Ugrás a fő tartalomra

A zsíros fejbőr

Létezik az a helyzet, amikor a probléma nem merül ki annyiban, hogy "jajj...zsíros a hajam"..
És valóban használt...

Amikor a dolgok ennél túlmutatnak, és a fejbőrünk szinte egy nap után olyan mintha meg se mostuk volna, illetve alapból olyan a koponyánk mintha szilikonnal lenne bevonva... ha viszket, és megkaparva a körmünk alatt "massza" marad..ha olyan mintha korpásak lennénk, de mégsem, mert ez nem porlik..esetleg hullani kezd...nos olyankor mi van?

Lássuk a megoldást!

Nem személyes élményről fogok beszámolni nektek, hisz száraz a bőröm, és természetesen 2 centivel az arcom felett sem más a bőrtípusom, de szerencsére korpával vagy fejbőr problémákkal nem küzdök.
De hát ugye "majdnem" személyes..hisz a férjemről lesz szó..na jó nem róla, hanem az ő hajtípusáról.

Gyönyörű életerős vastag haja van, rugalmas és zsíros/normál bőre. A haja sosem látszik zsírosnak, de hát olyan dús mennyiséggel és kb 0.5-3cm-es hosszúságnál ez amúgy sem lenne feltűnő.
Rendszeres hajmosás után is 1 napon belül a fejbőre olajos tapintásúvá válik, viszkető, és  megvakarva a köröm alá "szmötyi" gyűlik - és bocsi ha ez undorító, de sokan küzdenek ilyen problémával.

Mivel az ilyen-olyan zsíros hajra való sampon csak kiszárította a fejbőrét, a korpás hajra való samponok pedig további zsírosodást okoztak, ezért muszáj volt megoldást találni, hogy akkor most milyen sampont használjon.
Mivel haja hullani, fejbőre viszketni kezdett, ezért gyors megoldásra volt szükség.

És akkor leltünk rá: a Rougj fejbőrtisztítójára a gyógyszertárban.
Mivel kifejezetten ajánlották és dicsérték, gondoltam megér egy próbát, ami jó döntésnek bizonyult.
Rougj Fejbőrtisztító


A férjem problémájához a Schiuma Lavante- t javasolták, ez egy olyan szer, ami megtisztítja a fejbőrt a sok faggyútól, korpától és más lerakódásoktól, miközben nyugtató hatású. Tisztán tartja a faggyúmirigy és szőrtüszők kapuját, így a fejbőr oxigénhez jut, és segíti a haj növekedését.

A hajmosás után a Forfora Sebo folyadékot kell a fejbőrbe masszírozni. Ez irritált, viszkető, zsíros és korpás fejbőrre van. A tonik megtisztítja a fejbőrt és tovább csökkenti a zsíros korpásodást.
Ebből létezik egy olyan folyadék ami a száraz korpásodásra van, annak a neve Forfora Urto.

Leegyszerűsítve tehát van egy alap tisztító "sampon" (Schiuma Lavante) ami valójában nem sampon, tehát hosszabb hajnál a hajtömeget sima samponnal meg kell mosni ( a fejbőr kihagyásával) és a fejbőrt pedig ezzel kell átmosni.
A törülköző száraz hajat pedig a problémához mérten különböző folyadékokkal kell kezelni, mert így lesz teljes a készítmény hatékonysága.


Ezekre a problémákra vannak szereik:
Zsíros korpásodás: Forfora Sebo
Száraz korpásodas: Forfora Urto
Hajhullásra: Caduta Urto 
Hajhullás és korpásodás: Caduta Forfora
Hajhullás és zsírosodás: Caduta Sebo
Zsírosodás: Sebo Urto


Összefoglalva: szinte az első pár használat után megszűnt a probléma, és a férjem fejbőre friss és üde lett. A viszketés és zsírosodás megszűnt, a haja sem hullik.
A fejbőre normalizálása után a terméket már csak 2 hetente használja fenntartó kezelésként.
Fontos, hogy a termék valóban jó, de csak és kizárólag adott "problémára" van..erre találták ki, így ha minden oké, vagy csak a stylingok vagy a meleg miatt zsíros a hajunk akkor semmi szükség a használatára ( úgy gondolom azért van negatív vélemény is a készítményről, mert nem a megfelelő panaszra alkalmazták)
Érzékeny vagy irritált fejbőrnél végezzünk egy kis területen próbát.
Enyhe csípő érzés előfordulhat, de ez normális. Ezért is csináljunk bőrpróbát, mert ha nagyon éget akkor valószínűleg nem nekünk való.
Hiába kicsi a kiszerelés, nagyon kevés kell belőle ( csak fejbőrre ), nálunk több mint fél évig kitart ( de szerintem tovább).


