Ugrás a fő tartalomra

Irritált, pirosodásra hajlamos a bőröd? A bőrpír csökkentése házilag

Itt most a "házilag" szó nem feltétlenül az otthoni kutyulást fogja jelenteni..
Aloe mánia

A lézeres és egyéb extrém kezeléseim után sokszor marad rövidebb vagy hosszabb ideig piros az arc, ami egy természetes folyamat, és vannak erre érzékeny és kevésbé érzékeny egyének is.

Fő csapásvonal amin elindultam anno az volt, hogy a rosacea-ra való krémekkel kéne próbálkoznom, de jelentem az irritáció miatti bőrpír ezzel nem éppen a legsikeresebb küldetés, illetve sok rosaceástól hallom azt, hogy még nem igazán van olyan (nem szteroidos) készítményük a problémájukra ami hosszú távon és látványosan hatásos tud lenni ( ha igen, azt kérem kommentbe a cikk alá írni ;-) ).



Visszatérnék ismét a "házilag" szó használatára, amit jelen esetben azért van itt, mert a tartós bőrpír és rosacea orvosi és lézeres úton javítható, és én most nem erről szeretnék írni, hisz az esztétikai kezeléseknél már említettem mivel és milyen eredményeket lehet elérni, ha pedig a rosacea érdekel akkor ITT írtam róla és képet is találsz.

De mi van, ha csak alkalmanként tör ránk a rózsásabb formánk?
Napégés, irritáció, hámlasztás, esztétikai kezelés..sorolhatnám.
Az alábbi nagyon egyszerű trükkök váltak be nekem a leginkább:

Jegelés: roppant egyszerű találmány, hűtsd az arcod, ami enyhít minden gyulladásos folyamatot.
Nekem van erre speciális zselém (tasakban) ami bőr hűtésére alkalmas, sosem fagy meg, és a bőrt sem fagyasztja meg, ami többet ártana mint használna.
Igen fontos odafigyelni arra, hogy ne hűtsük túl a bőrt, mert könnyen szétfagyaszthatjuk magunkat ami további pirosodáshoz vezet.
Jó trükk még zselés krémes vagy szövet maszkokat a mélyhűtőbe rakni használat előtt.
Legrosszabb esetben zacskós zöldborsó, de ne a zacsit nyomd a fejedre, tegyél "közétek" tiszta vékony textíliát.
Ez az utazó verzióm
Jeges vízzel is arcot moshatsz, vagy havas időben fejelj bele a tiszta hóba (ez csak vicc volt).
A jegelés a használt eszköztől függően 2-5 percig tarthat, aztán 5 perc pihenő és ismételhető.


Avene termál víz spray: mindig volt itthon nekem ilyen, és mindig úgy vettem észre, hogy csökkenti a pirosságot, de most már biztos vagyok benne, mert a lézeres kezelésem után szembetűnő volt a változás.
Van otthonra ipari kiszerelésem ( a legnagyobb ami kapható, hónapokig kitart, így nem vészes kiadás), és tartok egy picit is utazáshoz, ami totál nem éri meg -ami az árat illeti-, na de mégse rohangálhatok a 30 centis flakonommal.
Original Aloe Vera
Arcmosás után egyből magamra permetezem, hagyom míg megszárad, illetve mikor kicsit még nyirkos, besimítom a bőrömbe, és hidratáló krémet alkalmazok.
Napi kétszer használom reggel este, de napközben is fújhatod, akár a sminked fölé is kiegészítésnek.
Fontos: a termál víz nem egyenlő az ásvány vízzel, így nem keverendő össze vele.
Mivel a termál víz hatékonyságát az orvoslás sem vitatja, vannak bőrproblémára való termál fürdők is, ha valaki közel lakik egy ilyen forráshoz ott is pótolhatja naponta a termál víz igényét :-)
2000ft körül kapható nagyobb kiszerelésben.


Aloe Vera gél és spray: mindig nagy aloe fan voltam, de idáig csak sebek kezelésénél vetettem be a nehéz tüzérséget.
Aloe Vera Gél
Van élő növényem is, de rájöttem, hogy a maga szerény 4 évével még nem érett meg, azaz még nem gyógyító hatású, így aki most akart kirohanni a praktikerbe az ne tegye, mert a 15 centis aloék semmi másra nem jók, csak hogy szeressük és nézzük őket.
Az aloe akkor gyógyít, ha a kemény zöld héjat lefejtve a benne lévő zselé nem opálos, nem tejszerű, hanem olyan átlátszó mint az üveg.
Nos az én aloém még kicsit márványos, de már majdnem áttetsző, így gyanítom 5-6 évesen már szupi lesz (no de azért így is próbálkozom vele).
Original Aloe Vera gél összetevői

A fenti történet után tehát jobbnak láttam valami olyan terméket keresni ami valóban hatásos aloe, és nekem így esett a választásom a színtelen és szagtalan "eredeti aloe vera" néven futó, szinte bárhol megvehető zselére és sprayre, amit együtt használok, mert valóban hatékonyak, egymást erősítik, és nem egyformák, tehát így a "biztos".

Original Aloe vera spray (!)
Az Avene száradása után rendszerint befújom az arcom az aloe spray-el, szintén várok vele, és 1 perc után a nyirkos arcomon bedolgozom az aloe zselét is ami egyáltalán nem irritál, nem szárít, és nem komedó képző, tehát kitűnő termék, az aloe minden előnyével.
A termék nem húzódik és nem zavaró a bőrömön, nagyon hamar "beépül", és bármilyen kence alá használható. Smink alatt is tökéletes, a zselé sem az a "lemorzsolható fajta.

A spray víz szerű, míg a gél folyós zselé, mint említettem áttetsző és illat mentes.
Az Aloe spray összetétele
Kb. 1000ft-ért lehet megvásárolni darabját napi kétszer (reggel és este) használom, így két hónapig volt elegendő.


Alga maszk: aki a fraxeles hámlasztásomat látta, az olvashatta ITT , hogy kipróbáltam az utolsó napon egy maszkot, ami szintén szépen nyugtatta a bőrt.
Ez a Stella Alga por maszkja volt.
Stella-Alga pormaszk
A cég por maszkjait ITT már bemutattam ( vizet és a zacsiban lévő port kell összekeverni a kész maszkhoz, egy tasak egy alkalomra elegendő), és egyébként a mai napig imádom mind.

15-20 perc száradás után gumimaszk szerűen lehúzható, ekkor még lehet nedvesnek érezzük belül, de ha teljesen kiszárad ( azt nem kell megvárni) akkor berepedezik, törik, és roppant nehezen lehet lemosni az arcról, amit ezáltal irritálhat.
Sokkal hatásosabb, ha az avene vagy az aloe sprayt alá fújom.
Stella Alga maszk-ekkor jó lehúzni

Kellemes csalódás nekem a Stella, mert idáig minden termékkel elégedett voltam, pedig a luxus márkák cuccait is jól ismerem.

350ft-ba kerül egy ilyen tasak, állítólag valaki be tudja két alkalomra is osztani, de én nem. Fodrászkellékesnél és a herba házban is árulják.


SkinFood Rice Mask
SkinFood Rizses maszk: amit már ezer éve tesztelek, és semmit sem tudtam egyszerűen írni róla, tehát totál ki is maradt idáig, pedig ITT már bemutattam, mint új szerzeményt a bb shopból.

A maszk amúgy tök jópofa, fehér, darabos, de nem bőrradír jellegű érzés, hanem inkább olyan mintha félig főtt és összetört rizsszemek lennének benne... hmm... meg is van, rizses kása..nekem bejön az állaga, és az illata is.

SkinFood rizses maszk felkenve
Felkenem vastagon, amit 2-3 percig a bőrbe masszírozok, amitől egy kicsit összetöpped.
Nem is kell sokáig masszírozni, a lényeg épp csak annyi, hogy alaposan kenegesd el a bőrödön.
Az után magamon hagyom 15 percig, és ez idő alatt a maszk áttetsző és olajos szerűvé válik.

Lemosni nem nehéz, bár én szivacsot használok minden maszknál, úgy meg pláne egyszerű a tisztítás.

SkinFood rizses maszk lemosás előtt
Erről a lézeres kezelésem előttig kb. ennyit tudtam volna leírni és pont!
Na jó, idáig is láttam, hogy "valami" van, de azt sem tudtam megfogalmazni, hogy mi, de most tisztán látszik, hogy az irritált és pirosabb bőrt milyen szépen lenyugtatja és puhítja.
Ez alá minden esetben használom az avene termál sprayt.

Emellett nem szárít, nem  komedogén, és bevallom azt hittem nem lesz jó semmire ( mert azért ennél látványosabb maszkokat is ismerek), de az már többször szemet szúrt, hogy milyen szépen egységesíti a bőröm színét a használat után.

3600ft az ára, hónapokig kitart, 5 hónapja vettem, de még félig van.

Loreal BB krém-Light
+ 1 trükk, ha a fenti sem lenne elég: szerezz be egy citromsárga(!) porpúdert, olyat mint például EZ, de a Clinique is gyárt ilyen púdert, mert a piros bőrt optikailag gyönyörűen "nyugtatja" és napsütöttére változtatja a sárga/sárgás színek használata.
A zöld szín pedig "semlegesíti" a bőrpírt, de én nem szívesen használom, mert hideg vagy szürkés hatású lesz a végeredmény.

Ha sárgás tónusú alapozót használsz az is jó segítség tud lenni, ha nincs szükség erős fedésre akkor ajánlom a Loreal BB krémet (teszt is lesz), amit sokat kicsit sárgásnak tartanak, de ez a pirosodásra hajlamos bőrre pont megfelelő, ami ha túl sárga, akkor hideg tónusú púderrel tudod némileg korrigálni.


Nektek esetleg van olyan praktikátok ami jól működik?




Megjegyzések

  1. Az Aloe gél nálam is nagyon bevált, bár én inkább csak sebgyógyításra használom.
    Aloe gél + Bioptron lámpa + a végén körömvirág krém és gyönyörűen, gyorsan gyógyulnak a pattanásnyomok :-)
    A Lady Stella arcpakolást nem ismerem, de kíváncsivá tettél, teszek vele majd egy próbát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bioptron lámpám nincs, mert állítólag ami jó nagyon drága, az olcsó meg nem ér semmit ( ezt mondják a nagyokososok..).
      Te milyet vettél? Hatékony önmagában is?

      Törlés
    2. Most olvasgatlak ismét és látom, hogy kérdeztél (bocs, hogy nem előbb)
      Mi a Zeptertől vettük kb 15 éve, emlékeim szerint akkor volt több mint 100 ezer ft, amit én olcsónak biztosan nem gondolok :-)
      Ha jól emlékszem, igen hosszú garanciát adtak rá, de szerencsére még mindig semmi baja, nagyon szeretem

      Törlés
  2. Én is hatalmas aloe fan vagyok és hiába nekem is csak egy pár éves kis pici szobanövényem van azért rendszeresen kísérletezek csórikámmal :D :S Én 100%-os aloe vera gélt szoktam használni bőrnyugtatásra, herbaházban vettem (specchiasol márka),előtte én is nézegettem az "eredeti aloe vera" márkát de végül azért döntöttem az előbbi mellett mert abban elvileg csak aloe van (plusz tartósítószerek). Illetve a herbline-nak van egy hydra-5 nevű gélje aminek szintén az aloe a fő összetevője, illetve a méz, ami szerintem szintén nagyon jó nyugtatásra:) úgyhogy azt is szeretem. Ez a termál vizes spray is jól hangzik de bevallom annyi ellenérvet olvasok mindig a használatukról, hogy még nem döntöttem el mit gondoljak róluk:D Nyugtató maszkként a szövetfátyol maszkokat imádom (Beauty Friends paradicsomos és Dr. Chen árnikás a kedvenc:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos állítólag semmi hatása sincs a kis növénykének amíg nem érett rá :-(--persze próba szerencse..
      Nekem az "eredeti aloe vera" azért tetszik, mert vannak még benne plusz nyugtató gyógynövények, és nekem tényleg nagyon hatásos, még a szememet sem csípi.

      Ez a két szövetmaszk nekem is nagy kedvencem, nem kaptam most a herbaházban árnikásat és tiszta betege vagyok :-)

      Törlés
  3. Egy időben kimondottan csak aloe gélt használtam hidratáló gyanánt, igaz, most már leváltottam, de a spray változatból mindig tartok itthon. :) A Lady Stella pakolások nekem is nagyon beváltak. :)

    VálaszTörlés
  4. Hasznos bejegyzés, ismét tanultam újat, köszi :-)

    VálaszTörlés
  5. Én is aloe vera gélt használok, vagy aloe first spray-t, vagy a növény nedvét kenem magamra...

    VálaszTörlés
  6. Jah és köszi, hogy írtál a rizses maszkról:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem lustaság miatt csúszott, hanem egyszerűen nem volt idáig mondanivalóm róla :-D

      Törlés
  7. eszembe juttattad a termálsprayt, szóval már az este jól szétcpriccegtem vele az arcom hidratáló krémezés előtt, aztán ma reggel a bb kencézés előtt is. én eddig mindig csak nyaranta használtam, de most kipróbálom így is.

    bevallom, én a kicsit még sosem vettem meg, inkább nyáron is cipelem magammal a nagyot (tény, h mindig nagy táskáim vannak, még az övtáskáim is giga méretű), igazából azzal is folyton cikiznek a barátaim meg a pasi -de azért persze ha befújom vele a nap égett orrát, akkor csöndbe van-, h mennyi pénzt dobok ki egy vízpermetre, a mini méretet már én is horror árúnak érezném.

    én flp-s aloe zselével rendelkezem, egy másfél évvel ezelőtti műtét miatt vettem, akkor az egy sokáig nyílt seb volt, azt kenegetettem vele, olykor ma is rosszalkodik a seb, akkor megint alkalmazom, de másra nem nagyon kencézem, mindig elfeledkezek róla. jó, h megírtad, h ennyi időt kell várni a növény beérésére, tavaly ősszel majdnem vettünk egyet az obiban, de olyan kicsinek éreztem, h végül ott hagytam, most már tudom, jól tettem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is "majdnem" vettem már pár aloe verát, de szerencsére engem a sok fajtája bizonytalanított el, ezért olvastam el a "szakirodalmat"..és én is milyen jól tettem :-)

      Törlés
  8. Na akkor kettő dolgot akarok írni: egyik hogy az én kedvencem a la roche termál vize, nekem eddig szerencsém volt, mert mindig kifogtam hogy a nagy kiszerelés fél áron! Megint lesem majd, tavaly nyáron vettem kettőt is remélem most is észlelem.Ugyanezekre használom mint te.
    Másik meg hogy pont ma fedeztem fel megint 2 dolgot a rossmannban, én nem tudom mi van velem, különös érzékelő fejlődött ki bennem, hogy kutassam az új dolgokat. Egyik ez:
    http://mischsbeautyblog.blogspot.hu/2012/09/review-rival-de-loop-aqua-spray.html 500ft. (Nem vettem meg, mert ebben a hónapban extra giga kiadásaim lesznek, és még egyre csak gyarapszik -pont a rossmann előtt a bőr cipőm sarkát is fantasztikusan felhasította a beton,úgyhogy egyre csak nő - célirányosan vásároltam (peelingpads).
    Németül is sok találat van rá, én angolt jobban értem.
    A másik szintén rival de loop arctisztító radírozó mikroszálas kendő!! én 2 éve használom a Müllereset, de most a peeling pads kissé letaszította szegénykémet, kicsit egyszerűbb, mert kidobom a koszos vattát ezt a ruhácskát meg ki kell mosni. De isteni! Nekem egyáltalán nem irritálta a bőröm, azért is hagytam el az arcradírokat ezer éve mert nekem eleve tilos, de ez a mikroszálas ruha fantasztikusan políroz irritáció mentesen (oké ha vki brutálisan odanyomja, komoly égési sérüléseket is lehet vele eszközölni). Végre van a rossmanban is, 500Ft az is!Be kell vizezni kicsavarni és körkörös mozdulatokkal ledörzsizni a problémás részeket. Áh be fogom szerezni, mert már a másik rongyikám tropa.Íme:
    http://kosmetikaddicted.blogspot.hu/2012/02/review-rival-de-loop-peelingtuch.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rival de loop aqua spray: én is néztem, de azért nem vettem meg, mert van benne Isopropyl myristate ami komedogén, így beparáztam tőle ( amúgy víz, szén-dioxid, aloe az összetevő ezen kívül).

      A Rival kendő helyett (nem is láttam) én kb 2 éve törlőrongyot szabok darabokra e célra :-D..gondoltam is, hogy írok róla, mert kb 5 forint / év :-)

      Lassan beugorhatnál blog társszerzőnek annyi cuccot találsz :-)

      Törlés
  9. Sziasztok! Most találtam rá erre az oldalra. Azóta esetleg fejlemények rosacea kezelése terén (krémek)?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A dermokozmetikumok (gyógyszertári) kínálat között mindenki mást-mást említ jónak..de sajnos hosszú távon nem hallottam még semmit ami működne ( kivéve a gyógyszeres krémek)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz