Ugrás a fő tartalomra

Sminktanfolyam konyhanyelven II.rész - Az alapozók

Ha már megfelelően előkészítettük a bőrünket akkor jöhet az alapozás.
Az alapozó ecset egyik fajtája


Ismerjük meg az alapozókat az első körben, mielőtt használni kezdenénk..

Ott kell elindulni, hogy milyen textúrájú alapozót válasszunk, mi a cél, milyen a bőrünk, és mire szeretnénk használni.



- Krémes alapozó - általában jó fedéssel rendelkezik, erősebben pigmentált, tehát vastagabb, száraz és idősebb bőrre ideális, zsíros bőrnél nem mindig válik be, lecsúszhat róla, mert nem feltétlenül olaj mentes.

- Folyékony alapozó - közepesen erős, közepes vagy enyhe fedésű folyékony vizes krémek, szinte mindenki szereti, korrektorral használva teljes értékű. Minden verzióban kapható ( száraz, zsíros bőrre, olajmentes verzióban stb.)

- Préselt krém alapozó vagy stift - erős fedését az anyag sűrűsége adja, ha jó a minőség akkor erősen pigmentált, miközben kényelmes viselet. Szinte minden bőrtípus jól tolerálja, de akár száríthat is ( ez márka és fajta függő ), így az idősödő vagy szárazabb bőrhöz speciálisan erre készülőt válasszunk.

- Hab alapozó: -közepes vagy erős fedésű termékek, amik habból púderessé válnak, zsíros bőrön természetesebb és jobban is kedvelik, a száraz bőrön túl "poros" hatású lehet.

Krémes alapozó
- Préselt por/kő alapozó: -jó fedés és matt hatás, sajnos ez miatt nem igazán természetes. Színpadra ideális. Szárít is, így zsíros bőrre király. Vizes szivaccsal vagy vizes ecsettel használjuk, mint amikor gyerek korunkban a vízfestékkel festettünk. Márkától függően poros hatásúvá szárad az arcon.

- Színezett hidratálók: általában minimális, fátyol szerű fedéssel rendelkeznek, bármilyen bőrtípusra, rengeteg márkától, szép bőrű emberkéknek.

- BB krémek : a fátyolos-enyhe-és erős fedésen át, sok sűrűségben kaphatóak, ahány márka annyi féle pigmentáltsággal és rengeteg fajta bőrtípusnak létezik. A lényeg az, hogy problémákat orvosol (pattanás, pigment folt, ráncok stb.), ápol, miközben eltakar. Hátrányuk az, hogy szegényes a színválaszték ( tisztelet a kivételnek ), amit azzal próbálnak kiküszöbölni, hogy oxidáció után a bőrszínünkhöz igazodik a termék. Nagy kihívás továbbá a bőrünkön segítő, azaz a nekünk való terméket megtalálni. Nagyon fontosnak tartom, hogy csakis a koreai krémek között keresgéljünk, mert az európai vagy drogériás verziók csak a kedveteket fogja venni, mert nem igazán kapták el a lényeget...

- CC krémek : a BB krémek továbbfejlesztett változatai lesznek, szintén Ázsiából.  A BB krémek "gyengeségeinek" próbálnak véget vetni, és még inkább hatékonyabb ápolásról és bőrprobléma tökéletesítésről beszélnek. Nagyobb választékot ígérnek színben, finish-ben, bőrproblémák terén.

És akkor részletezve:


- Krémes alapozó : ezek azok a sűrű krémek aminek az állaga a tégelyes nivea krémekhez hasonló, azaz olyasmi sűrűségű. Sokszor nem olajmentesek, ezért érdemes odafigyelni az érzékenyebbeknek. Ha sűrűnek érzed, akkor vizes hidratálóval vagy semleges tonikkal lehet lágyítani ( összekeverni a felvitel előtt).
Ha jó a fedés, akkor az alapozó építésével a bőrproblémákra való korrektor használata is elhagyható.
Általában a szárazabb bőrűek szokták szeretni.
Felvitelét és kézzel preferálom, de szivaccsal és ecsettel is tökéletes lehet. Mindenki tapasztalja ki melyik kényelmes neki, mert ez nem sablon amit rá kéne húzni valamire.
Folyékony alapozó

- Folyékony alapozó: a többségetek valószínű ezt használja, természetes hatású, viszont sokszor nem elég erős fedésű, így a problémás rétegekre szükséges lehet korrektor használata. Rengeteg fajta létezik, meg kell találni a bőrtípusnak és az igényeknek megfelelőt.
Szintén kézzel dolgozni a legjobb vele, a szivacs sokszor beszívhatja ami nem gazdaságos, bizonyos ecsetek pedig csíkozhatnak amit így is úgy is át kell simítani a kezekkel, hogy szép legyen.
Préselt krém alapozó

- Préselt krém alapozó : professzionális használatra ideális, legszebben ( szerintem ) szivaccsal vihetőek fel, esetleg kényesebb területeken be lehet vetni speciális kis fejű ecseteket is. A fedése ennek a legerősebb, mivel erősen pigmentáltak.
Óvatosan kell bánni velük, mert vékony rétegben a legszebbek, csak ott kell építeni őket ahol bőrhiba van. A korrektor itt is elhagyható, mert alkalmasak a maximális fedésre ezek az alapozók. Fotózásra, színpadra csak ezt preferálom.
Sajnos hosszú viselés után száríthatja az erre érzékeny bőrt, így alapos előkészítést igényel (hidratálás és primer), illetve pár márka már gyárt száraz bőrre valót is.

Hab alapozó
- Hab alapozó: ezek általában jól építhető termékek, amik a porrá válásuk miatt a legszebben zsíros bőrre alkalmazhatóak. Legjobban az ujjaimmal szeretek vele dolgozni, de ha ez nem jöhet szóba akkor inkább ecsettel mint szivaccsal könnyebb alkalmazni.
A pigmentáltságuk is jó, matt hatásúak és ideálisak ha gyorsan akarunk 1darab termékkel a leggyorsabban a legszebb eredményt elérni. Profi használatra csak ritkán alkalmasak, bár van olyan celeb aki a bőrhibái miatt ezt az alapozót kéri ha sminkeljük, mert ügyes munkával és megfelelő bőrre szép tud lenni és a fedése is brutál ha rétegezünk, ami tv-fotó esetén megfelelő, mert élőben elég maszk hatású.
Púderezést általában nem igényel, de akár használhatunk is fölé bizonyos termékeknél.

- Préselt por/ kő alapozó: általában nedves ecsettel vagy szivaccsal keverjük fel a préselt vagy por terméket, és így visszük föl az arcbőrre. Szép vékonyan (is) lehet vele ez miatt dolgozni ( víz + por) úgy, hogy közben erős pigmentáltság azaz erős fedés érhető el vele. Hátránya az, hogy száríthatja a bőrt és száraz, púderes hatást kelt.
Szinte sosem szükséges púder, mert száradás után matt lesz. Az úgynevezett "double face" púderek is ilyenek, csak felhasználóbarát kiadásban azaz hidratáló komponensekkel, de cserében kevesebb fedéssel mint a professzionális változatok.
A termék akkor lesz tartós és izzadás álló, ha úgynevezett hozzá illő (!) fixáló permetet is használunk (azaz nem csak termál vizes sprayt..). Ezek nélkül "csak" kopásálló, de vízzel-szappannal könnyen lemosható.

- Színezett hidratálók : a BB krémek előtt jöttek divatba, a szép bőrű lányoknak mindenképpen csak ezt javaslom, és a bőrhibákra esetleges korrektorozást. Frissíti az arcot, miközben hidratál, de sajnos fedése sokszor a nullával egyenlő, inkább csak "árnyalatot" ad....személy szerint pedig akkor inkább egy light BB krém ( mert az többet tud).

BB krémek
- BB és CC krémek: olyan sokrétű a választék mint a folyékony alapozóknál. Van aminek gyenge és van aminek jó a fedése. Mivel ez elvileg ápol és gyógyít, nem érdemes olyan primert használni alá ami levédi a bőrt az alapozótól, hanem vannak kifejezetten BB krémek alá való primerek amik segítik a jótékony hatás kiteljesedését. Mindennapi használatra jobban szeretem mint a folyékony alapozókat.
Itt nem csak az a kihívás, hogy megtaláljuk a megfelelő színt hanem az is lényeges, hogy a bőrünk típusának és problémájának megfelelőt válasszuk...és csakis Korea..vagyis ha valaki nem érti miért hypeolják a BB-ket akkor vagy nem jót választott, vagy drogériás cuccot vett...és kerüljétek a gyanúsan olcsó termékeket, mert hamisítják és teljesen más van a tubusban ( szóval én ezt nem venném az ebayen ).

Azt fontosnak tartom kiemelni, hogy a vaskos alapozás már régen nem divat, így inkább arra kell törekedni, hogy a kényes részeken-és nem az egész arcon- dolgozzunk vastagabban, már ha természetes hatást akarunk elérni.
Szép bőröknél minél vékonyabb és áttetszőbb az alapozó, annál hihetőbb, hogy az egyén bőre valóban ilyen és nincs rajta semmi.
Problémás bőrön sem a vastag alapozás segít, hanem a trükkök..A hibátlan területeket hagyjuk vékonyan, áttetszően, és csak a problémán legyen fedettebb a réteg, így optikailag szintén nem lesz feltűnő  a hibás rész.

Az is lényeges, hogy a "vastagság" nem feltétlenül a valódi vastag rétegeket jelenti, hanem azt, hogy erősebben fedő alapozót használunk a problémás területekre, de ahol nem szükséges ezt a legvékonyabb rétegben alkalmazzuk.

Fotózásokon szinte minden alapozási technikát használunk a kívánt hatás és design érdekében, színpadra, tánchoz és divat bemutatókon marad a vastagabb, erősen fedő és vízálló alapozás, de a filmeknél egyre inkább a vékony és áttetsző ( természetesnek hihető) alapozás a nyerő.

A szép átmenetet ugyan úgy mint a rajzolásnál és satírozásnál, igenis meg kell tanulni..ez történhet ujjakkal vagy ecsettel, ez a két módszer a legkönnyebb, de ha valakinek a szivacs áll kézre akkor ne fogja vissza magát.


Folyt. köv..

Megjegyzések

  1. Elnézéstt én a múltkori BB krémes poszthoz szólnék: kreol vagyok és nekem szuperül bevàlt az Evelin sotétebbje.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy találtál ilyen kedvező árfekvésben is olyat ami hozza azt amit elvársz tőle, az ilyeneknek én is nagyon örülök:-)

      Törlés
  2. Köszi a cikket! Alapos, körültekintő mint mindig.
    A préselt poralapozók ezek szerint vízoldékonyak? Magyarul le lehet izzadni pl? A Kryolan Aqua ilyen? (Azért gondolom, mert szárazon kb csak kaparni tudtam a tesztert.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:-)

      A préselt alapozók általában akkor bírják sokáig, ha sminkfixáló permetet is használunk a tetejére..hmm javítom is fenn :-) ( pl. Kryolan Aqua), de ez csak akkor szükséges, ha valóban extrém körülményeknek lesz kitéve a smink ( pl. tánc), a "semmitől" nem fog lecsúszni, de könnyen lemoshatóak szappannal és vízzel, viszont száradás után úgynevezett "kopásállóak".

      Az izzadás mértéke egyén függő, igen, láttam már "csíkban" lecsurogni, de olyat is ahol fixáló permet nélkül sem mozdult el a termék.
      Márkafüggő a tartósság, hogy mennyire tapad, de természetesen ezek vízoldékony cuccok.

      Törlés
  3. Amúgy a Szombat esti láz c. műsort nézve jutott eszembe, hogy milyen sminkcuccokat használhatnak... No meg biztos fegyelmezett alany is kell, aki nem az alkarjával törli meg a homlokát. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen:-) fontos, hogy nincs arc tapi!

      Gyanítom több alapozó márkával is dolgoznak ( préselt krémre tippelek ), de sminkes függő, ki mit szeret, de komoly fixáló biztos kerül így is rájuk ( de persze professzionális, ami szinte hajlakk szerű).

      Törlés
  4. Woaw szuper post!!Igényes,alapos és lényegretörő mint az összes többi!!SMINKÉSMÁSblog függő Zara :)))

    VálaszTörlés
  5. Nem probléma ha ugyanazt az alapozót rendszeresen használom akár évekig?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Attól függ:-)

      Ha préselt krém, ami zsír alapú, az nem buggyan, max avasodik, szárad, a víz alapú sajnos megbuggyanhat, a préselt por nem romlik..szóval milyenről van szó?

      Ha sima folyékony alapozóról beszélünk, akkor sem ilyen egyszerű..pumpás, légmentes, vagy sima tubusos, vagy kézzel nyúlsz bele?

      A légmentes pumpás bírja a legjobban, de azokat sem célszerű évekig használni sajnos:-( a többi meg sajnos hamar "romlik" vagy szaporodnak el a nem oda illő bacik.

      Ha nem vagy rá érzékeny akkor ha k*kival kenegeted sem lesz semmi bajod tőle, de ha igen akkor okozhat problémákat a pigment zavartól a pattanásig..de mondom nem tudom milyen alapozóról beszélünk.

      Azért ne riadj meg, de érdemes minimum évente lecserélni a folyékony alapozót, és ha ritkán használod akkor hűtő és meg van oldva:-)

      Törlés
    2. Úgy látom rosszul fogalmaztam.. bocsi :) Szóval egy bizonyos márka egyik alapozójára gondoltam. Csak azt egy fajtát használom...

      Törlés
    3. Jajajajaj bocs :-) az "ugyanaz" és "évekig" megzavart :-D

      Nagyon szerencsés vagy, ha évekig nem kell váltanod alapozót, szóval örülj neki.
      Korral azaz az évek múlásával változik a bőr, így valószínű később már nem lesz jó, de én is azonos terméket használtam 18-25 éves korom között, amíg meg nem változott a bőröm.

      Ha nincs rá ok vagy panasz, ne cserélj, észre fogod venni ha már nem úgy működik a bőrödön, szóval nem kell váltogatni :-)

      Törlés
  6. a BB-krémekre vonatkozó részekkel nagyon egyetértek...annyian fikázzák őket, és általában olyanok akik vagy nem próbálták az eredeti koreaiakat, vagy nem a bőrtípusuknak megfelelően választottak..jó persze biztos vannak kivételek de szerintem elhanyagolható arányban. a legújabb bullshit amit nyomatnak, hogy a koreai bb-ket a koreaiaknak találták ki, nekünk európaiaknak a nyugati "bb-k" valók, sőt, a mi bőrünknek még árt is a koreai bb:D nem tudom ezt melyik "brittudós" találta ki de nagyon be lehetett szívva...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-D jópofa kis történet, és roh*dt nagyot röhögtem a dumádon is :-)

      Még szerencse, hogy az én koreai BB-met az árnyalata miatt ( nincs ilyen sötét koreai valszeg) az amcsiknak gyártják, hogy ne csak rizspapír színbe tündököljenek a nagy vízen túl..na de mind1, majd kiderül 10 év múlva mint a "paraben" meg az aluminium...:-)

      Törlés
    2. jaja ezt az "okosságot" én is olvastam.....muhahaha. Én mostanában kezdek teljesen beleszeretni a koreai bb-k be,elmúlt 2 évben hidegen hagyott, úgy vettem észre hogy a skin79 vonal ami bejön (meg még jó párat nem is próbáltam). Nem lehet ezt egyébként leírni hogy mennyire jók, tényleg ki kell próbálni és látni, meg érezni, de az tényleg igaz hogy teljesen más mint egy alapozó, én főleg azt szeretem, hogy nem érzem, és hogy ha nincs rajtam semmi (hétvégén, vagy benn lakásban amikor nem érhet uv se)akkor látom hogy milyen szépen "gyógyítja" az esetleges hibákat.

      Törlés
    3. Alig várom a CC-ket is, kíváncsi vagyok mi lesz az új bennük:-)

      Törlés
    4. Igen, én is kíváncsi vagyok, bár nem tudom már elképzelni, hova lehet ezeket fokozni. Észre lehet e majd egyáltalán venni hogy CC és nem BB? Áh..Google-ban már kiad jó pár találatot cc-re is. Chanelnek, Olaynak már van, meg persze koreai márkáknak is.
      pl:http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1311.R1&_nkw=cc+cream&_sacat=0&_from=R40
      (Egyébként én ebayről vettem a bb-imet, van pár megbízható eladó, legalábbis akitől én rendeltem azzal nagyon elégedett voltam, és nem észleltem hogy hamisat kaptam volna.)

      Törlés
    5. Igen, nem mindenki árul hamis terméket, de sokan igen, ezért nehéz megválasztani a megfelelő eladót a több ezerből :-(

      Hát remélem lesz valami Wow a cc-nél:-) várom!

      Törlés
  7. Ami nekem a legjobban bevált és gyönyörű egyenletessé teszi a bőrömet, az a Malu Wilz-nek a Perfect Finish alapozója. Az ára ugyan elég húzós /5000 feletti/(érdemes csak az utántöltő részt megvenni, az 1-2 ezer forinttal olcsóbb, mint a tükrös kiszerelés), viszont én majdnem két évig használtam, szóval összességében nekem gazdaságos volt. Igaz nyáron ritkábban használtam, inkább csak este, ha bulizni mentem, de egyébként minden nap. Szerintem nagyon könnyen felvihető az arcbőrre, hosszan tart, és engem nem szárított egyáltalán. Minden foltot eltakart az arcomon és mégsem tűntem "porcelánarcnak". :) A baj, hogy kevés helyen lehet kapni, inkább csak neten érhető el, ezért hezitálok, mert azért mégiscsak 3-5 ezer közötti plusz a kiszállítás, szóval ha tudtok Bp. déli része környékén helyet, ahol lehet kapni, azt megköszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt próbálkozz Malu Wilz-el( de előbb csörögj oda):

      Szigeti Andrea - Dr. Spiller referencia szalon
      Cím: 2040 Budaörs, Budapesti u. 106
      Tel.: 06-20/3516434

      Halmi Krisztina kozmetikus
      Cím: 1112 Budapest, Kapolcs u Brandslan park 12/a
      Tel.: 06-30/9518155

      A kozmetika
      Cím: 1111 Budapest, Fehérvári út 23
      Tel.: 06-20/9104093

      Virágh Szépségszalon
      Cím: 1112 Budapest, Zólyomi út 42/a
      Tel.: 06-20/9257141 / 06-1/3196926

      Florance fodrászkellék
      Cím: 2040 Budaörs, Nefelecs u. 1
      Tel.: 06-23/442367

      Perszephoné ker. és Szolg. Kft.
      Cím: 1119 Budapest, Vahot u. 6
      Tel.: 06-70/278-7000

      Új Hullám Fodrászkellék Szaküzlet
      Cím: 1114 Budapest, Bartók Béla út 76
      Tel.: 06-1/2092513

      Elvileg az Alveola forgalmazza 5600ft -ért kb, náluk érdeklődhetsz még :Alveola Kft.• 1143 Budapest, Gizella út 28/A. Tel.: (06-1) 251-2270 / 34 mellék/ .

      Remélem sikerrel jársz valahol!

      Törlés
    2. Húúúúúúú, nagyon szuper vagy, köszi szépen. :))) közben olvasom tovább a sminktanfolyamot. Egyszer élőben is megnézném a technikát, mert ugyan 10 évet verseny táncoltam, de az a smink, amit ott használtunk, az teljesen más jellegű, mint egy hétköznapi, vagy party smink...

      Törlés
  8. De jó ez a sorozat, imádom, ahogy minden lényeges információt összeszedsz: anyagok, technikák, javallatok, nem csak szakembereknek szánva. Rádöbbentett a szomorú tényre, milyen gyakori - bár jó néhány éve sminkelem már magam -, hogy a legkevésbé sem megfelelő holmikat veszek meg, rossz technikával vagy elavult rutinnal próbálkozom. És csodálkozom, hogy a végeredmény olyan, amilyen. Némileg mentség, persze, hogy könnyű eltévedni és áldozatul esni a reklámok ígéreteinek (bár ezt titokban néha élvezem egy kicsit, erről már esett szó, ugye). De azért úgy szeretnék egyszer egy-két - a saját szakmájában bizonnyal profi - reklámszakemberre rászabadítani néhány olyan nőt, akik az általuk kiötlött reklámokon, kampányokon edződtek és azokban mélységesen hisznek, kisminkeltetni velük a marketing jeles művelőit, szigorúan csakis a reklámjaikban méltatott termékekkel (példának okáért lehetne a cél a szemöldökig érő és partvis sűrűségű szempilla, meg annyi alapozó, amíg tényleg egyetlen ráncocska vagy pórus sem látszik többé), aztán kizavarni őket a napfénybe, no photoshop és profi világítás, majd végigcsináltatni velük egy normál munkanapot (gyerekekkel, tömegközlekedéssel stb-vel nehezített akadálypályán, lógjon táska még a fülükön is - ahogyan mi is csináljuk).
    Egyébként a BB krémekről ezt a "koreai bőrnek szánták, európai nőnek/bőrnek nem jó" badarságot én is olvastam, sőt, élőben is hallottam. Nem vagyok biztos benne, hogy ehhez külön reklámszakember kellett, szerintem elég volt meglovagolni néhány "NAGY HOZZÁÉRTÉSRŐL TANÚSKODÓ" amatőr véleményt. Egyébként nekem a jó "ár-érték arány" kifejezés a legújabb kedvencem a minősítések között: ér az olcsón vett, de teljesen használhatatlan piacos vacakra éppen úgy, mint az erősen túlárazott, egyéként jó esetben is csak középkategóriás drogériás cuccokra. Az önjelölt közmetikusok, bőrgyógyászok, vegyészek és közgazdászok megnyilatkozásaiban rengeteg ilyen gyöngyszem van még. Depis napokra valóságos áldás - kedélyvitamin, minden napra egy, reggeli közben, sok folyadékkal fogyasztva. Ja, és várom a sorozat folytatását; remélem, lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-D

      Igen szórakoztató volt ez a kis eszme futtatás, jókat kacagtam, köszi érte..magamra ismertem, rólam is mindenhonnan táska lóg, én nem is értem a férfiak ezt hogyan oldják meg ( néha elgondolkozom amikor a férjemre nézek, akiről semmi se lóg)...na mind1

      Valóban vannak az ember típusok között különbségek, vérből is megállapítható az etnikum, még az izmokból is, de sajnos a krémek és alapozók (BB-k) kapcsán ez nekem nem túl valószínű, mert akkor ennyi erővel a keletiek és az ausztrál bennszülöttek se használjanak chanel alapozót/krémet, mert az európaiaknak van?

      Na lehet aztán nem jól látom, de tényleg annyi de annyi hülyeség hangzik el látszólag hiteles forrásokból, hogy az csak na...:-)

      Törlés
  9. Jajj, de jó kis összefoglaló, erről a préselt krémes alapozóról pl nem is tudtam, gondolom az más mint a sima krém alapozó...
    Plusz annyira örülök, hogy valaki más is így vélekedik a koreai és európai BB krémekről!!! Közük nincs egymáshoz!! Csakis koreai! <3
    Pl a Malu Wilz camouflage alapozóját melyikbe sorolnád? Vagy az külön vonal lenne?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ismerem közelről a Malu Wilz termékeket, de a neve alatt "camuflage" ( sűrű vastag, erős fedésű krém), és a neten talált képek alapján ez egy préselt krém alapozó, mert a krémes alapozókba elsüllyed az ujjad ebbe pedig úgy nézem nem:-D

      Szóval ha pontosak akarunk lenni mint a svájci óra, akkor a sima kém alapozó lágyabb de nem folyékony, a préselt krém alapozó pedig egyáltalán nem folyékony és nem is lágy, hanem olyan mint a hideg zsír :-)

      Törlés
    2. "Svájci óra" MUHAHA!!! Igen, ez nem belesüppedős (kicsit sem) hanem kis eszközzel kiszedős és utána vizes szivaccsal felkenős tipus...
      Köszi a választ!

      Törlés
    3. Az lesz az :-D akkor mégis jól ismered a préselt krém alapozókat ;-)

      Törlés
  10. Emanufakturának, Glamour-napok ideje alatt (április 1-14.) Malu Wilz-re 20% kedvezmény, egy pesti cím van, Dévényi Klára, kozmetikus, XIII. Kassák Lajos utca 11-13. 2/26 tel: 06-30/595-7999

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohhh micsoda infók birtokában van már valaki ;-)

      Törlés
    2. Köszi Glória az infót, dejó.:) Majd csekkolom ezt is, nem rossz az a 20%.:) üdv

      Törlés
  11. iggen, mindezt köszönhetem annak, hogy reggel volt időm az újságoshoz benézni ;)
    az időpontot elírtam, április 12-14!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahh már megjelent? Akkor rohanok gyorsan én is, hogy gondolatban előre elszórjam már minden vagyonom...:-/

      Törlés
  12. nagyon hasznos és köszönjük ezt a publikációt is ! Nekem száraz a bőröm , kipróbáltam már többféle alapozót is ( ami elmaradhatott volna, ha előbb olvaslak )Sajnos a feliratokból nem mindig egyértelmű, hogy melyik a krémes alapozó ( szerencsére most már tudom, hogy mit ne vegyek biztosan - hab, stb ) krémeseket ajánlod, ill. honnan derül ki biztosan, hogy krémes ?
    köszi segítségedet
    zs
    Melyik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legegyszerűbb és legáltalánosabb, hogy a krém alapozók általában (üveg)tégelyben vannak , mert sűrűk ahhoz hogy tubusból kényelmesen ki lehessen nyomni őket( vigyázz mert pár hab alapozó is így van csomizva).

      Másik, hogy krém alapozót általában prémium márkák állítanak elő ( chanel, la prairie, bobbi brown stb), és általában "öregedő" bőrre ajánlják, extra ápolónak vagy fiatalító hatásúnak hirdetik, ami a nevükben is megjelenik.

      Még biztosabb, ha megnézed a tesztert, és nem folyik ha mozgatod, hanem krém állagú ( azaz nem lotion-folyékony állapotú, mint a folyékony alapozók).

      A préselt krém alapozó olyan mint a hideg vaj, ami hő hatására kicsit olvad, a krém alapozó olyan mint egy arcrém, a folyékony alapozó pedig mint egy folyékony testápoló vagy lotion.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Örülök minden véleménynek, köszönöm, hogy időt fordítottál rám!

Megjegyzésed a jóváhagyásom után jelenik majd meg ( ezért nem látod azonnal amit írtál ), így biztosítom, hogy minden hozzászólást elolvassak!

Mail címet NE küldjetek itt, akkor írjatok mailt (sminkesmas@gmail.com), illetve reklám "szagú" weboldal linkeket sem fogok megjeleníteni, erre a célra az "Együttműködés" menüpontot ajánlom.

Köszönöm a megértést és a türelmet!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Milium, Xanthelasma...Avagy a szem környékén jelentkező "gríz"

Egy kedves kérdező hívta fel a figyelmemet erre a nem elhanyagolható jelenségre.. http://www.skinsight.com/adult/milia.htm Milium: gríz, ami elsősorban a szem környékén és járomcsonton található, nem gyulladt, zárt comedohoz hasonlító fehér hólyagok, amik kemény faggyút tartalmaznak. Kozmetikus vagy bőrgyógyász távolítja el, tűvel, lézerrel, elektromos kezeléssel. A "bőrprobléma kisokos" menüpont alatt találtok egyébként tömör, rövid infókat ABC rendbe szedve a jellemző bőrelváltozásokról.

Pattanás, korpás szeborrea és társai...avagy bőrprobléma kisokos

Aki rendszeresen olvas, biztos tudja, hogy olyan fogalmakkal is dobálózok ami nem mindenkinek tiszta. Korpás szeborrea/zárt comedo A bőrproblémák megnevezéseiben szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Akné/akne vulgaris: pattanás, amikor a faggyúmirigy elzáródik és a bacik miatt begyullad. Akne fulminans amikor nagy területen gyulladt aknés a bőr, akne conglobata pedig egy súlyos forma amikor ezek a csomók teljesen összegyulladnak. Általában folyékony genny van bennük. Jellemzően hormonális okai vannak.

Tényleg olyan nagy szám? Retin A a lézer helyett? Kipróbáltam..

Sokan várják már ezt a bejegyzést, hisz idén télen elmaradt a lézer, vagy bármilyen extra kezelés az életemből. Retin-A - 0.05% Valami miatt..mi miatt? Az az oka, hogy bőrgyógyásszal sikerült Retin A krémet felíratnom, és mivel ez itthon nem kapható, így a receptet külföldön kiváltanom . Nagyon nagy reményekkel és extrán bezsongva kezdtem meg a krém használatát a télen, látva a sok interneten fellelhető csodás átváltozást amit a gyógyszertári A vitaminos krémek okoztak.

Gyógyszertári kenceficék

Glyco-A , Fucidin, Davercin, Dalacin-T,  Neogranormon, Skinoren, Zineryt, Akneroxid Az itt látható kis csokor épp a jelenlegi készletet tükrözi, ennél volt nagyobb gyűjteményem is :-)

Nucleofill, Profhilo, Volite, Skinbooster - azaz fiatalos és üde bőrt akarunk!

Akik az orvos esztétikában jártasak, azoknak biztosan nem kell bemutatnom a bőr szépségéhez hozzájáruló injekciós beavatkozások jelentőségét. Juvederm- Volite Nem, ezek nem arcfeltöltő vagy arcformázó eljárások, ezek azok, amiknek az ősanyja a klasszikus tűs mezoterápia. Azaz a beavatkozás "csupán" a bőrt próbálja hozzásegíteni ahhoz, hogy szebb és fiatalosabb kinézetű legyen. Viszont már sokkal hatékonyabb és stabilabb anyagokkal hozzá tudnak járulni a bőrünk jelentős és látványos változásához.  A skinbooster-ről és a műtét nélküli kezelésekről már ITT írtam egy könnyen emészthető összefoglalást, ha valaki gyorsan emlékeztetni szeretné magát. A többi címben említett kezelést pedig igyekszem összehasonlítani egymással, hogy könnyebb legyen a választás. Az viszont az első, hogy a kezelő orvosodra hallgass ne rám, hogy ő mit javasol neked. Akkor szokott gond lenni, amikor a választott orvosod nem dolgozik az általad választott termékkel...na akkor legyél okos... Nézz