Ára: 2500-3000ft

Megjegyzések

  1. uristen ez kell nekem!!! pont ilyen a hajam, ez nem kimondottan férfiaknak van ugye?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen nem férfiaknak, csak azért kevertem ide a férjem, mert nálunk ő küzd ilyen problémával:-)

      Törlés
  2. Régebben kipróbáltam a fejbőrtisztítót, bár igazából nem volt szükségem rá. Akkor nem tetszett, hogy a tubusnak nagy a szája, így dől belőle a cucc, nagyon nehéz spórolni vele. Azt mondták a gyógyszertárban, hogy lesz új kiszerelés, csőrös tubussal. Bekövetkezett ez?
    Anno kínomban próbáltam fecskendővel felszívni, és abból kinyomni a választékba. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A "sampon" nem lett csőrös, de az állaga sampon sűrűségű, így én nem találom túl folyósnak ( kipróbáltam a napokban én is), kinyomtam az ujjaimra, eldörzsöltem az 5-5 ujjamra, és úgy "fésültem" be a hajamba.

      A "tonik" azaz a kezelő ami víz szerű és folyik, annak a tubusa csőrös, hogy jól és könnyen lehessen eloszlatni.

      Törlés
  3. ezt a fejbőrtisztitót én is használtam jó pár évvel ezelőtt. tényleg hatékony volt. nem is tudom miért nem vettem újra. a napokban jutott eszembe, hogy volt nekem egy ilyesmi termékem de sehogy sem jutott eszembe a neve..és lám lám..ide kattintok és itt a megoldás:) köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) na örülök ha segíthettem, és köszi a véleményt is, örülök, hogy neked is bevált anno. Én is kipróbáltam közben, szerintem havi 1szer rájárok majd én is..

      Törlés
  4. Senkinek nem mertem erről a problémámról beszélni, nagyon hasznos cikk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:-)...igen ez olyan "hülyén hangzik" probléma, mert mindenki leragad a "zsíros a hajam" kérdésnél, de itt nem ( csak) erről van szó :-(

      Próbáld ki, remélem neked is megoldja a helyzetet, de azért vásárlás előtt a patikában kérdezd ki az eladót.

      Törlés
  5. Én már nem tudom mit használjak :D Köszi, egy újabb reménysugár :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát talán egy próbát ez is megér..de légy azért körül tekintő, hogy az állapotnak megfelelő tonikot használd mellé.

      Törlés
  6. Én már egyszer kipróbáltam ezt a készitményt. Akkor nagyon hatásos volt. Megállította a hajhullásom, amitől nagyon megvoltam rémülve... :( Mindjárt az első hajmosásnál leszedett egy olyan réteget a fejbőrömről, amiről nem is tudtam hogy ott van. Olyan volt, mintha sose mostam volna hajat... :S Mire elfogyott a sampon, addigra a problémám megszünt.
    Ám a problémám visszajött 1 év után (nem volt pénzem venni a készítményt :( ) Ismét belekezdek majd... remélem sikeres lesz a kezelés ismét, s megáll a hajhullása is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért 1 év az nem olyan rossz:-)Woooow

      Szerintem úgy a legtutibb ( ha kikezeltük a problémát), hogy havi 1-szer érdemes ezzel hajat mosni fenntartó kezelésként...akkor ez a 3000ft kb 1 évre is elég lehet.
      De hát igen...lehetne mondjuk 1000ft is és akkor biztos több fogyna:-(

      Törlés
  7. Szia!
    használtam régen jó volt, de ma már nem lehet kapni, Te hol veszed? Köszi, Szilvi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem van még itthon, de azt én is tudom, hogy csak pár patika árulja.
      Itt tudnál érdeklődni:
      http://demo.rougjhair.com/hu/contact/

      Beszüntették volna?

      Törlés
  8. Szia! Szerinted melyikkel lenne érdemesebb indítani, melyik hatásosabb (ha van különbség ilyen tekintetben)? Először a sampon vagy inkább a fejbőrtisztító oldat? Köszi! :)

    VálaszTörlés
  9. Szia!
    Nem értem a kérdést, mert a kettő így egyben hatásos... de ha már választani kell akkor a sampon..
    :-)

    VálaszTörlés
  10. A Mammut2 patikában minden van:) (Kivéve a Neostratát)
    Mielőtt megvettem volna ész nélkül, elmentem fejbőrvizsgálatra. Jelentem, a fejbőrtisztító már máshogy néz ki és csőrös.
    Kiderült, hogy nem sömöröm, hanem seborreás bőrgyulladásom (hurrá)és komplex kezelést ajánlanak (fejbőrtisztító-csőrös és F+S cseppek). Önmagában ez még csak az első lépés. Életmódot is kell váltani, nem mindegy mit eszünk, mit iszunk, és persze kicsit megijedtem, magamba néztem.
    Bevállaltam, nem olcsó, de egy hónap múlva ha visszamegyek kontrollra megnézik hogy állunk:)
    Köszi a cikket, örülök, hogy elmentem. Bár még mindig szkeptikus vagyok, egy hónap múlva a kamerás kontrollon kiderül érdemes volt-e.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is csőrös, csak ilyen tubusos-csőrös:-)
      Nagyon kíváncsi leszek, írd meg majd légy szíves!

      A csomagoláson kívül a hatóanyagokban is történt valami update, nem mondták?

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz