang hatására a folyékony szerkezetből gáz lesz. A zsírsejtek szétesnek amit a nyirok keringés szállít el, és javasolt ennek támogatása célzott  nyirokmasszázzsal. Zsírcsökkenést és feszességet ígér. 5-10 alkalom szükséges. Páran vitatják és veszélyesnek tartják az eljárást, főleg azért, mert elég körültekintő használatot igényel ( vese, máj, csontos részeken nem javasolt).
Videó ITT

Ultrahangos mélymasszázs:  Ultrahang azaz hanghullámok hatására hőt fejt ki, ami a kötőszövetben a vérkeringést és a méregtelenítést beindítja, krémekkel használva azok bejutását segíti. Otthonra is megvásárolható készülékeket is árulnak. 10-15 kezelés javasolt, méregtelenítést, feszesítést ígér.

Ultrashape: Ultrahang alapokra épülő kezelés, de nem hőhatással dolgozik hanem célzottan roncsolja a zsírsejteket. Az energia nem folyamatosan, hanem löketekben érkezik, ezért nincs hőhatás. Csak a zsírt roncsolja, a környező szöveteket nem. Orvosi konzultáció előzi meg. 2-5 kezelés elég szokott lenni, havi max 3 kezelés javasolt.Térfogat csökkenést és egyenletesebb kontúrokat ígér. Nem fájdalmas, kényelmes gépi kezelés.
Videó ITT

Ultracell: Ultrahang + rádió frekvencia egy kezelésen belül. Hőhatás, vérbőség, salakanyag kiürítés. A két módszer előnyös tulajdonságait ötvözik. 5-6 alkalom javasolt, kellemes kezelés, mely térfogat csökkenést és simább felületet szavatol.
Videó ITT

Oxy-Life: Ahogy a neve is jelzi, oxigén segítségével nagy nyomást gyakorolnak a felületre, így a hatóanyagokat ez juttatja a bőrbe. Striák kezelésére is szokták javasolni, illetve arckezeléseket végeznek vele. Hatékonyabb anyagbejutást ígér, így az alkalmazott krémektől függ a hatás.

Rádió frekvencia:  A szövetek melegítésével éri el, hogy a zsírok elolvadjanak amit aztán a vér és nyirok keringés elszállít. A kezelés eredményeképp a bőr megfeszül és egyenletes feszes lesz. 6-8 kezelés szükséges, enyhe hőérzet lehetséges, de kellemetlenséggel nem jár. Több cég is készített RF gépet, ilyenek a : Tripollar Regen, Profiderm, Fusion, Accent stb.
Videó ITT

VelaSmooth - VelaShape: Infra + rádio frekvencia + vákuum + masszírozó görgők egyben. Térfogat csökkenést, feszes sima területet ígér. A kezelés nem fájdalmas, és koncentráltan a problémás terület kezelhető vele. 3-4 kezelés látható, de 6-10 kezelés után lesz látványos.
Videó ITT

Hexapolár eljárás: Rádió frekvencia + fényenergia segítségével hőhatást gyakorol a mélyebb szövetekbe, amik így a zsírsejtek széteséséhez vezetnek, és a nyirok keringésen keresztül távoznak. 6-10 kezelés javasolt, nem kellemetlen eljárás. Térfogat csökkenést és testkontúr javulást ígér.

Masszázsok, vákuum, elektromosság:

Cellulit masszázs: Az eredmény jelentősen függ a személytől aki végzi. Lényegében egy erőteljesebb és célzott masszázsról van szó ami megindítja a nyirok keringést a problémás részeken, miután a speciális masszázzsal a lerakódásokat "összetörik". Kék-zöld foltok garantáltak, és nem egy élvezetes kezelés. Infrával vagy tekercseléssel a legtutibb. 8-10 alkalom szükséges.

Izomstimuláció:  Lényegében a most divatos "speed fitness" őse. Elektródákat helyeznek a test bizonyos pontjaira - izmokra, és elektromosság segítségével összehúzódásokra kényszerítik őket. Ülő vagy fekvő helyzetben történik az egyáltalán nem kellemetlen kezelés, mely után általában izomláz jelentkezik. A zsírokra és a narancsbőrre a sportolás erejével hat, bár ezzel a módszerrel olyan izmainkat is megdolgoztathatjuk aminek a létezéséről nem is tudunk. 10-15 alkalom jó kiegészítője lehet más alakformáló kezelésnek. Rövidítése: EMS, és különféle fantázia neveken fut: Ultratone, New-life Venus, B.E.A.M, Komputeres alakformálás stb
Videó ITT

Elektrolipolizis: A Medi Fat módszert szokták a Tv-ben mutatni, amikor a celebek hasából hosszú fém drótok állnak ki. A zsírszövetbe gyenge áramot vezetnek, ez a szúrás nem is érezhető. A természetes fogyási kényszert indítja el, mivel az áram direkt ingerli a zsírszövetet. 4 hét, 8 alkalom, diéta és fenntartó kezelés is szükséges lehet.
Videó ITT

Lpg vagy vákuum masszázsok: Erről már bővebben ITT írtam. A vákuum masszázsok ugyan történhetnek kézi köpölyözéssel is, de ezekre már különböző cégek speciális gépeket fejlesztettek ki, amitől a kezelés kényelmes és kellemes lesz. Végül is egy "porszívóval" simogatnak végig, speciális mozdulatokkal, ami így a vákuum hatására beindítja a nyirok keringést, a masszírozó görgők is erősítik a hatást így a gödröcskék jelentősen javulnak.
Pár alkalom is látványos lehet, de érdemes egy 10-es bérletet lejárni és heti 2-3 napot rászánni a tökéletes eredményért.
Videó ITT

Hullámmasszázs: Ez az a bizonyos két hosszú "csizma" amit a lábakra húzva a szerkezet nyirokmasszázst végez. Méregtelenít és beindítja a nyirok keringést, így serkenti a szervezetet az egyeletlenségek eltüntetésére. 10 alkalom javasolt, nem fájdalmas, de azt érezhetjük, hogy ütemesen szorítja a lábunkat a "csizma" ami hol fölfújja magát, hol enged egy kicsit. Olyan mint a vérnyomás mérő.
Videó ITT

Vacu Styler: Egy olyan kis kabin, ahova mell alatt belógunk, és a szerkezetben vákuum hatás érvényesül. Beindítja a nyirok keringést, így a salak anyagok könnyebben távoznak. Fél óra kellemes relaxáció. Ez is egy hullám masszás de a készülék teljesen más.
Videó ITT

Metszések a bőrön:

Lézer- lipolízis: A bőrön ejtett kis bemetszésen kanült vezetnek be, ami lézer hatására elolvasztja a zsírsejteket, majd vákuummal kiszívják az elfolyósított zsírt. Nem szükséges altatás, helyi érzéstelenítésbe folyik a munka. Szorító ruházatot max pár napig kell viselni. Kisebb zsírmennyiség , enyhe zsírréteg eltávolítására hatékony.
Videó ITT.

Zsírleszívás: Drasztikusabb megoldás a fenn említetteknél, de már vibráció és vékonyabb kanül segíti a szebb eredményt és a gyorsabb felépülést. Vákuum segítségével szívják ki a felesleges zsírt az előtte alaposan föltört, föllazított területről. Szorító ruha viselése szükséges, és a narancsbőr eltűnése nem garantált, elsősorban térfogat csökkenés jelentkezik.
Videó ITTA teljesség igénye nélkül, dióhéjban, illetve további ötleteket, kiegészítést szívesen várok :-)

Természetesen minden kezelésről tájékozódj bővebben, a sport a helyes táplálkozás, a kellő folyadék bevitel nagyon fontos. Nem minden kezelésnél írtam ki külön, de természetesen a nyirok keringés csak mozgással és sok folyadékkal működik a maximumon. Sok kezelés mellé kiegészítő kezeléseket is érdemes igénybe venni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Frakcionált CO2 lézer napló - 6.nap

Ma lesz a nap...érzem...muszáj neki.. Fraxel 6. nap reggel Pedig nem úgy néz ki.. De az már biztos, hogy meg fogom erőszakolni , és holnap már sima egyenletes bőrrel akarok ébredni..elegem lett.. Reggelre persze semmi nem változott, de egész nap türelmesen vártam és szorgalmasan kenegettem... Tudtam, hogy este megmosom a hajamat, és egy kád vízre is nagyon vágytam már. Persze erre reggel még esélyt sem láttam, de jól ismerem már ezeket a folyamatokat ahhoz, hogy tudjam hirtelen fel fognak gyorsulni az események. .ebben reménykedtem most is.

Rengeteg levelet kapok...bőrproblémák

Mivel rengeteg levél érkezik tőletek, ezért itt szeretném összefoglalni a leggyakoribb kérdésekre a válaszokat. Ezek a papulák Bőrprobléma esetén az legyen az első, hogy rendszeresen látogatod a környezetben elérhető, szakmailag legjobb kozmetikust , aki a kisebb problémáidat karban tartja. Szomorú, de enélkül nem lehet megúszni, ezen nem lehet spórolni. Főleg ha mitesszeres, esetleg pattanásos bőrrel szenvedsz...de a mitesszereknél a leginkább célra vezető szerintem, mert a durva pattanásokkal inkább érdemes orvost keresni. Ha ez nem lenne fontos, én sem járnék, de nincs az a csodaszer ami felér egy rendszeres 3-4 hetente ismételt kozmetikai tisztítással. A kozmetikusod legyen szakmailag felkészült és lássad rajta, hogy ért hozzá..no meg az sem természetes ha tele sebekkel távozol és 1 hét szobafogság. Nálam több mitesszere senkinek sincs, mégis másnap bálba mehetnék az arcommal... mesterhez járok a város másik végébe, és nem azért mert élvezem az utazást...no comment.

A bőrön található foltok és pigment problémák kezelése

Aki barack bőrrel született azonnal távozzon, nem róla lesz szó :-).. http://www.borgyogyaszat.com Kivéve ha szeretné átértékelni az életét, hogy milyen szerencsés..bár gyanítom a cím alapján most nem ezt az írást olvassa. Sajnos a bőr nagyon sérülékeny és hosszú távon meglátszik rajta, hogy miként bánnak vele. Természetesen eleve is születhetünk úgy, hogy a bőrünk nem makulátlan (macula=folt, és egyéb fogalom, bőrgyógyászati kifejezés magyarázata ITT ), és genetikailag is hordozhatjuk az erre való hajlamot.

Sminktanfolyam konyhanyelven V.rész - Korrektorok és használatuk

A korrektorok rendkívül népszerűek, és roppant sok fajtát találunk a boltokban, így néha valóban nehéz a megfelelő választás. Coastal Scents - Camouflage Palette Leginkább az alapozókhoz tudom őket hasonlítani ( aminek fajtáit ITT találod), méghozzá azért, mert a textúra, a fedés és a finish terén is pont olyan sokoldalú a választék . Minden problémára más-más típusú, fedésű és kiszerelésű korrektort célszerű használni . Az sem mindegy hány éves vagy, milyen a bőröd, mert a korrektorra nagyon jellemző, hogy ahány ember annyi fajtára esküszik.

Alapozó teszt a tökéletlen hibás bőrre

Nem terveztem, hogy a rettenetes arcbőrömmel fogok tömegeket riogatni, mégis úgy döntöttem, hogy ha ezen a bőrön jó egy alapozó akkor az valami nagyon f*sza termék lehet.  Sok dumát sem szeretnék hozzá fűzni - hmmmm... bár biztos fogok-, de inkább rengeteg kép és kép. A képek azonos fényben, azonos napon készültek gyorsan egymás után, és igyekeztem az itthon fellelhető alapozóim közül minél szélsőségesebb termékeket használni. Az apró márkáktól a professzionálisig minden sorra fog kerülni.