Ugrás a fő tartalomra

Szilikonmentes samponokat próbáltam...Alverde VS Faith In Nature

Igyekszem a Nice termékeket használni, nemrég ITT be is soroltam a kedvenceim közé..mert azok!
Faith in nature- Jojoba

Viszont ha rohanok és nincs időm a Nice hajkencét felrakni a hajmosás előtt (amit szeretek 30-40 percet fenn hagyni), vagy elcsábít egy két új termék akkor én is használok természetesen más cuccokat is.

Anno Lush szilárd termékei sajnos nekem nem igazán működtek jól, bővebbet ITT írtam róluk, így azokat max rövidebb hajon tudom elképzelni.

A Nice termékeivel amúgy próbálok spórolni is, mert hiába fogynak lassan, az áruk kicsit riasztóak lehetnek.
A Nice hajkencét és sampont nagyon szeretem, de a sampon mellé valamilyen balzsamot mindenképpen vásárolnék, mert a felvarrt hajamra mindenképpen szükségét érzem.

Hajammal, fejbőrömmel szerencsére nincs különösebb problémám, persze száraz a hajam mert szőkített, és vékonyszálú gyárilag, de nincs se korpa se zsírosodás vagy hajhullás, így elvileg nem igénylek extra ápolást.

A szilikonmentes pályafutásom az Alverde termékekkel indult, ami a DM saját márkás terméke, elérhető 6-700ft-os áron.
Alverde- Intenzív regeneráló
Ezekből próbáltam a koffeines sampon-balzsam verziót amit nem szerettem és számomra zsíroldó szaga volt, a citromfüves hajfény kúra egy átlagos balzsam eredményét hozta, jó illat, de semmi "hűha", viszont olyan sűrű volt, hogy nem tudtam kényelmesen eloszlatni a pakolást még vizes hajon sem.
Az intenzív regeneráló sampon-balzsam (bordó) volt az, aminek az illata is tetszett és viszonylag a hatása is megfelelt.

Árban is elérhetőek, így érdemes kísérletezni velük, nem tartom rosszabbnak őket, mint pár nagyobb márka szilikonos társait, viszont azokból is meg kell találni azt amit a hajunk jól tolerál, és ami a mi "problémánkra" való.

Arra azért készüljünk rá, hogy a samponok nem habzanak annyira és a balzsamok elég sűrűek.
A száraz, szőke, felvarrt hajamra tehát az intenzív regeneráló volt a legjobb, viszont semmi változás nem történt ( szerencsére ) a szilikonos (elseve) vonalról áttérve, amikkel mellesleg én szintén elégedett voltam.


Aztán elkezdtem kutakodni, hogy mit használnak mások a szilikonmentes vonalon, és beruháztam a Faith In Nature (FIN) samponjára és balzsamjára.

Ezek már jóval drágábbak (1200-1500ft körüliek) mint a fenn említett DM-es cuccok, így óvatosabb voltam, egyelőre csakis a jojobás verziót próbáltam.

FIN- Jojoba hajbalzsam
sampon itt is kevésbé habzik mint megszoktuk, másodjára azért kicsit jobban habosodik, mint az első mosásnál.
Ettől a "nem habzástól" azért vagyok ki, mert csak öntöm és öntöm elsőre.. és nem érzem hova jut és hova nem..
Híg a cucc, de viszont könnyen el tudom simítani a hajamon ha ráérzek a 2.mosásnál.

A balzsam számomra szintén túl híg, pont a DM-es ellentéte, és ez miatt az a flash-em, hogy egy híg "semmit" vettem ennyi pénzért. Emiatt veszettül gyorsan és sok fogy.
A híg állapotának köszönhetően viszont egyenletesen be tudom vonni a hajszálakat vele, és nincs olyan érzésem, hogy elnehezíti a hajam vagy rátapadna a hajszálakra.

A negatív dolgoktól függetlenül valahogy mégis éreztem a hajamon, hogy "drágább" termékkel lett kezelve. Egyszerűen nem tudok jobban fogalmazni, lágyabb, könnyebb volt a hajam a FIN cuccok után úgy, hogy a kellő hidratációt is megkaptam tőle.


Összefoglalva: A FIN jojobás termékei dupla annyiba kerülnek mint az Alverde cuccok, és azért azt túlzás lenne állítani, hogy kétszer olyan jók is.

Azt azért megjegyezném, hogy a FIN termékek után a hajam könnyebb és szebb volt mint az Alverde bármely vonalától, annál inkább úgy éreztem, hogy "bevonta" a hajam, a FIN pedig mintha beszívódott volna. Ezt nem lehet bizonyítani, egyszerűen csak az életérzést próbálom átadni :-).

A FIN sampon nálam kicsit lassabban, a balzsam viszont gyorsabban fogyott a híg állagának köszönhetően...az Alverde amúgy 200 a FIN pedig 250 ml, ezt vegyük figyelembe!

Mindenképpen csakis a FIN termékét venném újra, viszont az árát barokkos túlzásnak érzem, így meg úgy vagyok, hogy az Alverde cuccok, meg királyak ennyi pénzért.
Jelenleg 1000ft-ig tartom elfogadtatónak a sampon és balzsam árakat ( 200-250ml).

Yves Rocher szilikonmentes zsákmányok
A nagy helyzet tehát az, hogy nem tudok okos dolgot mondani, mert mindkét márkánál van ami tetszik és van ami nem..szóval irány tovább keresgélni...

Az új szerzeményeim pedig az Yves Rocher sampon-balzsam családok... mellesleg nem is tudtam, hogy a cég szilikonmentes hajápolókat kínál.
Az áruk is 800 ft. körül kóborolnak, így ez is szimpatikus, bár csalóka, hogy a balzsam csak 150ml, míg a sampon pedig 300(!!) ml.

Az egyik csomag a selymes tápláló, a másik pedig a regeneráló, amiket a legjobbnak ítéltem megvásárolni a száraz festett hajam tekintetében.
Ezek a tesztek még váratnak magukra, de nagyon kíváncsi vagyok, mert normál esetben nem használom a márka termékeit.

Azt azért fontosnak tartom megemlíteni, hogy teljes legyen az igazság, hogy a hajam alsó kétharmadát minden esetben az ITT említett TIGI hajápolókkal és stylingokkal kezelem, illetve a rajongásig szeretett Orofluido sem maradt el.
Viszont ezeket évek óta használom, ha szilikon, ha nem szilikon, így abszolút érezhető az utókezelő termékek használata mellett is, ha egy sampon vagy balzsam nem hozta azt a hatást ami elvárható lenne tőle.

Nektek mi a kedvenc sampon-balzsam kombótok? Természetesen a hajtípust se felejtsétek el megemlíteni a termékek mellé... illetve szilikonost vagy szilikon mentest választotok?

Megjegyzések

  1. Én mostanában a Garnier Ultra Doux sampon és balzsam kombinációt használom, szilikonmentes viszont jól habzik. A száraz hajra valót vettem, mert azt éreztem aktuálisnak, de gyorsan zsírosodott, ezért áttértem a vékony szálú típusra, az már teljesen jó. Nekem eddig nagyon tetszik. 650Ft körül van a sampon és talán hasonló árú a balzsam is. A Faith In Nature Rozmaringos samponját javasolták nekem, de nagyon nem volt jó, ezért nem kísérleteztem velük tovább.

    VálaszTörlés
  2. Én egy ideje a FIN csokoládés samponját és balzsamját használom, nekem bevált. Annyit azért hozzátennék, hogy a látható különbség nem 1-2 használat után jelentkezik. Már évek óta kizárólag natúr kozmetikumokat hasznalok, igy van némi tapasztalatom. Korábban rendszerint tört a hajam, és olyan átlagos kinezete volt. Amióta áttértem a natúr cuccokra, nem törik egyáltalán, gyönyörű fényes, és ordítóan egészséges kinézetű. Eleinte a Logona termékeket hasznaltam, abbol egy sampon 2700 körül van. Ezt csak azért írom, mert a FIN a kategóriájában olcsónak számít. De hosszú távon szerintem megéri a váltás a vegyszerekrol a termeszetes alapu kozmetikumokra. (Más téma, de az étkezésre is igaz ez.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van!
      A táplálkozást én is nagyon fontosnak tartom ( 99%-ban sikerül is tisztán étkezni) és külsőleg pedig egyelőre csak "próbálkozom" :-).

      Törlés
  3. Nekem most lassan 2 hónapja a fructis grapefruit szilikon és parabén mentes sampija a kedvenc, persze megszüntették, de nem értem h miért, mikor baromi jó az illata és hatása is...párom is imádja az illatát. Szerencsére van egy másikja a fructisnak ami szintén parabén és szilikon mentes azt hiszem az citrusos vagy mentás talán. Majd átpártolok arra. De tervezem újra hogy bevetem a nadler sampon szappanokat, ezzel a fructis samponnal karöltve, szerintem ez szépen kimosná a szappan maradékot, amit én soha nem tudok ecetes öblítéssel kimosni. Szóval a Fructis-t ajánlom neked:))

    VálaszTörlés
  4. Én a FIN teafás samponjával próbálkoztam, de huzamosabb használat után sajnos borzalmasan korpásította a hajamat (pedig pont az ellen lenne), végül nem is tudtam elhasználni.. :// Nekem már egy jó ideje a Balea Med a kedvencem! :)

    VálaszTörlés
  5. Világos, vékony szálú, szőkére melírozott zsíros hajamra Weleda gesztenyés sampon a jó, így elég háromnaponta mosni a korábbi 2 helyett.
    100 ml, 1850 Ft, fékezett habzású, beszerzése nehézkes.
    Az irományod hatására úgy döntöttem, ismét kísérletezésbe kezdek, hátha találok olcsóbbat, jobbat, könnyebben elérhetőt.

    VálaszTörlés
  6. Az Alverde termekek kozul probald ki ezt a balzsamot: http://kremmania.hu/kremek/alverde-aloe-vera-hibiszkusz-hajapolo-balzsam
    Amikor hazamegyek Magyarorszagra mindig veszek belole 5-6 darabot. Nem cserelnem le semmilyen mas balzsamra!

    Samponbol ezt a kettot tudom ajanlani: http://kremmania.hu/kremek/farfalla-jojoba-aloe-sampon
    http://kremmania.hu/kremek/biola-teafaolajos-sampon-es-tusfurdo
    Ezek is Bio samponok, nagyon jok (akkor is ha eleg sokba kerulnek).

    Vagy pedig a Logona samponja is jok (es kevesebbe kerunlek). Csak az aloeset probaltam, de az bejott.
    http://kremmania.hu/kremek/kereses?query=logona+sampon

    R.

    VálaszTörlés
  7. valaki probalta mar kozuletek a Devacare vagy Devacurl termekeket?gondorhajuaknak...nezzetek utana:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz