2012. 05. 10.

Jönnek a hosszú éjszakák - Visine VS Iridina due

Egy szép smink akkor lesz igazán szép, ha csillognak a szemek és nincsenek kipirulva.
Visine és Iridina due

Sminkesként fotózások előtt indokolt esetekben (!!) ezzel kezdjük a modell előkészítését, így fontos megválasztanunk azt a szemcseppet ami a legkevésbé irritál és a legszebb eredményt hozza.

Természetesen az ész nélküli csepegtetést nem pártolom, de ha piros a szem, portré fotózásról illetve nagy kampányról van szó, akkor mindent meg kell tennünk, hogy ne csak retusálással legyen szalonképes a  munkánk.

Amikor itthon még nem volt kapható az Iridina, a Carmex-el egyetembe tonnaszámra hozták haza a külföldre utazók, mert tudták, 2 nap alatt eladják az összeset a sminkeseknek.
Szerencsére ennek már vége, így szinte minden gyógyszertárba beszerezhetjük a kedvenc szemcseppünket....

De akkor hogy jön ide a Visine? Hát biztos ti is észrevettétek, hogy ez a cég óriási pénzt öl reklámokba, és ha bárkit megkérdezel biztos ezt a terméket ismeri és vásárolja. Nem kívánok ebbe elmélyülni, de annyit azért megemlítek, hogy az én szemem csakis a "fáradt, érzékeny szemre" való verziót bírja, a  többitől előbb utóbb kiszárad vagy csíp, így csakis ezt ajánlom ha már Visine.

Ami a cég mellett szól, az a higiénikus kiszerelés, azaz az apró ampullák bevezetése, amik olyan 4 cseppentésre elegendő mennyiséget tartalmaznak és visszazárhatóak.
A csomagban 10 ampulla / 1ampulla= 0.5ml található .

Az gondolom alap, hogy nem nyomjuk bele a szembe, de még a pillához sem érintjük hozzá a szemcseppünk végét, de sokszor ezt nehéz kivitelezni ha önmagunknak cseppentünk, így dönthetünk vagy kidobjuk azt a fiolát ami már nem higiénikus, vagy napokon belül elhasználjuk (csak azonos embernél).
Az is magától érthető nálam, hogy ezeket a cseppeket hűtőben tartom, azaz nem kocsiba, nem táskába, nem zsebbe stb, ami sokszor macerás, de szintén nagyon kedvező ilyenkor az ampullás verzió, amiből csak letépek egy adagot amit vagy aznap vagy pár napon/órán belül elfogyasztok.
Kiemelném, hogy ez a verziója a Visine-nek tartósítószer mentes, ami nem mellékes!

Ez a szemcsepp szintén kifehéríti a szemet,de "csak" egészséges mértékben, és szintén nem használnám minden nap, mint ahogyan semelyik ilyen terméket sem, mégis kíméletesnek és gyengédnek érzem, így érzékeny és kiszáradásra hajlamos szemekre ideális.

Ára : 1500 - 2000ft körül / 5ml
Szemcseppek


Az Iridina due egy vérbőség csökkentő szemcsepp, ami olyannyira kifehéríti a szemet, hogy nem véletlenül a sminkesek kedvence. Szerintem is ez csinálja a legfehérebb szemet, így ez az a tulajdonsága ami miatt a legjobbnak tartják. Annyit még hozzá tennék, hogy pár óra után sem érzem irritáltnak vagy égőnek a szemem tőle (ritka használat mellett). Ez nekem a sima Visine-el (Visine Classic) nem így volt...

Természetesen sokáig alkalmazni nem szabad, azaz 4 napon túl nem javasolja a gyártó sem.

Ennek a szemcseppnek amúgy ugyan annyi drukkere és ellen drukkere van a hatóanyagai miatt, egyesek szerint rengeteg kemikáliát tartalmaz, mások szerint itt-ott betiltott anyagok is kerültek bele..ez áll szembe azzal, hogy nagyon látványos...én ebbe a vitába nem kívánok belefolyni mert se orvos se gyógyszerész nem vagyok.

Ami miatt nekem nem a top kedvenc a saját szememre, hogy a Visine ampullákat higiénikusabbnak tartom, és bőven megelégszem azzal a nyugtató hatással amivel az bír. Viszont ha nagyon vörös a szemem akkor csak ez képes kifehéríteni teljesen, igaz akkor csíp is, tehát 100-szor meggondolom, hogy cseppentsek-e.

A véleményem annyi róla, hogy alkalmanként alkoholt is iszunk ha ünnepelünk ( már aki ), de ha minden nap innánk az már kóros lenne sok-sok mellékhatással. Tehát 1-1 használattól biztos nem lesz bajunk ( aki nem érzékeny erre ), de én személy szerint havi 1 alkalomnál többször nem csepegtetek magamnak.

Ára: 1500 ft körül / 10ml


Összefoglalva: Mindenkinek szíve joga, hogy pártolja-e a szemcseppek használatát vagy nem. Én sem magamnak sem másnak indokolatlanul nem cseppentek, és nem is szeretem azt a sminkest aki rutinból és előzetes kérdés vagy vizsgálat nélkül nyomja a modell szemébe az anyagot.
A helyes cseppentés technikája nem az, hogy olyan közel lövünk, hogy az a szem bármely pontjához érhetünk a fiolával. Ha nem tudunk cseppenteni inkább ne is tegyük, mert fertőzéseket vihetünk át emberről emberre. Sok sminkest és kozmetikust látok aki szinte teljesen bele nyomja a belső szemzugba, nem törődve vele, hogy így terjeszti tovább a baktériumokat...ez veszélyes játék. A helyes cseppentés 2cm-ről történik.
Én minden szemcseppet a hűtőben tárolok. Nem csak a folyadék miatt, hanem az óvatlanul rákerült szennyeződések életképességének csökkentése miatt is.
Sűrű használat semmiképp nem javasolt, próbáljuk alkalmakra vagy vészhelyzetre tartogatni.

10 megjegyzés:

 1. Én használok szemcseppet, igaz, a kontaktlencse miatt, szemszárazság ellen, szóval ez vmi Baush&Lomb készítmény. Sajnos nekem gyakran kipirosodik a szemem, főleg, ha sminkeléskor sikeresen belepotyog a szemhéjpúder. Ez akkor zavaró leginkább, ha a blogra sminkelek-fotózok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amíg kontaktlencsét viseltem sokszor volt ilyen problémám, de jó régen megműtötték a szemem ( lézer) azóta nincs ilyen gondom.

   Törlés
  2. És nem romlott vissza azóta? Engem az tart vissza a műtéttől (persze amellett, h nincs is rá pénzem), hogy utána nem lehet kontaktlencsét hordani.

   Törlés
  3. Nem, pedig már szerintem 15 éve volt, és azóta biztos jobb a technika.
   Szerintem részletre is meg lehet csináltatni ( ha majd aktuális), de azután valóban nem bírná aztán a szemed a lencsét ( bár remélhetőleg sosem kellene).
   Nekem ez azért nem volt téma, mert előtte sem bírta már a szemem, így tökmind1 volt:-/

   Törlés
 2. Én is úgy vagyok vele, hogy néha belefér.
  Mindenesetre kár, hogy nem csinálnak valami természetes, fehérítős cseppet, ami jó kontaktlencséseknek is...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen lehetne valami ami természetes alapanyagú..

   Törlés
 3. "Viszont ha nagyon vörös a szemem akkor csak ez képes kifehéríteni teljesen, igaz akkor csíp is, tehát 100-szor meggondolom, hogy cseppentsek-e."
  itt arra gondoltál (remélem), amikor a fáradtságtól vörös? csak mert ha nem a kimerültség okozza, akkor nem hinném, hogy ajánlatos ilyeneket csepegtetni a szemedbe, mert akkor inkább szakember által felírt szemcseppet kéne használni! persze nem oksokodni akarok, csak már rengeteg baj volt a szememmel az évek során, és nagyon sok szemcseppet kipróbáltam és ismerek emiatt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én a cigifüstre vagyok allergiás ( szem ügyileg) vagy ha veretik bele a klímát, így anno a szórakozó helyekről sokszor kipirult szemmel tértem haza, ami esteleg még másnap is látszott..

   Természetesen itt nem az egészségügyi problémákról akartam értekezni, csakis esztétikai oldalról közelítettem meg, így eszembe sem jutott, hogy esetleges gyulladásokkor ezeket a szemcseppeket kéne használni.
   Azért nem tértem erre ki külön, mert (számomra is) egyértelmű ez.

   Törlés
 4. Nekem is lézerezték a szemem 15 éve, 3 évig nem romlott semmit, aztán nekikezdtem a napi 8 óra számítógépezésnek - azzal visszaromlott (nem sokat). Viszont azóta is tudom használni a kontaktlencsét, semmi köze a műtéthez. A fehérítő (magyarán érösszehúzó) hatású szemcseppről annyit: sokat senki ne használja, mert hosszú távon nagyon nem egészséges (emlékeztek, anno a belladonnát csepegtették így). Tehát, ha nem fotózásra mész vagy lánykérésre, inkább ne. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem szerencsére semmit sem romlott 1999 óta, a lencsével akkor szerencséd van, mert nem sok embert ismerek akinek a műtött szeme elviseli.
   Szintén a mérsékelt használat mellet teszem le a voksom.

   Törlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...