2017. 03. 18.

The Ordinary - a bőrápolásom alapja avagy hatóanyagot akarok..

The Ordinary hatóanyagos termékek
Jelenleg arra a döntésre jutottam, hogy nem szeretnék semmi mást csak "hatóanyagokat", aztán majd én azokat szépen beosztom és  "bezárom" a bőrömbe.

Sosem voltam az az ember aki egy fajta krémmel lenyugodott, kentem és kentem egymás hátára a rétegeket, persze tudatosan, egymás hatását erősítve, figyelembe véve, hogy legalulra a víz, aztán fölé a zsír alapú krémeket, és lehetőleg egymást segítsék és ne "üssék", de sosem volt az az érzésem, hogy akkor most nyugodtan hátra dőlhetek.

Ennek oka mindig az volt, hogy ugye a jó illatú kellemes textúrájú krémeknek a hatóanyag tartalma mindig nagyon alacsony, mert ott van mellette a sok állomány javító történet, ami foglalja a "helyet", illetve az az érzés, hogy hiába akarok én mindent belenyomni a bőrömbe, fel tud dolgozni az ennyi mindent? Nyilván nem hiszem...különben senkin se látszana a kora.


Amúgy érdekes, hogy kenem magam, de közben igazán nem is hiszek ebben az egészben.. mármint ebbe az öregedésgátlás CSUPÁN krémekkel történetben..
Pár dologban azért igen, hogy jó a gyulladásra, a faggyú mirigy működésre, bőrpírre vagy pattanásra, PH helyredobásra, bőr lezárásra, puhításra, sebkezelésre...de semmi mélyebb tartalmat nem tulajdonítok neki.

The Ordinary választottaim
Öregedésgátlás kapcsán abban hiszek, hogy a bőröm saját nedvesség tartalmát meg tudom őrizni a megfelelő krémek használatával, és abba hiszek, hogy puhítani tudom a felületét, így a ráncaim nem törnek úgy be mintha száraz lenne a bőröm. De xy molekula beépülésében, ami a dns nemtudom mit megváltoztatva 20 évesnek mutat 40 helyett...na ebbe nem..

Nem hiszek semmilyen "ráncfeltöltő" hatásban ...és huhhh és a kedvencem: "botox" hatásban ( botox...ami mellesleg izom működést gátol, lebutítva a hülyeséget :ha az izmot le lehetne bénítani bőrön át akkor nem kellene soha többé megszúrni semmit)...Szóval a botox hatású krémek bosszantanak a legjobban ( miért,  mi van benne lidokain? ).
A "feszesítő" krémek sokszor csak gyorsan száradó zselék, amik száradás alatt kikeményednek, és huuuuhhh de feszesek leszünk...ugyanmár..

Ami tehát a legfontosabb szerintem, hogy a krémek a bőrünk felső rétegében tudnak forradalmat csinálni ( jó esetben), de nem fogják kitölteni a mély mosoly ráncunkat és nem fogják megváltoztatni a genetikánkat.

The ordinary - "cseppek" és krémek
Krémeket felületi hibák esetén érdemes alkalmazni. Hatékonyak a faggyúmirigy szabályozó készítmények, mert be tudnak jutni a pórusokba, sima ügy.
Hatékonyak a bőrnyugtató készítmények, a vízpótló hidratáló termékek, a zsíros/olajos lezáró krémek vagy szilikonos sebkezelő krémek. Jók lehetnek a fehérítő és hámlasztó készítmények.
Tehát minden ami felületi kezelés.

Természetesen a gyógyszeres krémek is hatékonyak pl a pattanások külön formáira vagy bármilyen problémára.

Elnézést azoktól akik az XY krémjükbe látják a Szent Grált, nem akarok tőlük elvenni egy álmot, mert krémezni kell, viszont elkezdtem máshogy látni a helyzetet, és mondom mire gondolok: hatóanyagot akarok, amit én akarok adagolni és koordinálni.

Eredmény:hidratált, a felszín puha, problémák megoldva az épp aktuális helyzet szerint.
Hatóanyag alkalmazás: ami épp a bőröm problémája, én választom az aznapi igényem szerint, ugyanis az én bőröm nem ugyan olyan az év összes napján.

Erre a projektemre a Deciem The Ordinary termékeket választottam, ahol mindenki a problémájának megfelelően össze tudja válogatni a hatóanyagokat.
A cég hangsúlyozza, hogy tiszta hatóanyagokat árul, ITT lehet megnézni, hogy miktől mentesek a termékek, és állatkísérletet sem végez.

Termékcsoportok:
- Vitaminok és retinolok : retinolos, cinkes, c vitaminos termékek
- Savak : aha, bha, ala, tejsav, glycosav, szalicil, azelaic savas termékek
- Hidratálók és olajok: hyaluron, olaj, szilikon, hidratálók
- Egyéb molekulák: peptidek, hyaluronos keverékek, ásványi anyagok.

A víz alapú termékeket általában zsír/olaj termékekkel zárjuk le, de vannak önmagában alkalmazható termékek is.
Deciem - The Ordinary
Nem megyek most bele minden variációba, mert végtelen, a weboldal sok segítséget ad ITT, hogy mikor és mi előtt/után és mire használjuk a választott kencét, sőt a ph értékre is kitér a konkrét termék adatlapján.

Nekem nagyon bejön a letisztult design, a verhetetlen ár és semmilyen irritációt vagy problémát nem tapasztaltam az elmúlt fél év használata során.
Bőröm sokkal tisztább és hidratáltabb, pontosabban is tudom kezelni magam az adott problémám szerint, illetve nincsenek olyan érzéseim mintha felborulna a bőröm ph háztartása (mint amit az össze.vissza krémezgetéssel néha sikerült elérnem).

A fotókból látni, hogy mit rendeltem, egytől egyig hibátlanok, így nem tudok kiemelni egy terméket sem.
Inkább csak olyan trükkök vannak, hogy mit érdemes estére (pl. a C vitaminos dolgok az állaguk miatt), és mit NEM kell rétegezni egymásra, de ezt kitapasztalja az ember.
A weboldalról rendeltem én is, nagyon pontos és megbízható cég. Nem állok velük kapcsolatban, nem reklám, nem kaptam sem megkeresést, sem terméket tőlük, én is úgy találtam őket külföldi blogokon.2 megjegyzés:

  1. És még azt szeretném kérdezni, hogy a C-vitaminos szérum neked nem csíp nagyon? Kipróbálnám, de olyan sokan írták, hogy lemarja az arcukat, hogy kicsit félek tőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Némileg csíphet, de nem mar, és nem is pirosodik tőle. Inkább ott csíp ahol hámsérülés van, illetve a 3 C vitaminos krémükből csak egy ami csíphet, a többi nem. Annyira sem "mar" mint a citromlé.

      Törlés

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...