Ugrás a fő tartalomra

Ecsetbetegség..Real Techniques, mi a titok?

Szerintem több ecsetem van, mint amit magamra el tudnék koptatni 80 éves koromig...
Real Techniques bevásárlás

Menthetetlenül ecsetfüggő vagyok, egyszerűen úgy érzem ezek hozzák a megváltást, holott valljuk be, egy magánszemély összesen 5-7 kitűnő ecsettel mindent megold magán.

Az nyugtat, hogy rá tudom fogni arra, hogy a sminkes munkák miatt szükségem van ennyi ecsetre, de ez sem igaz..egy jó sminkes ha kell az ujjaival, fülpiszkával és kb 3 ecsettel is megoldja a profi sminket.

Így történt, hogy azonnal, sürgősen és eltántoríthatatlanul beruháztam pár ecsetre, amiből persze néhány teljesen felesleges volt, de nem árt ha van.... kötelességből használni fogom és kész.

Logika? Ne keressük...


Real Techniques - a szettek
A futottak még kategória mellett szerencsére sikerült pár tényleg hasznos és napi szinten kihasznált pingáló eszközt is vásárolni, ami nélkül nem is értem hogy élhettem idáig.

A Sigma love továbbra is tart ( az F80 rendíthetetlenül a best nálam)  és már több mint egy éve a Real Techniques is bekerült a kedvencek közé.

Real Techniques - szóló ecsetek
Anno már évek óta nézegettem, de keményen ellen álltam, mert "én biztos nem fogok műszálas ecseteket venni por festékekhez" és "unom már, hogy a csapból is ezek az ecsetek folynak, csakazértse.." érzések kavarogtak bennem, rá kellett döbbennem, hogy bizony ki kell próbáljam ezeket, mert "miért beszélnek ezekről annyit?"..

Szóval tipikus nőies "vásárló réteg" logika..ismeritek..

A rózsaszín nyelűek - "your finish"
Első körbe, beismerem csak három ecsettel próbálkoztam, ez egy nagy púder ecset volt, konkrétan EZ, egy setting ecset EZ,és EZ a pirosító ecset (amit én nem arra használok, mert szerintem túl nagy, azaz az én példányom nagyobb, mert azóta kiderült, hogy ezek bizony a kézi vágás miatt nem egy méretben és formában készülnek).


Nagyon kételkedtem benne, hogy az érkezett műszálak mit fognak produkálni, de kellemes csalódás ért, azon kaptam magam, hogy az idáig használt és szeretett, márkás, valódi szőr ecsetekért nem is nyúlok, ha púderezem magam..aztán ki is kerültek az ecsettartó állványomból, és egyből berendeltem még hatszáz ecsetet a márkától.

És a sárgák - "your base"

Hátsó szándékú reklám nélkül megemlítem, hogy én az Iherb-ről rendelem az ecseteket, mert ott a legolcsóbb jelenleg, sok a kedvezmény, és a szállítás is megbízható, olcsó ( 4 dollár) és gyors ( 2 hét).

Ha első körben vásároltok itt, akkor kaptok 5-10 Dolcsi kedvezményt is az alábbi kóddal: LMV918 , én is így vásároltam ami nem kevés, mert így akár egy ecsetet ingyen megkapsz.

RT ecset méretek
És akkor lássuk a shopping végeredményét. 

Ebbe a bejegyzésben az egy darabos kiszerelésű zsákmányokat veszem sorba, és nemsokára jönnek a szettek is.

A fenn említett púder ecsetet, setting és pirosító ecsetet újra vettem, annyira elégedett voltam velük, ezekből sosem árt ha van több.

Ami számomra zavaró a márkánál, az az, hogy az ecseteknek nincs számozása, kicsit káosz nekem, hogy más van készletben és más kapható szólóban, hasonló, de nem azonos ecsetek, szám nélkül, így fotóról nem mindig beazonosítható mit is veszek, főleg amíg nem is ismerem őket.


Real Techniques - Blush brush

Blush brush ( pirosító ecset): jelenleg kisebb és kerekebb érkezett mint az első rendelésemkor, ezt már jobban el tudom képzelni pirosításra, de mégse arra használom, mert arra a nyelv alakú ecseteket preferálom. Számomra inkább bronzosító vagy porpúder felvitelére vállt be. Puha és jól felveszi a por alapú festéket. Kitűnő. Kedvenc 1.



Real Techniques - Stippling brush

Stippling brush ( pontozó ecset) : alapozáshoz javasolt pontozó ecset. Nem az ecset hibája, de a fenn említett Sigma F80 után sajnos nem tudok már úgy állni a pontozó ecsetekhez, mert számomra a Sigma sokkal szebb finisht hoz. Ennél az ecsetnél bizonyos alapozóknál észrevettem, hogy csíkoz ( amit a Sigma nem csinál, tekintve hogy az egy tömött kabuki), így ezzel többet kell políroznom a képem, hogy azt a hatást érjem el mint a Sigmával. Aki viszont a pontozókra esküszik, annak ár-érték arány verhetetlen.



Real Techniques - Setting Brush
Setting brush : highlighterhez, púderhez, bármihez. Én szem alá használom a korrektor fixálásához használt ultra finom áttetsző púderemhez. Precíz, pont megfelelő puhaságú, jól formázott ecset, ami nélkül már nem tudom elképzelni a napi sminkem. Nagyon szépen befér a hajlatokba is, így ha csak bizonyos helyeken szükséges púdereznem, akkor ezt az ecsetet nagyon szívesen használom. Jól felvesz, jól lead! Kedvenc 2.

Real Techniques - Powder brush




Powder brush ( púder ecset ) : ebből is kettő van, nem véletlenül. A préselt és a por termékeket is szépen kezeli, én mégis a préselt púderekhez szeretem jobban használni. Megfelelően nagy és puha, ez a márka legnagyobb méretű ecsete. Tömött és tartós. Kedvenc 3.


Real Techniques - Expert face brush
Expert face brush (alapozó ecset) : a Sigma F80-asal ez sem tudott versenybe szállni, de sokkal jobban szeretem mint a pontozó ecsetet. Tömött és nem csíkoz, tehát sietve is szebb eredmény érhető el vele. Sajnos szinte fele akkora ( tömöttségre) mint a Sigma kabukim, így egy leheletnyit lehetne nekem nagyobb, vaskosabb, de krémes pirosítókhoz például ez a méret ideálisabb.



A következő bejegyzésben a szetteket mutatom be, muszáj volt több részletbe szednem, mert nem kevés a mennyiség.
Az ecset nevei alatt linkek találhatóak, ahol megtaláljátok az ecset árakat, és videót a használatukhoz.
Real Techniques - méretek és arányok
Az itt bemutatott ecsetek amúgy 8-9 dollár között mozognak.
Én sima szállítást kérek mindig ami 4 dollár.
Sosem volt vele gondom, és 2 hét alatt ideért az áru.
Kedvezmény és akció is van rengeteg alkalommal, illetve a fenn említett kóddal ( LMV918 - amit a vásárlás véglegesítésekor kell felhasználni ) is tudsz spórolni.

Összefoglalva: A RT ecsetek megérték a pénzüket, darabonként 2000 ft alatt - körül beszerezhető, és 800 ft a szállítás sima postával, ami egy magyar postai díjszabásnak felel meg.
Mindenkinek ajánlom, kezdőknek, és profiknak is, mert nem hiába vannak oda értük. Ilyen áron ilyen jó minőséget tényleg kevés márka produkál. Ez a sikerük titka! És milyen igazuk van..
Ha tehetitek próbáljátok ki.

Sajnos itthon csak aukciós oldalakon láttam dupla áron árulni, ne fussatok be ilyen lehúzásokba, mert biztonságosan és gyorsan be tudjátok szerezni reális áron is.
A postai Vám-ról ITT olvashatsz, de a lényeg annyi, hogy 22 Euro alatt vám és áfa mentes a küldemény, így 30 dollárig tuti biztonságban vagy, nem fog plusz költség keletkezni.
22-150 euro között sincs vám, de Áfa van ( ha kikapják, észreveszik a csomagod) és akkor az 27 %, ami azt jelenti, hogy a 9 dolláros ecset 11.5 dollár lesz ( 2600ft kb), tehát még mindig eléggé jó árnál maradsz. Ilyen esetben a posta keres meg téged, hogy fizess ennyit meg annyit és viheted a csomagot.
Az Iherb a vásárolt áru összegét a csomagon kívül is feltünteti.

Megjegyzések

  1. Kikaptam a lényeget: melyik az a bizonyos "a korrektor fixálásához használt ultra finom áttetsző púder"?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-D és valóban..
      Több is van amit korrektor típus szerint szeretek használni.
      Sorolom:
      Mac prep+prime transparent finishing powder
      Mufe Hd powder
      Tegoder Velvet skin face
      Alverde ráncfeltöltő púder ( már nem lehet kapni, de 1-2 termékkel szuperül néz ki)

      Most így hirtelen ennyi...

      Törlés
  2. Egy ideje nézegetem már az iHerb oldalát és fontolgatom a rendelést, itt éri meg tényleg a legjobban :) Várom a következő bejegyzést, amiben a többi ecsetről is írsz :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz